Πρέπει να παίζουν οι "μεγαλες" μπαντες live διασκευες;;;

Τι γνωμη εχετε;;;

Γοουσταρω απιστευτα να βλεπω τους Metallica, τους Guns, το Bruce Springsteen ή και γω δεν ξερω ποιον αλλο να παιζουν διασκευες και να δειχνουν οτι οντως αγαπανε αυτο που κανουν,

αλλα δε θα μπορουσα να φανταστω τους Maiden (καλα αυτοι δεν παιζουν ουτε τα δικα τους :lol:), τους Sabbath, τους AC/DC και ενα ματσο αλλους τεραστιους να παιζουν διασκευες περιοριζοντας το “προιον” που συνοδευει το ονομα τους.

ναι γιατί όχι αν το γουστάρουν και εκτελέσουν το κομμάτι ωραία

πιστεύω πως 1 διασκευή είναι οκ για λαιβ. αλλα όχι όπως οι Metallica που έχουν κατακλέψει όλο τ κίνημα του NWOBHM !

θα γούσταρα π.χ. από Maiden να ακούσω το Doctor , Doctor (π είναι κ τραγούδι π ταιριάζει απόλυτα στο στυλ τους) . αλλά κύριοι 'ταλικα αν ήθελα να ακούσω Diamond Head θα έβλεπα τους ίδιους ! έλεος πια !

Είναι περίεργο να βλέπω να αναφέρονται οι Μέηντεν, οι οποίοι είναι γνωστό (εκτός… κι αν δεν είναι) ότι έχουν διασκευάσει όλο το ντουνιά! (Ντάξει άλλο ότι το χουν ψιλοκόψει)

Ον τόπικ, ναι. Τί μικρές, μεγάλες και μαλακίες. Ταπεινώσου, μωρέ μεταλλά που είσαι απέναντί μου στη σκηνή. Βγάλε τα απωθημένα σου. Δείξε ότι είσαι πρώτα ΟΠΑΔΟΣ και μετά ροκ σταρ (αν πρέπει σώνει και καλά να είσαι και απ’ αυτό). Δως μου την ψευδαίσθηση ότι κατά βάθος είσαι ακόμα το συνοικιάκι γκρουπάκι που παίζει στο συνοικιακό γκαράζ μπροστά στους φίλους του. Μη μου το παίζεις υπεράνω και μαλακίες.

τα λεει ομορφα ο σατυρος.

Συμφωναω, ετσι κι αλλιως εχω ενα κατι με τις διασκευες. Και οσο πιο παραξενες τοσο καλυτερα

Συμφωνάεις;

Ε τότε εγώ διαφωνάω (με τον εαυτό μου).

don’t drop your day job dude

+1000

Gracchus, το ότι εσύ θεωρείς το να παίζει ένα συγκρότημα διασκευές στα live το κάνει να ρχεται πιο κοντά στο κοινό, επειδή κι αυτό έχει “είδωλα”,κ.λ.π. είναι σχετικό. Βασικά ισχύει σε μερικές περιπτώσεις αλλά δεν είναι ο κανόνας. Τέλος πάντων μπορεί να το θεωρείς ότι ισχύει για σένα (δε μπορώ να μπω στο μυαλό του κάθε ανθρώπου), αλλά πες μου πόσο “ένα με το κοινό” γίνονται οι Guns N Roses (τρανταχτό παράδειγμα με μισθοφόρους) όταν κάνουν διασκευές?
Από τη στιγμή που είναι “μεγάλες” οι μπάντες δε γίνεται να μη φαίνονται “μεγάλοι” και στη σκηνή. Όσες διασκευές και να κάνουν.

Για έλληνες “τραγουδιστές”/συγκροτηματάκια τύπου X-Factor δεν πρόκειται να μιλήσω καν.

και οκ, όλοι έχουμε το αγαπημένο μας συγκρότημα, αλλά το να παίζεις/κυκλοφορείς τραγούδια που δεν έχουν καμιά διαφορά με το original δεν έχει κανένα νόημα. Και σε περιπτώσεις που αυτή η διασκευή γίνεται σε “μεγάλους” καλλιτέχνες (Michael Jackson e.t.c.), στα μάτια μου γίνεται για να κερδίσει (το εκάστοτε συγκρότημα) τη συμπάθεια του κοινού. Πράγμα γλοιώδες για μένα.

