Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Arian 1981

Rush
Maiden
Rainbow
Journey
Acdc

Εγραψε η βιβλος :tada:

1 Like

Ευχαριστώ!
Σχόλια επί της πεντάδας λοιπόν (να μου συγχωρεθεί η καθυστέρηση)
Νο 5 AC/DC, άνετα θα το πέταγα έξω για τη ΔΙΣΚΑΡΑ MSG. Φταίει που δεν ασχολήθηκα πολύ με το έτος αυτό και λησμόνησα αυτό το έπος.
Νο 4 Journey, όχι μόνο για το Don’t stop believing, είναι solid δίσκος, είναι Steve Perry στα καλύτερά του και προετοίμασε για τον κολοσσό που ήρθε το 1983.
Νο 3 Rainbow, γινόταν άνετα νούμερο 2. Απορώ που δεν το είδα σε πολλές λίστες. Εξαιρετικό line up, εξαιρετικά κομμάτια, ο Turner καλύτερος από Bonnet.
No 2 Iron Maiden, τι να πούμε για αυτόν τον δίσκο. Υπάρχουμε κι εμείς (οι λίγοι) που θεωρούμε ότι από εδώ ξεκινούν οι Maiden…
Νο 1 Rush. Δεν μπορούσε να είναι κάποιο άλλο. Σε αντίθεση με το Permanent waves ακούω άνετα και τα hits και τα deep cuts. Limelight στην πρώτη πεντάδα Rush κομματιών ever. Με ένα σόλο Alex που μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο να το θυμηθείς, όχι τόσο καταιγιστικό στο παίξιμό του, αλλά ο τρόπος που ακούγεται, σαν να απομονώνεται εντελώς απ’ το υπόλοιπο κομμάτι, είναι τόσο εξωγήινος, τόσο απόκοσμος που προκαλεί ΔΕΟΣ.
YYZ θα ήταν το καλύτερο Rush instrumental αν δεν υπήρχε το La villa strangiato.
Red barcheta απολαυστικό και 'σκανδαλιάρικο"
Tom Sawyer το μεγάλο ραδιοφωνικό hit, το κομμάτι τους που κατά πάσα πιθανότητα ακούγεται αυτή τη στιγμή σε κάποιο ροκ σταθμό των ΗΠΑ ή του Καναδά.
The camera eye ένα κλείσιμο του ματιού στους φανς, σαν να λένε"δε θα γράψουμε άλλα τέτοια τραγούδια ".
Witch hunt και Vital signs για εμένα είναι τα κομμάτια που κλέβουν την παράσταση σε αυτόν τον δίσκο, είναι τα πετράδια του στέμματος που λέγεται Moving pictures
Για μένα οι Rush δεν τελειώνουν εδώ, θα τους ξαναδείτε στις λίστες μου.
Δεν είχε 20άδα αυτή την εβδομάδα, σας είπα, δεν ασχολήθηκα, επιφυλάσσομαι για το 1982.

6 Likes

Καλο Πασχα.

1 Like

1982
41 περασανε στην τελικη φαση,15 :green_heart: to go ,5 εις την καλπη


εξωφυλλο :arrow_heading_down:

7 Likes

1984;

1 Like

Λετε να γινει το ebook? :man_shrugging:t3::man_shrugging:t3:

35 Likes

Φ Ο Β Ε Ρ Ο

Μακαρι

3 Likes

5 Voltz - Night’s Fall


4 Demon - The unexpected guest
image
3 Venom - Black Metal
image
2 Manowar - Battle Hymns

1.b. (σχεδόν Νο1 δηλαδή, αλλά θα πρέπει να σκρολάρετε λίγο ακόμα…)
Iron Maiden - Number of the Beast

1 (το σωστό, το ορθόδοξο)
Mercyful Fate - S/t Ep
image

έντιτ. Γαμηστερότερο εξώφυλλο…

17 Likes

@anhydriis

Τρελή σελιδοποίηση!

Επίσης, εμπνεόμενος από το ποσο ταιριαστα με την εποχή γράφει η γραμματοσειρά του 81,
σκεφτομαι οτι ίσως θα ήταν ωραίο να αλλάζει, με καθε νεο έτος, το lettering, κι η συνολική αισθητική της παρουσίασης, με τρόπο που να ταιριάζει στην κάθε χρονια.

Just a thought…

Όπως κ να χει, πολυ μεράκι ρε, ωραιος!

3 Likes

What’s the story?

Βρετανοί, ένα άλμπουμ κυκλοφόρησαν μόνο. Τους έμαθα μέσω της Cult Metal Classics, που επανακυκλοφόρησε το άλμπουμ τους. Δεν είναι το ωμό, ακατέργαστο NWOBHM που ίσως έχεις στο μυαλό σου. Ποιο κοντά σε rock φόρμες, με πολύ ωραίες μελωδιες. Πιστεύω ότι θα αρέσει κ στον @hopeto . Ακούστε το, νομίζω θα σας φανεί πολύ ενδιαφέρον.

Edit. Άκου αυτό

3 Likes

ο λαός θέλει

ο @anhydriis μπορεί

1 Like

Το 1995 αυτά

5 Likes

Νννννναι

Τι έκανες ρε τρελλέ!!!

3 Likes

Προτείνω η περίοδος '10 - '23 να γίνει κανονικό έντυπο, αν μας παίρνει, για εμάς αποκλειστικά. Να βάλουμε ο καθένας μας κάτι και να γίνει σούπερ.

1 Like

Γιατί ειδικά αυτή η περίοδος;

Γιατί, κατ’ εμέ, έχουν ειπωθεί πολλά για τις άλλες περιόδους και η συγκεκριμένη είναι η πιο φρέσκια και θα είναι ωραία να αναφερθούν δίσκοι, που μπορεί και να έχουν ξεχαστεί και άλλοι που είναι αξιομνημόνευτοι.

1 Like

Μην ανησυχείτε για τπτ… εχουν γραφτει τοσα υπεροχα πραγματα ηδη εδω μεσα που αξιζει καθε κοπος. Ειχα να πιασω χρονια το φωτοσοπ στα χερια μου, αλλα οσο και αν δεν το πιστευετε ειναι ναρκωτικο :rofl::rofl:

Το σιγουρο ειναι μια σελιδα ανα χρονια αλλα το ιδανικο για μενα θα ειναι και μια δευτερη σελιδα με τα σχολια ολων μας και τις ον οφ τοπικ συζητησεις μας :grin:

Στα του 1982 τι γαμηστερος δισκος ειναι αυτο το demon. Ειναι οντως 82? Να τωρα πχ αυτο δεν θα το ειχα ακουσει ποτε των ποτών. :ok_hand:t2:

12 Likes

2 Likes