Το δεύτερο March Metal Day, νομίζω το 2008 στο κλειστό της ξιφασκίας (Nevermore, Nightwish, Anihhilator, Edguy κλπ). Απαράδεκτος ήχος, στα περισσότερα συγκροτήματα δεν ακουγόταν τίποτα παρά ένας βόμβος και στο τέλος τρομερά μεγάλη καθυστέρηση μέχρι να βγουν οι Nightwish. Μιλάμε για παταγώδη οργανωτική αποτυχία, ευτυχώς που το φεστιβάλ σταμάτησε στις δύο διοργανώσεις. Από τότε λέω μακριά από ξιφασκία…
…πάντως Annihilator+Sodom, ήταν φανταστικοί, εκείνη την κουραστική, για μέσες, πόδια και αυτιά μέρα:):!:
ανικειμενικα οι Necronomicon… πολυ καλοι παικτικα, με νευρο (unlike others…), αλλα δυστυχως χαλια σετλιστ, και χαλια ηχος, ειχαν και ηχοληπτη δικο τους τρομαρα… πολυ κριμα, περιμεναμε πολλα και απογοητευτηκαμε…
μη-ανικειμενικα για μενα ηταν χαλι το τελευταιο λαιβ των Lonewolf ! παιξανε ΚΑΙ ΓΑΜΩ, αλλα ο υπογραφων διαπιστωσε μετα το 5ο-6ο κομματι, οτι ουζα + stagediving…μαν… κακος, ΠΟΛΥ κακος συνδυασμος! :lol: #-o
Μεχρι στιγμης ειχα την τυχη να παρακολουθησω κορυφαιες συναυλιες!
soulfly 09 στο gagarin.
1 ωρα και 15 λεπτα με πολλα κενα και σολαρισματα. βαριοταν τιγκα ο Μαξ…
mayhem τη δευτερη φορα που ηρθαν ελλαδα με attilla,2007 νομιζω στο gagarin.o χειροτερος ηχος που εχω ακουσει στη ζωη μου.δεν εβγαινε νοημα σε κανενα τραγουδι.αλλα μυθικη μορφη ο αττιλλας.
Χμ… οι DEEP PURPLE στη Λεωφόρο με J.L.Turner το 1991, οι εμφανίσεις του MALMSTEEN στο Rodon (ειδικά αυτή του 1995), το support των FEAR FACTORY στο reunion των BLACK SABBATH στο Nec Arena το 1997, και το βαριέμαι-[I]θα σας διαβάσω αποσπάσματα από το βιβλίο μου[/I]-live του RAY DAVIES στο Λυκαβηττό το 1998. Tα live των Manowar στα 90ς είναι εκτός συναγωνισμού
Και εγω ημουν εκει…Βασικα οι FEAR FACTORY ειχαν παιξει μια χαρα, απλα δεν κολλουσαν με τιποτα με τους BLACK SABBATH…Αλλα ας οψονται oi GZR
Εκει που δεν περασα καθολου καλα ηταν οι 30seconds…και η χειροτερη ηταν οι Crimson Glory σε Rockwave με τον συγχωρεμενο …
Οι Queensryche στο rockwave του 2004,έκαναν την πιο μέτρια εμφάνιση εκείνης της ημέρας.Ακόμα και σε σύγκριση με συγκροτήματα που δεν ήξερα καλά την μουσική τους μου άρεσαν καλύτερα από τους Ryche.Ελπίζω να τους πετύχω στο μέλλον σε κάποια καλύτερη εμφάνιση.Επίσης η πρώτη εμφάνιση των Clutch το 2010 στο Gagarin,όχι λόγω απόδοσης του συγκροτήματος που ήταν εκπληκτική,αλλά λόγω εντελώς ακατάλληλου χώρου. Ο κόσμος απλά δεν χωρούσε!Εντάξει,ροκ συναυλία είναι,όχι το μέγαρο μουσικής,θα φάμε και το στριμωξίδι μας εννοείται,αλλά εκεί πέρα δεν νομίζω να τηρούνταν καν οι βασικοί κανόνες ασφαλίας και αν χτύπα ξύλο παιζόταν καμιά μ!@#$%^&*,θα γινότανε τάφος εκεί μέσα.Έπρεπε οι διοργανωτές να έβρισκαν μεγαλύτερο χώρο,η προσέλευση του κόσμου θα κάλυπτε τα έξοδα ενός μεγαλύτερου χώρου με το παραπάνω,πράγμα που φαινόταν από την προπώληση,οπότε τους θεωρώ 100% υπεύθυνους για το χάλι να είναι ο τριπλάσιος αριθμός κόσμου από ότι χώραγε το μαγαζί (τουλάχιστον).
Για τους Purple στη Λεωφόρο και τότε είχε χυθεί πολύ μελάνι…
Για μένα ήταν καθαρά θέμα του τι περίμενε ο κόσμος μην έχοντας δεί ποτέ τους Purple ως τότε και τι ήταν η μπάντα σε θέση να δώσει με τον JLT τραγουδιστή…
Αξέχαστη μου έχει μείνει μετά από 20 χρόνια η ποδηλατική βερμούδα που φορούσε στη σκηνή! :lol:
Για τον Malmsteen έχω την εντύπωση πως τα μπερδεύεις με το 2001 που ήρθε με μία απροβάριστη μπάντα επειδή τους είχε απολύσει όλους μερικές εβδομάδες νωρίτερα…
Το '95 δεν τον είχα δεί στο Ρόδον αλλά τον είχα δεί στην Γαλλία εκείνη τη χρονιά, ήταν με Vescera τραγουδιστή και ήταν αρκετά καλός…
Οι Queensryche δυστυχώς εκείνη την ημέρα υποχρεώθηκαν να παίξουν το Mindcrime μέσα στο μεσημέρι, νωρίτερα από τους Nightwish… #-o#-o#-o
Πράγματι στα πρώτα κομμάτια ειδικά δεν ήταν καλοί αλλά μετά έστρωσαν.
Τώρα, χειρότερες για μένα:
Mάλλον οι Def Leppard στο Φάληρο που με εκνέυρισαν το προηχογραφημένα και έφυγα…
Οι Dead soul tribe στο ΑΝ το 2002 ήταν απροβάριστοι (είχαν αλλάξει τελευταία στιγμή κιθαρίστα αν θυμάμαι καλά)
Μaiden με Blaze στο Λυκαβηττό το '98, μεγάλη βαρεμάρα.
A, και μία και μου τους θυμίζει η επικαιρότητα και τα σχόλια σε άλλα θρεντς: ΠΥΞ ΛΑΞ πριν από Plant και Sting το 2001 και ο “Βασίλης” φέτος πριν τους Deep Purple εννοείται πως είναι εκτός συναγωνισμού, δεν με απασχολεί το λαϊκό τραγούδι!
ΜΑΚΡΑΝ το πιο ελεεινο live που εχω δει ειναι οι Pavlov’s Dog Νοεμβριο του 2010 νομιζω!!!
αν δεν κανω λαθος ειχανε μπει με το song dance (τι κομματαρα!!!) και θυμαμαι απο το σοκ δεν κουναγα ουτε τα χερια μου!!!
χαλια…
εντιτ… η μηπως με το Late November??? (τι κομματαρα prt2!!!)
To 95 λέω, έχω και αποσπάσματα σε κασσέτα, η 2η φορά ήταν το 1997, τρίτη ευκαιρία δεν έχει
και το σαπόρτ τους στους REM στον Αγ.Κοσμά! α και η άκυρη εμφανιση τους στο WOMAD! τους έχωναν παντού δηλαδή…
OK, για το '95 σε πιστεύω δεν ήμουν εκεί! Η επόμενη του φορά στο Ρόδον ήταν το '98 πάντως, το θυμάμαι καθαρά γιατί ήμουν εκεί!
:lol: Αυτά τα 2 τα απέφυγα, στους REM έφτασα αργά και έιχαν τελειώσει, στο WOMAD είχα δεί τον Cobham, τους gotan project και τον David Byrne, δεν ασχολήθηκα με τίποτα άλλο.
στα πρώτα κομμάτια ειχαν πρόβλημα με τον ηχο…ο Jackson βαρούσε το μπάσο και δεν έβγαινε τίποτα, και ο tate ούρλιαζε και ακούγαμε ψιθύρους…το τι ματιές έριχναν στους υπεύθυνους , δεν λέγεται
μην που πεις οτι ήσουν αυτός που φώναζε “τελειώνεται ρε μαλακεεεεςςςς.!!!” μεγάλος τρόμπας(ελπίζω να μην ήσουν εσύ:p)
Στους Ryche είμουν στην αρχή πέμπτη έκτη σειρά (πρίν αρχίσει το mosh pit) Σε κάποια φάση για 2-3 λεπτά,ενώ ο Tate ανοιγόκλινε το στόμα του και είχε χύσει ποτάμια ιδρώτα ο άνθρωπος,δεν ακουγόταν η φωνή του καθόλου (σαν παντομίμα).Tο απόλυτο fail ηχοληψίας που έχω δεί σε ελληνική συναυλία.Χρυσοπληρώνουμε τα εισητήρια,δεν μπορούμε να ακούμε την φωνή του τραγουδιστή από την πέμπτη σειρά;.:roll:
εγω παλι δεν θυμαμαι τιποτα απ’ολα αυτα που λετε για τους Queensryche…
ηταν τοσο καυλα που ακουγα το revolution calling live (εκφραση ομορφων αναμνησεων!!!) που μαλλον δεν προσεξα λαθη στον ηχο!!!
μπα, γρασιδάκι και υπομονή (αν και είχαμε πιει λίγο παραπάνω θυμάμαι), γενικά δεν είμαι της γιούχας στα live και με ενοχλεί όταν το κάνουν οι γύρω μου, ειδικά στα φεστιβάλ είναι συχνό φαινόμενο αλλά και σε live που όλοι έχουν έρθει για τους headliners. Iστορική γιούχα πχ στoυς Neveromore λίγο πριν βγουν οι Iced Earth (4/1997), τα μπουκάλια στους ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ πριν τους Metallica (6/1993), το ίδιο σε Cradle of Filth (7/2001) κτλ
…system of a down με slayer…κλασική βλακεία στον εγκέφαλο
*πάντως εκείνη την μέρα οι r.e.m. γάμησαν.!!! πέρασα καλύτερα απο οτι πέρασα λίγο καιρό μετά στους maiden με τον βρασιδα.!!
Φθινοπωρο 2010 αν θυμαμαι καλα,Ozric Tentacles Θεσσαλονικη…Δεν ειναι οτι δεν επαιζαν καλα η κατι τετοιο αλλα τα κομματια ηταν τοσο ομοια που παραλιγο να με πιασει υπνος και τελικα εφυγα μετα τα 2/3 της συναυλιας. #-o Η μοναδικη συναυλια που δεν αντεξα μεχρι το τελος…
Ναι έκανα ότι την ξέχασα μιας και περίμενα SLAYER, δεν υπήρχε support :oops:
ναι ωραία ήταν (αν και βοήθησε πολύ το τσίπουρο) αλλά 6 μέρες μετά είδα για τελευταία φορά Τρύπες