Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Μετά την επαίσχυντη παγαποντιά που κάποιοι ασέβαστοι πήγαν να στήσουν στο Dark Side κι αφού αρχίσαν να αχνοφαίνονται νοθείες (© potofgold), αναγκάζομαι να πάρω θέση νωρίτερα από το αναμενόμενο.

1974

1. Queen - Sheer Heart Attack
    Ό,τι καλύτερο υπήρξε. Ό,τι καλύτερο υπάρχει. Ό,τι καλύτερο θα υπάρξει ποτέ.

2. Blue Öyster Cult - Secret Treaties
    Τα έχουν πει όλα οι προλαλήσαντες, δεν τους έχω δει λάιβ, φύγετε κι αφηστε με στον καημό μου.

3. Lynyrd Skynyrd - Second Helping
    Τα έχουν πει όλα οι προλαλήσαντες, τους είδα λάιβ και αγκάλιαζα αγνώστους με το που έσκασε The Needle And The Spoon.

4. Deep Purple - Burn
    Μια φορά κι ένα καιρό κοιμόμουν και ξυπνούσα με το δίσκο + το Sail Away σε επανάληψη. Δεν έψαξα ποτέ το γιατί.

5. Astor Piazzolla - Libertango
    Έχω ενενηνταεννιά προβλήματα με το τάνγκο, το nuevo δεν είναι ένα από αυτά.

18 Likes

Πολυ μου αρεσε το 1974, θα ημουν ευχαριστημενος και με καποια που εχω παρακατω στη λιστα και εχουν αναφερθει κι απο αλλους αλλα το τοπ 5 μου ειναι αυτο:

1. Tom Waits - The Heart of Saturday Night
  2. Minnie Riperton - Perfect Angel
  3. Astor Piazzolla - Libertango
  4. Robert Wyatt - Rock Bottom
  5. Dolly Parton - Jolene
13 Likes

Robert Wyatt - Rock Bottom είναι παρόμοια φάση με τα πρώτα Τοm Waits για μενα. Too painful… Απίστευτος δίσκος σίγουρα.

3 Likes

Περίεργο 1974 για μένα δεν βρήκα τόσες πολλές επιλογές που να με ενθουσιάσουν. Παρόλα ταύτα,

1. Blue Öyster Cult - Secret Treaties
    Μια ζωγραφιά ο συγκεκριμένος, θεωρώ εξαιρετικά υποτιμημένος, ευχαριστώ το exchange για την μετωπική.

2. Tom Waits - The Heart Of Saturday Night
    Βραδινή αλητεία, συναίσθημα σαν βροχή που φτάνει στο κόκαλο, βλασφήμια να μην μπει το Closing Time σε μία λίστα, ώρα εξιλέωσης.

3. Kraftwerk - Autobahn
    Η Πηγή του ηλεκτρονικού ήχου.

4. Genesis - The Lamb Lies Down On Broadway
    Τι επικούρα είναι αυτή… Κοντά 95 λεπτά και δεν χορταίνεται. Λογικό να εχώ χάσει κάτι τέτοια στα νιάτα μου. Μέχρι 80 κασέτα αγόραζα. Μια 120 απορώ και τι την έκανα.

5. David Bowie - Diamond Dogs
    Ποιά δυστοπία του Orwell. Χιτάρες χωρίς τέλος, συναίσθημα, θεατρικότητα. Υποβλητικό από την αρχή έως το τέλος.

Χονορ & γκλορι
Camel - Mirage
King Crimson - Red
Queen - Sheer Heart Attack
Robert Palmer - Sneakin’ Sally Through the Alley
Yes - Relayer

Εξώφυλλο της Χρονιάς
Krawtwerk - Autobahn

Σε αυτό το σημείο και επειδή την Κυριακή κλείνουμε πενταετία, να σας στείλω όλους καρδουλες και να σας πω ότι χαίρομαι ιδιαιτέρως το παιχνίδι και το όλο τζέρτζελο εδώ μέσα. Ελπίζω και εσείς. Ακούω μουσικές που δεν θα άκουγα ποτέ και παρόλα τα λάθη και τα πάθη νομίζω ότι πάμε καλά. Θέλει ίσως κάποιες διορθώσεις και βελτιώσεις αλλά θα τα βρούμε όλα, έστω και εάν έχουμε φτάσει στο 2022. Ξαναλέω ε, ότι ιδέα υπάρχει να την εκμεταλλευτούμε γιατί όλα αυτά που γράφουμε έχουν την αξία τους.

