Mad Max : Fury Road [2015]

[CENTER][/CENTER]

Μόλις γύρισα.

Ας αρχίσει η αποθέωση, διαδικαστικα πραματα.

Διαβάζω αποθεωτικες κριτικές παντού. Θα κανονίσω να το δω από βδομάδα.

Δεν το έχω δει ακόμα, θα πάω μέσα στις επόμενες μέρες, αλλά έχω πάθει πλάκα με τις κριτικές. Δεν μπορώ να θυμηθώ παρόμοια αποθέωση για άλλη ταινία ever. Το αποκορύφωμα ήταν σήμερα το απόγευμα που μίλησα στο τηλ. με φίλο από Θεσσ. φανατικό της σειράς και γενικά retro-λαγνο, όταν και μου είπε πως ήταν καλύτερο από Road Warrior.

Το κακό με όλα αυτά είναι πως οι προσδοκίες πλέον έχουν φτάσει στον θεό. Περιμένω να δω την καλύτερη περιπέτεια όλων των εποχών ξερω γω.

Να μπει ο λουπεν να σας τα πει.

Αν αρέσει στον κυνικο, jaded πρόωρα γερασμενο ψευτοημο, δεν υπάρχει λόγος να μη τη δει κάποιος

10άρι ξερό. Έτσι έπρεπε να είναι το 3ο.

Και θα την δεις…

καθε σκηνή καθε ατάκα καθε ερμηνεία γα@#ουσε! Χωρις πολλα πολλα αυριο να πατε ολοι…

Ας ξεκινήσω με μια εξομολόγηση. Δεν έχω δει τίποτα απ’ τα παλιά. (ξέρω, μπαν, ντιλίτ και μπλοκ.)

Είχα δει το τρέιλερ και μου είχε φανεί repetitive πατατάρα ολκής. Αλλά λόγω παρέας είπα τελικά να πάω σήμερα. Λοιπόν, ΓΑΜΗΣΕ ΣΥΜΠΑΝΤΑ. Απλό, στεγνό ΜΕΤΑΛ. Ξύλο και γέλιο, γέλιο και ξύλο. Ατακάρες, gags-μικροστοιχεία που κάθε φορά που έσκαγαν ξεραινόμουν, χαρακτήρες-καρικατούρες και προπάντων, εκρήξεις, πολλές εκρήξεις. Ζήτω το randomness.

[SPOILER]δηλαδή ο τύπος με την κιθάρα!!! :lol:[/SPOILER]

Και τώρα Priest και Exciter στην διαπασών.

Υ.Γ. Μα πόσο κωλοχάρηκα που έσκασε πρώτο-πρώτο στο newest αυτό!

Εχω να παω σινεμα, απο το 1ο Saw-2004, 11 χρονια.
Σημερα πηγα κ ειδα το Μαντ Μαξ εντελως σφιγμενος, μην τυχόν, ζησω αλλη μια απογοητευση.
Ενα πραμα θα σας πω.
Αυτην την στιγμη, το βαζω κ το ξαναβλεπω ανετα.

Μην περιμενετε φιλοσοφικες αναζητησεις, δυστυχως ουτε κ πολυ αιμα.
Αλλα ασταματητη κ ανελεητη δραση χωρις καθολου ‘κοιλιες’.
Αναγκαστικη αντιγραφη απτο Road Warrior,
αναμφίβολα κλασεις ανωτερο απτο 3ο
κ αυτοι που ειναι απαιδευτοι με Mad Max…
ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ

Τέτοια διαβάζω και δε βλέπω την ώρα να πάω σινεμά.

If you’re not into a Road Warrior, you are not my friend

xaxaxaxaxax

εγω ειχα να παω απο την φολα του σπερμινεητορ 4 και ημουν σφηγμενος,ποτε βγαινει σε dvd blu ray κτλ :slight_smile: ειναι σινεμα αυτο και μονο,οι φιλοσοφικες αναζητησεις υπαρχουν με πινελιες χωρις να κουραζουν μην ξεχναμε οτι προκειτε για μια κατασταση επιβιωσης και κανιβαλισμου,γαμιστερος ο χαρακτηρας της σαρλιζ,μπραβο στον george miller που εκανε κατι φλασατο με ουσια,κατι μου λεει οτι bay θα το βλεπει και θα τραβαει μαλακια

ο ορισμός της ταινίας για σινεμά, να πάτε και να δείτε γιατί αξίζει κάθε ευρώ

τωρα, λιγακι πιο ηρεμα…

Πραγματικα δεν ειχε ψεγαδι η ταινια.

Το πρωτο πραμα που μου ερχεται στο μυαλο σαν ατου ειναι τα πλανα και τα χρωματα. Καθε καρε, αν απλα το σταματησεις, ειναι σα μια γαμημενη αφισα. Πραγματικα εξαιρετικη δουλεια.

Για το στορυ δεν εχει νοημα να πει κανεις κατι, η παρανοια του Miller επιτελους οπως την ηθελε βγηκε στη μεγαλη οθονη.

Εξαιρετικο sountrack και το πως εδενε με τις σκηνες, ακομα και με την νταλικα soundstage. τελειο. (αγαπημενο τρακ)

Μιλαμε για 2ωρη non-stop action ταινια που ειχε και αναπτυξη χαρακτηρων. Περα απο τον μαξ, που ειχε την λιγοτερη αναπτυξη (και ετσι πρεπει, ο Μαντ Μαξ ειναι ενα μυστηριο που κινειται σε αυτο τον κοσμο και επηρρεαζει ανθρωπους, οι οποιοι τον παρουσιαζουν απλα οπως τον θυμουνται), ολοι οι υπολοιποι εχουν το δικο τους μικρο αρκ το οποιο ομως εχει και βαρυτητα. Σπανιοτατο πραμα, ειδικα για action.

