Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Για το 1987 λες, ε; Μια-δυο φορές έχω ακούσει αυτό το άλμπουμ, δεν το κατέχω.

Το ξέρεις ότι περιμένουμε νέο άλμπουμ φέτος;!

οχι!!

πρώτοι εδώ :sunglasses:

10 Likes

@martian που εισαι ???

5 Likes

Το μότο που γράφουν στο εσώφυλλο του Run to the light οι Trouble το είχα γράψει σε αυτοσχέδιο μπλουζάκι.
Μάλιστα με αυτό έτρεξα ημιμαραθώνιο το Μάρτιο.
Και αναρωτιομουν μόνο εμένα μου φαινοταν γαμάτο.

7 Likes

1987 → H καλύτερη πεντάδα μου μέχρι την επόμενη :exclamation:

(το πιάσατε, έτσι; )

10. – 6.

10. SAVATAGE “Hall Of The Mountain King”
Αρχικά έλεγα ότι δεκάδα μάλλον θα μπει το “Gutter…” αλλά το έβαλα να παίξει και δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Οι SAVATAGE είναι ίσως η πιο δεν-είμαι-φανατικός-αλλά-μόλις-ακούσω-τα-σπάω μπάντα μου.

9. INFERNÄL MÄJESTY “None Shall Defy”
Είπαμε η καλύτερη λακ του ’87 μακράν. Και πιθανότατα ένα από τα καλύτερα και πιο in-your-face θρας μέταλς που υπάρχουν εκεί έξω. Δυστυχώς δεν μνημονεύονται όσο θα έπρεπε.

8. BATHORY “Under The Sign Of The Black Mark”
Το επιστέγασμα όσων θρυλικών ακούσαμε στον προκάτοχο. Η τριλογία ολοκληρώνεται και το μονοπάτι για τους Ακόλουθους έχει πλέον χαραχτεί, δύσβατο αλλά αγέρωχο. Ο ψηλός τώρα ορίζει στον εαυτό του νέα αποστολή…

7. FIELDS OF THE NEPHILIM “Dawnrazor”
Η ώρα να λάμψουν πλησιάζει. Το ντεμπούτο των FIELDS με τη μοναδική αισθητική δίνει μια γεύση για τα όσα έρχονται, μεταξύ άλλων με τη μπασογραμμή θεριζόντων του “Dust” και το ομώνυμο να καταπίνει τα πάντα όταν σκάει το ρεφρέν.

καὶ μίαν ἐκ τῶν κεφαλῶν αὐτοῦ ὡς ἐσφαγμένην εἰς θάνατον. καὶ ἡ πληγὴ τοῦ θανάτου αὐτοῦ ἐθεραπεύθη, καὶ ἐθαύμασεν ὅλη ἡ γῆ ὀπίσω τοῦ θηρίου.

6. VOIVOD “Killing Technology”
Το όραμα των Καναδών πλέον παίρνει σάρκα και οστά, η βενομίλα πάει στην άκρη και η ισορροπία επιθετικότητας-κουλτούρας είναι εξωπραγματική. Δεν μπαίνει πεντάδα γιατί δεν είμαι τόσο «δεμένος» όσο με το επόμενο αλλά αντικειμενικά μπορεί να είναι και καλύτερο.


5.

NAPALM DEATH “Scum”

LST-NPD-SCM

Και εγένετο grind;; Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει, ας τα πουν οι ακαδημαϊκοί αυτά. Το συγκεκριμένο παρακλάδι πάντα το απολάμβανα χωρίς ναι καίγομαι κιόλας. Το “Scum” όμως το έχω βαθιά μέσα στην καρδιά μου γιατί είναι συνδυασμένο με τα κολασμένα λάηβ των ND στο ΑΝ (’07 και ’11), ειδικά αυτό που ο Barney το έβγαλε όλο όρθιος με σπασμένο πόδι και πατερίτσα συγκαταλέγεται στις κορυφαίες συναυλιακές εμπειρίες της ζωής μου.

4.

GUNS ‘N’ ROSES “Appetite For Destruction”

LST-GNR-AFD

Η γενιά που βράζει και δεν έχει από πού να πιαστεί μόλις εξερράγη. Τέτοιο spot-on εισαγωγικό κομμάτι σαν το “Welcome…” δεν ξέρω αν έχει ξαναδεί το ροκενρόλ, μετά όλα γίνονται εύκολα (γίνονται; ), το “Nightrain” θερίζει και είναι το αγαπημένο μου του δίσκου. Ενός δίσκου που μπορεί η πρώτη ανάγνωση να φωνάζει «αλητεία!», μπορεί να είναι party till you drop, αλλά κάπου μέσα υπάρχει κρυμμένη και μια υπόκωφη κραυγή για βοήθεια…

3.

