Lost(Oι αγνοουμενοι)-πιθανα Spoilers!

Σκόρπιες σκέψεις:

[SPOILER]1) Μιας και όπως βλέπουμε η χειραγώγηση παίζει πολύ, μήπως ο Flock (ο νέος λοκ, ο black smoke κτλ) κάθε άλλο παρά να φύγει θέλει από το νησί; Μήπως τα λέει όλα αυτά (ήμουν κανονικός, θέλω να φύγω κτλ) για να αναγκάσει με έναν πιο light τρόπο τους άλλους (στην προκειμένη το Σώγιερ) να φύγουν και αυτός να μείνει μόνος με το νησί; Είχαμε δει στο τέλος της περσινής σεζόν πως δεν πολυγούσταρε όταν έφτανε το Black Rock…

1. Η Ιλάνα μαζεύει τις στάχτες του Τζέηκομπ σε ένα σακουλάκι. Μήπως οι στάχτες που έβαζαν για να προστατευτούν από τον καπνό είναι αντίστοιχα στάχτες παλαιότερων αρχηγών; (μιας και μάθαμε πλέον πως ο Τζέηκομπ δεν είναι ούτε αυτός μόνιμος, επομένως μπορεί να υπήρχαν και άλλοι “προστάτες” πριν από αυτόν)

ή μήπως…

1. Ο Τζέηκομπ αναγεννάται από τις στάχτες; (Στη μυθολογία υπάρχει ο περίφημος “Φοίνικας”, το πουλί που γεννιέται από τις στάχτες του) Όλοι είδαμε πως ο Τζέηκομπ πέρυσι δεν έκανε και τίποτα για να αποτρέψει το θάνατό του. Σα να ήξερε ότι δεν έχει και πολύ σημασία. Και το ξανθό παιδάκι με έβαλε σε σκέψεις γιατί είμαι σίγουρος πως ήταν ο Τζέηκομπ. Το γιατί βέβαια μίλησε στο τρίτο πρόσωπο… χμ, είναι ένα ερώτημα, αλλά δε σημαίνει αναγκαστικά κάτι.

2. Numbers… και πάλι. Δεν ξέρω αν θα πάρουμε περαιτέρω εξήγηση για αυτούς και δε με πολυενδιαφέρει. Δλδ, όταν λέτε όλοι πως “περιμένω απαντήσεις”, τι ακριβώς περιμένετε; Χαρτί και καλαμάρι; Αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο. Εμένα η αντιστοιχία αριθμών ατόμων που αρκεί. Δε χρειάζομαι κάτι παραπάνω.

3. Σκάλα με την οποία ο Τζέηκομπ πήγαινε στη σπηλιά του = Jacob’s Ladder :-)[/SPOILER]

Να πω και εγώ το μακρύ μου…

Όπως είπα εκπληκτικό το επεισόδιο και τείνουν πια τα Locke centric episodes να είναι καταπληκτικα…Στην πραγματικότητα της προσγείωσης της Οσεάνικ ο Locke είναι το ακριβώς αντίθετο απο τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Μπεν στην κηδεία του…ένας unbeliever που σε καμμία περίπτωση δεν στηρίζει τίποτα σε θαύματα…δεν ξέρω εμένα μου αρέσει η παράλληλη εξέλιξη των ιστοριών…όπως είχα ξαναπεί δείχνουν την εξέλιξη των χαρακτήρων…
Ερωτήματα του επεισοδίου αρκετά…ποιο είναι το παιδάκι, σε ποιους κανόνες αναφέρεται και γιατί κυρίως κάνει τον Esau που φαίνεται να είναι πολύ μεγάλη μούρη να μοιάζει με την κακομοιριά και απελπισία του Λοκ όταν του αρνήθηκαν το walkabout…
Κλασσικά γιατί η Kate δεν ανήκει στα άτομα που αντιπροσωπεύονται απο τους αριθμούς…ειλικρινά σε αυτό το ερώτημα δεν μπορώ καν να σκεφτώ το γιατί…
Ντάξει και η σκηνή με την ζυγαρια και την ατάκα inside joke πραγματικά πολύ μπροστά…πάντως παρόλο που δημιουργήθηκαν πάλι ερωτηματα νιώθω ότι η σειρά άρχισε να μπαίνει στο αυλάκι…

[SPOILER]παιδια, ολοι πρεπει να εχουν τους αριθμους τους, απλα καποιοι σβηστηκαν

μαλλον οι αριθμοι αντιπροσωπευουν τις πιθανοτητες του οπαπ:-s[/SPOILER]

[SPOILER]Να μην ξεχνάμε βέβαια στο Through the Looking Glass (3x21) ότι εμφανίζεται ο Φάδερ Σέππαρντ εκτός νησιού και χτυπάει ο συναγερμός καπνού. Άρα μπορεί να φύγει.

