Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Κάτι εδώ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Εμένα απλά μου αρέσουν τα στατιστικά, μην πυροβολείτε τον πιανίστα.

1 Like

Εμένα τα στοιχήματα :exclamation:

Εμένα οι Dream Theater!

Που είχαμε μείνει;

6 Likes

Καπου εδω

30 Likes

:joy: :joy: :joy: :joy: :joy: :joy:

1 Like

Σαρρωτικός

13 Likes

Χαχαχαχα, όχι ρε μαλάκα Παργαλάτσε, το κατέστρεψες. :joy:

1 Like

:rofl::rofl::rofl: υπέροχος… εξώφυλλο της δεκαετιας

4 Likes

Μα δεν με νοιάζει εμένα, εδώ έρχονται Strapping Young Lad, Arcturus Και Pain Of Salvation, σιγά μην ασχολούμαι με γκρουπ των 80s…

1 Like

Οπεθ, μαστοντον, μασιν χεντ κτλ κτλ δεν ξερω, μετα το 2000 τα παντα παιζουν… :man_shrugging:t3:

Τι από τα δύο άραγε; :stuck_out_tongue_winking_eye:

No way, θ’ ανοίγει η ψαλίδα συνεχώς πιστεύω. Νομίζω ότι το '91 ήταν η τελευταία χρονιά που είδαμε τόσα ψηλά ποσοστά σε πρωτιά.

Ναι ρε μπερδευτηκα, νταξ 15αδα :stuck_out_tongue:

Κατσε τωρα ασε με να διαβασω καμια λιστα για τους dream theater.

Και το Toxicity έχει καλές πιθανότητες μεγάλου ποσοστού

1 Like

1992

Τα '90s έχουν πολύ υλικό και ταιριάζουν απόλυτα με το απαράλλαχτο εδώ και χρόνια προσωπικό μου γούστο.

1. Paradise Lost - Shades of God
image
Και μόνο που έχει το “As I Die”, αξίζει την πρώτη θέση. Κορυφαίο τραγούδι και βιντεοκλίπ, μέσα στη γκοθίλα. Αγαπημένα και τα “Pity the sadness”, “No Forgiveness” και “Mortals Watch the Day”.

2. Alice in Chains - Dirt
image
Τα λόγια είναι περιττά. Εδώ οι Alice in Chains συγκέντρωσαν ό,τι καλύτερο είχαν. Πολλές κορυφαίες στιγμές με αγαπημένο το “Would?”, που θα μπορούσε να λέγεται και Wood.
Το ψηφίζω και για εξώφυλλο της χρονιάς, καθώς υπάρχει μία ιδιαίτερη ιστορία για το πώς στήθηκε το σκηνικό και το μοντέλο, με τα μέσα της εποχής, όπου το photoshop δεν ήταν όπως είναι σήμερα.

3. The Gathering - Always…
image
Το μπλε, όπως έχει πει πολύ εύστοχα ο @Ktn. Χωρίς Anneke, αλλά κάνοντας την κίνηση να συνεργαστούν κι αυτοί - όπως και οι Paradise Lost - με μια κοπέλα, την Marike Groot, άλλαξαν τον ήχο του death/doom βάζοντας στον ήχο του πολλά πλήκτρα. Φυσικά δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε και τα growls του Bart Smits. Album-σύμβολο για τους doomάδες, με ιδιαίτερο εξώφυλλο, που θυμίζει λίγο ελληνικό νησί.

4. My dying bride - As the Flower Withers
image
Εδώ το death ως απόγονος του thrash κόλλησε με τις μεγάλες διάρκειες και τα αργά περάσματα του doom. Η εποχή της Αγίας doom Τριάδας της Peaceville ξεκινά κάπου εδώ.

5. Mortification - Scrolls of the Megilloth
image
Και μόνο για το τόλμημα να γράψουν death metal μιλώντας στιχουργικά από την πλευρά του χριστιανισμού, αξίζουν ιδιαίτερη μνεία. Πρέπει να είχε κάνει πολύ προσωπικό ψάξιμο κάποιο μέλος όσον αφορά τις θρησκείες. Geek όσο δεν πάει. Προσωπικά το ανακάλυψα από τη συλλογή “Death is just the beginning” της Nuclear Blast

Bonus:

Anathema - The Crestfallen
Μόνο Darren White.

Tiamat - Clouds
Έχει το “Sleeping Beauty”

24 Likes

Με Lateralus την ίδια χρονιά; (και δεν βάζω καν “Iowa” και “Blackwaterpark” που θα κόψουν ψήφους)

3 Likes

Χμμμμμ

Metallica με Load και …Hardwired ίσως;

Priest με Firepower;

Maiden με BNW;

edit
Α, ώπα, μου λείπει ένα Maiden ε;

AMOLAD?
DoD?
Blaze shit!!!
Please, no.

2 Likes

Θα πονταριζα οτι πολλες απο τις μπαντες των 90s-00s (Paradise Lost, Opeth, Nevermore, SOAD, Slipknot, Machine Head, Gojira) εχουν σοβαρες πιθανοτητες για 2 ή βαρια 3 πρωτιες, αλλα το 4 μου ακουγεται πολυ δυσκολο. Θα εχει ενδιαφερον.

Απο τους παλιους νομιζω Priest-Metallica-Maiden εχουν και οι τρεις καποιες πιθανοτητες να ισοφαρισουν το 4.

Εγώ σκεφτόμουνα ότι μπορεί τίποτα Mastodon να κάνουνε χαμούλη στις δύο τελευταίες δεκαετίες. Έχουν πολλή πέραση γενικά.

1 Like

Αν το έπαιρνες σε βινύλιο, όμως;;;

Μαλάκες, ενώ είχα ξαναδιαβάσει ότι το έγραψε για τον Wood, ποτέ δεν είχα συνειδητοποιήσει το λογοπαίγνιο. :hushed: :hushed: :hushed:

Για στείλε κάνα link, μπορεί να το είχα διαβάσει κάποτε, αλλά δεν το θυμάμαι.

1 Like