Lost(Oι αγνοουμενοι)-πιθανα Spoilers!

[SPOILER]Βλακειες λες εσυ:!: :Ρ

H Κλαιρ στην καλυβα του Τζεηκομπ ηταν με τον Κριστιαν ομως.Ο οποιος απ’οτι φαινεται ειναι ο μουσατος ψευτοΛοκ.Και η Ιλανα ειπε οταν μπηκε στην καλυβα οτι τη χρησιμοποιουσε καποιος αλλος,αρα οτι εχουμε δει με καλυβα του Τζεηκομπ πιθανοτατα δεν ηταν με τον Τζεηκομπ.[/SPOILER]

Ήμουν μέσα (ναυτικό) σε μια απο τις σημαντικότερες μέρες της χρονιας!Το χω μπροστά μου έτοιμο να πατήσω το play…Τα λέμε σε λίγο αδέρφια!!!

[SPOILER]Δε λέω ότι λες εσύ βλακείες ρε! :stuck_out_tongue: Απλά λέω ότι αν εμφανιστούν στην 6η σαιζόν και πουν “γεια σας παιδιά, ναι, το Νησί είναι η χαμένη Ατλαντίδα, αυτό ήταν”, εσύ θα γουστάρεις;;

O Κρίστιαν ο μουσάτος ψευτοΛοκ; :? Νομίζω είναι αρκετά προφανές ότι είναι ο ίδιος ο Λοκ, λόγω “παραθυρακίου” και “πόσο θέλω να σε σκοτώσω” και λόγω φρυδιών και “mind if I join you?” όπως είπα πριν. Από την άλλη, τι δουλειά έχει εκεί πέρα ο Λοκ εκείνη την εποχή, και ο Κρίστιαν τι ρόλο βαράει… βέβαια απ’ό,τι έχουμε δει, δεν έχει και πολλή λογική αυτή η σειρά οπότε ποτέ δεν ξέρεις.

Ο Τζέικομπ γιατί είναι τόσο ψύχραιμος στην ιδέα του (δικού του) θανάτου; Μήπως επειδή πραγματικά πιστεύει ότι “όσα έδωσαν οι θεοί, μπορούν να τα πάρουν πίσω” ;[/SPOILER]

[SPOILER]Αποκλείεται ρε 'σεις να πουν ότι είναι η Ατλαντίδα.

Επίσης, ο Τζέηκομπ και ο αντι-Τζέηκομπ είναι προφανείς συμβολισμοί καλού / κακού. Ο ένας πιστεύει πως οι άνθρωποι είναι ικανοί για το καλό, ο άλλος μόνο για διαφθορά και για να τρώγονται. Κάτι σαν Θεό / Διάβολο με το νησί να είναι ταυτόχρονα και παράδεισος και κόλαση (οι καλοί πάνε στον παράδεισο… ξεπερνούν αρρώστιες κτλ, οι κακοί… τον πούλο :p)

Ο αντι-Τζέηκομπ κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτός που τόσο καιρό έπαιρνε τη μορφή των νεκρών, ανάμεσα στους οποίους ο Κρίστιαν και ο Λοκ. Δεν αποκλείεται δε να είναι ο ίδιος και ο… μαύρος καπνός. Κρίνει τους ανθρώπους, τους σκοτώνει για χάρη του νησιού… οι ομοιότητες είναι πολλές. [/SPOILER]

Ο Τζέικομπ όμως ποιος είναι? Το καλό ή το κακό? Γιατί όταν τον έδειχνε να βλέπει την καραβέλα από μακριά, ο μουσάτος του είπε “τους φέρνεις εδώ για να σκοτωθούν μεταξύ τους”. Άρα δεν είναι ούτε ο Τζέικομπ άγιος…

ΙΔΕΑ

O τυπος στην αρχη ο μουσατος, δεν ειναι ο Λοκ. Ο ζωντανος Λοκ στο τελος ομως ειναι ο μουσατος της αρχης. Ο πραγματικος Λοκ ειναι νεκρος. Ο ψευτοΛοκ λοιπον, εισερχομενος στο ποδι του αγαλματος, αναγνωριζει αμεσως τον Τζεικομπ ενω παραλληλα ο Τζεικομπ αναγνωριζει στη μορφη του Λοκ τον μουσατο, γιατι αυτος αναφερει τωρα “ωστε βρηκες το παραθυρακι”. Ο πραγματικος Λοκ προφανως και δε γνωριζε τον Τζεικομπ γιατι οταν αυτοκτονησε και ο δευτερος ουσιαστικα τον ανεστησε, δεν τον αναγνωρισε ενω θα περιμενες κανεις αν ηταν ο μουσατος να γινοταν το αντιθετο.

