Γενιά του Χάους Live: 24-25/04/09@Gagarin

σόρρυ αλλά λες μαλακίες.
ειδικά στο θέμα μπάχαλα. απο κάτι ατομάκια σαν εσένα γαμιέται ότι ωραίο πάει να γίνει.

Παναγιώτη, δεν είμαι κατά του εισητηρίου γενικότερα. Έχω δώσει και περισσότερα από 15€ για να δω συγκροτήματα να παίζουν και μάλιστα αρκετές φορές κατώτερα -τουλάχιστον για μένα- από ΓΤΧ. Αλλά το να πληρώσω για να δω ΓΤΧ μου αφήνει μια πίκρα στον ουρανίσκο. Σα να πηγαίνω στο τσίρκο να για να δω πώς είναι τα ζώα και όχι στο ζωολογικό. Και όπως είπα δε τους έχω ζήσει, για αυτό ίσως να έχω δημιουργήσει λάθος εντύπωση. Στη συναυλία πάντως δε θα πάω.

Όταν λέω ότι προτιμώ Βανδαλούπ, εννοώ ότι “ανταλλάζω” την όποια “ασφάλεια και ήχο” του μαγαζιού με κάτι που είναι κάπου ελεύθερα. Δε βλέπω να έχω γράψει ότι είμαι υπέρ του ξύλου, των ζεστών μπυρων και των μπάχαλων αλλά το προτιμώ από το να πληρώσω πχ για να τους δω σε μαγαζί.

Επίσης, δεν είπα ότι οι ΓΤΧ διεκδικούν το να είναι η σημαία του πανκ απλά μου φαίνεται περίεργο που αρκετός κόσμος τους θεωρεί. Για αυτό τόνισα το γιατί. Κατά τα άλλα δίαβασα και τις δηλώσεις τους κτλ και απλά έγραψα την άποψη μου/σκέψεις/απορίες.

Αλάνι SurferRosa είσαι μεγάλος ρε. Πότε τελειώνεις την βιογραφία μου?

Bσκ ειναι ξεκαθαρο πιστευω, οτι δεν ακουνε γενια μονο αυτοι που πηγαινουν στα Diy live, στηριζουν αυτη τη φαση κτλ, αλλα και πολλοι αλλοι που τους αρεσε η μουσικη κι οι στιχοι τους, χωρις να εχουν σχεση με το συγκεκριμενο χωρο. Δεν το θεωρω το τελευταιο κακο, απαραιτητα… Απλα λεω οτι μια συναυλια σε μαγαζι ριχνει τους μεν, ενω μια συναυλια πχ στο πολυτεχνειο δεν νομιζω να ενοχλουσε κανεναν που θελε να απολαυσει την μπαντα… Γινονται τοσες κ τοσες συναυλιες Diy, δλδ σ αυτην μονο υπηρχε ο φοβος για “μπαχαλα”? Εξαλλου οπως ειπεκι ο Βακιλος κι ο ΖαΦ, και με ντου να μπει καποιος θα ναι εκτος κλιματος… Ξεκαθαρα!!!
Απο κει και περα ο καθενας κανει τις επιλογες του… Δεν ειμαι κατα του “ντου” επομενως, ουτε κ στην συγκεκριμενη περιπτωση… Ειναι ενας τροπος να δειξεις αντιθεση στη συγκεκριμενη επιλογη… Το να μην αφησεις να ξεκινησει συναυλια ειναι τελειως φασιστικο.
Τλκ παααρα πολυ μεγαλος ντορος κ κουβεντα, και σε υπερβολικο βαθμο… Ελεος,ομως! ( Κ το λεω ενω η γενια ειναι μεσα στις 3 αγαπημενες μ μπαντες)

Δηλαδη οι μπυρες και το ξυλο ειναι το θεμα; αυτη ειναι η φαση για σενα;

Εδω εχουμε δυο χαρακτηριστικα προβληματα της φασης στον ελλαδικο χωρο.

