Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

tenor

6 Likes

Να ενημερώσω τυχων αναγνωστες που ψάχνουν να διαβάσουν τι γραφτηκε καποια χρονια κ τους είναι δυσκολο επειδη καποιους τους έπιασε παλιμπαιδισμος κ εγραφαν για γιορ περσοναλιτυ κ τετοια να ψαχνουν τα ποστ του χρηστη hopeto αφου ειναι τα πρωτα καθε χρονιάς.

Γαμω το ξεσταυρι σας ένα τέταρτο να παω στο 18.

4 Likes

Mπορείς να χρησιμοποιήσεις και το ευρετήριο

3 Likes

Ίξνεϊ πολύ γκρινιάζεις γι’ αυτό το θέμα, υπάρχει και το search

Εχω πολλα χαρίσματα ενα απο αυτα δεν είναι η υπομονη μου.

:stuck_out_tongue:

4 Likes

Ixnay δε θέλω να στο χαλάσω αλλά και τα 13042 πόστς σε αυτό το τοπικ παλιμπαιδισμος είναι, όπως και το νόημα του τοπικ καθεαυτού :stuck_out_tongue_closed_eyes:

6 Likes

Δεν θελω να δω τ αποτελέσματα. Να δω τι εχει γραφτεί θελω γιατι ετσι μ μένουν στη μνημη.

Θενξ πάντως ακουω idles τωρα

Peace

karypidis-karipidis

2 Likes

Αν θες να δεις τι έχει γραφεί για το 2018, πας στο αποτέλεσμα του 2017 και ξεκινάς το scroll down

Επισης οπως εχουμε πει τον νικητη τον ανακοινωνει ο @Meldinor καθε δευτερα στην 5αδα του… Φετος εχει παιξει τολμηρα θαρρω αλλα για να δουμε… :man_shrugging:t3:

2 Likes

Αυτό εννοεί, βρε, τόση ώρα ο άνθρωπος, ότι θέλει να βλέπει μόνο λίστες και όχι ό,τι σχολιάζεται ενδιάμεσα.

Αλλά Ixnay, έτσι είναι τα ζωντανά topic, αλλιώς θα έπρεπε να είχαμε ένα topic για λίστες, ένα για συζητήσεις, και τρέχα γύρευε.

1 Like

Ποιος το περίμενε πάντως πως ο φιλτατος @Ixnay που κάποτε μας εκραζε ότι φτιάχνουμε λίστες για οτιδήποτε, τώρα μας λέει ρε μλκς όχι μπλα μπλα μόνο λίστες!

2 Likes

Αν εννοούσε αυτό δεν θα έγραφε ότι χρησιμοποιεί τα ποστς του χοπετο σαν index ότι εκεί ξεκινάει η χρονιά

Με αυτα και με αυτα, αν θελει να ανατρεξει πισω στο 2020 ο Ixnay θα εχει προκαλεσει ο ιδιος το προβλημα που καυτηριασε, και πολυ μου αρεσουν αυτες οι τραγικες ειρωνειες (!)

3 Likes
  1. Ulver - Flowers of Evil
  2. MARK LANEGAN – Dark Mark Does Christmas 2020 (Χρόνια πολλά σε όλους και όλες!)
  3. MR. BUNGLE – The Raging Wrath of the Easter Bunny Demo
  4. Paysage d’Hiver - Im Wald
  5. Ulcerate - Stare Into Death and Be Still

έπρεπε, αλλά τελικά

29 Likes

That is my middle name.

Ixnay Ειρωνείες Υγεία;
Ixnay Ειρωνείες Καυλα;
Ixnay Ειρωνείες Και;
Η μήπως, Ixnay Ειρωνείες Επανάσταση;

Επιθετακι;

4 Likes

Ixnay Ειρωνειες On The Hombre

2 Likes

Πωπω ρε μαλακες εδώ και κάνα εικοσαλεπτο έσπαγα το κεφάλι μου να καταλάβω πως σκατα συνδέονται οι Offspring με το υγεία καύλα και επανάσταση…

3 Likes

Δευτέρα πρώτη φορά ποστάρω λίστα :open_mouth:
Η πρώτη covid χρονιά. Με άπειρο χρόνο στο σπίτι. Η χρονιά που άκουσα μπόλικη μουσική. Και καινούργια, αλλά και κυρίως παλιότερα συγκροτήματα, που για κάποιο λόγο δεν είχα ασχοληθεί. Ενώ λοιπόν δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε αυτή την λίστα, παίζει να είναι τοπ χρονιά για μένα στα ποσοστά μουσικής που ακουσα και αγόρασα.
Η λίστα, σαν ονόματα μένει χονδρικά η ίδια με αυτή που είχα ποστάρει στο αντίστοιχο θρεντ. Έχουν αλλάξει θέσεις όμως. Με καιρό δέθηκα περισσότερο με κάποια άλμπουμ, λιγότερο με άλλα, αλλά είναι γεγονός ότι ήταν μια πολύ καλή χρονιά, με πολύ ποικιλία.

1. Caligula’s Horse - Rise Radiant. Από την 2η θέση τότε, στην 1η πλέον. Οι ακροάσεις είναι άπειρες πλέον. Το θεωρώ εφάμιλλο των αγαπημένων μου Bloom και The Tide. Μετά από μια μικρή παύση τελειότητας στον προηγούμενο δίσκο, εδώ βάζουνε πλώρη για τις απάτητες τους κορυφές. Και αυτό γίνεται γιατί εκτός από πολύ όμορφες συνθέσεις, ο Grey κλέβει την παράσταση. Και όταν η βάση σου είναι εξαιρετική και ο τραγουδιάρης σου is on fire, τότε έχεις πιθανότητες να γράψεις αριστούργημα. Δεν θα γράψω κάτι άλλο για αυτόν τον απίστευτο δίσκο. Αν θέλει κάποιος 2 λόγια παραπάνω, μπορεί να δεί το θρεντ των Caligula’s Horse, αναλυτικότατα.