Ερωτηματα τωρα

Το θεμα ειναι ποια η σχεση Λοκ & ΨευτοΛοκ? Πως εμφανιστηκε ο μουσατος με την εμφανιση του Λοκ? Λογικα με τον θανατο του Λοκ, εμφαινστηκε και ο ΨευτοΛοκ. Ο θανατος του πρωτου σημαινε την αναβιωση του μουσατου. Αρα οταν η πτηση Ατζιρα επεσε στο νησι, μεταφεροντας το πτωμα του Λοκ, ο ψευτοΛοκ ηταν ηδη εκει. Μηπως ηταν κάπου “εξορισμενος”?? Γιατι στην αρχη στο νησι δε μπορουσε να σκοτωσει τον Τζεικομπ?? Γιατι βαζει καποιον αλλο (τον Μπεν) να τον σκοτωσει και δε το κανει ο ιδιος?? Μηπως γιατι δε μπορει να τον σκοτωσει ο ιδιος?? Ποιο ηταν λοιπον το παραθυρακι?? Κοιτωντας στην αρχη το επεισοδιο δε μπορω να διακρινω καλα τι ειδος πλοιου ειναι αλλα μου κανει πιο πολυ σαν τυπικο ιστιοφορο του 15ου/16ου αιωνα… Σιγουρα παντως η πρωτη συναντηση εγινε εκατονταδες χρονια πισω (το αγαλμα υπηρχε ακεραιο, ο ρουχισμος των μουσατου/ Τζεικομπ, ο αργαλειος - θα μπορουσε να ηταν και πιο παλια αλλα δεν μο κανει το πλοιο για αρχαιας εποχης). Αρα τι μεσολαβησε και και τι περασε ακριβως ο μουσατος ωστε να καταφερει τελικα να βρει τον τροπο να σκοτωσει τον Τζεικομπ. Γιατι ηθελε να σκοτωσει τον Τζεικομπ??

[SPOILER]Σκόρπιες παρατηρήσεις καθώς ξαναβλέπω το επεισόδιο:

1. (απάντηση στο από πάνω post) Νομίζω ότι είναι εμφανές πως το πλοίο στην αρχή είναι το Black Rock.

2. Επίσης, προσέξτε ότι στην αρχή ο Jacob φοράει άσπρο κι ο άλλος μαύρος.

3. A και μόνο στο flashback της Juliet δεν παρουσιάζεται ο Jacob…

4. Η σκηνή ΞΥΛΟΥ μεταξύ Jack και Sawyer είναι ΕΠΙΚΗ χαχαχαχ

5. Ντάξει εκεί που περιμένουν να γίνει flash και δεν γίνεται (όταν πετάει ο Jack την βόμβα)… βγαλμένο από κωμωδία χαχχαχαχαχ
    [/SPOILER]

Απο τα καλυτερα episodes προσωπικα … Ηταν μαγεια !

Ο ψευτοΛοκ ειναι κατα καποιο τροπο ο αντιπαλος του Jakob, και επειδη απλα δε μπορει να τον σκοτωσει απευθειας, κινησε διαφορα νηματα ετσι ωστε να βρεθει το πιονι του, ο Ben .
Επισης, αν και δε παω την Juliet γιατι ειναι σαν ζομπι με τις πλαστικες, η σκηνη της που πεφτει ειναι πολυ δυνατη και με κρατησε .

Το θεμα ειναι γιατι δε μπορει να το σκοτωσει?? Προφανως το παραθυρακι που εννοουσε ηταν να βαλει πχ καποιον αλλο να το κανει ή μήπως οχι?? Αλλα τι τον καθυστερησε να το κανει τοσα χρονια?? Κ γιατι πηρε τη μορφη του Λοκ και οχι καποιου αλλου απο τοσους που ειχαν σκοτωθει νωριτερα??

