Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Εμείς κατεβαίνουμε με σκληρή «παιχτε πανκ» γραμμή κι ό,τι γίνει.

5 Likes

Να δω Iggy πάνω από Floyd και τι στον κόσμο.

4 Likes

για το 72 ξανα 5/5 παντως απο μενα…

για το 73 εχω 10 δισκους, και απο αυτους εχω καταληξει ηδη τους 3 που θα ειναι στην πρωτη πενταδα μου. η δυσκολια ειναι η θεσεις 4-7.

3 Likes

@pantelis79 θα δω την βίβλο να επιβεβαιώσω τι έχει γίνει και θα κάνω refresh σε περίπτωση λάθους. Καμία ψήφος χαμένη. Ίσως να μην έχω βάλει απλά τικ.

(Μέχρι τα μέσα της 2ης βδομάδας κοιτούσα μόνο εξελ, για κάποιο λόγο πίστευα οτι όλα περνάνε από εκεί, αλλά ειδικά για την τρίτη είμαι 100% σίγουρος. Το ξεψείρησα :rofl: :rofl: )

1 Like

Δεν είχα ψηφίσει μέσω του Excel, είμαι σχεδόν βέβαιος.

Πάμε με έναν από τους δίσκους της 5άδας μου για το 1973, το έχωσα να παίζει ήδη:

Rosie, Sandy, Kitty, τα λέγαμε :heart_eyes:

6 Likes

1973, ευκολα τα πραγματα για τα γούστα μου.

1. Pink Floyd - Dark Side Of The Moon
Στην τέχνη του rock λίγα πράγματα μπορούν να είναι τόσο καθολικά όσο αυτό το άλμπουμ. Λέω ότι το αγαπημένο μου Floyd είναι το Meddle αλλά, εντάξει, το Dark Side δεν χάνει από κανέναν…

2. Black Sabbath - Sabbath, Bloody Sabbath
Ίσως οι καλύτεροι Sabbath ever.

3. Mahavishnu Orchestra - Birds Of Prey
Το ιερό δισκοπότηρο του jazz rock, ένα συγκλονιστικό αριστούργημα.

4. Stevie Wonder - Innervisions
Το καλύτερο άλμπουμ μιας σπάνιας μουσικής ιδιοφυίας. Ο Stevie είναι από τους αγαπημένους μου μη-rock καλλιτέχνες κι έχω καταλήξει στο ότι είναι ίσως και η καλύτερη φωνή ever. Πριν με κράξετε, να πω ότι το έχω συζητήσει με πολλούς καθηγητές φωνητικής, ειναι άποψη που συζητιέται πολύ.

5. Mike Oldfield - Tubular Bells
Μαγεία!

Την δεκάδα μου θα συμπληρωναν τα αριστουργηματικά άλμπουμ των Genesis, Tom Waits, David Bowie, Blue Oyster Cult, Queen!

16 Likes

Ωραία πεντάδα :stuck_out_tongue: . Που να αυξηθούν οι metal κυκλοφορίες δηλαδή τι θα δουν τα μάτια μας. Και είμαστε μόλις στο '72 :stuck_out_tongue:

σγπ

4 Likes

και @Clairvoyant 5/5 :sparkler:

2 Likes

Καλα πηγε αυτο.

5 Likes

1973

1. Black Sabbath - Sabbath Bloody Sabbath
    Ειπα ψεματα την προηγουμενη εβδομαδα οταν ειπα οτι το Vol. 4 ειναι το αγαπημενο μου Black Sabbath. Και δεν ξερω γιατι, μαλλον ημουν πολυ κουρασμενος. Το Sabbath Bloody Sabbath ειναι 43 λεπτα τελειοτητα, στο οποιο τα Sabbath Bloody Sabbath, Sabbra Cadabra, National Acrobat και Spiral Architect ξεχωριζουν.

2. Pink Floyd - The Dark Side Of The Moon
    Δεν χρειαζονται πολλα λογια για αυτον τον δισκο. Θα πω ομως λιγα που χρειαζονται, για μενα εστω. Εννοειται πως προκειται για δισκαρα, αλλα προσωπικα εχω τουλαχιστον 2 αν οχι 3 τραγουδια στα οποια κανω skip. Γι αυτο λοιπον και δεν μπαινει στο νουμερο 1 του 1973 και σε καμια περιπτωση στο νουμερο 1 της μπαντας, καθως προτιμω τουλαχιστον τρεις δισκους τους απο το TDSOTM.

3. Gustav Holst & The New York Philharmonic Orchestra - The Planets, Op. 32
    Το magnum opus του Gustav Holst. Ξερω οτι κλεβω λιγο, αλλα απο την στιγμη που επιτρεπονται και δισκοι διασκευων και live στο thread, βαζω κι εγω την ηχογραφηση απο την φιλαρμονικη της Νεας Υορκης, που κυκλοφορησε το 1973. Μικρη σημασια εχει ουτως ή αλλως, αφου οι 3 ποντοι που του δινω θα ειναι κατα 99.9% και οι συνολικοι του ποντοι :stuck_out_tongue:

4. Mike Oldfield - Tubular Bells
    Να ακουτε Mike Oldfield, ειναι ωραιος ο Mike Oldfield. Ποσο μαλλον οταν σε ηλικια 19 χρονων εβγαλε εναν σχεδον αποκλειστικα instrumental δισκο με δυο 22λεπτες συνθεσεις, ο οποιος εμεινε κλασικος στην ιστορια του ροκ. Ειχα πολλα χρονια να το ακουσω, το εκτιμησα ακομα περισσοτερο τωρα.

