Έτσι Astaldε. Με πρόλαβες…
Χρόνια πολλά και καλύτερα από αυτά που ζείτε εσείς οι νεότεροι…
Όσο να’ναι, κάτι έχω προλάβει ο γέροντας…:lol::lol::lol:
Αν και δεν υπάρχει τίποτα που να φθείρει το λούστρο αυτής της ομάδας.
Έτσι Astaldε. Με πρόλαβες…
Χρόνια πολλά και καλύτερα από αυτά που ζείτε εσείς οι νεότεροι…
Όσο να’ναι, κάτι έχω προλάβει ο γέροντας…:lol::lol::lol:
Αν και δεν υπάρχει τίποτα που να φθείρει το λούστρο αυτής της ομάδας.
Ενταξει περασμενα μεγαλεια…μεγαλη φανελα,μεγαλη ιστορια,μικρη ομαδα…πλεον.
*Σας εχει λειψει ο τορες καθολου? Εμενα οχι,ο σουαρες μπηκε φουριοζος παντως στην ομαδα.
Χρόνια μας πολλά, η αρχή με το ΟΥΕΦΑ φέτος και τα καλύτερα έρχονται.8)
Δεν υπάρχει αυτό που λες. Ούτε πλέον, ούτε πριν, ούτε ποτέ. Η ομάδα αυτή γεννήθηκε μεγάλη, είναι μεγάλη και θα παραμείνει. Το στενά αγωνιστικό πρόσωπο δεν αγγίζει τίποτα από το μύθο μας. Μεγάλη ομάδα αγωνιστικά είναι πχ, η Τσέλσκι. Και; Είναι μεγαλύτερη από μας; Ή το σίχαμα του κόσμου… Και; Είναι μεγαλύτερη ομάδα από μας; Και το περασμένα μεγαλεία αφορά όλους τους άλλους. Και δεν κάνω πλάκα…
Και ο Τόρες κατάφερε το ακατόρθωτο. Να μη μου λείπει καθόλουω ένας παίκτης που λάτρευα…
Για μπάλα μιλάμε ε, όχι για πολιτικές παρατάξεις.
Το λοιπόν, και μένα στα τέτοια μου το τι λαό έχει η Λίβερπουλ ή οποιοσδήποτε σύλλογος ξέρω’γω ή το πολιτιστικό υπόβαθρο του, τον αν είχε οπαδούς τους Beatles ή τον Χίτλερ ή τον Γκάντι κτλ. Μπάλα θέλω να βλέπω και με αυστηρά ποδοσφαιρικά κριτήρια, δεν έχουν και τόσο μεγάλη διαφορά πλεόν σε μέγεθος η Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ (στους τίτλους αναφέρομαι προφανώς). Αντίθετα, η διαφορά μεγέθους μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τσέλσι παραμένει μεγάλη.
Τεράστια ομάδα είναι η Λίβερπουλ αλλά φαίνεται μικρή όταν οι οπαδοί της λένε και γράφουν γραφικότητες. Λες και η ιστορία σταμάτησε να γράφεται όταν τελείωσε η δεκαετία του '80 και έκτοτε υπάρχει η Λίβερπουλ και οι ομάδες που προσπαθούν να μιμηθούν τη Λίβερπουλ. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς το πώς έχει αλλάξει το παιχνίδι τα τελευταία 20 χρόνια (απ’την εποχή της γιγάντωσης της Μίλαν), είναι εμφανές πού κολλάει το “περασμένα μεγαλεία”.
Αυτά, χρόνια πολλά στη Λίβερπουλ και μακάρι να ξαναγίνει διεκδικήτρια του τίτλου. Ίσως τότε θεραπευτεί και το σύμπλεγμα που έχουν πολλοί οπαδοί της. :roll:
Χρονια μας παλλα
Kατ’αρχήν δεν μίλησα ούτε για πολιτική, ούτε για Γκάντι, ούτε για τπτ από δαύτα.
Συμφωνώ ότι οι τιτλοι είναι κομμάτι του παρελθόντος, αλλά η ιστορία είναι φτιαγμένη από παρελθοντικά γεγονότα. Και βέβαια μείναμε πίσω στις εξελίξεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου, αλλά αυτά είναι κύκλοι. Και πριν τριάντα χρόνια -όσο και αν ακούγεται παρελθοντολαγνεία- άλλοι έπαιζαν (παίζαμε) τη μπάλα κάτω με σύγχρονου τύπου μπακ και χαφ και άλλοι τη στόπαραν με τις τέσσερις και την έστελναν στο Θεό “σεντράροντας”. Στην ίδια χώρα. Με τη λογική αυτή όλοι θαυμάζουμε τον Άγιαξ, τη Μπάγερν, τη Μίλαν, τη Ρεάλ και, εννοείται, τη Μπαρτσελόνα. Αλλά αυτό είναι μόνο ποδοσφαιρο. Μέχρι εδώ, εσύ έχεις δίκιο.
Δεν μπορώ ποτέ να θεωρήσω, όμως, το σωματείο αυτό μόνο ποδοσφαιρικό. Είναι κάτι παραπάνω. Αν κάποιος ήταν στο ημίχρονο του τελικού της Πόλης, θα καταλάβει τι εννοώ. Αν όχι, είναι μάταιο να εξηγηθεί και δεν περιλαμβάνει κανενός είδους μομφή αυτό.
Δεν προσπαθώ να το παίξω αντικειμενικός, ούτε θα γίνω ποτέ, αφού η απάντησή μου στην ερώτηση “τι ομάδα είσαι;” είναι “Λίβερπουλ”.
Αν όλα αυτά με κάνουν συμπλεγματικό, είμαι υπερήφανος γι’αυτό.
Πιστεύω κανένας μα κανένας οπαδός δεν μπορεί να νιώσει όπως εμείς τότε! Δεν γίνεται απλά! Στο 3-0 το κοντερ ήταν. Υπο φυσιολογικές συνθήκες κάνεις τουμπεκι και περιμένεις την εκδρομή για να φύγεις… αλλά η Liverpool ναι δεν είναι μόνο ομάδα είναι κάτι παραπάνω είναι ιδέα.
Συμπλεγματικό δεν σε κάνει το να γουστάρεις την ομάδα σου (και) επειδή έχει τρομερό κοινό (όπως έχει η Λίβερπουλ), καλύτερο από άλλων. Αλλά άλλο αυτό και άλλο να πιστεύεις ότι επειδή, άσχετα με το τι συμβαίνει, η Λίβερπουλ έχει και θα έχει πάντα αυτή την απίστευτη βάση οπαδών, που την κάνει “mes que un club”, είναι ακόμα τόσο μεγαλύτερος σύλλογος απ’το “σίχαμα του κόσμου”, τουλάχιστον, γιατί οι άλλοι υπολοίπονται κατά πολύ αυτών των δύο.
Αυτό ακριβώς είπα κι εγώ, ότι η ιστορία είναι φτιαγμένη από παρελθοντικά γεγονότα. Γιατί τα γεγονότα της προηγούμενης εικοσαετίας να είναι μικρότερης σημασίας απ’της περιόδου '75 - '90;
Είπαμε, τεράστιος σύλλογος η Λίβερπουλ, έχει ακόμα την πιο βαριά φανέλα στην Αγγλία, αλλά είναι τέρμα γραφικό να βλέπω γραμμένα πράγματα όπως “σίχαμα του κόσμου”, “το περασμένα μεγαλεία αφορά όλους τους άλλους” όταν έχετε να πάρετε πρωτάθλημα 20 χρόνια και πλέον παίζετε για να βγείτε Ευρώπη. Δηλαδή έπρεπε να υποθέσω ότι όταν τα έγραφες αυτά αναφερόσουν μόνο σε εξωποδοσφαιρικά πράγματα; Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι αυτό καθ’αυτό, κύκλοι είναι όλα αυτά, σύμφωνοι, αλλά τη δεδομένη στιγμή βλέπουμε πού είναι η Λίβερπουλ.
Κι όσο για το αν είναι μεγαλύτερη ανατροπή αυτή της Πόλης απ’αυτή της Βαρκελώνης για παράδειγμα, αυτό δεν μπορεί να μας το πει κανείς γιατί είναι εντελώς υποκειμενικό (δηλαδή πώς να συγκρίνεις το “ισοφαρίζω το 3-0 σε ένα ημίχρονο” με το “γυρίζω 1-0 σε 2 λεπτά καθυστερήσεων”, δεν συγκρίνεται). Επειδή μάλλον αναφέρεστε περισσότερο στον ομολογουμένως συγκλονιστικό κόσμο της Λίβερπουλ εκείνο το βράδυ και λιγότερο στο ποδοσφαιρικό του πράγματος, τα’παμε και πιο πάνω. Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους οι οπαδοί της Λίβερπουλ δεν συγκρίνονται με αυτούς των άλλων μεγάλων συλλόγων στην Αγγλία.
Το τελευταίο το’γραψα περισσότερο για το από-πάνω σχόλιο. Άντε να φανταστεί ο Aστάλδο ας πούμε πώς μπορεί να ένιωσε ο οπαδός της Γιουνάιτεντ τη στιγμή που γύρισε το ματς σε 2-1. Είπαμε, δεν συγκρίνονται αυτά!
Καλά ρε. Τον Κυριάκο τον βάλαν σέντερ φορ;
Πρεπει να βαλω κολυριο για το δευτερο ημιχρονο,τοσες γιομες ουτε ο τσιριλο χτες δεν εκανε.#-o
Από τα χειρότερα ματς όλων των εποχών.
[-X[-X[-X
και πιστευα οτι δεν μπορουσα να απογοητευτω περισσοτερο φετος
Ρε με 50 εκατομμυρια ευρω που δωσατε για τον Καρολ αγοραζετε ολη την Μπραγκα.
Τοση γιομα δεν εχω ξαναδει στην ζωη μου…
«Έφυγα εγώ και η Λίβερπουλ κατέρρευσε»!
Απίστευτη δήλωση έκανε ο Μπουντεβάιν Ζέντεν, ο οποίος μάλλον έχει σε? μεγάλη εκτίμηση τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες.
Αυτος μας ελειπε τωρα.:?#-o
Δε λεει ψεματα παντως. :lol:
Τι πεναλτυ ηταν αυτο που εδωσε στη λιβερπουλ 2 μετρα εξω απο τη περιοχη.#-o Κατα τα αλλα πολυ καλο το 0-2 απο τον σουαρεζ.
δεν πρόλαβα ρε πούστη μου να δω το πέναλτι…αλλά όλοι μου είπαν οτι κλασαν στο γέλιο…τόσο μακριά ήταν??
*ο σοαρες μεγάλος παίχτης…αλλά αν δεν το εβαζε θα έπεφτε κράξιμο…
**καρολ κλέβεις μπάλα και με την μια βγάζεις σέντρα… ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ??
μπραβο που κλασαν στο γελιο, αν ειναι τοσο διαιτηταραδες να παρουν καμια σφυριχτρα μπας και δει ασπρη μερα η σουπερλιγκ
σε κανονικη ροη πεναλτυ μου φανηκε, ο ρεφερι φαουλ εδωσε, αλλο ο εποπτης ειπε πεναλτυ…μισο μετρο εξω πρεπει να εγινε, αλλα με την ταχυτητα της φασης λογικο ηταν το σφυριγμα