Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Το θέμα είναι ότι είσαι κότα και μετα λες “πλάκα κανω, πως κάνεις έτσι” ενώ στην πραγματικότητα τα πιστεύεις και τα λες

Γέλασα δυνατά, να σαι καλά

Να σαι καλά, εγώ γελάω συνέχεια μαζί σου, δες το ως μικρή ανταπόδοση

Γι’αυτό και όταν θέλουμε να πούμε ο τάδε δίσκος είναι γτπ και με κάνει να εύχομαι να ήμουν κουφός, λέμε ότι όποιος τον ψήφισε τον παίρνει ?

1 Like

fixxxed και σε αγαπώ για τη δήλωσή σου αυτή

edit

και γι αυτό

1 Like

Κι εμένα ο αγαπημένος μου δίσκος Ozzy. Τέλεια που κανείς δεν θα τον βάλει 5αδα και δεν θα φανεί στα αποτελέσματα, χαχαχα

4 Likes

Βλέπω εις τα 1994 οι Θίατερ ΚΑΤΗΓΑΓΟΝ ΜΕΓΑΛΗΝ ΝΙΚΗΝ !

Το 1995 είναι για μένα η καλύτερη χρονιά, συνολικά, του Metal. Ειναι η μοναδική χρονιά που και οι πέντε πρώτοι δίσκοι μου είναι καθαρά δεκάρια, δηλαδή ολοκληρωτικά τέλειοι.

1. Blind Guardian - Imaginations From The Other Side

Πώς περιγράφεις τον αγαπημένο σου δίσκο από το αγαπημένο σου συγκρότημα? Με ποιά λόγια, με τι λέξεις? Περιγράφεις γιατί αγαπάς ξεχωριστά κάθε ένα από τα τραγούδια του, κάθε ένα από τα 50 σχεδόν λεπτά του? Το τι νιώθεις κάθε φορά που ακούς live κάποιο κομμάτι του?

Δεν ξέρω, και δε νομίζω ότι έχει νόημα. Είναι στην πρώτη θέση της χρονιάς γιατί οι Blind Guardian είναι η αγαπημένη μου μπάντα και αυτός είναι ο αγαπημένος μου δίσκος τους.

2. Gamma Ray - Land Of The Free

Κάθε καλλιτέχνης έχει την κορύφωσή του, το Land of the free λοιπόν είναι η κορύφωση του Kai, και αν κάτι είναι κορύφωση του Kai τότε είναι και για το power metal. Εδώ ο αγαπημένος κύριος Kai κοιτάει την ιστορία του στα μάτια και, ενάντια σε κάθε λογική, μεγαλώνει. Το καταλαβαίνεις από το πρώτο κομμάτι του δίσκου και μετά μετράς τις κορυφές του. Man on a mission, All of the damned, Gods of deliverance, Farewell, Land of the free, Abyss of the void, Time to break free (ναι αν ήθελα έγγραφα και keeper 3 να ξέρετε). To Fairytale είναι 49 δευτερόλεπτα και η συντριπτική πλειοψηφία των power συγκροτημάτων θα έγραφαν το καλύτερο κομμάτι τους με βάση αυτά τα ούτε 50 δευτερόλεπτα.

3. At The Gates - Slaughter Of The Soul

Είναι εξωπραγματικό, παράλογο και εντελώς αφύσικο το πόσες ριφάρες έχει αυτός ο δίσκος. Ενας από τους πιο επιδραστικούς δίσκους για όλο το σύγχρονο metal. Μιλάμε για ένα άλμπουμ που άλλαξε το Death, άλλαξε το Thrash, έβαλε τα θεμέλια για το metalcore, για το deathcore και έχει συμβάλλει στη δημιουργία μιας ολόκληρης γενιάς μεταλάδων που έχουν ως οδηγό τα riff του Bjorler. Το 2023 οι In Flames αποφασίζουν να κοπιάρουν ξεδιάντροπα το Blinded by fear και φτιαχνουν το πρώτο τους κομμάτι που κάνει καμπούμ εδώ και μη σου πω 17 χρόνια…

4. Paradise Lost - Draconian Times

Ενα ατμοσφαιρικό αριστούργημα με πανέμορφες μελωδίες που σου κολλάνε αμέσως και γίνονται κομμάτι σου για πάντα. Μπορεί σε κάποια φάση να έχω ένα ή δύο χρόνια να το ακούσω αλλά μόλις το βάλω είναι λες και το άκουγα χθες.

Η γυναίκα μου δεν πολυ πήγαινε παλιά σε live, πριν καμια δεκαριά χρόνια λοιπόν έρχονται οι Lost για να παίξουν όλο το Draconian και την έπεισα να πάμε μαζί.Τελειώνει λοιπόν το Forever Failure και της λέω πρόσεχε τώρα γιατί θα γίνει λίγο χαμούλης. Σύμφωνα με την ίδια ο μοναδικός που έπεσε πάνω της στο χαμούλη ήμουνα εγώ.

