Οριακα ψηφίσαμε την προηγούμενη βδομάδα, επιστρέψαμε όμως.
Have A Nice Life - Deathconsciousness
Arrowheads. Δεν ξέρω τι συνέβη σε αυτό το μυαλό. Δεν ξέρω ποιος πόνος μας έφερε εδώ. Αυτοί οι μπλακ μέταλ δίσκοι που περιμένεις στο ταχυδρομείο ίσως. Ξέρω ότι ευχαριστώ που υπάρχει αυτό το πράγμα στη συλλογή και τη ζωή μου. Εξώφυλλο χρονιάς. Δίσκος χρονιάς. Δίσκος ζωής. Μπόνους: Καλύτερη διασκευή εξωφύλλου από albums of bikini bottom.
Steven Wilson - Insurgentes
Οι Porcupine Tree πέθαναν. Μιά βουτιά στο προσωπικό χάος του Steven Wilson αέναη, ξεκινά από ίσως την πιο σκοτεινή της έξοδο. Ένα ντοκιμαντέρ μελαγχολικό μαύρο και άραχνο, η πιο πονεμένη άποψη για παιδιά που έχω ακούσει στη ζωή μου εντός του, η πρώτη μου επαφή με το Harmony Korine ως κομμάτι κι έπειτα με τον σκηνοθέτη έμπνευσή του και όλη την περίεργη μεριά του σινεμά, το δεξί μου χέρι. Οι πρώτοι solo δίσκοι του Wilson είναι από αυτά που βάζεις σε κάψουλα και τα στέλνεις στο διάστημα.
La Dispute - Somewhere At The Bottom Of The River Between Vega And Altair
Αν το κλάμα ήταν μουσική, θα ήταν οι (κ)la dispute. Ένα ντεμπούτο που έγραψε μίλια στις εφηβικές μας καρδιές, κομμάτια με στίχους που πονάνε, κατι μικρά χέρια που σε ένα λεπτό διάρκεια έχουν ραγίσει κάθε ανάμνηση πρωην σχέσης που είχες στη ζωή σου, θεε μου, τι συμβαίνει εδώ μέσα, Said The King To The River, Andria, New Storms For Older Lovers, Fall Down Never Get Back Up Again. Τίποτα δεν θα φτιάξει, τίποτα δεν θα είναι όπως ήταν πριν, ο χρόνος δε γιατρεύει, όλα αφήνουν αποτύπωμα και μας κάνουν πιο σκληρούς και αναίσθητους για πάντα.
Rise Against - Appeal To Reason
Δίσκος ένα προς ένα είπατε; Βεβαίως. Εκεί που οι La Dispute σε ρίχνουν στα πατώματα, οι Rise Against σου δίνουν ξανά λόγο για να ζεις. Δεν μας αξίζει αυτή η μπάντα.
This Town Needs Guns - Animals
Κι εκεί που η διάθεση έφτιαξε φυσικά θα ξαναπέσει πάλι με ένα μαθροκ από τα καλύτερα της υφηλίου. Έχω πρόβλημα με αυτό το δίσκο και φυσικά φταίει αρκετά η συνθήκη στην οποία τον έμαθα. Τέλειο κονσεπτ με πανέμορφα ζωάκια που το κοσμούν αλλά και ονομάζουν τα κομμάτια εντός του. Το Gibbon είναι ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια όλων των εποχών.
6-20 in a few words
Slipknot - All Hope Is Gone
Δίσκος που αγοράστηκε όταν βγήκε. Δεν υπήρχε επιστροφή πια. Είχα γίνει ένα γυμνασιακό μαγκοτ. Τίποτα δεν αλλοιώθηκε. Το All Hope Is Gone σήμερα είναι κλασσικό.
Suffocate For Fuck Sake -Blazing Fires And Helicopters On The Front Pare Of The Newspaper. There’s A War Going On And I’m Marching In Heavy Boots.
Υπάρχει κάπου κάτι πιο σκοτεινό από κάθε μπλακ μέταλ που γράφτηκε ποτέ. Κάτι πιο σκατόψυχο από το χειρότερο sludge αμερικανού που ζει στο υπόγειο της μάνας του. Υπάρχει κάτι πιο μυστήριο απο το ποιοι είναι οι Sleep Token. Υπάρχουν πέντε Σουηδοί που δεν δίνουν συνεντεύξεις και λαηβ, που γράφουν κάτι που μοιάζει με ποστ ροκ αλλά δεν είναι. Τα κονσεποτ τους βγαινουν από τα βάθη τα πιο σκοτεινά του ανθρώπινου μυαλού. Εδώ γίνονται γνωστοί στο αντεργκραουντ. Ευτυχώς, παραμένουν ως σήμερα, με δισκογραφικές εμφανίσεις που δεν ανακοινωνόνται ποτέ, αλλά συγκινούν όταν έρχονται.
Have Heart - Songs To Scream At The Sun
Αυτοπεριγραφικό.
Amenra - Mass IIII
Το μόνο που θα πω είναι οτι οι SFFS είναι πιο σκατόψυχοι από τους Amenra και αυτό δεν είναι μια περιγραφή για το Mass IIII γιατί αυτό το ξέρετε, άρα ακούστε το SFFS.