Τέλος πιστεύω πως ίσως υπάρχουν άτομα που θα ήθελαν να συμμετάσχουν και είτε φοβούνται τον όγκο του θρεντ, είτε τις προθεσμίες, είτε τις κατατάξεις, είτε την δεκαετία. Δεν χρειάζεται. Κάνουμε μερικές προτάσεις (κάποιοι μία κάποιοι πέντε), μερικές φορές γράφουμε και κάτι ή και όχι. Οπότε να κάνω ένα summoning πρώτο και στην τύχη και όσοι άπιστοι προσέλθετε. Όσοι δεν, σας περιμένει το ξίφος του nnnkkk, κουπόνια για dettol και 7 χρόνια γκαντεμιάς :wink: :rofl:

@Kostas_L @Neo @Rebel @YoungAtlas @OwlKitty @furor @power_fades @mindcrimeK @bostonflesh @manos87 @Spyros_Koukas @silent_winter @stammargg_v2 @tylerdurden @Dr.Feelgood @ManosOrff @shadowking69 @haunted5 @Giasonas

19 Likes

Και εγώ παρακολουθώ, έχω τρομακτικές ελλείψεις στα 70’s, σε καμιά δεκάρα χρόνια θα έχω να δώσω σοβαρό input.

3 Likes

Άκου να σου πω πουτανάκι… Έχω ακούσει ελάχιστα παλιά και τα πιο πολλά πριν έναν αιώνα περίπου , με εξαίρεση τα δύο πρώτα, άρα ανακεφαλαιώνοντας:
Blue Öyster Cult - Secret Treaties
David Bowie - Diamond Dogs
Lynyrd Skynyrd - Second Helping
Eloy - Floating τουμπανοι ετούτοι
UFO - Phenomenon λολ καλοί αλλά οχι τόσο καλοί

9 Likes

Οι περισσοτεροι θα εχουμε πεθανει σε 55 χρονια, αλλα θαυμαζω αισιοδοξια (!)

Ερχεται και το Let’s Play IV συντομα… αλλα θα ειναι το πιο συντομο απο τα 4, δε θα θελει καθολου ενεργεια και χρονο.

3 Likes

:kissing_heart:

@QuintomScenario ξιφος θα χρειαστούμε?εγω παντως θα ειναι στα 96 μου το '78… λιγο πριν την σύνταξη, ετοιμος για το lets play 666 :exploding_head::tada:

5 Likes

Δεν έχω καταλάβει πως παίζεται το παιχνίδι

Τα βάζουμε στη φόρμα ;; Τα γράφουμε σε ποστ και μετά δίνουμε ψήφους στη φόρμα ;;

1 Like

Στη φόρμα βάζεις το νικ σου και τους πέντε δίσκους σου για την εκάστοτε χρονιά, με αξιολογική σειρά. Αν θες, τους ποστάρεις κι εδώ για τον τζερτζελέ.

Μη βάλεις κι εσύ Rocka Rolla, να χαρείς :stuck_out_tongue:

8 Likes

Κι εγώ από 70s λίγα πράγματα, και δυστυχώς λίγος χρόνος, θα προσπαθήσω όμως

DEEP PURPLE-BURN
BAD COMPANY-BAD COMPANY
QUEEN-SHEER HEART ATTACK
UFO-PHENOMENON
SCORPIONS-FLY TO THE RAINBOW

12 Likes

Οπως τα λεει ο @pantelis79, να προσθεσω πως μπορεις να βαλεις και ενα ή δυο μονο δίσκους, οπως κανουν μερικοι μερικοι :wink::roll_eyes:. Η φορμα ειναι παντα η ιδια, την ποσταρω σε ασχετες στιγμες αλλα υπαρχει παντα και στο αρχικο ποστ. Καθε κυριακη μεσανυχτα κλειδωνουμε (εγω, ο ΔΑΙΜΩΝ και ο χακος) την ψηφοφορια και ποσταρουμε τα αποτελεσματα καποια μερικα λεπτακια αργοτερα… :tada:

@shadowking69 :ok_hand:t2::gem::zap:

3 Likes

Oh My Gif

Wtf, έχασα κάτι σε κάποιο άλλο thread υποθέτω;

7 Likes

axaxaxaxaxaxa,
Ακριβώς την ίδια αντίδραση είχα :rofl:

1 Like

:rofl::rofl::rofl:
Και εγω, αλλα :man_shrugging:t3::man_shrugging:t3:

2 Likes

Εγώ νόμιζα ότι αστειεύεται (!)