DEAD CAN DANCE “Within the Realm Of A Dying Sun”

LST-DCD-WTH

Δεν ξέρω πόσα σχήματα στην ιστορία μπορούν να καυχηθούν ότι υπήρξαν τόσο ιδιαίτερα όσο το ντουέτο Perry/Gerrard. Μοιάζει να υπάρχουν σε μια άλλη διάσταση και να μας επισκέπτονται όταν έχουν κάτι να διηγηθούν. Όταν είδα το εξώφυλλο του “Within…” (εύκολη ψήφος) και διάβασα τους τίτλους των κομματιών, φαντάστηκα μέσες-άκρες τις εικόνες μια ιστορίας. Όταν το άκουσα δεν μπορούσα να διανοηθώ πόσο τέλεια διηγούνταν την ιστορία αυτή. Μοναδική περίπτωση πραγματικά…

2.

SARCOFAGO “I.N.R.I.”

LST-SCF-INR

Το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί με αυτό το κόλπο που σκάρωσε ο @anhydriis είναι ότι ίσως για πρώτη φορά στη ζωή μου ακούω μουσική (και κατά βάση μουσική που ήδη γνωρίζω) με ενός είδους δομημένο τρόπο, τον χρονολογικό. Κάπως έτσι μπορώ να πω ότι κατανοώ καλύτερα ορισμένες διαδρομές και μια από αυτές είναι που έχει οδηγήσει απ’ τους SLAYER στους POSSESSED και από εκεί στο επόμενο ακρότατο σημείο, την μπραζιλέιρο ταφόπλακα των SARCOFAGO. Το εκπληκτικό με το “I.N.R.I” είναι ότι αυξάνει σε ένταση, λύσσα, βλασφημία όσο προχωρά ο δίσκος. Αν το “Satanic Lust” είναι το σούρουπο, τότε το “Last Slaughter” είναι το πιο πηχτό σκοτάδι. Πλέον έχει έρθει η ώρα να πάμε σε νέα άκρα…

1.

CELTIC FROST “Into τhe Pandemonium”

LST-CLF-ITP

Τι κάνετε ρε παίκτες; Μετά το Μεγαθήριο, ξεκινάτε με διασκευή WALL OF VOODOO;; Ε δεν τρώγεστε λέμε, πολύ θα ήθελα να έκοβα live αντιδράσεις της εποχής. Πόσες και πόσες καριέρες έστρωσε αυτός εδώ ο δίσκος που όταν δεν διατηρεί το heaviness του προκατόχου κλείνει το μάτι σε ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, θρηνητικά περάσματα και φωνητικά (κύριε Darren White τι κάνετε;), dub mixes, την προαναφερθείσα διασκευή, το βιολί (αξιότιμοι MDB όλα καλά;) του “Rex Irae”, το χορευτικό “I Won’t Dance” (ε, λολ δηλαδή!), ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ είναι εδώ μέσα λέμε :exclamation:

Οι Έλληνες μπασκετμπολίστες πληρώνουνε γκαλόσημο και οι απανταχού doom/death/goth/atmo-μέταλζ πανδαιμονιόσημο .&-


Ειδικές Καταστάσεις
  • Στο άτυπο ντέρμπι μεγάλων ομάδων, που όμως δεν βρίσκονται πια στο ζενίθ τους, ο εξόριστος Roger τουλάχιστον σε μένα μιλάει περισσότερο με το αφελές concept του (ακόμα ένα), κυρίως γιατί το “Radio KAOS” έχει μια άλφα συνοχή σε σχέση με το πολύ κρύο και λίγο ζέστη που μου προκαλεί το “Momentary…”.
    SPC-RGW-FLD

  • Οι ΤΡΥΠΕΣ στον δεύτερο δίσκο τους ακόμα δεν είναι εκεί (που τις θέλω εγώ) αλλά και πάλι ντροπή για τη λίστα μου, ντροπή να είναι άδεια.
    SPC-TRP-13F

  • Κάτι βουκολικοί τύποι απ’ την Τσεχία φροντίζουν να κάνουν τον πρώτο τους θόρυβο. Μαύρο μέταλλο ΔΕΝ είναι μόνο η Νορβηγία (και η Ελλάδα).
    SPC-MHM-D87