1. Με αφορμη καποιο λαιβ κανουμε οτι μας γκαβλωσει, πεταμε μπυρες στα μουτρα του αλλου, κοπανιομαστε χωρις να σεβομαστε το διπλανο, εν ωρα συναυλιας ξεκιναμε μπαχαλα και συναυλια τελος, κοσμος που ερχεται μονο σε λαιβ ξενερωνει, φραγκα για τα εξοδα δινουν ελαχιστοι, ηχο ας μην ακουμε τπτ εξαλλου ΠΑΝΚ ειμαστε, τι να τον κανουμε τον ηχο και αλλα πολλα…

Ειχανε να παιξουνε οι βανδαλουπ θεσσαλονικη καποια χρονια και γαμανε μερικοι τη φαση με το ετσι θελω. Δε καταλαβαινει κανεις οτι για αν γινει ενα λαιβ θελει και προβες (και φραγκα) ωρες πολλες που ασπουμε για τη συγκεκριμενη μπαντα ειναι δυσκολο να φρεθουν για διαφορους λογους. Μετα πως να μη ξενερωνουν οι βανδαλουπ και οι καθε βανδαλουπ; και ο κοσμος που σκαει να δει τη μπαντα και απο θεσσαλονικη και ακομη χειροτερα απο επαρχια που εχει ταλαιπωρηθει εχει πληρωσει μεταφορικα κτλ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΜΗΔΕΝ

1. Εισοδος για λαιβ και ζητημα με μαγαζια και λοιπα. Εχουμε ασπουμε στη συγκεκριμενη περιπτωση τη γενια. Εχουνε να παιξουνε 20 χρονια. Ειναι 45 χρονων περιπου. Καποιοι αν οχι ολοι εχουν οικογενειες, δουλευουν και κανουν μια προσπαθεια να κανουνε δυο λαιβ αποχαιρετιστηρια. Και δουλευουν αρκετο καιρο και θελουν να εχει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα. Θα το κανουν οπως ΠΡΕΠΕΙ και ΑΡΜΟΖΕΙ στην ιστορια τους. Που για αλλους λεει πολλα για αλλους τιποτα. Δηλαδη καποια πραγαμτα πρεπει να τα ξεχωριζουμε που παιζει ψεμα κι εκμεταλευση και που γνησια και ειλικρινη φαση. Βασικα βαριεμαι να γραψω κι αλλα το κοβω εδω.

Βασικά ναι. Κόψτο εδώ γιατί δε ξες να διαβάζεις.

Πολύ κακό για το τίποτα… Το μόνο που χαλάει στην όλη φάση είναι το Gagarin και αυτό γιατί σε sold out συναυλίες είναι μπουρδελοχώρος. Κατά τα άλλα θα πάω στο live, θα δώσω 15 ευρώ και θα το κάνω χωρίς ίχνος κακίας προς τους Γενιά. Και αν δεν διάβαζα αυτή τη κουβέντα δεν θα πήγαινε καν το μυαλό μου πως θα ξενέρωναν κάποιοι με το εισητήριο.

Δεν απευθυνομαι σε σενα γενικη διαπιστωση ειναι με αφορμη καποια λεγομενα σου τεσπα

Φίλε πράγματα σαν και αυτά στην συναυλία των Βανδαλούπ είναι από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους πας σε club να δεις την συναυλία σου. Σόρρυ για το ύφος μου αλλά αυτά τα έχω ακούσει και από άλλους. Πανκ και μπύρα απ’το περίπτερο και παλτό με κονκάρδες αξίας 400ε και τζέρτζελος και μπάτσοι και δώσε και ξύλο και ου.

Αν αυτό το βρίσκεις πιο πανκ από τους γενιά τότε τι να πω. Τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία

edit : Aπομονώνω το συγκεκριμένο live από τα υπόλοιπα στα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια για να εξηγούμαστε.

