Ψήφισα! Η ιδέα να ψηφίζω Κυριακή με την αυγούλα και τον καφέ έχει πάει άπατη, αλλά δεν πειράζει, αυτό το της τελευταίας στιγμής, το “έλα τελείωνε βράδιασε”, αυτό το ξεχείλωμα, έχει λειτουργήσει. ;p
So,
- The Rolling Stones - Exile on Main St.
- Neil Young - Harvest
- Blue Öyster Cult - Blue Öyster Cult
- Manassas - Manassas
- Big Star - #1 Record
H καθυστέρηση προέκυψε από το γεγονός ότι πέρα από τις δύο πρώτες θέσεις δεν ήξερα πραγματικά πού θα κάτσει η μπίλια, δηλαδή θα μπορούσαν εύκολα όλα τα υπόλοιπα άλμπουμς να αλλάξουν με τις υπόλοιπες επιλογές μου. Δεν μπόρεσα ωστόσο να αντισταθώ στο ντεμπούτο των BOC, το οποίο αν και πρώιμο δείγμα, έχει αποτελέσει το πρώτο αγαπημένο μου από αυτή την υπερμπάντα. Aυτό το μυστήριο ασπρόμαυρο εξώφυλλο με είχε τραβήξει από τα σχολικά μου χρόνια και το Then Came the Last Days of May είναι πάντα το νούμερο ένα κομμάτι τους για μένα. Το Manassas είναι άψογο και αν και διπλό* - το δεύτερο της πεντάδας μου, κάτι που με εκπλήσσει γιατί συνήθως τα βαριέμαι τα μεγάλα αλμπουμς - δεν με κουράζει επουδενί. Όμορφη ιστορία για μένα και αυτή της απόκτησής του σε ένα ταξίδι για λαιβ Maiden, από το δισκάδικο του Michael Denner, την ώρα που οι άλλοι ψάχνανε απεγνωσμένα οτιδήποτε απο Mercyful (δεν υπήρχε τπτ), εγώ είπα να φέρω σπίτι ως αναμνηστικό αυτό. Το #1 Record μετά σαν κάτι στο οποίο κι εγώ ανατρέχω συχνά και απολαμβάνω φουλ.
Το Captain Beyond θα μπορούσε να βρίσκεται στα 5, βεβαίως. Το First Base που λατρεύω. Χαίρομαι που και τα 2 έχουν από μία πρωτιά σε λίστες, τους αξίζει. Το Thick as a Brick (καλύτερος δίσκος με δύο κομμάτια** έβερ ορ γουατ?!) επίσης. Ένα τόσο δα τσακ πιο μετά το Demons & Wizards και για να κλείσει η δεκάδα πρέπει να έχω άλλα δέκα υποψήφια ;p γι αυτό θα μείνω εδώ για την ώρα.
*H χρονιά έχει σοβαρά διπλά αλμπουμς ε. Πέρα από δισκάρες που αναφέρθηκαν (666 ας πούμε, έτσι, τυχαία ;p), θα αφήσω δύο (more than) honourable mentions, το Something/Anything του Todd Rundgren και το Will the Circle Be Unbroken των Nitty Gritty Dirt Band.
**Ωραία κατηγορία με, επίσης σοβαρές, υποψηφιότητες.
*** (ναι οκ δεν είχα βάλει κάπου τρεις αστερίσκους, αλλά από την άλλη άφησα την δεκάδα μου στα εννιά οπότε who cares!) Σπουδαία χρονιά για το rock progressivo italiano με τις δύο δισκάρες των PFM (δικό μου αγαπημένο το Storia btw), με τα επίσης δύο Banco del Mutuo Soccorso, με Le Orme, Quella Vecchia Locanda, το (λατρεμένο) An Escape from a Box των Circus 2000 και ποιός ξέρει πόσα άλλα.