  • O Γιούρο και η παρέα του στο “Deathcrush” μας τα λένε κάπως καλύτερα και για να ‘μαστε δίκαιοι ακόμα κι αν το ‘βγαλε το “Anfang” απ’ το συρτάρι που το είχε παραχωμένο ο Schnitzler, το ότι τον προσέγγισε ο 18χρονος Aarseth κάτι λέει για το όραμα. Απλώς μας λείπουν μερικά κομμάτια ακόμα από το παζλ…
    SPC-MHM-DCR

  • …όπως αυτό! …
    SPC-MRB-DCM

  • …το οποίο βέβαια δεν ήταν η μόνη Νοσηρή demo-no-λογία της χρονιάς.
    SPC-MBA-DM1

23 Likes

Φανταστικά τα demo των Master’s Hammer και όχι τρομερά δυσεύρετα στα early 90s. Κάπου είχα τσιμπήσει το The Mass. Γενικώς τρομερή μπαντάρα.

1 Like

Μια υπενθύμιση ότι το 1987 οι Anthrax, Testament και Death Angel έβγαλαν τα καλύτερα άλμπουμ τους.

5 Likes

Για τους Testament το έλεγα για χρόνια αυτό, αλλά νομίζω πλέον πως το New Order ειναι καλύτερο στα σημεία.

Edit : έχει και το καλύτερο Destruction

2 Likes

1 Like

Εννοείται !!!

1 Like

Είπα κι εγώ θα είναι εύκολη χρονιά το 1987, αλλά φευ…

1. Candlemass – Nightfall

Το πρώτο τους ήταν η επιτομή της τελειότητας, όμως εδώ οι Σουηδοί μετατρέπονται σε κανονικό συγκρότημα με μέλη… πλήρους απασχόλησης, μεταξύ των οποίων και ο νέος τραγουδιστής με την τόσο ιδιαίτερη φωνή και παρουσιαστικό, και με έναν όγκο που συναγωνιζόταν αυτόν του νέου υλικού!
Οι Candlemass πλέον μοιάζουν έτοιμοι να σαρώσουν οτιδήποτε βρεθεί στον διάβα τους!

2. Celtic Frost – Into the Pandemonium

Οι Celtic Frost, αδιαφορώντας επιδεικτικά για το τι περίμεναν από αυτούς οπαδοί και εταιρεία, όπως και για το τι ήταν σε θέση να αντιληφθεί ο Τύπος, αφήνουν ελεύθερη να εκδηλωθεί η εξεζητημένη άποψη τους για την Τέχνη όπως και η ροπή τους προς το μεγαλειώδες. Σαν κάθε πρωτοπόρο έργο, και αυτό εδώ επόμενο ήταν να τύχει “χλιαρής” υποδοχής - για να το πούμε κομψά!
Η Noise διατηρούσε τις επιφυλάξεις της, ενώ η κριτική του Metal Forces με βαθμό ένα ολοστρόγγυλο 0 (σε κλίμακα με άριστα το 100, σημειωτέον!) έχει μείνει ιστορική!
Η δικαίωση έμελλε να έρθει ετεροχρονισμένα – όχι ότι τους ένοιαζε και καθόλου, βέβαια!

3. Voivod – Killing Technology

Σύμφωνοι, τα πρώτα τους ήταν επίσης αξιόλογα, όμως στον τρίτο τους δίσκο είναι που οι Voivod δείχνουν έτοιμοι να επεκτείνουν τα όρια, να σπάσουν τα στεγανά και να καταλύσουν τις συμβάσεις. Πρωτοπόροι, άρα και καταδικασμένοι να μείνουν στο ημίφως του underground, οι Καναδοί με τις δυσαρμονίες τους ξένιζαν ακόμη και τους thrash ομότεχνους τους, απαιτούσαν από το κοινό αμέριστη προσοχή για να γίνουν κατανοητοί και άφηναν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Ακούγοντας το Killing Technology δεν μπορούμε παρά να αναφωνήσουμε εκστασιασμένοι: we are connected…

4. King Diamond – Abigail

Για τον δεύτερο του δίσκο, ο King θεώρησε ενδιαφέρον να επεκτείνει την ιδέα του concept album που υπήρχε σε ένα τμήμα μόνο του “Fatal Portrait” και να διηγηθεί μια ιστορία, τρόμου εννοείται, που να διατρέχει τη διάρκεια ολόκληρου του νέου LP. Όσο όμως τρομακτική και να ήταν αυτή η ιστορία, αυτό που πρωτίστως συναρπάζει είναι το μουσικό περιεχόμενο. Είναι, χωρίς υπερβολή, μια από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου η μουσική αξίζει να ακουστεί, αναδεικνύεται ορθότερα, συνοδεία των στίχων και, τις ακόμη σπανιότερες, όπου τίποτε δεν περισσεύει από ένα άψογο σύνολο – απεναντίας κάθε τραγούδι, κάθε αλλαγή, solo, αρμονία, είναι στην εντέλεια χωροθετημένο.
Πρόκειται για μια από τις κορυφές των metal eighties με όλη την βαρύτητα που φέρει μια τέτοια διαπίστωση.