Τώρα για Κέητ μπορεί όπως Τζιν και Σαν έχουν ένα νούμερο να είναι κι αυτή μαζί με Τζακ ή Σόγιερ?[/SPOILER]

Όπως ίσως ξέρετε στο Lostpedia καίγονται ατελείωτα:

[spoiler]Λιστα με όλα τα ονόματα και τους αριθμούς που εμφανίζονται: http://lostpedia.wikia.com/wiki/Cliffside_cave

Για το επεισόδιο, εγώ δεν ενθουσιάστικα τόσο. Πολύ καλογυρισμένο, ενδιαφέρον, πρωτότυπο αλλά για μένα δεν ήταν αυτό που μας υποσχέθηκαν. Αυτό που με προβλημάτισε είναι που λέει ο Λοκ στο παιδί “μη μου λες τί δεν μπορώ να κάνω”. Μήπως ο Λοκ με κάποιο τρόπο έχει επηρεάσει τον MIB? Επίσης στη σκηνή που μιλάει με τον Σώγερ είναι ηλίου φαεινότερο το ότι κάτι κρύβει. Πάντως αρχίζω να τον συμπαθώ περισσότερο από τον Τζέηκομπ, κυρίως γιατί προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτός είναι ο κακός και ο Τζέηκομπ ο καλός. [/spoiler]

το τρειλερ για το πεμπτο :smiley: :smiley:

[SPOILER]Με τα επεισόδια #3 και #4 που είδα κατεβασμένα καθώς στην πρεμιέρα οι απανωτές διαφημίσεις της τηλεόρασης μου’χαν προκαλέσει ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ κάτι θυμηθήκαμε απ’την παλιά καύλα.

Στο τελευταίο ειδικά άρχισε να δίδεται ικανοποιητικός αριθμός απαντήσεων.

Άντε ν’ανεβαίνουμε σιγά σιγά.[/SPOILER]

Φαινεται γαμάτο, αλλά δεν εμπιστεύομαι πια τους παραγωγούς ως προς promo και δηλώσεις. Για να δούμε…

Μόνο εγώ έκανα το συνδυασμό των αριθμών με την επόμενη σκηνή που κάνουν προπόνηση? Δηλαδή ότι οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν “θέσεις” στην ομάδα lol :lol:Το χουμε χάσει με αυτή τη σειρά, θα μας το πουν στα ίσα, κι εμείς θα ψάχνουμε που βρίσκεται το κρυμμένο στοιχείο/υπονοούμενο :stuck_out_tongue:

Στις επάλξεις αδέρφια…! :smiley:

Είδα…

Είμαι σίγουρος ότι θα αναλύσουμε όμορφα το επεισίδιο…Μια όμως γενική σκέψη θέλω να την πω…Με αφορμή την συνάντηση του Τζακ με τον σαμουράι στο κονσερτο του γιου του (?) και έχοντας ως δεδομένο ότι ο Τζέικομπ παρακολουθούσε απο πολύ μικρους κάποιους απο τους υποψηφιους έχω να δηλώσω πως η πραγματικότητας της προσγείωσης της οσεανικ θα οδηγησει τα ίδια άτομα με τον ίδιο η διαφορετικό τρόπο να καταλήξουν στο νησί…είναι candidates και αφού πρέπει να πάνε στο νησί μπορεί να μην πάνε με την πτώση της οσεάνικ, θα πάνε όμως αλλιώς…και έτσι θα καταλήξουν σε παρόμοιες καταστάσεις…έτσι για αρχή μια σκέψη που μπορεί να είναι και μεγάλη πατάτα!

το δα πρωι πρωι. Ωραιο ητανε

εγω δε βρισκω σωστο τορρεντ:(

[SPOILER]Δυσκολο επ, πολυ δυσκολο…

απολυτο mindfuck με τον γιο του Τζακ, επαληθευει οτι εγιναν μεγαλυτερες αλλαγες περα του οτι δεν επεσε το αεροπλανο (αν και φανηκε και απο τον Λοκ με την Ελεν)

γενικα δυσκολιες… οταν πιανει ο τζακ και σπαει τους καθρεφτες απλα φωναξα ‘τι μαλακας’. Βεβαια ολο αυτο το γεγονος βαζει κι αλλα μαγια στοιχεια στο λοστ μου, και δε μαρεσει. Οχι οτι δεν εχει γαμηθει το θεμα αλλα ναι.

