Lost(Oι αγνοουμενοι)-πιθανα Spoilers!

Ναι Κυριακή 23/5

i don’t get it :-k:?

Ρε μέταλε τι εννοούσες με αυτό?

Δε το ειχα παρει χαμπαρι οτι εμεινε μονο ενα πριν το φιναλε ειχα ξεχαστει και το ειδα στο video το πρωτο.

αυτό σου έγραψα…στο 2ο βίντεο όχι στο sneak peek αλλά στο πρόμο στο 0:13 έγραφε one new episode before the season finale event…

γι αυτό σου είπα ξαναδες το…τεσπα να μιλήσουμε για το episode…για ότι άλλο ας είστε λίγο πιο προσεκτικοι…

μολις το ειδα…
ωραιο επεισόδιο!!!

περα απο το οτι συμφωνώ με tylerdurden
καταλάβαμε επίσης πως εννοούν οτι ενας απο τους lost θα ειναι ο αντικαταστάτης του jacob…
ένταξη πιστεύω δεν θα μπορούσε να ειναι κατι καλύτερο ως εξηγήσει για το τι ειναι το νησί μια χαρα μου φάνηκε…
επίσης μου άρεσε και η εξήγηση στο γιατι ο jacob ειναι με το μερος των ανθρώπων(δηλαδή δεν έζησε ποτε μαζι τους για να καταλάβει την φύση τους.)
Τωρα δεν μου έρχεται κατι άλλο…μπορει να το ξανα δω να το σκεφτώ και περισσότερο και αλ β μπακ…:stuck_out_tongue:

Υπάρχει επεισόδιο και την άλλη τρίτη και μετά το διπλό:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Lost_episodes#Season_6:_2010

ναι βρε φριδομ αυτό είπαμε…

μου άρεσε ο συλλογισμός ότι ο Τζέικομπ πιστέυει στην καλή ανθρώοπινη φύση και δεν έχει συμβιώσει ποτέ με ανθρώπινη κοινότητα…

:lol:

τώρα έπιασα αυτό που έλεγες στο ποστ σου, δε νιώθω!

Υπέροχο απλά.

[SPOILER]Όντως, με βάση τις δικές μου απαιτήσεις, οι απαντήσεις που πήρα σήμερα ήταν ιδανικές. Για τον τροχό είδαμε, για το μαύρο καπνό για τον “Αδάμ και την Εύα”, για τη σχέση Τζέηκομπ - Αδελφού.

Προσωπικά στην τελευταία σκηνή, που βλέπουμε το flashback από την 1η σεζόν, ανατρίχιασα και “συγκινήθηκα” που είδα πάλι σκηνές από τόσο παλιά, γνωρίζοντας πως πλέον είμαστε στην τελική ευθεία.[/SPOILER]

Εγώ έχω μία απορία σχετικά με τον τροχό. Από την στιγμή που ο MIB δε πρόλαβε να τον τελειώσει και η μητριά του εθαψέ το πηγαδι, ποιος τον τελείωσε;
Και κάτι άλλο το παιχνίδι που επαιζαν μικροί τα αδέρφια ηταν αιγυπτιακό αρα πολυ πιθανό το άγαλμα και ο ναός απο κάτω να προϋπήρχαν του Jacob και του MIB

Φοβερό και αυτο το επεισόδιο!Γενικά το Lost ειναι μια σειρα που ακομα και μετα απο 6(!) κύκλους σε κρατάει σε αγωνία!

Δεν μπορω να καταλάβω γιατι ακομα και σε αυτο το επεισόδιο δεν εχουν πει ποτε το ονομα του αδερφου του τζεικομπ!40 λεπτα δεν αναφερθηκε κανενα ονομα!!Αυτο το επεισοδιο δεν ξερω γιατι με εκανε να συμπαθίσω τον αδερφο του τζεικομπ!