Βσκ λογικα θα ξερεις οτι στα λαιβ απο στεκια κ συλλογικοτητες γινονται πολλα ωστε να μην εχουμε αντιστοιχα σκηνικα!!!

Δεν ξέρω τι γίνεται στα στέκια γενικότερα, με την λογική πως το κάθε στέκι λειτουργεί ξεχωριστά από τα υπόλοιπα έχοντας θέσει διαφορετικούς κανόνες. Γνωρίζω όμως, πως στο συγκεκριμένο live η όλη φασαρία δεν έγινε από τα παιδιά που κρατάνε το βιολογικό μα από θερμοκέφαλους στο ακροατήριο που είπανε κάποια στιγμή να παίξουνε κρυφτούλι η φανερούλι με τους μπάτσους και τελικά την πλήρωσε και η μπάντα αλλά και το κοινό. Αυτά που λέει περί σεβασμού ο Αnti-Pasti με καλύπτουν πλήρως. Όταν όμως έχουμε ορισμούς ‘‘Βacillus’’ για το πανκ ροκ, η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί.

Και για να μην παρεξηγηθω δε σνομπαρω αυτοοργανωμενες συναυλιες. Ισα-ισα που συμβαλω κι εγω.

Αυτο που λεω ειναι τελειως διαφορετικο. Σε αυτους τους χωρους κινουμαι και τα ξερω εκ των εσω και εχω διαμορφωσει μια αποψη. Δηλαδη δεν ειμαι καποιος που πηγαινει σε μαγαζια επειδη δε γουσταρει ασπουμε αυτους τους χωρους (αν καταλαβατε κατι τετοιο) και μιλαει αοριστα και απ’την απεξω. Και σε λαιβ σε μαγαζι σπανια πηγαινω. Ομως εχω ματια και βλεπω και ξερω να κρινω. Το προβλημα δεν ειναι ουτε τα στεκια απο μονα τους ουτε οσοι τρεχουν για να γινει η οποιαδηποτε εκδηλωση. Και τρεξιμο που γινεται απο μερακι και χωρις καποια αμοιβη, πραγμα που κανει ακομα πιο αναγκαια την υπαρξη κατανοησης και σεβασμου απο ολους οσους πηγαινουν σε τετοιες φασεις.

Μπορείς να τον συνοψίσεις τον ορισμό “Bacillus” σε δυο γραμμές να το βάλω καμιά υπογραφή?

Ίσως άμα στο ζωγραφίσω το καταλάβεις, γιατί από ανάγνωση…

Δεν είπα πουθενά ότι είμαι υπέρ όλων αυτών, εκτός αν είσαι o Τσακ Νόρις και ισχύει είτε το πω είτε όχι.

Εγώ ρε παιδιά πάντως πηγαίνω οπουδήποτε βρίσκω ψυχή. Και ψυχή συναντάς και σε αυτοοργανωμένες συναυλίες, αλλά και σε συναυλίες σε μαγαζιά. Και δήθεν συναντάς και σε αυτοοργανωμένες συναυλίες και σε συναυλίες σε μαγαζιά.

Για εμένα είναι πολύ πιο σημαντικό να στηρίξεις μία μπάντα όταν αυτή θα παίξει σε ένα μαγαζί παρά όταν θα παίζει στην τάδε εκδήλωση και θα πας την δεις τζάμπα. Αυτή η λεπτή γραμμή χωρίζει τους οπαδούς της μπάντας από τους άλλους, τους “πάω για την φάση”. Μιλάω για μπάντες που το παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μπάντες που το παλεύουν με την μουσική τους και την βοήθεια του κοινού τους.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι ΓΤΧ δεν επαναδραστηριοποιούνται, κάνουν ένα live για να αποχαιρετίσουν τους οπαδούς. Είναι σαφές νομίζω ότι οι οπαδοί θα πάνε χωρίς δεύτερη σκέψη. Όσοι έχουν παρεξηγήσει τόσο τον σκοπό του live όσο και την ίδια την Γενιά ας μην έρθουν.

