Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Ένιωσε (αν και δεν χώρεσε στη δικιά μου λίστα). Welcome aboard.

2 Likes

Έπαιξε edit της λίστας για το 1998, δεν μπορούσα να αφήσω εκτός τους Spock’s Beard!

2 Likes

Πιστεύω θα το δεις να παιζει σε αρκετες λίστες μωρέ. Θα είναι και στα δικά μου mentions σίγουρα, σκέψου δηλαδή χάλι :stuck_out_tongue:

2 Likes

γάμησε κανεις με μεντσιονς κύριε;

Summary

πολλά μπραβο μου για τη πλεηλιστ ομως, γιατι κατι κομματαρες (και δισκαρες που δεν χωρανε) απολαμβανονται καλυτερα σαν απομονωσεις τις χιταρες. Mogwai, Limp Bizkit…

3 Likes

Αν σκαρφάλωνε πεντάδα το 1999, όπως το έχω στο μυαλό μου, θα είχα πρόβλημα, τι να σε κάνω :stuck_out_tongue:

Θα τα βρούμε αλλού εφέτο, παραδόξως.

1 Like
3 Likes

Bouncing Souls! Ωραία πράγματα!

2 Likes

Πω ρε Ιάσονα όντως απο pop ήταν τρελή χρονιά, δεν το ειχα συνειδητοποιήσει. Όμορφα χρόνια που όλα τα pop /boy/girl bands είχαν τους ίδιους παραγωγούς, το ιδιο drum machine απο πίσω.

3 Likes

Φανταστικό το 1999, ξέρω το 95% των δίσκων που ποστάρετε και δεν έχω ακούσει κανέναν. Η πιο φτωχή μου χρονιά, με το ζόρι θα σκεφτόμουν 10-15 δίσκους που να έχω ακούσει, όχι απαραίτητα να μου αρέσουν.

Έρχεται το 2000 να μου βάλει ζόρικα ωστόσο, εκεί θα γίνει τεράστια μάχη για την 5αδα.

3 Likes

Τι ποπ χαρουμενιές είναι αυτές ρε όταν μπορείτε να απολαύσετε τραγούδια για τη μοναξιά, την κατάθλιψη και το τέλος του κόσμου;

11 Likes

Είμαι σίγουρος ότι τα έχω διαβάσει. Θα τα τσεκαρω άλλη μια, νομίζω τα δύο αυτά άρθρα ήταν μεγάλος οδηγός για μένα για να ξεκινήσω.

4 Likes

1999

1. Nevermore - Dreaming Neon Black
    από τους καλύτερους metal δίσκους όλων των εποχών, εντελώς ψύχραιμα και ξεκάθαρα. Κιθάρες που δημιούργησαν σχολή, ερμηνείες που στοιχειώνουν, σκοτάδι, οργή και πόνος. Ταυτόχρονα περνάει από τόσα πολλά είδη metal που πρακτικά είναι ακατάταχτο. Λατρεμένο.

2. Testament - The Gathering
    αν όχι ο καλύτερος, τότε σίγουρα στους πέντε καλύτερους thrash δίσκους από το 1992 και μετά ( βάζω το 1992 σαν την χρονιά που με ελάχιστες εξαιρέσεις η χρυσή εποχή του είδους τελειώνει και το θρας πέφτει σε χειμερία νάρκη) . Εντελώς ψύχραιμα και ξεκάθαρα. και όχι μόνο αυτό, αλλά κοιτάζει στα μάτια όλες τις θεϊκες κυκλοφορίες της χρυσής περιόδου 1983-1992

3. Opeth - Still Life
    Ο δίσκος που τους τοποθετεί στους τεράστιους της metal μουσικής, ένα σημείο αναφοράς και ταυτόχρονα game changer στο extreme progressive metal. Riffs ξυράφια, ερμηνείες τρομακτικές στα brutal και ονειρικές στα καθαρά. Δεν περισσεύει δευτερόλεπτο.

4. Control Denied - The Fragile Art of Existence
    ένα σκοτεινό progressive metal αριστούργημα, ο επιθανάτιος ρόγχος ενός μοναδικου καλλιτέχνη. Τεράστιο what if, τεράστια απώλεια.

5. In The Woods… - Strange In Stereo
    Ισάξιο με τα δύο πρώτα για εμένα. Μεγάλη μπάντα και μοναδικός ερμηνευτής

27 Likes

1999

5. Dream Theater - Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory

Οκ ξεπερνάμε το αναγκαίο για το concept Scene One, το πιάνουμε απο το Scene Two : Overture 1928, δηλαδή το ακόυς αυτό και δεν σου σηκώνονται οι τρίχες; Δεν πας στη μάνα σου να την βρίσεις που δεν σου πήρε κιθάρα - τύμπανα- μπάσο, η γαμωπλήκτρα ξερωγώ, δεν στραβοκοιτάς τον πατέρα σου που δεν σε έστειλε ωδείο, δεν σκυλοβρίζεις το κράτος που αυτός ο δίσκος δεν διδάσκεται στα σχολεία. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που αυτό το αριστούργημα έχει γραφτεί υπάρχει και μπορούμε να το απολαμβάνουμε μια ζωή και να γκαρίζουμε " One last tiιιιιιιιιιιιme" .

4. Machine Head - The Burning Red

Ναι είμαι απο αυτούς που όχι μόνο δεν με χάλασαν τα ραπ του Robb, ίσα ίσα τα καραγουστάρω κίολας. Desire αλητεία, Nothing Left γκρούυυυβα, It’s all about The Blood, the Sweat, the Tears το στανιό μου, Silver να ωρύεσαι στο refrain, From This Day καληνύχτα, νομίζω έκοψα φωνητική χορδή στο Βοτανικό όταν τόλμησαν και το έπαιξαν ζωντανά. Επική δι-σκά-ρα ότι πρέπει να την τρίψεις σε μούτρα χατζημεταλλά.