Ε , ολα αυτα τα ερωτηματα θα απαντηθουν στην επομενη season, αλλιως δε θαχε τι να δειξει ^^ . Μασ εδωσαν απλα μια γευση και μια κατευθυνση για το τι να περιμενουμε

Πάντως είναι εκπληκτικό το πως ξεκινάει η σειρά και που καταλήγει!

Βλέποντας τη σειρά κάποιος από την αρχή, ούτε που πάει το μυαλό του στη συνέχεια!

Με μπέρδεψε πάρα πολύ το season finale…Συμφωνω στα περισσότερα που έχει πει ο Κοζυ σε ότι έχει να κάνει με τον Τζέικομπ και τον αντι-Τζεικομπ…Κάπου σε παλαιότερο ποστ είχα πει ότι ολοι μοιάζουν πίονια σε ένα πολύ μεγαλύτερο και ισχυρότερο παιχνίδι…Αυτό που σίγουρα δεν μπορεί να συμβαίνει και αν συμβαίνει δεν θα είναι και τόσο καλό για όσα παρακολουθούμε είναι πραγματικά το όλο story είναι μία συμβολική τιτανομαχία 2 ανθρώπων - θεων (του καλού και του κακού) όπου ο καλός προσπαθει να τιμωρήσει τον έκπτωτο μέσω όλων όσων έχουμε δει…Θα έχουν χαθεί πάρα πολλά αν ισχύει κάτι τέτοιο…γιατί έτσι σχεδον τίποτα απο όσα μας ενδιέφεραν κατα την διάρκεια της σειράς μοιάζει να έχει νόημα…Δήλαδη δεν μπορεί να είναι κάτι τόσο αποκομμένο απο όλα όσα μας απασχολουν…Ας πουμε δεν μπορει ολόκληρος ο χαρακτήρας Λοκ, με τα βιώματα του, το πόσο ξεχωριστός είναι κτλ να χτίστηκε τόσο ξεχωριστός έτσι ώστε να πεισθούν όλοι ότι είναι ξεχωριστός, ότι είναι ηγέτης και όλα αυτά απλά για να καταφέρει μέσω της μορφής του ο αντι-τζείκομπ να πλησιάσει τον Τζείκομπ και να πετύχει τον σκοπό του…Γενικά όλα μου μοιάζουν πολύ μικρά μετα απο την πρώτη σκηνή και δεν ξέρω τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα…

Τον Jacob κάποια στιγμή στην καλύβα δεν τον είχαμε ψιλοδεί έτσι?

Χαμός το επεισόδιο.

Αυτος στη φωτογραφια πιθανοτατα δεν ειναι ο Τζεηκομπ.Η Ιλανα,που ειναι τσιρακι του,ειπε οτι την καλυβα τη χρησιμοποιουσε αλλος και ο Τζεηκομπ ειχε φυγει εδω και καιρο.

[SPOILER]Ωραία, ο Isis με έβαλε σε σκέψεις. Άμα ο Λοκ - ο post-λοκ - ειναι ο κακός, τότε ο Jacob γιατι τον ήθελε στο νησί, και τον έσωσε όταν σαβουρδίστηκε απο το παράθυρο ; Ο μουσάτος πάντως πρέπει να είναι στο νησι απο πάντα αλλά αόρατος - να μην αρχίσω τώρα ποιοι είναι αυτοι εξ αρχής πως πήγαν,γιατι ειναι μόνο δυο, θα χαθεί η μπαλα , και ειναι αυτος που έμενε στην καλυβα, έκει δεν τον έψαξε και η τύπισα με τον pre - Λοκ στη κούτα ; ισως και φυλακισμενος απο τον jacob, αυτος είπε στον Λοκ σωσε με και απο τότε ο Λοκ έχει σαλτάρει κανονικά όμως. Αύτος παίρνει και την μορφη του μπαμπά του Τζάκ, του τρελλο-συγκάτικου του χοντρου, και αυτος αποφασίζει ποιον θα σκοτώσει ο κάπνος, με βάσει το σχέδιο του ενάντια στον jacob που είναι αραχτός στη πατούσα ;

Βάσικα, το νόημα της σειράς έχει δυο εκδοχές πιστεύω και έχει να κάνει με τη μοίρα. Δεν είναι σειρα που απλα ασχολούνται με το παρον και το παρελθον, κάποια στιγμη θα φύγουν όλα τα question marks απο το κεφάλι και , θα υπαρχει ένα αποτέλεσμα απ’ολα αυτα. Αμα είσαι γκάντεμης μια ζωη ο,τι και να κάνεις πάει τσάμπα, η οτι η αγάπη η τύχη, το μένος,το θάρος, το πάθος, η οργή,η ζήλεια, ή άμα εισαι κάλος ή κακός άνθρωπος, αυτα,καθορίζουν την τύχη σου και τη ζωη σου.