:smiley:

Αυτό!

Εδώ συζητάμε τί θέλουμε Επιτάφιε, όχι τί γίνεται.

E διαφωνώ και γω μαζί σου τότε (επειδή τα πήρα στην κράνα πολύ άσχημα να’ουμ) :lightsabre:

Εγώ θέλω να μην παίζουν ανούσιες διασκευές, και να μην κράζετε τους Maiden!!!11

Μιλησα για λαιβ …γι’ αυτο ανεφερα τους Maiden που κατα τα αλλα οντως εχουν διασκευασει ολο τον κοσμο.

Σωστος, εισαι στα υπολοιπα.

Αλλα υπαρχει και κατι αλλο.

Μερικα γκρουπς ειναι τοσο μεγαλα στο νου μας, που κατι τετοιο θα χαλαγε ισως ενα μερος του μυθου που εχουμε πλασει γυρω απο το ονομα τους. :frowning:

κλαψ λυγμ σπαραγμ

πες τα ρε φιλε με τους λεφταλικα να πούμε.

δεν το εχουν κλεψει, απλα το λατρευουν απ οσο ξερω…εχει διαφορα…ειδικα ο λαρς το λεει οπου σταθει και οπου βρεθει…δεν ειναι κακο που ανφερονται στις ριζες τους…ισα ισα τους τιμα αυτο…δεν εχω δει αλλωστε τους μεηντεν για πχ να φορανε μπλουζακι μεταλλικα, ενω τον λαρς εχω δει να φορα τισερτ μεηντεν, εστω και στα ερλυ ντεηζ
μαλιστα απ οσο ξερω ενας απο τους diamond head εχει πολυ καλες σχεσεις με μελη των ταλλικα και αν θυμαμαι καλα ειχε πει πως γουσταρει που διασκευασαν το am i evil…και το εκαναν παρα πολυ καλα ετσι;

α επισης αν δεν κανω λαθος οι μεηντεν εχουν διασκευασει ου.φ.ο.

Βασιικα λαθος εμοτικον. :smiley:

Το απο κατω ηθελα (:wink:).

Νομιζω πως κατα ενα μερος εχει ενα δικιο σε αυτο. Απο εκει κ περα παιζουν ρολο οι προσωπικοτητες που απαρτιζουν την μπαντα[ δηλαδη το κατα ποσο θα δεχτουν να κανουν covers αλλων συγκοτηματων] αλλα κ η χρονικη στιγμη κ το μεγεθος που εχει η μπαντα. Γιατι που ξερεις… οι Sabbath στα πρωτα live τους μπορει να εκαναν covers διαφορων συγκροτηματων, τωρα τι covers να βγουν να κανουν; Παει κ καπως ετσι το θεμα…

γουστάρω να κάνουν διασκευές, και δεν αναφέρομαι απαραίτητα σε lives αλλά και έστω σε κάποιο άλμπουμ ή συλλογή της μπάντας να βρίσκεται και μια διασκευή. Το ενδιαφέρον εξάλλου είναι αυτο ακριβώς στις διασκευές: ο μεγάλος να διασκευάζει μια άλλη μπάντα (που συνήθως είναι και πιο άγνωστη). βασικά η μοναδική μεγάλη μπάντα που μπορώ να σκεφτώ αυτή την στιγμή που δεν νομίζω να έχει κάνει ποτέ διασκευή είναι οι Manowar.

1.μπα , το έχουν κατακλέψει . Blitzkrieg και Diamond Head ακούς και είναι σαν να έχεις ακούσει το μισό Kill 'em All .

2.ναι έχουν διασκευάσει ούφατα :stuck_out_tongue: αλλά μόνο για B-side σε single , δηλαδή κλαϊν .
όχι σαν τους ΄ταλικα π μπορούν να παίξουν συναυλίες ολόκληρες μ τις διασκευές τους.

εδιτ: την έκανα τη μαλακία μ. το κόβω να γίνει 'τάλικα VS Maiden και αυτό το θρεντ .#-o