Αν ειχα περιορισει τον εαυτο μου να ακουω μονο μουσικες απο συγκεκριμενες χρονιες για οποιονδηποτε λογο, ποσο μαλλον για ενα χαλαρο παιχνιδακι στο ροκιν, θα ειχα αυτοκτονησει νομιζω!
tl;dr = καλα κανεις και ακους Αγκιλερα, στηριζουμε με παθος
Αν ειχα περιορισει τον εαυτο μου να ακουω μονο μουσικες απο συγκεκριμενες χρονιες για οποιονδηποτε λογο, ποσο μαλλον για ενα χαλαρο παιχνιδακι στο ροκιν, θα ειχα αυτοκτονησει νομιζω!
tl;dr = καλα κανεις και ακους Αγκιλερα, στηριζουμε με παθος
Δε νομίζω ότι κάνει κανείς το πρώτο. ;p
Και ναι, προφανώς
5 ωρίτσες ακόμη ε
Το μεγάλο ντέρμπι εκτός απροόπτου εστιάζεται στο εξώφυλλο… για να δούμε…
έφτασε το ξίφος του @nnnkkk οπότε δεν ανησυχούμε…
εν αναμονή των:
@pantelis79 the pizza days
@38aris ο 2/3
@apostolisza8 ή κινητή εγκυκλοπαίδεια
@Sh_Wo_f ή buzzer beater
@Tom7 ή Κυριακάτικη ψήφος
ερώτηση : ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του UFO - Phenomenon ???
Αρχικά, ελπίζω @pantelis79 να του δώσατε να καταλάβει χθες και να τελειώσατε το Jameson, για την τιμή των όπλων.
Κατά δεύτερον, οι συνέπειες του μπιστήγματος δεν επιτρέπουν να γράψω και πολλά, οπότε, ακολουθεί σύντομο ποστ.
Πολύ εύκολο το '74 για τα γούστα μου, άργησα γιατί ταλαντευόταν επί της ουσίας μια θέση για τον διαχωρισμό πολύ αγαπημένων από απλά λατρεμένα.
Οπότε, top 5:
Άλλα 5:
έχω βάλει ήδη… μπόμπα!!!
1. Bad Company - Bad Company Rock δίσκος με 8/8 singles από ένα supergroup της εποχής. Το ένα τραγούδι καλύτερο από το άλλο, μηδέν ψεγάδια και ένα από τα καλύτερα λαρύγγια που έχουν περάσει από τον χώρο (Paul Rodgers, ο τραγουδιστής των Free). Επίσης, σε ένα άχρηστο trivia, ο πρώτος δίσκος που βγήκε από την εταιρεία των Led Zeppelin, πριν ακόμα βγάλουν οι ίδιοι δίσκο στην εταιρεία τους
2. Second Helping - Lynyrd Skynyrd Δεύτερο βήμα και καταφέρνουν να ξεπεράσουν το μυθικό πρώτο. Καλά, το Sweet Home Alabama είναι πασίγνωστο και υπερκλασσικό πια, όμως κι εδώ έχουμε 8/8 τραγουδάρες. Εκπληκτική μπαλάντα I Need You, boogie στο Swamp Music, country στον Curtis Loew, rock στο Workin’ For MCA, φανταστική διασκευή σε JJ Cale (είναι το Call Me The Breeze, όπου οι κιθάρες οργιάζουν). Και όλα αυτά υπό την καθοδήγηση ενός από τους μεγαλύτερους αλήτες που έχουν κάτσει πίσω από μικρόφωνο, τον οποίο έχω λίγο κάτω από τον Bon Scott.
3. Red - King Crimson Εκκωφαντικό τελείωμα του πρώτου κεφαλαίου της καριέρας αυτής της πραγματικά προοδευτικής μπάντας. Το ομότιτλο βαράει γερά, το Starless είναι ένα κόσμημα. Μεγαλοφυής δίσκος.
4. Kiss - Kiss Οι Νεοϋορκέζοι μας συστήνονται με τραγούδια που ακόμα και σήμερα ακούγονται φρέσκα. Όλα τα ‘70s ήταν υπερπαραγωγικά γι’ αυτούς, αλλά το ντεμπούτο τους στέκει ανάμεσα στις κορυφές τους. Κάποιοι λένε ότι είναι και το καλύτερο, εγώ μάλλον επιλέγω κάποιο μεταγενέστερο, αλλά το “Kiss” είναι ένας δίσκος-διαμάντι. Προσωπικό αγαπημένο το Cold Gin, ο Ace πάντα έγραφε κομματάρες.
5. Mirage - Camel Μέσα στον ορυμαγδό του prog, οι Camel καταφέρνουν με τη δεύτερη κυκλοφορία τους να ξεχωρίσουν. Δίσκος που εκτός από το ακραιφνές musicianship, στάζει και συναίσθημα. Νομίζω η ταυτόχρονη παρουσία Latimer και Bardens ήταν καταλυτική για τη συγκεκριμένη περίοδο των Camel αλλά και για τον συγκεκριμένο δίσκο.
Honorable mentions:
Genesis - The Lamb Lies Down On Broadway, απλώς δε μου χώρεσε, μιλάμε για αριστούργημα. Hawkwind - Hall Of The Mountain Grill, η μπάλλα μεγάλου παίκτου συνεχίζεται αμείωτη, αρχίζει να λάμπει κι ο Lemmy. Deep Purple - Burn, τι φτιάξανε πάλι, το πάντρεμα Coverdale/Hughes μπορεί να είναι και η μεγαλύτερη παρακαταθήκη αυτού του δίσκου ε. Queen - Sheer Heart Attack, το πρώτο τους αριστούργημα. Πολύ καλό δίσκο έβγαλαν και οι Aerosmith με το Get Your Wings, αλλά νομίζω θα μπούνε κάποια από τις επόμενες 2 χρονιές στη λίστα μου. Ωραίο και το From Mars Hotel των Grateful Dead που δεν έχει αναφερθεί!
Είμαι ο μόνος που απεχθάνεται το Sweet Home Alabama?
“Απεχθάνομαι” είναι βαριά λέξη αλλά, εντάξει, καταλαβαίνω τι λες και δεν είσαι μόνος…
Είναι μωρέ από εκείνα τα τραγούδια που έχουν καεί εντελώς από τις εκατομμύρια φορές που το ακούσαμε.
Ναι, ίσως το βάρυνα αλλά είναι τραγούδι που ανέκαθεν δεν μου άρεσε καθόλου και το ασταμάτητο play time είναι επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας. Με το που ακούσω το ίντρο έχει σκιπ, δεν υπάρχει διαλλακτικότητα.
Το Bohemian Rhapsody δεν εχει καει δηλαδη ας πουμε; Απλα ο @martian ποναει επειδη οι νοτιοβλαχοι απαντησανε με το συγκεκριμενο στο Southern Man
Έχω να πω πως, παραδόξως, το Bohemian Rhapsody “άργησα” να το ακούσω και είναι από τα υπερκλασικά κομμάτια που έχω ακούσει αναλογικά λίγες φορές.
Το Sweet Home Alabama απλά δεν το αντέχω και σαν τραγούδι. Ο θείος Neil καλά τα έλεγε
Στο μεταξύ εμένα δεν με κουράζει καθόλου. Από τα λίγα τόσο υπερπαιγμένα κομμάτια με τα οποία μου συμβαίνει αυτό.
Παναθλιο σκουπιδι, το σιχαινομαι απλα.
Οπως και το αλλο κλασικο αμερικανικο που λεει για West Virginia.
Ελεεινα βλαχικα ρεντνεκ αμερικανικα που δεν τα αντεχω
Κανείς μας.
Πάντως, το Floating άξιζε μεγαλύτερη μνεία imao.
Συγκροτημένος δίσκος, ριφάρες, διαπλανητικές μουσικές.-
SMOOOOOOOOOOOOOKE ON THE WAAAAAAAAAAAAAATEEER
Body seems unclear, is it a complete sentence?
Δεν είναι γενικός κανόνας, είναι νομίζω το μόνο ασφαλές συμπέρασμα.
Κάποια κομμάτια έχουν καεί για κάποιους, για άλλους όχι.
Τουλάχιστον ένας χρήστης εδώ έχει βαρεθεί να ακούει το Stargazer, σίγουρα κάποιοι θα έχουν βαρεθεί μέχρι και το Stairway to Heaven.
Το γεγονός με θλίβει, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν το καταλαβαίνω.
Είναι άλλωστε βέβαιο ότι κι εγώ μπορώ να ονομάσω τουλάχιστον μία τέτοια προσωπική περίπτωση που θλίβει τουλάχιστον έναν άλλον.
Αυτο απλως ΔΕΝ μπορει να συμβει. Καλο σας βραδυ.