5. Queen - Queen
    Βλεποντας το ποστ του @Aldebaran λεω παλι καλα που δεν πατησα το submit στην φορμα στο Google. Κολλησε το μυαλο και νομιζα οτι το Queen βγηκε το 1974. Γαμω τα σηκουελς σας. Τεσπα, χωρις πολλα λογια, συγγνωμη King Crimson, μηδεν ποντοι για εσας, αλλα θα αφησω το κειμενακι.

Εμεινε απεξω:

King Crimson - Larks’ Tongues in Aspic
Οι King Crimson ειναι μια μπαντα που μπορει και να μην μαθαινα ποτε ή να μην εκτιμουσα, αν δεν ειχα λιωσει την μουσικη των Dream Theater κατα την περιοδο 1996-2010. Παλι καλα λοιπον, γιατι αν και δεν αποτελει καποιον σουπερ αγαπημενο μου δισκο, αποφασισα οτι μου αρεσει αρκετα ωστε να μπει τελικα στην λιστα και να παρει εναν ποντο. Ή και οχι τελικα. Φαγατε την σκονη του Φρεντι.

9 Likes

χααχχααχ… όχι απλά κάλα… τρελό μπαζερ μπίτερ με @Sh_Wo_f να σφυρίζει κλέφτικα…

3 Likes

@nnnkkk Αν απλως ξεχασες να ψηφισεις και εριχνες ψηφο σε Black Sabbath τουλαχιστον 2 θεσεις πιο ψηλα απο οτι σε Deep Purple, χρωσταω τακλιν στο γονατο το καλοκαιρι

Κερδισε στις καρδιες μας. Βλεποντας το γραφημα, καποιος το εβαλε χαμηλοτερα απο οτι το Deep Purple αμεσως πριν ψηφισει η Σηγουλφ, απορω ποιος…

Καλη τυχη, αλλα η Αγγλια θα τους ξεφτιλισει αν ζουμε σε σωστο timeline.

Εντωμεταξυ λιγο απιστευτο το οτι μπηκε στο παιχνιδι αυτος ο δισκος πριν ψηφισω, αφου ειμαι ο 2ος που ψηφισα… δεν περιμενα να πω την αληθεια να το ψηφισει και κανενας αλλος, ποσο μαλλον ο μονος που προλαβε να ψηφισει πριν απο μενα :joy:

4 Likes

σπίτι χωρίς γιάννη προκοπή δεν κάνει

Μεγάλη έκπληξη και για μένα το DP, πίστευα περισσότερο τον Ziggy

4 Likes

Τον ψαχνουμε.

Περιμενε λιγες μερες…

3 Likes

Είμαι ακόμα σε εύκολα χρόνια για μένα και μπορώ να παραδίδω λίστες μπαμ μπαμ οπότε έχουμε:

1)Pink Floyd - Dark Side Of The Moon
Θα μπορούσα να ποστάρω μια φωτογραφία του θρυλικότερου εξώφυλλο έβερ και να μην χρειάζεται να εξηγήσω περεταίρω. Τεράστια δισκάρα από τεράστια μπάντα
2)Black Sabbath - Sabbath Bloody Sabbath
Το αγαπώ παραπάνω από vol 4 και βασικά το λατρεύω. Χάνει στα πέναλτι από Floyd
3)Queen - Queen
Απ το ντεμπούτο φαίνεται ότι θα γίνουν τεράστιοι
4)Lynyrd Skynyrd - Pronounced 'Lĕh-'nérd 'Skin-'nérd
Θα θελα να βάλω και έναν southern rock δίσκο σε μια λίστα. Από simple man μέχρι free bird ένα κ ένα τα κομμάτια
5)Aerosmith - Aerosmith
Blues/Hard Rock δυναμίτης παντρεμένος με μια απ τις αγαπημένες μου φωνές των 70’s

Δεν θέλω να βάζω τιμιτικές αναφορές γιατί θα το σκέφτομαι ξανά και ξανά και δεν θα υποβάλλω λίστα ποτέ αλλά για το 73 με πόνεσε που άφησα απ έξω Who, Elton John & King Crimson

PS Μάλλον συνεχίζω βρετανικά :stuck_out_tongue:

14 Likes

Τι “έναν”, μιλάμε για ΥΠΕΡΔΙΣΚΑΡΑ!!!

6 Likes

Νταξ ΤΟΝ southern rock δίσκο

2 Likes

Έχουν βγάλει και οι Allmans πάντως την ίδια χρονιά δίσκο :sunglasses:

4 Likes

Τον σκέφτηκα αλλά δεν μπήκε τελικά

1 Like

Εντάξει είμαστε ακόμη στα πολύ νωρίς αλλά

αρχίζει να συμπληρώνεται κιόλας η βίβλος…
3 χρόνια, 3 διαφορετικοί νικητές…

7 Likes