5. Death - Scream Bloody Gore

O… Evil Chuck συνεργάστηκε στην πολυκύμαντη πορεία τους με πολλούς και ταλαντούχους όμως για το Sream Bloody Gore ευτύχησε να έχει μαζί του τον Chris Reifert που θα σχημάτιζε αργότερα τους Autopsy! Οι Death εδώ ορίζουν και ονοματίζουν το death metal (ναι, ξέρω, οι Possessed κλπ κλπ) , όμως αλίμονο σε όποιον νομίζει ότι το ντεμπούτο τους αναφέρεται μόνο για την ιστορική του αξία!

Και ένα κάρο honourable mentions (όσα χώρεσαν και κάποια που δεν νομίζω να αναφέρει κανείς άλλος), γιατί το 1987 δεν είναι ‘86 ούτε ‘88 και δεν θα είχε τόσο πολύ ενδιαφέρον, έτσι νόμιζα ο αφελής!

Guns ‘n’ Roses – Appetite for Destruction: Εδώ ντεμπουτάρει επίσημα η “πιο επικίνδυνη μπάντα του κόσμου” και εδώ είναι που δικαιολογεί πλήρως τον τίτλο αυτό! Πέντε τύποι που πρακτικά διηγούνται μελοποιημένη την καθημερινότητα τους, ερμηνεύοντας με το θράσος και την αυτοπεποίθηση όσων δεν έχουν τίποτε απολύτως να χάσουν! Ένας εκρηκτικός συνδυασμός πέντε προσωπικοτήτων που μοιράζονται το ίδιο όραμα προτού καταρρεύσει υπό το βάρος των δημιουργικών τους διαφορών.
Και να σκεφτεί κανείς ότι παραλίγο να πέρναγε απαρατήρητο αν ο ίδιος ο Geffen δεν ζητούσε σαν χάρη από το MTV να παίξει το βίντεο του “…Jungle” μια φορά έστω και μεταμεσονύκτια ώρα, με τα υπόλοιπα να εμπίπτουν στη σφαίρα της rock ‘n’ roll μυθολογίας – τώρα ποιος έζησε καλά και ποιος καλύτερα είναι μια άλλη συζήτηση!

Jethro Tull - Crest of a Knave: Ο δίσκος της αναγέννησης των Jethro Tull στα δύσκολα eighties, μετά το ιστορικό χαμηλό του Under Wraps! Ένας δίσκος που αιφνιδίασε με την ποιότητά του όπως και για το γεγονός ότι τους απέφερε το βραβείο Grammy και μάλιστα στην πρωτοεμφανιζόμενή τότε κατηγορία “best hard rock /metal performance” το οποίο κέρδισαν, αντί για το φαβορί Metallica, προς μεγάλη έκπληξη όλων. Η έκπληξη δεν είχε βέβαια να κάνει με την αξία των δύο συγκροτημάτων – αλίμονο! – αλλά για το γεγονός ότι, όσο κι αν η μουσική των Tull χαρακτηρίζεται από θαυμαστή ποικιλομορφία, δύσκολα θα την κατέτασσε κάποιος στο heavy metal πλαίσιο! Ιστορική έμεινε και η καταχώρηση σε περιοδικό της εποχής με τον εύστοχο τίτλο: the flute is a heavy metal instrument!

Από εκεί και πέρα, το Refuge Denied των Sanctuary κάνει τα αποκαλυπτήρια ενός σπουδαίου σχήματος και μιας εξωπραγματικής φωνής και καμιά ανεπαρκής παραγωγή δεν μπορεί να το συσκοτίσει αυτό, οι Savatage όχι μόνο επιβίωσαν από το γενικώς και ειδικώς αποτυχημένο Fight for the Rock αλλά επανήλθαν με το μνημειώδες Hall of the Mountain King, το The Last Day των Καναδών Messiah Force είναι ένα από τα λαμπρότερα δείγματα του USPM ενώ οι Tyrant με το “Too Late to Pray”δημιούργησαν ένα album επικού κατά βάση heavy metal, τόσο ιδιαίτερου και άψογου που… δεν ήταν για όλο τον κόσμο!