[SPOILER]Πιστεύω πως γενικά γύρω από το θέμα του jacob και το ΜΙΒ παίζουν απίστευτοι συμβολισμοί που συναντιούνται στην κοινωνία μας. Το οτι ο Τζεικομπ είναι συνέχεια ντυμένος με άσπρα ρούχα και ο καπνός με μαύρα είναι η αρχή του όλου θέματος. Με μια πολύ πρόχειρη εξήγηση ο ένας είναι ντυμένος στα άσπρα γιατί συμβολίζει το “καλό” και ο ΜΙΒ το “κακό”. Τζέικομπ = αγαθός, ήρεμος, πρόθυμος, απονήρευτος. ΜΙΒ= πονηρός,διευθαρμένος,συνέχεια σε επιφυλακή, πληγωμένος. Σε αυτό το επεισόδιο μάθαμε οτι ο Τζέικομπ δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με μια ανθρώπινη κοινωνία ενώ ο ΜΙΒ μεγάλωσε μέσα σε μια. Με λίγα λόγια μας δείχνει την αντίθεση του ανθρώπου που ζεί μέσα σε μια κοινωνία [πολύ κλειστή] και του ανθρώπου που μεγάλωσε ως άρχοντας του εαυτού του ξέγνιαστος θέλοντας να μας περάσει ένα μύνημα για το πόσο διευθαρμένοι κατα βάθος είμαστε. Μια υπόθεση για το οτι ο Τζεικομπ και ο ΜΙΒ είναι αδέλφια είναι γιατί θέλουν να δείξουν το πόσο κοντά είναι η διαφθορά με το δίκαιο και το σωστό με το λάθος. Πολύ χοντρικά τώρα όλα αυτά…δεν είμαι και στην καλύτερη φάση να αναλύσω. Επίσης κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση ήταν η σκηνή της γέννας. Βγαίνει ο Τζέικομπ και τότε ξαφνικά παίρνουν χαμπάρι οτι υπάρχει και δεύτερο παιδί. Αυτή η σκηνή είναι 100% ο συμβολισμός για το ότι δεν μπορεί να υπάρχει το “καλό” χωρίς να υπάρχει το “κακό” δίπλα του. Σε αυτό το επεισόδιο είχα μια μικρή [να μια τόση δα] ελπίδα να ακούσουμε το όνομα του ΜΙΒ. Αλλά τίποτα. Έτσι γκούγκλαρα μια γρήγορη την σημασία του ονόματος Jacob. Βρήκα αυτό. The boy’s name Jacob \j(a)-
cob\ is pronounced JAY-kub. It is of Hebrew origin, and its meaning is “he who supplants”. Also possibly from “la-aqov” (hence, Yaakov) meaning “to track or follow”. Biblical: the son of Isaac and Rebekah and twin brother of Esau. Jacob fathered 12 sons and a daughter, who became the ancestors of the nation of Israel, the name Jacob himself received after wrestling with an angel. Jacobo is a Spanish form; Yakov (YAH-kav) is Russian. Senator Jacob Javits; actor Jake Gyllenhall.

Τέπσα…πολλά σενάρια. Γράψτε τις απόψεις σας.[/SPOILER]

Μια ερωτιση που μου ηρθε τωρα.

Αφου jacob και mib δεν μπορουν να φυγουν απο το νισι, πως βρηκε ο jacob τους ηρωες μας και τους χειραγωγησε ωστε να πανε στο νισι;

Μια απάντηση:

[SPOILER]Απ’ότι φαίνεται, στο νησί παίζουν δυο “οντότητες”. Ο φύλακας και ο καπνός. Ο φύλακας μπορεί να φύγει από το νησί, ενώ ο καπνός δεν πρέπει να φύγει (για κάποιο λόγο που θέλω να πιστεύω ότι θα μάθουμε στη συνέχεια).

Οι οντότητες αυτές είναι παλαιότερες του Jacob και της μητριάς του. Η μάνα του Jacob μιλάει λατινικά, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για λατρεία του καπνού από ανθρώπους που κατείχαν την ιερογλυφική.

Η μητρία ενσάρκωνε και τις δυο οντότητες. Δε νομίζω να είναι η πρώτη πρώτη φύλακας, από κάπου αλλού κληρονόμησε τη θέση. Το πιθανότερο όμως είναι ότι έκανε τη μαλακία και βούτηξε μέσα στο φως, οπότε απέκτησε και τα χαρακτηριστικά του καπνού.

Ο καπνός δε θέλει απαραίτητα να φύγει από το νησί. Στο χθεσινό επεισόδιο δεν είδαμε καμία τέτοια επιθυμία της μητέρας. Φαίνεται όμως ότι, ενώ δεν είναι μια εντελώς αυθύπαρκτη προσωπικότητα, επηρεάζει αρνητικά τους ανθρώπους με τους οποίους δένεται. Έτσι, η μητριά δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να σκοτώσει την πραγματική μητέρα των παιδιών. Όσο για τον άλλο καπνό, ας μη μιλήσουμε καλύτερα.