Δηλαδη με λίγα λόγια, η πρώτη εκδοχή είναι, ο,τι και να κάνει καποιός η μοίρα του είναι γραμμένη, επομένως κάνεις δεν προσπαθεί για τίποτα και τρέχα όσο θές εσύ, κάι σαν αυτο που είπε ο Μάιλς σε όλους πριν ο Τζάκ την κάνει κατσίκα με την μπομπα στη πλάτη, δευτερη εκδοχη, οτι ο καθένας γράφει τη μοίρα του, με της πράξεις του, και στην τελικη ο καθένας κοιτάει τη πάρτη του. Δήλαδή άμα το σκεφτέις πολλά πέρα-δώσε και πήγαινε-έλα στο νησι έγιναν για την Κέιτ λόγω καψούρας, όπως και η Κορεάτισα αγάπη…[/SPOILER]

#Επισης ειχαμε δει κ εναν μεσα στην καλυβα του jacob που κρυφοκοιτουσε για να δει εξω, στο επισοδειο που ο Χερλι χανεται και βρισκει καταλαθος την καλυβα.
#Ποιοι ειναι τουτοι που ζουν στην καλυβα? ΟΕΟ

Μου κάνει εντύπωση που τη σκηνή με την πτώση του Locke από το παράθυρο δεν την έχει καταλάβει κανένας. Ούτε ο μουσάτος είναι, ούτε απόπειρα αυτοκτονίας. Ο Locke είναι στην πτώση που τον άφησε ανάπηρο ύστερα από το σπρώξιμο του πατέρα του.

ναι οντως εκανα λαθος, δεν ηταν προσπαθεια αυτοκτονιας , αλλα στη σκηνη αυτη εγω καταλαβαινω οτι ο τζεικομπ τον ανασταινει… και απλα του μενει η παραλυσια απο τη πτωση…

Το νοημα των flashbacks καθε χαρακτηρα σε σχεση με τον Jacob, ειναι για να μας δειξει οτι τιποτα δεν ειναι τυχαιο, και οτι ο Jacob, ειχε ενα πλανο εξ αρχης στο μυαλο του. Ηξερε καλα που θα καταληξει ολο αυτο το σκηνικο, και το περιμενε. Για αυτο το λογο , δεν ηθελε να χαλασει αυτη η αλληλουχια των γεγονοτων που οδηγησε στη πτωση του Oceanic και κατ’επεκταση στο σκηνικο του θανατου του. Μεχρι τον επομενο κυκλο θα ειμαστε με θεωριεςσ παντως/

[spoiler]Το ότι ο Τζέηκομπ ανασταίνει τον Λοκ φαίνεται από το ότι τα μάτια του Λοκ στην αρχή είναι θολά και μετά ξαναπαίρνουν το χρώμα τους. Εμένα πάντως στο τέλος μου φάνηκε ότι ο Τζέηκομπ ήθελε να πεθάνει. Το What about you ήταν καθαρά θέμα manipulation, σα να του έλεγε “σκότωσέ με”. Το γιατί δεν μπορούμε να το ξέρουμε, υποθέτω πως έτσι ίσως να πρέπει να γίνει για να κερδίσει η σωστή πλευρά. Άλλωστε με όλα αυτά περί αιγυπτιακών θεών παίζει πολύ το θέμα του θανάτου και της ανάστασης, κι έτσι κάτι μου λέει ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον Τζέηκομπ. Κι εγώ πάντως πιστεύω ότι είναι ο Ααρών. Θυμηθείτε και την ατάκα του Μπεν “τον φέρνετε σα να ναι ο Μωυσής”. Κι εκεί το βλέμμα του ΨΛοκ (από το ΨευτοΛοκ) είναι όλα τα λεφτά. Αλλά ο Μωυσής στη Βίβλο είναι ο αδερφός του Ααρών. Αν υποθέσουμε οτι ο μουσάτος και ο Τζέηκομπ είναι αδέρφια, προκύπτει αβίαστα (σχεδόν) το συμπέρασμα. Άρα; Άρα το θέμα είναι τί έχει κάνει η φακιδού με τον Ααρών και πού τον έχει αφήσει. Το μόνο που δεν κολλάει σε αυτή τη θεωρία είναι ότι δεν ξέρουμε κάποιον αδερφό, μάλλον μεγαλύτερο, του Ααρών ακόμα.