Στα του thrash τώρα, και εκείθεν του Ατλαντικού, οι Anthrax ήταν πάντα ξεχωριστοί και μακριά από τα cliché, όμως με το Among the Living βρήκαν ακριβώς την ταυτότητα τους και κατοχύρωσαν την θέση τους μεταξύ της big four elite του είδους, το Legacy των Testament συνδυάζει βαρβαρότητα και μελωδικά leads σε ιδανικές αναλογίες και αναμενόμενα έγινε δεκτό με ενθουσιασμό, ενώ στο Terror and Submission ντεμπούτο album των Holy Terror θα ακούσουμε thrash υψηλών ταχυτήτων που μπορεί ενίοτε να παρεκτρέπεται και σε hardcore ατραπούς, όμως διαθέτει ικανές δόσεις μελωδίας και power metal αισθητικής.
Από τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα θα ξεχωρίσουμε το φοβερό και τρομερό Persecution Mania των Sodom όπου θα ακούσουμε ανελέητο γερμανικό thrash από τους κορυφαίους, με όλα τα χαρακτηριστικά του είδους συν την “απαραίτητη” στιχουργική που ταλαντεύεται μεταξύ θρησκευτικών “αναζητήσεων” και… αντιπολεμικής ρητορικής, με bonus μια απόλυτα επιτυχημένη διασκευή, ενώ το ότι δεν έχει μείνει κλασικό το R.I.P. των Coroner οφείλεται αποκλειστικά στα όσα καταπληκτικά έβγαλαν αυτοί οι Ελβετοί αργότερα!

23 Likes

Εγώ πάντως θα πεταχτώ να πω την άποψη μου γιατί θα σκάσω…

Η μουσική βιομηχανία είναι γεμάτη αφηγήματα, πάρα πολλές φορές ψευδή ή παραφουσκωμένα. Ειδικά το rock n’ roll χτίστηκε πάνω σε πολλούς ψεύτικους “μύθους” γιατί, εκτός των άλλων, πάνω του βασίζεται και το star system αλλά και η βιομηχανία μουσικών οργάνων - ο οποίος είναι ο τομέας που εργάζομαι εδώ και 15 χρόνια.

Επειδή λοιπόν εδώ είμαστε γέροι άνθρωποι κι όχι τίποτα έφηβοι για να αναπαράγουμε ότι χαζομάρα μας είπανε, ερωτώ:

  1. Γιατί οι G n R ήταν η πιο “επικίνδυνη” μπάντα; Επειδή έτσι μας είπαν; Τι παραπάνω είχαν από τον Iggy Pop, τους Motley Crue ή κάθε 70s rock μπάντα;

  2. Γιατί το Appetite το καλύτερο ντεμπούτο; Το πιο εμπορικό, ίσως, γιατί όμως καλύτερο από Sex Pistols, Joy Division, Pearl Jam κι ενα σωρο ακόμα άλμπουμ που μπορούμε να σκεφτούμε;

  3. Τωρα σοβαρα, με τον Slash να έχει γνωρίσει προσωπικά όλο το Hollywood από όταν ήταν παιδί και να έχει τις πιο απίστευτες άκρες, ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι οι GNR ήταν τίποτα αλάνια; Βασικά, μια μικρή έρευνα να κάνεις, θα καταλάβεις πως πολλοί “σταρ” της μουσικής βιομηχανίας είναι εντελώς φτιαχτοί - ναι, και στο rock ισχύει - δηλαδή αληθινές μπάντες μεν, project των εταιριών δε. Εγώ όσο μεγαλώνω καταλαβαίνω ότι οι Guns ήταν ένα μεγάλο και πετυχημένο τέτοιο project, προφανώς έχουν υπάρξει και πολλά αποτυχημένα.

Προσοχή, τα λεω αυτά ενώ οι GnR με έχουν σημαδέψει. Δεν λέω ότι δεν ήταν φοβερή μπάντα, ήταν. Απλά λίγο με ενοχλούν τα στερεότυπα.

