Δεν αντιλέγω και εγώ ξεκίνησα χωρίς να ποστάρω εξώφυλλα, μετά είδα άλλους που το έκαναν και μου άρεσε. Στο εξής λόγω υποχρεώσεων, ο χρόνος μου για να ασχοληθώ λιγοστεύει και κάποια πράγματα θα θυσιαστούν. Σίγουρα το μέγεθος των κειμένων μου.
Same αλλά επειδή κουράστηκα. Από το 12 και μετά ρίχνω ρυθμούς.
@nnnkkk το 2004 είναι τόσο μέτριο για μένα, που παίζει πολύ σοβαρά να βάλω το Πλοκάμι πεντάδα. Είδα ήδη σκεφτεί ότι θα πάρει τουλάχιστον μία αναφορά. Δισκαρα κι αυτό και το Thurd.
Η μεγαλύτερη μουσική απογοήτευση για εμένα είναι σίγουρα η τραγική προσέλευση στο live που είχαν κάνει οι Orphaned Land στην Θεσσαλονίκη πριν δέκα χρόνια.
1.Pain of Salvation - BE
Ο καλυτερος δισκος ολων των εποχων,ολων των ειδων και τα παντα ολα!
Εχουν ξεπερασει οτι οριο υπαρχει και μας δινουν εναν δισκο που ομοιος του δεν θα βγει ξανα ποτε!
Θυμαμαι για εναν μηνα σερι δεν ακουσα ουτε νοτα απο οτιδηποτε αλλο!
Μπορω να πω οτι εχει τοση πληροφορια που χρειαστηκε ολος αυτος ο μηνας για να καταλαβω τι παιζει…Αν καποιος εχει γνωμη με 1-2 ακροασεις ειναι σαν μην το εχει ακουσει καν.
Παιρνεις στιχους,παρατας τα παντα και αφηνεσαι στο μεγαλειο του…
Ενα τεραστιο μουσικο εργο με πιιθανως το καλυτερο κομματι τους εβερ.
Για σενα λεω Iter Impius (και χαιρομαι πολυ που το εχω ακουσει Live!)
Εχω κρατησει το σετλιστ απο τις 20/11/2004 στην Θεσσαλονικη (δεν ειναι με την σωστη σειρα):
1.Undertow
2.Used
3.In the Flesh
4.Winning a war
5.People Passing by
6.Oblivion Ocean
7.Nightmist
8.Leaving Entropia
9.This Heart of Mine
10.Of two Beginnings
11.Ending Theme
12.Inside
13.Nauticus
14.Iter Impius
15.Imago
16.Idioglossia
17.Second Love
18.Ashes
19.Song for the Innocent
Τι ζησαμε τοτε…
2.Evergrey - The inner Circle
Σταθερη αξια οι Σουηδοι μας προσφερουν απλοχερα αλλον εναν μεγαλο δισκο.
Το A touch of Blessing ειναι μαλλον το αγαπημενο μου κομματι τους,και ταυτοχρονα και το πιο κλασικο τους.
3.Deadsoul Tribe - The January Tree (+ cover)
3ος δισκος σε σχετικα συντομο χρονικο διαστημα.Θα ελεγα οτι ειναι κατωτερος απο τους 2 προηγουμενους αλλα τα υψηλα στανταρντ υπαρχουν και εδω!
4.Fates Warning - FWX
Δεν ειναι απο τους καλυτερους τους δισκος σε συνολο, αλλα λατρευω αυτη την εσωτερικοτητα που βγαζει.
Το Another perfect day ειναι αλλο ενα all time αγαπημενο κομματι.
5.Nightwish - Once
Δεν ημουν ποτε μεγαλος οπαδος τους,ομως ακουω οτιδηποτε εχουν βγαλει με ευχαριστηση και εχω δει και την Tarja live (εβγαλα και φωτο μαζι της )
Ο συγκεκριμενος δισκος ειναι πιθανως ο καλυτερος τους.Το Nemo ειναι το αγαπημενο μου κομματι τους!
Εγώ εγώ! Λίγες παραπάνω από 1-2 βέβαια. Αλλά ενώ άλλοι δίσκοι-σπαζοκεφαλιά με κρατάνε, αυτό δεν μου έκανε καμία αίσθηση. Ούτε τότε που ήμουν και λίγο παντονιώστης. Αυτό δεν με άγγιξε. Εκτός από ένα κομμάτι με ένα φλάουτο, μια μελωδιάρα αν θυμαμαι καλα.
Σκεψου οτι εγω που τους ακουγα ηδη φανατικα 5 χρονια,δυσκολευτηκα.
Ποσο μαλλον καποιος που εχει ασχοληθει λιγο.
Ενταξει το Iter impius ειναι αρκετα προσβασιμο ομως για ολους θα ελεγα…
IDMEN > Riverside discography
κάποια στιγμή θα κάνω appreciation post για το παραπάνω, με το οποίο κόλλησα άσχημα εκείνη την εποχή, το οποίο όλως παραδόξως δεν πλησίαζε ούτε στο ελάχιστο τα γούστα μου τότε -ούτε και τώρα να είμαι ειλικρινής. Ακόμα δηλαδή απορώ πως με “έπιασε”, όταν όμως βάλω κανένα κομμάτι στο ξέμπαρκο στα ακουστικά, δεν μετανιώνω ούτε δευτερόλεπτο από τις εκατοντάδες ώρες που του έδωσα πιτσιρικάς
Μετά από αυτή την επιλογή, οτιδήποτε άλλο φαίνεται πολύ λίγο. Κορυφαίο άλμπουμ.