Υπάρχουν ενδείξεις για μια γενικότερη “ατζέντα” του καπνού, η οποία σχετίζεται περισσότερο με το τι αποκαλύπτουν οι νεκροί σε όσους μπορούν να τους βλέπουν. Ο Esau παίρνει τον κακό το δρόμο εξαιτίας της συνομιλίας με τη νεκρή μητέρα του. Είναι όμως αυτό μέρος ενός γενικότερου σχεδίου ή προέκυψε τυχαία;

Αναρωτιέμαι, αν στα επόμενα επεισόδια θα δούμε κάποια σκηνή μεταξύ του Τζέικομπ και του καπνιστού, όπου ο δεύτερος, σαν άλλος Yemi, θα του λέει “I am not your brother”.
[/SPOILER]

Κατά τα άλλα, λίγο απογοητευτικό το επεισόδιο, σε σχέση με το τι μας είχαν υποσχεθεί…

Δεν ξερουμε αν η μητρια των παιδιων ηταν καπνος η οχι. Δεν ειδαμε τιποτα τετοιο στο επεισοδιο χθες. Το μονο που ειδαμε ειναι η περιοχη που εμεναν οι ανθρωποι, κατεστραμενη, προφανως, απο τη μητρια των παιδιων αλλα δεν εδειξε αν το εκανε καποιος καπνος.
Μπορει να εγινε κι ετσι μπορει και οχι. Δεν ειδαμε τιποτα. Εσυ πως εισαι τοσο σιγουρος;

Και εκεί που ψάχνει τον ΜΙΒ και περιμένει πίσω απο κάτι δέντρα και βλέπει όλα τα μέλη της κοινότητας, ξαφνικά εμφανίζεται μέσα στο πηγάδι…στάνταρ έχει κάποια τέτοια η παρόμοια ιδιότητα…

ειδα μαζεμενα οσα μου ειχαν ξεφυγει(αν και ομολογουμενος,κανα επεισοδιο το ετρεχα και στο fast forward γτ…οκ,δεν θυμαμε ποιο ηταν,αλλα ηταν υπερβολικα βαρετο) και ειδα χτες και το καινουριο,πλακα ειχε,η σειρα εχει ξεφυγει βεβαια,απο επιστημονικες εξηγησεις και αλλα τρυπια,εχουμε φτασει σε φασεις…Μωυση,καλο-κακο γραφικοτητες και αμερικανιες,Βιβλος και συμβολισμους τελειως παιδικους,αλλα οκ,κλαιν μαιν…

Δεν θελω να φανω awake παντως,και μην τσιγκλισει κανεις,απλα λιγο πριν το φιναλε το λεω,για να μην ξενερωνω ολους τους φανς (που μετα το φιναλε θα κανουν 1 μην να συνελθουν),οτι η σειρα για μενα,ναι μεν ξεκινησε δυνατα,παρεμεινε ψυχαγωγικοτατη ακομα και τωρα,αλλα σε γενικες γραμμες ειναι μια big time μετριοτητα,που αμα δεν ειχε τις πρωτες σεζον,θα την ελεγα και epic fail…

Με τρυπες πιο μεγαλες απο αυτη του οζοντος,αλλαξε 2874 προφιλ για να κρατηθει στην επικαιροτητα,πεταξε χιλιαδες αναπαντητους ‘‘γριφους’’ και με επιβεβεωσε για αλλη μια φορα πως ο Αμπρααμς ειναι καλος στο να φτιαχνει ατμοσφαιρα απο το 0,αλλα δεν εχει ιδεα απο story-telling, character development(σχεδον νηπιακοι και μονοδιαστατοι οι παντες)και πως να τελειωσει κατι…το ειδαμε στο τραγικα κακο φιναλε του Alias,θα το δουμε και δω…Ον δε μποτομ λαιν,τωρα που τελειωνει,προσωπικα σε καποιον στο μελλον που δεν θα το εχει δει,δεν θα του το προτεινα και μαλλον τελικα ψιλομετανιωνω τις ωρες που εφαγα για να το βλεπω τοσα χρονια…επρεπε καπου στην τριτη να του δωσω ποδι…

σορυ για το θαψιμο-κατεβατο,εγω το εβλεπα γτ μου αρεσε και σαν φαν anyway, δεν μπορω να μην πω τη γνωμη μου…οπως και με το αντιστοιχο θρεντ του south park που εχω βαρεθει να το κραζω,επειδη ακριβως το γουσταρα σαν σειρα,ετσι και δω…και τα τελευταια επισοδεια που ειχα αφησει,με απογοητευσαν οικτρα,σε σχεση με προσδωκιες κτλ…

To Lost ήταν μέχρι και το pilot της 1ης season :stuck_out_tongue:

ναι ναι,εκει μωρε ξερεις,με τον αι βασιλη και το χριστο και…Oh wait:p