5. Death - Symbolic

Ο κορυφαίος δίσκος Death.

Ο δεύτερος φοβερά επιδραστικός δίσκος που βγήκε αυτή τη χρονιά. Κάθε αλλαγή σε κάθε κομμάτι προκαλεί και ένα “ τι λες τώρα!! ”.

Είναι πορωτικό, είναι τεχνικό, είναι εμπνευσμένο, είναι progressive, είναι αδιαμφισβήτητα μεγαλειώδες. Ένας δίσκος που καταφέρνει να είναι ένα πολύπλοκο και περιπετειώδες άκουσμα όντας ταυτόχρονα απόλυτα άμεσος και κολητικός. Ήταν ιδιοφυία ο άνθρωπος.

6. Moonspell - Wolfheart ( Αψεγάδιαστος δίσκος από ένα απ’ τα αγαπημένα μου γκρουπ. Μια ερώτηση έχω εδώ, ποιός ήταν ο τυπάς που σκέφτηκε ότι το Ataegina δεν κολλάει στο κλίμα του δίσκου και τους είπε ότι πρέπει να βγει??? ?? ???)

7. Anathema - Silent Enigma ( Fulfillment lost in a lifetime of regret, ornate peace would cover me, as I would die now, for one last wish)

8. Savatage - Dead Winter Dead (Άλλο ένα Savatage σε λίστα μου, ε αφού έχει κομματάρες τι να κανουμε.)

9. Dark Tranquillity - The Gallery (Οι Iron Maiden μπαίνουν για τα καλά στη γειτονιά του Goteborg και της ταιριάζουν γάντι. Ειδική αναφορά στο πόσο εκπληκτικό κομμάτι είναι το Lethe.)

10. Dissection - Storm Of The Light’s Bane (Νομίζω ότι αν έπρεπε να κρατήσω για κάποιο λόγο μόνο ένα black metal αλμπουμ που να μπορώ να ακούω θα διάλεγα αυτό.)

Το καλύτερο live που βγήκε αυτή τη χρονιά είναι νομίζω το Ghost in the ruins που είναι πολύ πολύ ωραίο.

Σε EP είναι ανούσια κάθε συζήτηση γιατί το 1995 έχουμε το ίσως κορυφαίο EP που βγήκε ποτέ, το A Change Of Seasons. (Εγώ και η αδερφή μου παιδιά: ωραία για να είναι δίκαιο θα βάζουμε από ένα κομμάτι ο καθένας, εναλλάξ…)

Το 1995 είναι τόσο Imba, μα τόσο Imba που μένουν εκτος δεκάδας το Nola, το The angel and the dark river, το Amok, το The X Factor, το Mandylion, το Heart of the ages, το Mellon Collie, το Burnt Offerings, το Battles in the North, και έχει κι άλλα αλλά φτάνει όμως…

26 Likes

Καλήμερες, κάτι ταγκς είδα, ποιο με σκεφτότανε πάλι βραδιάτικα;;; :heart_eyes:

Τεράστιο άλμπουμ, δυστυχώς το άκουσα πολύ αργότερα απ’ ότι “έπρεπε” και ως εκ τούτου παίζει στις παρυφές της δεκάδας μου. Μεγάλη περιπτωσάρα ο Zweizz γενικότερα.

3 Likes

ελπίζω να εννοείς ότι οι επόμενοι είναι πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ καλοί

3 Likes
Summary

eyes
the-simpsons-bleach
my-eyes-burning-eyes

mqwiNv
my-eyes-sluice

Summary

:heart:

8 Likes
  1. Ulver - Bergtatt: Et eeventyr i 5 capitler
  2. Faith No More - King for a Day… Fool for a Lifetime
  3. PJ Harvey - To Bring You My Love
  4. Ved Buens Ende - Written in Waters
  5. Grip Inc. - Power of Inner Strength

Εξώφυλλο της χρονιάς:

image

27 Likes

Μεγάλεc Αλήθειεc

3 Likes

Με ρέγουλα το VBE παιδιά, μην έχουμε πάλι δράματα στο τέλος της εβδομάδας.