Σε λίγο θα τους κατηγορούνε ακόμα και για το ότι κυκλοφορησαν οι δίσκοι τους από την Di-di music δλδ, ήμαρτον.

Δηλαδή ρε συ για κάτσε ένα λεπτό. Σου κακοφαίνεται η φάση των γενιά με γκαγκάριν και τα λοιπά και γράφεις ότι ακόμη και έτσι όπως περιέγραψες το live των Βανδαλούπ το πρότιμας. Αυτό το διάβασα ή με γελούν τα μάτια μου;

Αυτό είναι από τα πιο χαζά πράγματα που έχω ακούσει και προέρχεται από άτομα που γενικώς δεν δείχνουν να σέβονται ιδιαίτερα τον συνάνθρωπο τους. Και όχι, κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΚ είναι απλά μπουζουκοκεφαλία. Αν θέλουμε να βάζουμε ταμπέλες στην καθυστέρηση μας sο be it, αλλά αφήστε μας να μπορούμε να ευχαριστηθούμε και κανένα λαιβ. Μπορεί τώρα να μου γράφεις ότι δεν είναι το πιο θεμιτό και να στρογγυλεύεις την άποψη σου λέγοντας πως δεν υιοθετείς παρόμοιες συμπεριφορές αλλά τις θεωρείς απλάααα (χαχα) ένα σκαλί πάνω (ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΚ), όμως το bottomline είναι πως δεν σε χαλάει κιόλας αδερφέ. Εμένα όμως, ΜΕ ΞΕΣΚΙΖΕΙ.

Για να κλείσω (που δεν θα κλείσω αλλά λέμε τώρα) 1000 ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΓΕΝΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ HILTON, ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ παρά τέτοια κατάντια.

Αυτά.

Πού στρογγυλεύω την άποψη μου μωρέ. Εσύ λες ότι προτιμάς να παίζουν σε μαγαζί, εγώ ότι προτιμώ να παίζουν κάπου ελεύθερα χωρίς μπάχαλα. Τόσο απλό. Απλή σύγκριση έκανα. Αλλά φαντάζομαι θες και ένα εισητήριο από ΓΤΧ να το βάλεις στο καθρέπτη σου (:

Καλά ότι δε θα το κλείσεις εδώ κάνει μπαμ. Άλλωστε δε διάβασες καν τα όσα έγραψα πριν. Απλά την είδες Κούρκουλος “Κοινωνία, ώρα μηδέν”.

Δεν πήρα ξεκάθαρη θέση στο θέμα γενιά (εκτός αν εννοείς την μεταξύ σοβαρού και αστείου δήλωση μου στο τέλος του προηγούμενου ποστ ως κάτι τέτοιο).Αναφέρθηκα μόνο στο συγκεκριμένο κομμάτι που μου κακοφάνηκε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ αλλά μην νομίζεις πως δεν διάβασα όλα τα ποστ εδώ μέσα. Το αντίθετο βασικά.

Το ποστ συνεχίζει να σε εκθέτει ρε φίλος όσα και να γράφεις, τι να κάτσω να σου εξηγήσω τώρα δηλαδή.
Δηλαδή νομίζεις ότι οι άνθρωποι (ΒΑΝΔΑΛΟΥΠ) χάρηκαν που διεκόπη το live τους; Χάρηκαν που πετάχτηκαν δακρυγόνα και τρέχαν όπως νάναι όλοι; Νομίζεις ότι έκραξαν μόνο τους μπάτσους και όχι τους τύπους που ξεκίνησαν την φασαρία; Μήπως είπανε και ‘‘ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΑ ΌΛΑ, ΜΠΡΑΒΟ’’; Την προσωπική τους θέση δεν την γνωρίζω αλλά αμφιβάλλω αν σχετίζεται με το άνωθι σενάριο.