ε και τελος τα οπτικα εφφε. ελαχιστο Cgi, ολα ρεαλιστικα και εντυπωσιακα. Πραγματικες ταχυπαλμιες γαμω το κερατο.

Καστιν τελειο, Hardy σταθερη αξια με τα μουγκρισματα και τον ελαχιστο διαλογο (το προσωπο του κανει ολη τη δουλεια) και η Theron ανυπερβλητη. Αποκαλυψη βεβαια o Hoult που περιμενα απλα θαναι ενας αδιαφορος Plot-driver Χαρακτηρας που τελικα ήταν ολα τα λεφτα.

Ξαναπαω την Κυριακη.

Πήγα χθες με τις προσδοκίες στο θεό και τις ξεπέρασε περπατώντας.

Χύσιμο σε κάθε καρέ σχεδόν.

Το εκπληκτικό ήταν η λεπτομέρεια που έβαζε σε κάθε κάδρο του ο Μίλλερ. Κάθε αυτοκίνητο και κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του προσωπικότητα και το δικό του ξεχωριστό look. Χαζεύεις πραγματικά. Το σενάριο είναι σχηματικό προφανώς αλλά πάνω σε αυτό στήνεται ένα δίωρο υπερθέαμα δράσης χωρίς φανφαρώδη εφέ και cgi. Είναι υπερβολικό (σε ό,τι έχει να κάνει με τον κόσμο που έχει φτιάξει ο Μίλλερ), τίγκα στην παράνοια και την τρέλα, αλλά πάνω απ’ όλα είναι ένα καλτ υπερέπος.

Θέλω να το ξαναδώ απεγνωσμένα.

συνυπογραφω, η καλυτερη action movie που εχω δει. αντικειμενικα καλυτερο απο road warrior (βλεπε την προηγουμενη προταση) και αυτο το λεει ατομο που τρελενεται για mad max.

δηλαδη να θελω να το παιξω ρετρο και αντιδραστικος και να μην μπορω. ειναι τοσο ομορφα φτιαγμενο που πραγματικα τις αξιζει τις κριτικες που παιρνει

θελω να ξαναπαιξω fallout 3/new vegas τωρα χεχεχ

Πρωτη φορα θα το κανω αλλα παίζει σοβαρά να ξανα παω να το δω…

Πηγα κι εγω χθες πρεμιερα και αδεια σχεδον τα village cinemas.
Οι λιγοστοι μεσα στην αιθουσα απολαυσαμε μια φοβερη ταινιαρα!!!
Πιστευω σε 3D θα ειναι ακομα πιο γαματη!!

Το είδα και εγώ και μιας και πριν λίγη ώρα τελείωσε η ανάλυση μετά ποτών με την παρέα, που ακολούθησε της προβολής, είπα να κάνω και το ποστ έτσι που τα έχω φρέσκα.

Εντάξει προφανώς γάμησε. Ουσιαστικά ο Miller διόρθωσε το λάθος του Thunderdome. Ολοφάνερο πως αυτό ήταν το πραγματικό sequel στο road warrior. Ειδικά ο χαρακτήρας του Max εδώ ολοκληρώνεται με τον τρόπο που ήθελε ο Miller και ενδείξεις αυτού είχαμε δει στο Thunderdome.

[SPOILER]Ο αδιάφορος Max του 2ου που από συγκυρία και μόνο βοηθάει τους άλλους, στον Max που νοιάζεται για τους άλλους και ακόμα θυσιάζεται για αυτούς, όπως είδαμε στο τέλος του 3ου όταν και καταφέρνει να βρει ξανά λίγη από την ανθρωπιά που είχε στην πρώτη ταινία πριν σκοτώσουν την οικογένεια του. Full circle και redemption[/SPOILER]

Το cast απλά τέλειο, ο ένας καλύτερος από τον άλλον. Εφε και όλες οι σκηνές δράσης κορυφή. Το εικαστικό κομμάτι δε, απλά αριστουργηματικό, με όλα τα οχήματα και τις διάφορες κοινότητες των παλαβών, από τα καλύτερα πράγματα που έχω δει σινεμά σε αυτόν τον τομέα.

Στα αρνητικά; Βασικά το μόνο που με χάλασε ελαφρώς είναι η τρελά πειραγμένη φωτογραφία. Σαφώς και αυτό είναι κάτι που το βλέπουμε πλέον συχνά και σε σχεδόν σε κάθε μεγάλη παραγωγή, αλλά εδώ για μένα χτύπησε κάπως άσχημα σε κάποια σημεία. Ειδικά τα νυχτερινά πλάνα έμοιαζαν λες και έβλεπες το Hobbit, όμορφα μεν αλλά σε μια τόσο “βρώμικη” ταινία θα ήθελα πιο φυσικό φωτισμό. Σαν να μην ταίριαζε και τόσο.

Επίσης αν και εν τέλη δεν είναι αρνητικό, σεναριακά μοιάζει σχεδόν σαν remake του road warrior. Αλλά όταν η ταινία έχει καταφέρει το ακατόρθωτο, δηλαδή να μου περάσει τα ίδια συναισθήματα με την πρώτη φορά που είδα σε video-κασέτα το road warrior, τότε απλά προσκυνάς. Αυτό το τελευταίο ήταν για μένα το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Miller. Mad Max is back bitches!!!

Μπορεί να το δει κανείς αν δεν έχει δει τα πρώτα τρια;

τεκνικαλυ, ναι