17 Likes

Ψευτομαγκες κωλοφεραντζας χολυγουντιανου αφηγηματος για το “rawk”.
Αλητεία ήταν ο Alan Vega που με το motorcycle chain στα 50φευγα του έδερνε κόσμο on stage.
Και είχαμε τον Axl να γράφει 30-λεπτες μπαλάντες για την μουρλέγκω που παντρεύτηκε και τον έκανε cuckold με το pool boy (αφου σαρεσε παραδεξου το).
Slash η μεγαλύτερη μπουρμπουληθρομπαφλότσα μοστ overrated guitarist εβερ.
Επρεπε να τον κανει spank η Great Kat. Hm wait that may have happened.
Sorry havent had coffee yet ΓΛΥΚΙΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ

Εγώ απλώς λέω ότι όλη η “επικινδυνότητα” των GnR, μια νύχτα του Lou Reed ή των Stooges.

4 Likes

Δυσκολη χρονια το 1987 για εμενα. Η πρωτη τριαδα μου ηταν δεδομενη αλλα καθε μερα αλλαζω τη σειρα. Για τις επομενες 2 θεσεις (και την δευτερη πενταδα) υπηρχαν καμια 20αρια πολυ δυνατες και περιπου ισαξιες ποιοτικα υποψηφιοτητες, τελικα ψηφισα με τη ΓΚΑΡΔΙΑ.

  1. Anthrax- Among the living

  2. Guns and roses - Appetite for destruction

  3. Helloween- Keeper of the seven keys 1

  4. Coroner- RIP

  5. Candlemass- Nightfall

Δευτερη πεντάδα- γαμει ολοσχερως

Celtic frost- Into the pandemonium
Death- Scream bloody gore
Testament- Legacy
Savatage- Hall of the mountain king
Sodom- Persecution mania

Εξωφυλλο το Nightfall

Συλληπητηρια και απο εμενα @anhydriis για τη γιαγια σου, να ζησεις 100 χρονια να τη θυμασαι με αγαπη.

18 Likes

Όλα οκ παίδες, δεν μπόρεσαν να γίνουν ποτέ Lou Reed ή Cure οι Guns N’ Roses. Δεν χρειάζεται να τους το χτυπάμε.

Και μια νύχτα αυτονώνανε (πειραιώτικη διάλεκτος Τάσου Μητρόπουλου) <<< μια μέρα του Vikernes ή του Nodtveidt.

To τερματίζω για να πω ότι ζήτημα δεν ήταν η καθαυτό “επικινδυνότητα” των ίδιων των μελών των GnR αλλά η θέση του “Appetite” στο γενικότερο πολιτισμικό πλαίσιο της εποχής (ας πούμε γι’ αρχή των ΗΠΑ). Άλλο τα 60s και 70s, άλλο τα late 80s, υπάρχει η διαφαινόμενη πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, υπάρχει η όλη λογοκρισία και αίσθηση ότι αυτοί οι αλήτες οι νέοι θα διαλύσουν τα χρηστά ήθη της κοινωνίας (Tipper Gore, the Decline of Western Civilization documentary) και εκεί έρχεται και σκάει το “Appetite” το οποίο κατά τα φαινόμενα “μιλάει” σε υπερβολικά πολύ κόσμο την ώρα που δεν υπάρχει κάτι άλλο ίσως πιο μεστό να πιαστούν.

Οπότε το αν είναι project ή “φτιαχτό” ή αν τελικά τα μέλη τους δεν σνίφαραν τη μια γραμμή μετά την άλλη πάνω από βυζιά δεκάδων γκρούπις αλλά τα βράδια διάβαζαν τα ανεμοδαρμένα ύψη δεν έχει και πολλή σημασία. Αν και βέβαια το ότι ο Slash γνώριζε το μισό Χόλιγουντ της εποχής, μάλλον προς την πρώτη περίπτωση οδηγεί παρά στη δεύτερη, αλλά και πάλι δεν είναι το νόημα εδώ.

Από κει και πέρα εννοείται ότι 35 χρόνια μετά το να ωρύεται κανείς για το “πού πήγε η αλητεία των GnR” σίγουρα είναι λιγο γραφικό, από την άλλη βέβαια και το “ελα μωρέ, σιγά το πράμα” μάλλον απέχει αρκετά από την τότε πραγματικότητα.

14 Likes

that was fabulously poetic

5 Likes

Η φάση είναι λίγο “photo or it didn’t happen”. Οι Guns, όταν το Apettite πήρε τα πάνω του είχαν όλα τα μίντια από πίσω τους. Οπότε όλη αυτή η ροκ εν ρολ εξτραβαγκάνζα φούσκωσε πολύ. Δεν βρίσκω κάτι να τους προσάψω ως προς αυτό.

2 Likes