2. Triptykon - Requiem. Είχα ακούσει και Triptykon και Celtic Frost. Οκ, μια χαρά, αλλά δεν μου είχαν μιλήσει στην ψυχή. Θες οι θλιβερές μέρες που περνάγαμε? Θες κάτι αλλο? Δεν ξέρω. Όμως αυτός ο επιθανάτιος ρόγχος με πήρε και με σήκωσε. Πέρα για πέρα ατμοσφαιρικό, χρησιμοποιεί όσο χρόνο χρειάζεται για να επιτελέσει το έργο του. Μοναδικό. Αν θέλετε καλύτερα λόγια και αναλύσεις @apostolisza8 kai @Aldebaran .

3. King Buffalo - Dead Star. H μεγάλη ανακάλυψη του 2020. Κατά τύχη σε site με νέες κυκλοφορίες, βλέπω εξώφυλλο και απλά κατεβάζω. Πλέον κοσμεί την δισκοθήκη μου. Ψυχεδελικό, ατμοσφαιρικό και ελαφρώς stoner-ιάρικο, αυτό το φοβερό ΕP, μου γνώρισε την καινούργια μου μουσική αγάπη (η επόμενη έρχεται το 2023, υπό το όνομα Howling Giant - ακούστε λέμε!).

4. Hail Spirit Noir - Eden In Reverse. Πολύ εστιασμένο δίσκος, πολύ Εloy στα πλήκτρα (synthwave θα έλεγε κανείς), καθαρά φωνητικά, ψυχεδέλεια, εξαιρετική ατμόσφαιρα. Έχει κερδίσει το στοίχημα του χρόνου, παραμένει συχνά πυκνά στην playlist μου. Οι γνώστες του γκρούπ, ίσως και λίγο μουδιασμένοι - για μένα είναι διαμάντι. Οι Opeth-ιες της ύστερης περιόδου, με κερδίζουν.

5. Lord Vigo - Danse De Noir. Doomας δεν είμαι, παρόλο που από αρκετά παλιά υπάρχει, περιορισμένα μεν, στα ακούσματα μου. Ειδικά όταν βάζεις και το epic στοιχείο, κοντεύεις να με χάσεις. Εχω αρχίσει και αναθεωρώ, αλλά αυτό είναι άσχετο με αυτόν τον δίσκο. Το επικό doom που μου αρέσει, με σαφείς συνθέσεις, φοβερή φωνή και ένα σύνολο να κυλάει νεράκι.

Ακριβώς πίσω τους, οι Sorcerer με το περίπου doom τους, στο Lamenting of the Innocent, κερδίζουν τις εντυπώσεις. Ελαφρώς heavy metallάδικη αντίληψη, φοβερή φωνή και πολύ ωραίες κιθάρες. Οι The Ocean με το εξαιρετικό Phanerozoic II:Mesozoic|Cenozoic, αν και έχασαν θέσεις σε σχέση με την αρχική λίστα (3οι αν θυμάμαι καλά), παραμένουν φοβεροί και τρομεροί σε αυτό που κάνουν.
Black/Thrash ακούω σπανίως και ακόμα λιγότερο όταν είναι στα πλάισια της αναβίωσης του ήχου. Ε οι Butcher με το 666 Goats Carry My Chariot με αναγκάζουν να υποκλιθώ με το αρκετά ποικιλόμορφο (ειδικά για το είδος) δίσκο.
Ο @apostolisza8 , είναι μου φαίνεται ο υπεύθυνος που με έβαλε στην σκοτοδίνη των Vredehammer και το φαρμακερό Viperous. Μιλαμε για επιθετικότητα και μαυρίλα ταυτόχρονο, ικανή να σε ρουφίξει. Για τους Benediction, δεν έχω να πω πολλά. Είμαι fanboys και το Scriptures, ενώ δεν είναι κατι το εντυπωσιακό ή το ξεχωριστό, μας έδειξε ότι είναι ακόμα ζωντανοί και εντυπωσιακά ενεργητικοί.
Σε παρόμοιες μαυρίλες με τους Vredehammer, αλλά στο black metal, έχουμε τους Gaerea με το Limbo.

Και τα τελευταία mentions χωρίς λόγια, αλλά πολύ αγάπη:
Intronaut - Fluid Existential Inversions
John Petruci - Terminal Velocity
Pure Reason Revolution - Epnea
Wobbler - Dwellers of the Deep
Sons of Apollo - MMXX

32 Likes

1.Pain of Salvation - Panther

R-15822825-1598450615-8735

Accelerator,Wait,Icon…Τι αλλο να ζητήσεις απο ένα αλμπουμ; (μεγαλυτερη διαρκεια ίσως;)

2.Psychotic Waltz - The God Shaped Void (+cover)

ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιστροφη που ξεπερασε οποιαδήποτε προσδοκία είχα.

3.Deep Purple - Whoosh!

1500

Ισως οτι καλυτερο απο το Purpendicular του 1996.Ακουγονται ακομα τοσο ορεξατοι…

4.On Thorns I lay - Threnos

a1685494903_65

Στην ιδια ποιοτητα του Aegean Sorrow και αυτο απο μονο του λεει πολλα…

5.Paradise Lost - Obsidian

Ο δισκος που ικανοποιει ολα τα γουστα!

34 Likes