Pendulum - In Silico
Υπάρχει ζωή μετά το Propane Nightmares; Ναι, αν γνωρίσεις τον Wilson, μείνετε συντονισμένοι.
Protest The Hero - Fortress
Τα πουλεν μου μεγαλώνουν λαμπρά.
Grand Magus - Iron Will
Από τα καλύτερα επικομέταλλα στην ιστορία, ξεπερνιέται άραγε το As The Oar strikes the water?
The Mars Volta - The Bedlam In Goliath
Νταξ. Βαρεθήκαμε τόσες δισκάρες στη σειρά. Καλά, ίσως και όχι.
Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire
Εφηβεία unloaded νούμερο ένα. Οι φίλοι μεταλλάδες τους έκραζαν. Μιλάμε για ασταμάτητο έπος γεμάτο κομματάρες. Hearts Burst Into Fire.
Opeth - Watershed
Πρώτη metal μπάντα που είδα ποτέ ζωντανά ένα χρόνο αργότερα, φυσικά ερωτεύτηκα ότι είδα και άκουσα στο λεπτό.
The Gaslight Anthem - The ‘59 Sound
Έπρεπε να γυρίσω πίσω στο χρόνο για τους Gaslight Anthem γιατί τους έμαθα αργότερα αλλά άξιζε κάθε λεπτό.
Disturbed - Indestructible
Μεταξύ μας τώρα δεν έχουν βγάλει και κάτι κακό οι Disturbed, δίσκος για μονδέρνο μέταλ κλωτσομπουνίδι χωρίς ενοχές.
Intronaut - Prehistoricisms
Αν ακούς The Ocean, πρέπει να ρίξεις ένα αυτί δυνατό εδώ πέρα.
Eluveitie - Slania
Κι εκεί που πήγα να πω ότι δεν έχουμε δώσει την απαραίτητη αγάπη εδώ, έρχεται ο @Ktn και βάζει τάξη. Θυμάμαι απέξω κάθε λεπτό, ακόμη κι από τις νεκρές γλώσσες.
Volbeat - Guitar Gangsters And Cadillac Blood
Από τις πιο υποτιμημένες μπάντες της γενιάς μας. Όχι για μένα.
The namedrop list
Made Out Of Babies - The Ruiner
Defeater - Travels
Earth - The Bees Made Honey In The Lion’s Skull
Russian Circles - Station
Gojira - The Way Of All Flesh
Mount Eerie - Dawn - Winter Journal
Virus - The Black Flux
Colour Haze - All
Cult Of Luna - Eternal Kingdom
Causa Sui - Summer Sessions Vol. 1
Moonspell - Night Eternal
Ufomammut - Idolum
Meshuggah - ObZen
Crystal Castles - Crystal Castles
Lunatic Soul - Lunatic Soul
Tigers Jaw - Tigers Jaw
The Caretaker - Persistent Repetition Of Phrases
The Evpatoria - Report - Maar
Trivium - Shogun
Ereb Altor - By Honour
Burst - Lazarus Bird
KEN Mode - Mennonite
Loma Prieta - Last City
Jex Thoth - Jex Thoth
Enforcer - Into The Night
Bohren & Der Club Of Gore - Dolores
Ayreon - 01011001
Blood Ceremony - Blood Ceremony
Testament - The Formation Of Damnation
Thou - Peasant
These Arms Are Snakes - Tail Swallower & Dove
Nick Cave and The Bad Seeds - Dig! Lazarus! Dig!
Warrel Dane - Praises To The War Machine
Hexen - State Of Insurgency
No-Man - Schoolyard Ghosts
Molly Nilsson - These Things Take Time
Fallen Sanctuary - Serenity
Steve Von Till - A Grave Is A Grim Horse
Grails - Doomsday Holiday
This Will Destroy You - This Will Destroy You
Pg.lost - It’s Not Me, It’s You!
Torche - Meanderthal
The Myrrors - Burning Circles In The Sky
My Sleeping Karma - Satya
Fuck The Facts - Disgorge Mexico
Isole - Bliss Of Solitude
Heaven Shall Burn - Iconoclast
Panic! At The Disco - Pretty. Odd.
Τα απαγορευμένα:
ROME - Masse Mensch Material
Τρομακτικό μιλιταντ έπος, σκοτεινό, με έμφαση στην αδιανόητη κομματάρα Der Brandtaucher, δυστυχώς ο Rome δεν μιλούσε στην αρχή της καριέρας του ανοιχτά για τα πιστεύω του. Έτσι, αναγκαστήκαμε σε έναν σκληρό χωρισμό, αφότου αγαπήσαμε. Θα μπορούσε να είναι και εξώφυλλο χρονιάς.
Totalselfhatred - Totalselfhatred
Στην ίδια κλίμακα, εδώ μάλλον απλά άκουγα χωρίς να ξέρω σε ένα είδος πολύ επικίνδυνο. Κρίμα.
Το EP
Sleepmakeswaves - In Today Already Walks Tomorrow
Είναι απλό. Μια μέρα στο Youtube βλέπω ένα τέλειο εξώφυλλο. Το βάζω. Ερωτεύομαι. Μαθαίνω τα πάντα για την post rock σκηνή τα επόμενα δύο χρόνια.