Τι αλλα; Κλαιρ και Τζην; Τι να πω. Ατομα λοιπον μολυσμενα παρεακι με Smokey. Θαχει δηλαδη inside man στο temple (στο οποιο λογικα θα γινει tsi poutain στο νεξ επ)

Και ποιος λετε να ερχεται στο νησι; Πονταρω στον ΜΠΡΑΔΑ.

Νουμερο 108 παντως στο τροχο, απο ενα σκρηνσοτ που ειδα, ειναι ενας Wallace :expressionless:

μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ

για πειτε για πειτε, δεν εχω ιδεες δικες μου :expressionless:

[/SPOILER]

πωπω δειτε λιγο λοστπηντια να σας φυγει το κλαπετο με μερικες θεωριες…

Jack has now raised two sons: Aaron in the original timeline (who will someday become Jacob) and David in the Flash-sideways (who will someday become the Man In Black)~

[SPOILER]Επίσης επιτέλους έδειξε κάτι για το οποίο μιλούσαν πολύ και φαινόταν απο την αρχή…μιλάμε για τις σπηλιές που οδηγήθηκαν οι losties ουσιαστικά απο το φάντασμα του Christian και οι 2 σκελετοί λευκού και μάυρου ανθρώπου (κλασσικά πια συμβολισμός) που όπως είχε πει ο Locke “They are our own Adam and Eve” που μια θεωρία που είχα ακούσει ήταν πως είναι η Ρόουζ με τον Μπερνάρ και πως αυτοί οι 2 θα είναι η μοναδική νίκη του Jacob στο παιχνίδι they come, they fight, they destroy, they corrupt μιας και όπως είχαμε δει αποσύρθηκαν, προτίμησαν να ζήσουν με όσα είχαν και την αγάπη τους μένοντας μακρία απο πολέμους, μίση, πάθη κτλ…

θεωρίες για να λέμε και κάτι…πάντως οι σκελετοί παίζουν σημαντικό ρόλο![/SPOILER]

Το σενάριο που θέλει τους πρωταγωνιστες στην εναλακτικη πραγματικότητα να καταλήγουν και πάλι στο νησί το έγραψα εδω μέσα αφού ειδα το 2 πρωτα επεισόδια. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως υπαρχει άμεση σχέση μεταξύ των 2 παραλληλων ιστοριών. Όταν πεθανε η Τζουλιετ είπε στο Σογιερ “it worked” αναφερωμενη στην βόμβα που πυροδότησαν, και προφανώς δημιουργησε αυτην την παράλληλη πραγματικοτητα (αν είναι παραλληλη πραγματικότητα)

Ο Τζακ θα είναι ο καινουργιος Τζεικομπ μάλλον. Και ταιριάζει αφού ο “κακός” έχει την μορφή του Λοκ. Αν υποθέσουμε φυσικά πως αυτός είναι ο κακός.

Ξεχνάτε ότι στην εναλλακτική πραγματικότητα, το νησάκι μας είναι στον πάτο της θάλασσας… όχι και τόσο εύκολο για κάποιον να πάει εκεί :roll:

Ισα Ίσα που αυτό πάει να δικαιώσει όσους πιστεύουν στο σενάριο πως το νησί είναι η Ατλαντίδα, δεν νομιζω πως είναι και δύσκολο να αναδυθεί απο το πάτο της θαλασσας, εδω εξαφανίζεται και εμφανίζεται όπου γουσταρέι ο πάτος της θαλασσας θα το σταματήσει :roll:

Ψιλο μετριο επεισοδια για μενα,καπου στη μεση κοιμηθηκα και ειδα σημερα τη συνεχεια…

lol,ειναι αστειο που διαβαζω τα σποιλερς και δεν εχω και παλι ιδεα τι λετε:lol::lol:…τεσπα,η ιστορια Τζακ και γιου ηταν…βασανιστικα βαρετη,μετρησε το τελος με Λοκ και Κλαιρ και μου περασε και απο το μυαλο και μενα,κατι που πρεπει ν διαβασα και δω,σχετικο με Τζακ και μετενσαρκωση(?) Τζεηκομπ κτλ…

[SPOILER]Κατά πάσα πιθανότητα αυτό δεν ισχύει. Κάποιος παρατήρησε ότι το πόδι που είναι βυθισμένο είναι το δεξί ενω το πόδι που όλοι αγαπήσαμε είναι το αριστερό. Άρα είναι μια ωραιότατη μπλόφα.

Τώρα το κακό που πηγαίνει ναό είναι λογικά η Κλαιρ. Εντύπωση μου έκανε που η Κλαιρ μίλησε για τον πατέρα της ΚΑΙ το φίλο της. Αν ο φίλος είναι ο MIB τότε ποιος είναι ο πατέρας???

Παρατήρηση: Το όνομα Linus είναι σβησμένο.[/SPOILER]