Στον σχολιασμό των τεχνολογικών νέων, το 1975 ήταν η χρονιά που “απέτυχε” το πρώτο US-driven mobile system στην Νέα Υόρκη (με FM Διαμόρφωση) και μπαίνει στο τραπέζι ο “κυψελωτός” σχεδιασμός, για πρώτη φορά μία περιοχή ενδιαφέροντος τεμαχίζεται σε partitions (οι περίφημες “κυψέλες”) και ανοίγει ο δρόμος για το 1G, που όμως θα χρειαστεί 6-7 ακόμα χρόνια πριν τεθει σε “εμπορική χρήση” (διατηρώντας τελικά την διαμόρφωση FM καθότι η πρώτη γενιά κινητής ήταν αναλογική - σε αντίθεση με τις επόμενες…).
Renaissance - Turn of the cards
UFO - Phenomenon
King Crimson - Red
Deep Purple - Burn
Scorpions - Fly to the Rainbow
Το αγαπώ αυτό το παιχνίδι. Το Renaissance ήταν τρελή ανακάλυψη, απίστευτα μελωδικός δίσκος. Έμεινα έκπληκτος από το πόσα κομμάτια ήξερα από τον δίσκο των UFO. Θα μπορούσαν να είχαν μπει κ άλλα άλμπουμ όπως το διπλό άλμπουμ των Genesis, αλλά αυτόν τον καιρό δεν μπορώ να αφομοιώσω τόσο μεγάλα κ απαιτητικά άλμπουμ.
Κ το The Power And The Glory των Gentle Giant είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.
Κ ναι μόλις μου ήρθε φλασιά κ δεν έβαλα το Phantom’s Divine Comedy - Phantom’s Divine Comedy Part 1 το οποίο σίγουρα θα έμπαινε σε μία από τις 2 πρώτες θέσεις…μπράβο Νικόλα, καλός μλκς είσαι.
Εξαιρετικό το Gentle Giant όντως, αλλά για λίγο εκτός 5άδας:
- Queen - Sheer Heart Attack
- King Crimson - Red
- Camel - Mirage
- Queen - Queen II
- Bad Company - Bad Company
Τρίτο #2 King Crimson για μένα, ούτε η Λίβερπουλ όταν χάνει πρωταθλήματα με 90+ βαθμούς τέτοια γκίνια
Το Genesis δεν το ‘χω τόσο ψηλά, κάπου με κουράζει
Ναι, το θυμάμαι αυτό, και κάποια στιγμή θέλω να τους ακούσω αυτούς, γιατί θυμάμαι να τους λένε “οι Pink Floyd του φτωχού”
Δεν ξέρω ποιος το λέει αυτό αλλά στα δικά μου αυτιά τους αδικεί πολύ. Σίγουρα ξεκίνα απ’ το Ocean, που θα παίξει για τη λίστα του αντίστοιχου έτους σίγουρα
ανετα… αύριο κλείνουν οι κάλπες ε… αχχααχαχαχα θυμήθηκα τώρα σε ένα απο τα λαιβ σε σπίτι φίλου, όπου μετά προσπαθούσαμε να ισορροπήσουμε στα κουτάκια… προφανώς και ο βαρύτερος τα κατάφερε…
προκαλωωωωωωω τον @pantelis79 να πατήσει πάνω στα κουτάκια και να ψηφίζει ταυτόχρονα!!! μόνο με φωτό περνάς το τσάλεντζ ε
Ο φίλος στο βάθος της φωτό ετοιμάζεται για μεγαλειώδες ρέψιμο που θα κάνει χώρο για τουλάχιστον 3 μπύρες ακόμα
Ευτυχώς είναι light η κόκα κόλα πάντως !
για ξεκάρφωμα χααχχαχααχ
εγω παντως είμαι με αυτόν που κατεβάζει τον αγιασμό (τσίπουρο)
και ξύδι και βοηθά στην χώνευση!!!
Γελασα δυνατα ε.
Αν κρινω απο την φωτογραφια παντως, σε Ετησια Συγκεντρωση Υδραυλικων και Οικοδομων πρεπει να ειστε
Ε ναι, γιατί αν ήταν το έτερο μεγάλο brand της εταιρείας, θα ήταν Συγκέντρωση Θεωρητικών του Ποδοσφαίρου
Nόμιζα θα δυσκολευτώ να βρω 5 επιλογές το 1974, τελικά δυσκολεύτηκα να επιλέξω μόνο 5…
Τα 5 της λίστας:
UFO – Phenomenon
Camel – Mirage
Deep Purple – Burn
King Crimson – Red
Queen – Sheer Heart Attack
Τα 10 που αν έκανα τη λίστα αύριο θα μπορούσαν να είναι στην 5αδα:
Rush – Rush
Tangerine Dream – Phaedra
Blue Öyster Cult – Secret Treaties
David Bowie – Diamond Dogs
Rory Gallagher – Irish Tour ’74
Kraftwerk – Autobahn
Joni Mitchell – Court and Spark
Queen - Queen II
Νίκος Ξυλούρης – Συλλογή
Scorpions – Fly to the Rainbow
1.Secret Treaties - BOC. Ίσως το magnum opus τους. Στιχουργικά δε, πολύ μπροστά από την εποχή τους, με έντονο το μυστικιστικό και αλληγορικό στοιχείο. Και αύτο έκανε του BOC μοναδικούς.
2.Burn - Deep Purple: Η φυγή του Gillan αποδείχτηκε αφορμή για μια ενδιαφέρουσα μουσική στροφή για τη μπάντα. Το ομώνυμο κομμάτι παίζει είναι η απαρχή του neoclassical metal και μεγάλη επιρροή του europower
3. Mirage - Camel: Πόσα 13 λέπτα τραγούδια ξέρετε με τόσο πλούτο και περιπετειώδη δομή;
4. Fly to the rainbow - Scorpions: Ο τρίτος πόλος για το Heavy Metal φανερώνεται
5. Tο μεγάλο μας τσίρκο - Ξαρχάκος: Μουσική που καλύπτει έκταση 2 ηπείρων και 5 θαλασσών και περίοδο 1000 χρόνων. Η μεγαλύτερη Ελληνική φωνή λάμπει εδώ σε ένα έργο που είναι κάτι παραπάνω από μουσικός δίσκος (δεύτερη φορά που o @GRACCHUS_BABEUF με προλαβαίνει σε δίσκο που πάει να ξεφύγει από το ραντάρ )
Σε άλλα νέα, σε αγορά μεταχειρισμένων στη Βαρκελώνη βρήκα αυτό.
Και γράφει πάνω 1975. Δεν σας έχω πια καμία εμπιστοσύνη. Κανονίστε.
Πες στους αμπαλους τους Ισπανους οτι ειναι 1974, εκτος αν εννοουνε απο ποτε ειναι η εκδοση που πουλανε
Τι αδιανόητη δισκάρα είναι το μπροστινό βινύλιο… αλλά έχουμε 4 μήνες μπροστά μας μέχρι να τα πούμε πιο αναλυτικά
Πήγα σε πάρτι χθες, μόλις μπήκε το genie in a bottle έγινε Χ Α Μ Ο Σ
ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ
ναι ναι ειναι προταση