12 Likes

μην αγχώνεσαι, το τόπικ είναι ασφαλές τις χρονιές που κυκλοφορεί αυτός ο τύπος

labrie-lamb

9 Likes

Μόνο Draconian Times , όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες δίχως σημασία

4 Likes

1995, καταπληκτική χρονια. Εν συντομια:

1.Paradise lost- Draconian Times 100% βιωματικος δισκος
2.Blind guardian- Imaginations from the other side ισως ο καλυτερος δισκος ευρωπαϊκου power metal ολων των εποχων- για εμενα
3.In the woods…- Heart of the ages Μοναδικη ατμοσφαιρα και αψεγαδιαστη καλλιτεχνικη προσεγγιση. Μπορει να φυγανε αλλου μετα με εξαιρετικα και παλι αποτελεσματα, αλλα το ανεπαναληπτο ντεμπουτο εχει μεινει στην ιστορια
4.Ved buens ende- Written in waters απιστευτο οτι κυκλοφορησε το 1995, μοναδικη προσεγγιση, δισκος πολυ μπροστα απο την εποχη του με τεραστια μουσικη αξια
5.Gamma Ray- Land of the free μονο χιταρες, απιστευτος δισκος, ιστορικος για το ιδιωμα του

Δευτερη πενταδα- δισκαρες ολα - και ποσα εμειναν απεξω

Darkthrone - Panzerfaust
Death- Symbolic
Rage- Black in mind
Savatage - Dead winter dead
Moonspell- Wolfheart

Εξωφυλλο:

29 Likes

1995
Η χρονιά που επίσημα άρχισα να ασχολούμαι με το heavy metal, οπότε σχεδόν όλοι οι παρακάτω δίσκοι είναι σύντροφοι ζωής.

Paradise Lost -Draconian Times

Gamma Ray- Land Of The Free το τρίτο Keeper

Death-Symbolic η πρώτη επαφή με το ομώνυμο κομμάτι σχεδόν μου άλλαξε τη ζωή, α ρε Chuck

Blind Guardian-Imaginations From The Other Side μετά από τόσα χρόνια μπορώ να το πω, ο καλύτερος τους δίσκος.

Down-Nola ο καλύτερος Anselmo εβερ και ένας πανικός από αδιανόητα καλά ριφφ

εξώφυλλο

image

30 Likes

Γαμώτο, από εδώ κι έπειτα δεν μου πολυαρέσουν. Έχουν τις στιγμές τους βέβαια και μερικά πολύ ωραία τραγουδια, ποτέ όμως δεν ευχαριστήθηκα ξανά ολόκληρο άλμπουμ τους.

1995

Μια κατηγορια μονο του εκει ψηλα

Και απο αλλη γειτονια αυτο εδω,επισης

• (1)BLIND GUARDIAN – imaginations from the other side

• (2)THERAPY? - infernal love

• (3)FAITH NO MORE – king for a day fool for a lifetime

• (4)GRAVE DIGGER - heart of darkness

• (5)KINGDOM COME – twilight cruiser

ξωφυλλο

• SAVATAGE – dead winter dead (6)

• ICED EARTH – burnt offerings (7)

• OZZY – ozzmosis (8)

• SENTENCED – amok (9)

• DEATH – symbolic (10)

• 16 HORSEPOWER – sackcloth ‘n’ ashes (11)

• TEA PARTY – the edges of twilight (12)

• PENNYWISE – about time (13)

• MAD SEASON – above (14)

• MAKE BELIEVE – playground (15)

• SILVERCHAIR – frogstomp (16)

• GAMMA RAY – land of the free (17)

• CONCEPTION – in your multitude (18)

• MIND ODYSSEY – schizophenia (19)

• STRATOVARIUS – fourth dimension (20)

• SCORPIONS – live bites (live) (21)

• PORCUPINE TREE – the sky moves sideways (22)

• GREEN DAY – insomniac (23)

• MOONSPELL – wolfheart (24)

• THE GATHERING – mandylion (25)

• ANATHEMA – the silent enigma (26)

• PARADISE LOST – draconian times (27)

• GRIP INC – power of inner strength (28)

• SIX FEET UNDER – haunted (29)

• ZENO – zenology (30)

• BON JOVI – these days (31)

• RAGE – black in mind (32)

• RAINBOW – stranger in us all (33)

• SHADOW GALLERY – carved in stone (34)

• STEVE VAI – alien love secrets (35)

• VIRGIN STEELE – the marriage of heaven and hell part II (36)

• OZRIC TENTACLES – become the other (37)

• URIA HEEP – sea of light (38)

• QUEEN – made in heaven (39)

• SIEGES EVEN – sophisticated (40)

• MONSTER MAGNET – dopes to infinity (41)

• PJ HARVEY – to bring you my love (42)

• THE MISSION – neverland
  • IKON – a moment in time
  • LACRIMOSA – inferno
  • KAMELOT – eternity
  • SYMPHONY X – the damnation game
  • ELDRITCH – seeds of rage
  • VAN HALEN – balance
  • TOTO - tambu
  • UFO – walk on water
  • FLEETWOOD MAC - time
  • AC/DC – ballbreaker