Από την άλλη μπορεί όλο αυτό να είναι ένα ακόμη παιχνιδάκι των παραγωγών.

Υ.Γ.: Μετά το τελευταίο επεισόδιο μόνο εγώ έχω την αίσθηση ότι οι δύο σκελετοί που βρήκαν στον πρώτο κύκλο (Adam & Eve) είναι ο Bernard με τη Rose? Για αυτούς εξακολουθώ να πιστέυω ότι παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο.

Για τους συμβολισμούς που έλεγα πιο πριν το ένα ξεκάθαρο είναι τα ρούχα στην αρχή. Το άλλο που δεν είναι τόσο ξεκάθαρο είναι το πόδι του αγάλματος. Εμένα μου δίνει την αίσθηση ότι υπονοεί πως όσο προχωράει ο κόσμος τόσο μειώνεται η πίστη σε θεότητες. Γι αυτό και από το άγαλμα έχει μείνει μόνο ένα πόδι. Πιθανότατα βέβαια το υπόλοιπο θα χει καταστραφεί εξαιτίας κάποιου άλλου λόγου αλλά σα συμβολισμός αυτό μου ρθε στο μυαλό.

Πάντως σε διάφορα podcasts οι παραγωγοί έχουν πει σε τί είδος ερωτημάτων θα απαντήσουν. Θυμάμαι που διάβασα ότι έλεγαν πως θα δοθούν απαντήσεις για τη Λίμπι για παράδειγμα, αλλά το να απαντήσουν σε ερωτήματα τύπου “τί είναι το νησί” είναι σα να απαντάει κάποιος στο τί είναι η Δύναμη (Force) στο Star Wars. Δηλαδή ερωτήματα τέτοιου τύπου μάλλον δε θα τα απαντήσουν. Τώρα δε θυμάμαι που το χα διαβάσει, νομίζω στο 4815162342.com, αλλά την προηγούμενη βδομάδα διάβασα τόσα sites που δεν είμαι σίγουρος.

Edit: Ορίστε ένα site στο οποίο αναφέρεται επακριβώς: http://www.buddytv.com/articles/lost/more/lost-exec-lindelof-answers-piv-28477.aspx

“All of the character resolutions will be very defined. There is going to be no cut to black. The show for me and Carlton [Cuse] and J.J. [Abrams] and all the people writing it–it’s not about the Island. The Island is where it takes place. It’s about this group of people who crashed on the Island on Sept. 22, 2004 and how they influenced the history of the Island in some ways and had a very significant and pivotal role to play there. You’re going to see that role play out, and their fates will all be resolved by the end of the series–that’s the story that we’re telling. In terms of every little bit of minutiae about the Island itself…There will be questions [left unanswered] after the show [ends].”

και λίγο πιο κάτω

“I grew up on Star Wars; I’ve seen the Star Wars movies hundreds of times; I can recite them chapter and verse, and never once did anyone ever say to me or did it occur to me to say, ‘What is the Force, exactly? Can you explain that for me, better than Alec Guinness does?’ I understand, ‘When are we going to find out about Libby?’ That’s a very finite question. ‘Who is Jacob?’ OK, yes, we’ve been talking to this guy named Jacob, so those questions then should have answers, but ‘What is the Island?’ That starts to get into ‘What is the Force?’ It is a place. I can’t explain to you why it moves through space-time–it just does. You have to accept the fact that it does.”

Εdit 2: 3 γραμμές ξεκίνησα να γράψω, σεντόνι έβγαλα…[/spoiler]