σορρυ που επεμβαίνω αλλά αυτό που έγραψε ο Bacillus, ανεξάρτητα από το τι εννοούσε, το αντιλήφθηκα όπως ακριβώς και ο Surfer. Τώρα αν εννοούσε κάτι άλλο (όπως λέγοντας αργότερα ότι εκανε απλή σύγκριση), τουλάχιστον εγώ δεν το κατάλαβα, έτσι όπως το έγραψε.

Ευχαριστώ που με σκέφτεσαι και μου υπενθυμίζεις ότι με εκθέτει. Ωστόσο να σου το πω έτσι όπως θα το έλεγα στον 4χρονο αδερφό μου “προτιμώ να έχω 10 καραμέλες και τις 5 να τις δώσω σε ένα φίλο μου, παρά να μην έχω καθόλου”. Προφανώς και η έννοια “σύγκριση” δε σου λέει κάτι. Λυπάμαι.

Επίσης με βάφτισες “ατομάκι” προς ένδειξη του πόσο νευριασμένος είσαι φυσικά και όχι ότι το εννοείς… Μετά πρόσθεσες ότι ανήκω σε ομάδα ατόμων που δεν σέβονται το διπλανό τους. :εμότικον που χειροκροτάει"

Ούτε είπα ότι είμαι υπέρ των μπάχαλων, ούτε ότι συμμετείχα σε αυτά. Επίσης δήλωσα ξεκάθαρα ότι δε θα πάω στη συναυλία, τους λόγους για τους οποίους δε θα πάω καθώς και το ότι αγαπώ και σέβομαι τους ΓΤΧ.

Πραγματικά, θα δεις τόσο κόσμο που θα προσπαθήσει να μπει στο λαηβ με ντου που τότε θα δεις ποιος σε σέβεται και ποιος όχι.

Αν σε ενοχλεί το ότι είπα την άποψη μου και το ότι είναι διαφορετική από τη δική σου -ή έτσι νομίζεις-, στα “παλιά μου τα παπούτσια” (:

Εσύ δηλαδή σεβάστηκες το θρεντ αυτό καθ’αυτό όταν άρχισες να λες τις παπαριές σου χωρίς ένα επιχείρημα? Έγραψα την άποψη μου και απάντησα σε όποιον είχε παραθέσει το ποστ μου και μερικές ερωτήσεις.

Σκέφτεσαι όπως η γιαγιά μου. Αυτό το έγραψα στο τέλος για να διαβάσεις και τα παραπάνω.

*την γιαγιά μου την αγαπώ και της εξηγώ κάποια πράγματα.

Tι πάει να πει σύγκριση μωρέ; Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Στην τελική γιατί εξομοιώνεις εντελώς διαφορετικές καταστάσεις; Για να βγάλεις ποιντ; Και μετά μου λες ότι δεν έχω επιχείρημα. Ήταν προφανές ότι είναι προσωπική σου θεώρηση αυτό που έγραψες γιαυτό και χρησιμοποιείς την λέξη ‘‘προτιμώ’’. Και ναι, δεν μου αρέσει, δεν τα βάζω στην ίδια πρόταση, δεν είναι στην κοσμοθεωρία μου, το ένα το σιχαίνομαι και με προσβάλλει σαν άνθρωπο και το άλλο σαν απλό καταναλωτή (ακα χέστηκα).

Δεν ξέρω τι θα δω και τι δεν θα δω και καλό είναι να μην προτρέχεις. Αν είναι να κάνουν ντου, θα είναι τα ίδια ανθρωπάρια. Όπως και να χει, το ένα έγινε, το άλλο δεν, τι συζητάμε τώρα;

Πραγματικά λυπάμαι. Άντε καλά να περάσεις στο λαηβ (: