νταξ, δεν ηταν τιποτα σπουδαιο το επεισοδιο. πιο πολυ μεταβατικο ηταν για τα επομενα.
τι κανει ο τζακ ρε;
οι αλλοι στην παραλια ψοφησαν; (καλα οχι οτι με νοιαζει κι ολας)
τι πουστιες παιζει ο widmore;
για τον ντεζμοντ δεν ειδαμε τιποτα, σιγα να μην τον σκωτωσε ο σαγιντ…
ναι μεταβατικό…όχι κακό όμως…δεν έχω να πω πολλά…αυτο συμβαίνει στα τελευταία επεισόδια…να μην έχω να πω και να αναλύσω πολλά…περιμένω…και μετά θα γίνει τεράστιο μπαμ με ποστς μεγαθήρια!
Το επεισόδιο δε με ενθουσίασε και τελικά φαίνεται να επιβεβαιώνεται η βαθμολογία του darkufo από όσους έχουν δει σκηνές από τα τελευταία επεισόδια.
Μια απορία για το επεισόδιο: Εκεί που σκάει ο πύραυλος ο Τζακ σώζεται από τον Λοκ όπως ο Σαγιντ ή απλά τον κουβαλάει πιο κει ο Λοκ για να μη σκάσει πάνω του κάποιος πύραυλος. Πάντως μου άρεσε η μεταστροφή του Τζακ για το ότι πρέπει να μείνει στο νησί. Είναι σχεδόν φανερό ότι αυτός είναι ο πιο πιθανός διάδοχος του Τζέηκομπ. Και όπως είπε κι ένας φίλος (επειδή είναι θεωρία το βάζω σε spoiler)θα χει πλάκα ο Τζέηκομπ και ο ΜΙΒ του μέλλοντος του νησιού να είναι ο Τζακ και ο Σώγερ
Όσο για το θέμα ποιά είναι η γυναίκα του Τζακ στο παράλληλο είμαι σίγουρος ότι δεν επελέγη τυχαία το παιδάκι να μοιάζει τόσο πολύ στην Kate. Από την άλλη παίζει να είναι και κολπάκι των παραγωγών για να μας μπερδέψει. Πάντως προσωπικά ποντάρω Kate.
Τέλος για το παράλληλο σύμπαναρχίζω και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι με κάποιο τρόπο οι δύο πραγματικότητες θα συγκλίνουν σε μία. Και ίσως όσοι έχουν σκοτωθεί στη μία να επανέρθουν ως χαρακτήρες κλειδιά μέσω της άλλης. Αν ισχύει αυτό θέλω πολύ να δω τον πραγματικό Λοκ εναντίον του ψεύτικου, και απο κοντά τον Desmond να λέει στον MIB “Hello brotha”.
Και πάμε γερά για το φινάλε χωρίς Lost την άλλη εβδομάδα. Πάντως αν ισχύουν οι βαθμολογίες του Darkufo (που απ ότι φαίνεται ισχύουν) τα τελευταία επεισόδια θα είναι γαμάτα.
Edit Λοιπόν μερικές συμπτώσεις(?) σχετικά με το φινάλεΤο τελευταίο επεισόδιο είναι Κυριακή 23. Ο Τζακ έχει τον αριθμό 23. Επίσης ο 23ος ψαλμός μιλάει για έναν Shepherd: http://en.wikipedia.org/wiki/Psalm_23
Daemon, η γυναίκα του Τζακ δεν παίζει να είναι αυτή που λες:
Αφού ήταν στο ίδιο αεροπλάνο από το Σύδνεϋ και δεν ήταν μαζί. Θα είναι κάποια που δεν ήταν στο αεροπλάνο. Εγώ είμαι σίγουρος πως είναι η αγαπημένη μου… Τζούλιετ 8)
Το επεισόδιο δεν ήταν κακό. Όπως πολύ σωστά λέτε ήταν ένα επεισόδιο για να σε κρατήσει. Έχω να κάνω μερικές ερωτήσεις όμως:
[SPOILER]Αφού ο Γουίντμορ ξέρει οτι οι βόμβες δεν μπορούν να κλάσουν μια στον ΜΙΒ-Λοκ, τι θέλει να καταφέρει;
[SPOILER]Γιατί να είναι τόσο τόλμη κ γοητεία η σκηνή με την Σαν και τον Τζιν;
[SPOILER]Τι ακριβώς παίζει με αυτό το πηγάδι; Στο προηγούμενο, όταν ο Λοκ έριξε μέσα τον πυρσό, έπεφτε λές κ ήταν άπατο. Κ τώρα ο Ντέσμοντ ήταν στα 2 μέτρα.
Γιατί δεν μας είπες περισσότερα για τον Ντέσμοντ; Πάω στοίχημα ότι ο Σαγίντ δεν τον σκότωσε. [/SPOILER][/SPOILER][/SPOILER]
4 ακόμα!
Ο Σαΐντ με ξάφνιασε σε αυτό το επεισόδιο, αρνούμενος να υπακούσει στο Λοκ και συμπεριφερόμενος ανθρώπινα, μακάρι να ξυπνήσει κ να γαμήσει τα πάντα. Φαίνεται ότι ο Ντεζ είναι πιο έξυπνος κ άρα πιο σκληρό καρύδι απ’ότι φαινόταν. Επίσης, πλέον με τη μάλλον παθητική στάση του σε συνδυασμό με το push προς τη σωστή κατεύθυνση που δίνει στο παράλληλο, Τζεηκομπίζει επικίνδυνα.
Ο Τζακ αρχίζει να καταλαβαίνει πόσο δίκιο είχε ο Λοκ κρίνοντας απ τα λόγια του. Όμως, η πολλή παρέα με το σκοτεινιάρη μπορεί να τον διαφθείρει.
Τα λόγια του Λοκ στο ασθενοφόρο στο παράλληλο κ το πάθος με το οποίο μιλάει για την Έλεν θυμίζουν ρίαλ Λοκ, που ίσως να αρχίζει να συγχέεται με τον παράλληλο. Αντίστοιχα, ο τρόμος της Σαν δικιολογείται αν θυμάται τον ΨΛοκ από το νησί.
Αν ισχύει οτι ο μούσιας προσπαθεί να τους διώξει απ το νησί, τότε ίσως ο Τζέηκ προσπαθούσε να σκοτώσει τον Τσάρλι για να μην επικοινωνήσει με το πλοίο ο Τζακ. Αντίστοιχα, ο μούσιας προσπαθούσε να τον σώσει για να γίνει η επικοινωνία, και προσπαθούσε να τον σωσει, γιαυτό κ έδινε τις φλασιές στο Ντεζ.
Ο μούσιας στο LA X έλεγε στο Μπεν πόσο θαύμαζε το Λοκ για την πίστη του. Τώρα λέει τα αντίθετα στο Τζακ, άρα σε κάποιον λέει ψέματα κ προσπαθεί να τον εξαπατήσει.
Επαναλαμβάνω, αν ο μούσιας δεν μπορεί να φύγει απ το νησί, τότε:
α)Πώς ο πατέρας του Τζακ εμφανίζεται στο πλοίο μπροστά στο Μάικλ όταν γίνεται η έκρηξη, και
β)Πώς εμφανίζεται στο Τζακ στο φλας φόργουορντ του Through The Looking Glass (3x21), κ χτυπάει κ ο συναγερμός καπνού?
Μια άκυρη υπενθύμιση: Τα γεγονότα στο νησί με τα flash-sideways δε γίνονται παράλληλα χρονικά. Τα flash-sideways λαμβάνουν χώρα το 2004, ενώ τα πραγματικά γεγονότα το 2007. Κοινώς, δεν είναι ακριβώς “sideways”.
Και με βάση αυτό μία διόρθωση:
Πολλοί είπαν πως ο Desmond χτύπησε τον Locke με το αυτοκίνητο γιατί ο Locke στο νησί τον έριξε στο πηγάδι. Αυτό δεν ισχύει, αφού το ένα προηγείται του άλλου. Για την ακρίβεια, αν συνδέονται οι δύο ιστορίες, τότε είναι πιο λογικό ο Locke (ασχέτως αν δεν είναι ο αληθινός) να έριξε τον Des στο πηγάδι επειδή ο Des τον είχε χτυπήσει με το αυτοκίνητο.
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο κακογραμμένο και στο ατελές σενάριο. Προφανώς και του λοστ είναι καλογραμμένο αλλά δεν το λες πως οι διάλογοι διεκδικούν νόμπελ λογοτεχνίας. Το εκπληκτικό με αυτή την σειρά είναι ότι σε έξι κύκλους, στους οποίους συμβαίνουν χίλια απίθανα πράγματα, όλα έχουν λόγο ύπαρξης και όλα σημάνουν κάτι. Ακόμα και ανεξήγητες αλλαγές συμπεριφορών πάντα πατάνε κάπου.
Γενικά ακούω απο δω και απο κει αρκετή δυσπιστία τελευταία στο κατα πόσο θα υπάρχει ένα τέλος που θα καλύπτει τα πολλά ανοιχτά μέτωπα και τα ερωτηματικά,απορίες που υπάρχουν…Θεωρούν αρκετοί πως τα 3 επεισόδια που απομένουν μαζί με το διπλό φινάκε ότι είναι λίγα για να καλύψουν τα πάντα…
Εγώ έχω πίστη πάντως…Λέτε να την πατήσουμε σαν άλλοι believers - Locke ?