Διάφορα σχόλια:
Fun fact: ανοίγω φάκελο “Enemies of reality” στον υπολογιστή μου, το ακούω, σκέφτομαι: “εντάξει, δεν ήταν και τόοσο χάλια ο ήχος, τσάμπα κράξιμο έφαγε ο Gray, τα κομμάτια από μόνα τους είναι πιο πολύπλοκα, χαμηλοκουρδισμένα, πιο περίεργα riffs κλπ.”. Λέω, ας μπω Youtube να δω και το remix. Το ακούω, σκέφτομαι “δεν καταλαβαίνω μεγάλες διαφορές, ρε γαμώτο, μαλακίες έλεγε ο Γράκχος”, επιστρέφω στον φάκελο του υπολογιστή που άκουγα, διαβάζω στην τέρμα δεξιά στήλη “Enemies of reality (remixed & remastered)”. Κατέληξα να βάζω το CD για να θυμηθώ την original μίξη, θεε μου, τι τύμπανα ήταν αυτά, χαχαχα.
Τι έβαλε ο άνθρωπας!!!
ΝΑΙ! Το “Leviathan” δε θα χωρέσει στην πεντάδα μου, γενικά δεν τα πηγαίναμε ποτέ ιδιαίτερα καλά με τους Mastodon (μ’ αποτέλεσμα να χάσω τον ύπνο μου), αλλά το “Leviathan” είναι ακριβώς αυτό, το πνεύμα του “Ride the lightining” στα 00’s!
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΑΔΕΡΦΙΑ, ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΕΚΑΔΑ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ, ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.
Θα βαρεθώ να γράφω ΝΑΙ σ’ αυτό σου το post.
Όχι, ρε, 2003, εκτός κι αν ψάχνεις δικαιολογία!
Δεν μπορώ καν να μαντέψω ποιο έρχεται μετά από 50+ albums!
Μην είσαι τόσο σίγουρος.
Εξηγήσου, κύριος. Κι εγώ τους χωρίζω σ’ ένα “πριν” κι ένα “μετά”, αλλά, διάολε, το “Mabool” είναι τόσο καλοπαιγμένο γι΄αυτό που είναι!
Copy-paste για το δικό μου post.
Υ.Γ. Αν κρατάγαμε ποσοστά ψήφων στα εξώφυλλα, πιστεύω ότι το “Leviathan” θα σπάσει κάθε ρεκόρ (δικαίως).
To BE δεν το θυμάμαι καθόλου σχεδόν, γιατί δεν με είχε πιάσει τότε - ούτε όμως είχα και την υπομονή να το ακούσω όσο έπρεπε, γιατί το 2004 είχα αρχίσει να βαδίζω δυνατά σε πολύ διαφορετικά μονοπάτια -και ελαφρώς απότομα μάλιστα (post, sludge, stoner κτλ). Θυμάμαι να το έχω αγοράσει ψυχαναγκαστικά σχεδόν day1 και να ασχολήθηκα τελικά ελάχιστα μαζί του. ΌΜΩΣ θυμάμαι επίσης μια στοιχειωτική κομματάρα με πιάνο, που ακόμα και τώρα που μιλάμε φοβάμαι να την βάλω στα ακουστικά λόγω των flashbacks που θα μου ξυπνήσει.
Θα το ξανακούσω στα προσεχώς ολόκληρο και θα επιμείνω, γιατί υποψιάζομαι ότι σίγουρα θα έχει να μου πει πράματα που δεν το άφησα να μου πει τότε -ότι μου πει τεσπα καλοδεχούμενο, μπορεί όντως να μην μου έκανε και ποτέ.
2004 λοιπόν.
5. YOB - The Illusion Of Motion
4. Isen Torr - Mighty & Superior
3. Hibria - Defying The Rules
2. Lamented Souls - The Origins Of Misery
1. Brocas Helm - Defender Of The Crown
Κατάλαβες τώρα τι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ είναι ο Γκρέι; Χαντάκωσε τους Nevermore (ή τουλάχιστον προσπάθησε), ρήμαξε τους Queensryche, άσε με σου λέω.
Τι να ξηγηθώ, απλό είναι το πράγμα, άκουσα ένα κομμάτι στο ραδιόφωνο, γούσταρα, αγοράζω το άλμπουμ …και τελικά εκείνο το κομμάτι που είχα ήδη ακούσει ήταν το μόνο που μου άρεσε ξέρω γω.
Εγώ τα 'χω ξαναπεί, όσοι τον βγάζετε και τον παίζετε με Orphaned Land αλλά δεν έχετε ακούσει ούτε νότα από Melechesh ζείτε στη σπηλιά του Πλάτωνα.
Τότε που είχαν πάρει ένα ουίσκι από το μπαρ, έβαλαν υπογραφές κ το πουλούσαν 50 ευρώ…?
Αν εχει στιχους μιλας για το Iter Impius…Αν δεν εχει τοτε ειναι το απιστευτο Pluvius Aestivus το οποιο εχει καποια x-files vibes…
Χαχα, δεν το γνωρίζω αυτό που λες! Αλλά λογικό μου ακούγεται, κάπως θα έπρεπε να βγουν τα αεροπορικά της επιστροφής!
αυτό το δεύτερο πρέπει να είναι, ένα instrumental που ακούγεται και μια βροχή στο background νομίζω
Ναι αυτο ειναι…νομιζω σωστη η λεξη “στοιχειωτικο” που χρησιμοποιησες…
Λίγα τα λόγια σου, λυκειόπαιδο και με την μπάντα μου πασχίζαμε να διασκευάσουμε το outro του δίσκου που έβαλες (“Caravans to Ur”, κάπως έτσι -το είχα ξεχάσει εντελώς και το θυμήθηκα όταν είδα το εξώφυλλο του “Sphynx”).