3. Red Hot Chili Peppers - Californication

Ρε Frusciante αγόρι μου, ρε παλικαράκι μου, τι έκανες εδώ; Δεν ντράπηκες να παίξεις τέτοιες μελωδίες και να μας τις τρίβεις στη μούρη όλη μέρα γαμώ το Mtv μου. Δεν μας έφτανε που ακούγαμε από τον Slash για το Paradise City και λέγαμε κάτι έχει το νερό στο L.A., ήρθες μετά και εσύ και μας δίδαξες τον όρο Californication, και εγώ ο καημένος ήμουν μόνο 2184 μίλια μακριά, ανήμπορος να διαχειριστώ τον τόνο της strat σου.

2. Korn - Issues

Βαριέμαι να γράφω για το πόσο δισκάρα είναι το Issues, αυτός που ξέρει… ξέρει. Όποιος δεν ξέρει υπάρχει μια ιεροτελεστία που μπορώ να προτείνω. Βάζεις το Trash, ακούς τη μουσική, διαβάζεις τους στίχους, ανοίγεις ένα μπουκάλι (μπύρα, ουίσκι, βότκα ότι θές), ρίχνεις μια γερή δόση σε ένα χαμηλό ποτήρι, πιάνεις τα τσιγάρα, το ακούς, κοιτάς το ταβάνι, σκάνε αναμνήσεις, αδειάζει το ποτήρι, τελειώνει το τραγούδι και μετά όλα απο την αρχή.

1. Slipknot - Slipknot

The whole thing, I think it’s sick-The whole thing, I think it’s sick-The whole thing, I think it’s sick-The whole thing, I think it’s sick-The whole thing, I think it’s sick-The whole thing, I think it’s sick. Δηλαδή έσκασαν οι τύποι 9άδα με μάσκες, ρόπαλα, prison uniforms και έφεραν την κόλαση επι της γης, την παράνοια τους όλη μας την πέταξαν στη μούρη με το καλημέρα, με back to back to back to back hitάρες. Και εκεί που ο Fruschi και ο Slash σου πουλάνε το πρεζομένο παραμύθι τους για το L.A. έρχονται αυτά τα μ******να και σου λένε “You can’t see California without Marlon Brando’s eyes”. Εκεί που οι άλλοι είχαν έναν drummer, αυτοι εμφανίστηκαν με τον Joey Fucking Jordison και σαν να μην έφτανε αυτό το κτήνος, του έβαλαν απο δίπλα του Clown & Fehn να κοπανάνε βαρέλια. Eκεί που οι άλλοι βολεύονται με έναν πληκτρά, τα παλικάρια θέλαν και έναν ανώμαλο να κάνει σκρατσαρίσματα λες και δεν ήταν ήδη γεμάτος ο ήχος τους. Ο οποίος ήχος τους είχε στα έγχορδα 3δα all star game Gray να κατεβάζει, Root να ντριμπλάρει και Thomson να καρφώνει. Τέλος το παλικάρι με την άσπρη μάσκα και τα χοντρά κοτσίδια αντί να κλειστεί σε ψυχειατρείο, μπήκε στον κόπο να στείλει εμάς. The whole thing, I think it’s sick-The whole thing, I think it’s sick-The whole thing, I think it’s sickThe whole thing, I think it’s sick-The whole thing, I think it’s sick-The whole thing, I think it’s sick…

Εξώφυλλο :

33 Likes

Μόλις συνειδητοποίησα εντωμεταξυ ότι κανείς μας, νομίζω τουλάχιστον, δεν ανέφερε το 97 τους Snot με το Get some! Ωραίος δίσκος και μπροστά από τη χρονιά του.

ο παραπάνω χρήστης μου έκλεψε την λίστα!!! :laughing: :laughing: :laughing:

μόνο που δεν βρίσκω τρόπο να χωρέσω τους RHCP γιατί όλο βρίσκουν στο κλαδί…

αρχείο λήψης (4)

ας ανοίξουμε λίγο ακόμη περισσότερο το κουτί της πανδώρας…

11 Likes

Χαλαρά στην 5αδα μου οι Limp Bizkit, αλλά εδώ δεν κατάφεραν οι Radiohead να πάρουν πρωτιά το 97, με το ζόρι 10 βαθμούς θα πάρουν αυτοί φέτος και του χρόνου

3 Likes

Keep Calm τώρα τους χτυπάμε μετά ραπ μετά έρχονται τα 00’s σε λίγο οι λίστες μας θα είναι μόνο EMO

σοκ-alitheia

5 Likes

Διχαζομαι μεταξυ Χοσταρας και Τουονελαρας για πρωτια… αλλα μπορει και να το ριξω στην Μετροπολαρα νουμερο 2, ποιος ξερει… Χειροτερους δισκους της χρονιας δεν εχουμε στο παιχνιδι? Βλεπω κοσμο να βαζει το Dreaming Neon Black και ζηλευω, θελω κι εγω να το βαλω καπου (ινβ4 εκει που ξερεις).

2 Likes

σου έχω κάτι καλύτερο για πρωτιά…

αρχείο λήψης

νομίζω πως τα χάνω με το 1999… ήταν κάποιο είδους peak? Ακόμη και η pop δάγκωνε… όπως πολύ όμορφα υπερθεμάτισε και ο @Giasonas στο πόστ του

7 Likes

Για μενα σιγουρα απο τις καλυτερες χρονιες στην μουσικη.

1 Like