Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω πολλά για αυτή και τη σόλο καριέρα της. Τώρα πρόσφατα την ανακάλυψα από το τελευταίο της δίσκο (“How to walk away”) και ο οποίος είναι αρκετά μελαγχολικός, λίγο καψουρο-απογοήτευσης, αλλά πολύ μελωδικός, όπως είπα κάποιες στιγμές ένιωθα πως άκουγα Sheryl Crow και πολύ όμορφες χαλαρές συνθέσεις.
Όσο για αυτήν, αυτό που έχω καταλάβει είναι πως είναι 40άρα, έπαιζε στην αρχή 90ς στους Blake Babies (ακουστά τους έχω, college rock σαν τους REM) και… η εικόνα μιλάει από μόνη της:
Γιεπ, για την προσωπικη της καρριέρα είναι που δεν ξέρω πολλά πράγματα γι’αυτό και ρώτησα. Το παρελθόν της με Blake Βabies είναι σχεδόν θρυλικό στους college rock κύκλους. Τολμώ να πω πως το ‘‘Sunburn’’ είναι πιο εμπνευσμένο και ιδιαίτερο απ’οτιδήποτε έχουν κυκλοφορήσει οι REM μετά το 1985. Μιλάμε για έναν τρομακτικά κλασικό δίσκο. Δυστυχώς δεν έχουν γνωρίσει την καταξίωση που γνώρισαν άλλα συγγενικά σχήματα του χώρου.
Επίσης έχει παίξει μπάσο στο It’s a shame about Ray των Lemonheads, ένα από τα πιο όμορφα power pop άλμπουμ της περασμένης δεκαετίας.
Θα κατεβάσω το τελευταίο να δούμε πως θα πάει. Γενικώς φαίνεται τρομερό ταλέντο.
Το από κάτω προορίζεται για τους φανς των Interpol, Editors, κλπ και πληρεί τις προϋποθέσεις του ISO Καναδάς (δηλαδή είναι πολύ καλό σε αυτό που παίζει :p) και φυσικά για όποιον about music τους ξέρει ήδη
Λέγονται The Stills και ο τελευταίος τους δίσκος, " Oceans Will Rise" είναι επίσης πολύ καλός
οχι ρε φιλε ημαρτον οι the stills σαν editors ποσο μαλλον σαν το κορυφαιο γκρουπ των 90’s interpol μουσικα καμια σχεση τετοιοι ειναι ασ πουμε οι exploding boy - she wants revenge (θεοι)
Λοιπόν, οι The Stills δε θα αρέσουν σε όποιους ακούνε το “κορυφαίο γκρουπ των 90’ς τους interpol” ή ακόμα λιγότερο τους editors.
Αν όμως ακούτε exploding boy - she wants revenge (θεοι), τότε ακούστε Stills. Θα σας αρέσουν, συμφωνεί και ο gbgbgb
Όπως και να έχει, ρίξτε μια ματιά στους Stills. Ωραίος είναι ο νέος δίσκος, σίγουρα αρέσουν και στον gbgbgb και ας θύμωσε μαζί μου που τους πρότεινα σε όσους αρέσουν Interpol και Editors… :oops:
Karvou oraio to Juliana, episis to mati tis bgazei mia xippidia, oraia kai i afierosi 8)
O loutrinos synexizei tis agkalitses. Koryfaia gia to eidos tous:
The Crash Motive - Just cause it never happened, dont mean it wont EP (ouffff). Apo ta kalytera melodika diskia perysi. Apo ta kalytera EP fetos. Fonara o tragoudiaris apo tis liges. Pop/modern rock katastasi. http://www.myspace.com/thecrashmotive
Carpark North - Grateful . Apo Denmark meria, ligo 80ila, ligo electro alla kyrios modern rock at its best. http://www.myspace.com/carparknorth
8OΔεν πίστευα να δω τους stills σε αυτό το φορουμ…και πολύ χαιρομαι…Λοιπόν ειχα λιωσει περισυ το Without feathers…κατεβάστε το…(είμαι φλώρος,το ξερω:p)
Επίσης να ακούτε Interpol…kανουν καλο…
Παιδιά σηκώνω τα χέρια ψηλά, δεν μπορώ να ακολουθήσω τους ρυθμούς του τόπικ. Ας μου εξηγήσει κάποιος τι εννοείται με τον όρο alternative γιατί βλέπω πράγματα και ακούω ήχους που με προβληματίζουν.
Μέχρι και οφφ τόπικ με είπατε όταν έγραψα αυτά που έγραψα άρα θεωρώ πως είναι λογική η απορία μου.
μιλώντας με έναν κεντρικό άξονα το rock ως άκουσμα, υπάρχουν ακούσματα που παρεκλίνουν του μέσου όρου των ακουσμάτων ειδικά εδώ στην ελλάδα.
δεν έχει να κάνει με την εμπορικότητα ή μη. αναφέρονται από συγκροτήματα όπως οι Nickelback μέχρι συγκροτήματα που έχουν μόνο τραγούδια στο myspace ακόμα.
έχουμε μια άμεση πηγή πληροφόρησης όπως θα έχεις καταλάβει από το Γιου,Ες εντ Εϊ.
μη προσπαθείς να ακολουθήσεις όλες τις προτάσεις. είναι αδύνατο. όπως επίσης, είναι αδύνατο να σου αρέσουν όλα.
επίσης, μην κολλάς σε πολυεθνικές, ανεξάρτητες κλπ. alternative είναι απλά εναλλακτικό ως άκουσμα.
βρες συγκροτήματα που προτάθηκαν και σου άρεσαν και πρότεινε κάτι αντίστοιχο. Δώσε όμως και μια περιγραφή του τι προτείνεις αν είναι εύκολο.
Σε σχετικές λίστες μην εμπιστεύεσαι το wiki. Dead can dance, tangerine dream, godspeed you και πολλά ακομή, δεν θα μπορούσα σε καμμία περίπτωση να τα κατατάξω εκεί.
Ακριβώς αυτο που λεει ο αποπανω …απλα να συμπληρωσω οτι θεωρω πως το alternative ειναι πιο κοντα σαν ήχο σ αυτο που λεμε unplugged (σ οτι αφορα κιθαρες)τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά.