Mad

χωρις να το εχω ψαξει σε μεγαλο βαθμο,το mad αποτελει ισως το σημαντικοτερο σατιρικο περιοδικο που εχει βγει ποτε στην αμερικη.εχει γραψει τη δικη του ιστορια στην αμερικανικη ποπ κουλτουρα.ξεκινησε το 1952 και σταμτησε να εκδιδεται το 2004 αν δεν κανω λαθος(διορθωστε με οσοι ξερετε παραπανω:p).απο εκει εγινε γνωστος και ενας απο τους κορυφαιους δημιουργους,ο sergio aragones.εγω οτι εχω διαβασει ειναι απο ιντερνετ και στα βιβλιοπωλεια εχω ψιλοκοιταξει κατι περιοδικα που εχουν σαν τιτλο π.χ mad about the oscars,mad about comic strips κ.α τα οποια φαινονται πολυ ωραια!αξιζει νομιζω.οσοι εχουν διαβασερι περαιτερω ας πουνε τις εντυπωσεις τους:)

Α ρε queen rulez! Δεν έχω χρόνο παρά ελάχιστο για να γράφω στο φόρουμ, αλλά τι θρεντ ήταν αυτό που άνοιξες τώρα, ε???

Το MAD είναι απλά ένα απο τα κορυφαία πράγματα που έχει εξάγει η Αμερική στον 20ο αιώνα! Μιλάμε για ΘΡΥΛΟ, το περιοδικό αυτό δεν ανέδειξε απλά κορυφαίους δημιουργούς, χάραξε κυριολεκτικά το πρόσωπο γενιών ολόκληρων!!! Και φυσικά άγγιξες μια τεράστια προσωπική μου αδυναμία.

Στα μέρη μας βέβαια λίγοι γνωρίζουν για το MAD, άντε να το έχουν ακουστά ή να το έχει πάρει το μάτι τους σε κανένα βιβλιοπωλείο. Γι’ αυτό και έχω την αίσθηση πως και αυτό το θρεντ θα είναι θρεντ για λίγους, όπως εκείνο για τον Schulz πχ. Αλλά δε μας χαλάει αυτό, και 2 άτομα να γράφουμε. 8)

Θα επανέλθω (μάλλον το Σ/Κ, αλλιώς απο βδομάδα), με υπερποστ-αφιέρωμα. Κάποτε θέλω να γράψω και εκτενές αφιέρωμα στο MAD στο blog μου να φανταστείς.

Θα κλείσω για την ώρα με τα λόγια που είχε πει για το MAD η Patti Smith: “After MAD, drugs were nothing”.

Απλά.

Θα ποσταρω σε 1-2 μερες,ποστ ποταμο και χειμαρο μαζι…α ρε κουην,με εχεις καταστραψει:p

edit,τωρα ειδα πως και ο χιπης θα κανει ποστ ποταμο,οπωτε χαλαλι του…το περιοδικο ειναι ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ και θα πω και γω τα δικα μου αυριο μεθαυριο γτ εχω δουλεια τωρα…

και για οποιον ψηνεται…:

υπαρχει αυτο με $33.99…:

Absolutely MAD Magazine - 50+ Years 2 DVD

  • Every issue of MAD Magazine on 2 DVDs
  • Read every single page as they were originally published - all the stories, letters pages, articles, and advertisements
  • Includes video clip interviews from the MAD writers and clips of Spy vs Spy animation
  • Over 600 complete printable issues, cover to cover, that?s over 17,500 scanned pages in full color
  • A truly interactive experience and can leverage the success of the late night show to introduce MAD Magazine to an entire new generation of consumers.
http://www.amazon.com/Absolutely-MAD-Magazine-50-Years/dp/B000HKMQ64/ref=pd_sim_b_3

:slight_smile:

Xoxox, και ο Lupin στο κόλπο, ως συνήθως. 8)

Κάνε το υπερποστ σου εσύ, και θα ακολουθήσει και δικό μου. Έτσι, να μαθαίνει ο κόσμος!

εδιτ. Τελικά είμαστε περισσότεροι! Crimson Idol, φοβερό αυτό με τα άπαντα, έχω ψηθεί να το πάρω κατά καιρούς και πολύ πιθανό να το κάνω κάποια στιγμή (μόνο ελάττωμα είναι πως δε μπορώ να διαβάζω απο το pc γαμώτο)

δεν ειναι οτι εχω τοοοοση επαφη αλλα ειναι γεγονος πως μιλαμε για κατι που εχει γραψει ιστορια…

λιγο πολυ ολοι καπου το εχουμε δει…
σε αλλα περιοδικα, σε ταινιες σαν απλη αναφορα, σε κομικ…
σε ψαγμενους προθαλαμους ιατρειων(:!:και ομως:!:slight_smile:
ολο και καπου υπαρχει…

θα περιμενω τα ποστ σας…

edit: και ναι… ειναι λιγο εκνευριστικο το να τα δεις στο pc…αλλα δεν γινεται αλλιως…
edit2: επισης σε διαφορες κορνιζες… αποκλειετε να μην το εχει δει κανεις…απλα δεν το προσεχει η δεν καταλαβαινει τι ειναι…(it’s there, believe me…)

μπα,δεν νομιζω να γινει το ιδιο κι εδω.το mad ειναι ενα περιοδικο που εχει μια γενικοτερη φημη νομιζω και σε ανθρωπους που δεν ασχολουνται ιδιαιτερα με τετοια θεματα(κομιξ,σατιρα).ισως και να κανω λαθος.

εγω το mad κλασικα,το εμαθα απο καποια αρθρα του κομιξ για τον αραγονες παλαιοτερα(δημοσιευε και ιστοριες του).απο εκει ειπα να το ψαξω λιγο παραπανω και το εμαθα καλυτερα,αλλα προς το παρον δεν εχω διαβασει τοσο οσο θα επρεπε:p

αναμενουμε τα ποστ σας:)

__ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!! χαχαχαχαχαχαχα!!! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ!

__Για πες, τι γιατρός είναι; Ο,τι ειδικότητα και να έχει, εκεί θα πηγαίνω πλέον -άνθρωπος με γουστό, κριτικό πνεύμα και… “βλαμμένος” -άνθρωπος εμπιστοσύνης! :smiley:

__Τα λόγια για το MAD είναι λίγα… Βασικά όμως δεν ήξερα ότι σταμάτησε!

__Πριν από πολλά χρόνια κάααπου το είχε πάρει το μάτι μου, κάαατι είχα ακούσει κλπ… Μετά κυκλοφόρησε για λίγο (δεύτερη έκδοση, νομίζω 1995) και στην Ελλάδα και ΦΥΣΙΚΑ είχα πάρει όλα τα τεύχη… (κάπου πρέπει να υπάρχουν…). Μετά σταμάτησε δυστυχώς…

__Οσο για αυτά που κυκλοφόρησαν στις Η.Π.Α. δε το πολυέψαξα τότε… Την εποχή εκείνη το ίντερνετ στην Ελλάδα -ελέω ΟΤΕ- σερνόταν οπότε… Τώρα όμως, αυτό που αναφέρει ο Crimson είναι πολύ ενδιαφέρον, αν κι εγώ κουράζομαι πολύ να διαβάζω βιβλία και περιοδικά μέσω Η/Υ…

__ΕΥΓΕ για το θέμα!

__Και για να πάρετε μιά γεύση από την “βλαμμάρα” του όσοι δεν έχετε πιάσει ποτέ ενα MAD στα χέρια σας, ο Αλφρεντ (μασκότ) σε επικά εξώφυλλα:

… και επειδή ποτέ δεν είναι αρκετά (και επειδή το rocking.gr επιτρέπει μόνο 10 εικόνες-emoticons), απολαύστε μερικά ακόμα, διαλλεγμένα για σας ένα-ένα:

http://www.allflashback.com/images/mad.jpg

http://drawn.ca/wordpress/wp-content/images/mad105.jpg

http://www.babble.com/CS/blogs/famecrawler/2007/11/23-End/mad-lindsay-nicole-britney-paris.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v206/Vintage_GentleMan/MAD-Vintage%20STAR%20WARS/mag-mad-196-197801.jpg

http://backseatcuddler.com/wp-content/uploads/2008/12/madjoker.jpg

http://adland.tv/files/MAD.jpg

http://www.veritaserum.com/media/2004/06/23/mad01.jpg

http://www.evan.org/sw/mad-esb.jpg

http://www.win.org/library/services/yas/magpics/mad.jpg

http://www.acguitar.com/media_files/articles/AGWeb/080415/mad_magazine_cover_lg.jpg

http://www.vanityfair.com/images/culture/2008/05/cusl16_mad0805.jpg

http://jonasbrothersfan.com/Portals/12/Gallery/Album/4172/DSC00095.JPG

http://cdn1.ioffer.com/img/item/100/441/599/znKj6VvcvHfwk1K.jpg

http://s11.bdbphotos.com/images/orig/f/1/f1s26dgqe40k04g.jpg

http://blogs.qc.cuny.edu/blogs/0909N3144/1964MadMagazine.jpg

http://www.retrojunk.com/img/art-images/mad292.jpg

http://pixhost.ws/avaxhome/2008-04-21/489.jpg

http://pixhost.ws/avaxhome/2008-01-22/483_orig.jpg

http://umad.com/Old-mad-magazines.jpg

δυστυχως απο τις 4 ιουλιου εχω παει σε πολλους γιατρους…:?
νομιζω ειναι στον πρωτο παθολογο που πηγα τοτε (λαρισα) αλλα δεν παιρνω και ορκο…

καλα. αμα μιλαμε για εξωφυλλα δεν παιζει…εχουν γραψει ιστορια…
κατι star wars εξωφυλλα να πεφτεις κατω απο τα γελια…8)
επισης Shadowcaster ακομη περιμενω αυτη τη λιστα με την σειρα προτιμησεις των αλμπουμ των theater…[-X [-X[-X:stuck_out_tongue:

[SIZE=“3”]…THE PREGNANT MAN…[/SIZE]
ενταξει τι να λεμε… καταπιανετε με ολα και με ολους…:lol::lol:

Το MAD είναι το κορυφαίο κωμικό περιοδικό. Με σταθερό ύφος και ποιότητα, αλλά δυστυχώς συχνά καταπιάνεται με αμερικανο-αμερικάνικα θέματα τα οποία δεν κατέχουμε, με προφανές αποτέλεσμα να μην γελάμε.

Πάντως στα nineties είχαν κυκλοφορήσει και ελληνικά τεύχη, που είχαν και ντόπιους δημιουργούς, που αντίστοιχα ενέπαιζαν «δικά μας» θέματα (εκλογές, εκπομπές, τον Καρβέλα, τον Μαστοράκη, το τάβλι κλπ).

Αυτό συνέβη και στα eighties, αλλά δεν έχω καμία πληροφορία για εκείνα τα τεύχη. Κανείς;

κατεβασα ενα τευχος για γελασει το χειλακι μου και αντι για αυτο πεθανα σχεδον στα γελια…

κατεβασα το τευχος (#494) που εχει ενα θεμα … the 50 worst things about the internet…

στο 16 εχει αυτο…: Passwords.:Some need six characters.Some need eight characters.Some need only letters.Some need letters AND numbers.We swear we’ve had to create and remember more passwords than the Freakin’ French Underground during all of World War II.

:lol::lol::lol::lol:

και ναι, μερικες φορες το αστειο δεν το καταλαβαινεις γιατι ειναι με αντικειμενο τα τοπικα γεγονοτα αλλα τι να κανουμε…:slight_smile:

edit.: και οσο το διαβαζω θελω να κανω 500 edit αλλα δεν εχει νοημα… ολα ειναι τρομερα…

2ο edit.: δεν μπορω εκλαψα απο τα γελια… εχει μια φωτο του barak obama απο την επισκεψη του στην γερμανια… και ολοι στο πληθος τον κοιτουν αμηχανα λες και βλεπουν τριτης διαλογης support band… και μεσα στον κοσμο φαινεται ενας να λεει…: Freebird.! Play Das Freebird

:lol:

__Κρίμσον, περαστικά!

__Ναι, κοιτώντας τα εξώφυλλα και φυσικά αγοράζοντάς το και διαβάζοντας το περιεχόμενο (τότε πίσω στο 1995, μικρούλης τότε ο Shadow), αποκρυσταλλώθηκαν πλέον για τα καλά οι υποψίες μου πως, στις Η.Π.Α. υπάρχει μεγάλη μερίδα σκεπτόμενων ανθρώπων και πολιτών και πως έχουμε φάει (όπως και οι ίδιοι) πολύ προπαγάνδα για το αντίθετο (με όλες τις προεκτάσεις…).

__Παθολόγος λοιπόν ε, εύγε στον Λαρσέο! Βγάζει φοβερά παλικάρια η Λάρσα (μη μιλήσω και για κοπέλες…! :D), γι’ αυτό αγαπάμε Λάρισα. 8) …α! και για το spoiler που αναφέρεις: το πιστεύεις δε το πιστεύεις, πριν 3-4 μέρες το (ξανα)θυμήθηκα και πήγα να απαντήσω! διάβασα ξανά τα p.m. μας για να τα έχω φρέσκα και να απαντήσω επ’ αυτών, έκανα έναν νοητικό χάρτη αυτών που ήθελα να γράψω-απαντήσω πριν αρχίσω να γράφω και… και με έπιασε ζαλάδα από τον όγκο πληροφοριών και του εσωτερικού debate για το ποιά θα είναι η σειρά, τι θα γράψω κλπ… κρασάρισα! :lol: :lol: αλλά θα απαντήσω, θα το δεις! :smiley:

__Τα ελληνικά τεύχη κυκλοφόρησαν πρώτη φορά το διάστημα 1978?1985 (εκδότης: Α. Σαμούχος), ενώ η δεύτερη κυκλοφορία τους ήταν το διάστημα 1995?1999 (εκδότης ΝΟΜΙΖΩ η “Modern Times”). :slight_smile:

υ.γ. τελικά το MAD (που κυκλοφορεί από το '52!) δεν φαίνεται να έχει σταματήσει (στις Η.Π.Α), απλά πλέον βγαίνουν τεύχη του ανά τετράμηνο…

Ισχύει, κάποιες φορές αναφέρεται για παράδειγμα σε αμερικάνικες σειρές ή περσόνες της τιβί για τις οποίες φυσικά οι υπόλοιποι δεν έχουμε ιδέα, και έτσι χάνουμε το χιούμορ.

Όντως, το MAD συνεχίζει ακάθεκτο, εξάλλου μερικά απο τα πιο πρόσφατα εξώφυλλα που ποστάρατε το αποδεικνύουν περίτρανα.

Στις ΗΠΑ υπάρχει σημαντική μερίδα απο τους πιο σκεπτόμενους ανθρώπους του πλανήτη, απλά ο υπόλοιπος κόσμος (και μεις μαζί, ειδικά η υποτιθέμενη “προοδευτική” αντιαμερικάνικη εκείνη κατηγορία που δεν ξέρει καλά καλά σε τι ακριβώς “αντιτίθεται”) τείνει να υπεραπλουστεύει τα πράγματα, ως συνήθως… Ισχύει βέβαια πως υπάρχει και τεράστιο ποσοστό αμερικάνων που ζουν στο κόσμο τους, και πολύ πιθανό να αντιμετωπίζουν με αρνητικό τρόπο περιοδικά όπως το MAD…

Προσεχώς απο την πλευρά μου ακολουθεί επικό διπλο-τριπλό ποστ αφιέρωμα. 8)

Α, και σχετικά με τα παλιά ελληνικά MAD, τσεκάρετε αυτό το προιόν στο Ebay!

http://cgi.ebay.com/MAD-MAGAZINE-No1-7-1979-GREECE-GRECE-GREEK-GRIECHENLA_W0QQitemZ250524456535QQcmdZViewItemQQptZMagazines?hash=item3a546bd657

Shadowcaster ευχαριστω αλλα δεν το βλεπω…:?
ειδικα μετα την χθεσινη νυχτα που εκανα τα παντα να ηρεμησω αλλα δεν καταφερα τιποτα… μεχρι και το πρωτο επεισοδιο απο το ‘Επτά κακά της μοίρας μου’ με τον Γιώργο Κωνσταντίνου ειδα αλλα τιποτα… (cult or what . . . ?)
επισης [SPOILER]ναι ρε δεν τρεχει κατι… ετσι και αλλιως εδω και πολυ καιρο εχω διαφορες ιατρικες δραστηριοτητες και το ειχα ξεχασει και εγω… ο τελευταιος δισκος που ακουσα και μπηκα ξαφνικα στο νοσοκομειο ηταν το Black Clouds & Silver Linings…:?

ασθενης: δεν πινω, δεν καπνιζω, δεν ξενυχταω, δεν κανω ναρκωτικα…
γιατρος: και εισαι σε αυτη την κατασταση…? ? μηπως να τα αρχιζες…???:!:
[/SPOILER]

ellanor μονο με 150$ … μαγεια…:stuck_out_tongue:
το dvd παντως το σκεφτομαι… αλλα ειναι και αυτοι οι γιατροι που με εχουν τσακισει …[-X
μαλλον παει για download…(αν το βρω…) κριμα…:frowning:

και κατι γενικοτερα…
παντα σιχαινόμουνα αυτο το “ε, αυτοι οι αμερικανοι… ζωα σκετα…” δεν ειναι ετσι…
απλα ειναι σε αυτη την θεση για πολλους λογους… μια χαρα πραγματα υπαρχουν και γινονται στο αμερικα…

ξεχαστηκε λιγο το θρεντ μου φαινεται…:slight_smile:

Ωραία λοιπόν. Χρωστάω ένα ποστ, είχα πει πως θα το κάνω, βρήκα λίγο χρόνο διαθέσιμο, νά’ το λοιπόν!

[SIZE=“4”][FONT=“Times New Roman”]MAD MAGAZINE - Ένα μικρό αφιέρωμα[/FONT][/SIZE] (το μεγάλο το φυλάω για το blog μου! :P)

Το MAD είναι απλά το μεγαλύτερο σατιρικό περιοδικό του πλανήτη. Είναι επίσης το μόνο περιοδικό που διαλαλεί απο το εξώφυλλο του πόσο φτηνό είναι, καθώς και το μόνο που δε διστάζει συνεχώς να αναφέρεται στο πόσο χαζοί και βλαμμένοι πρέπει να είναι οι αναγνώστες του!

Όλα ξεκίνησαν το 1952, όταν ο θρύλος που ακούει στο όνομα Harvey Kurtzman αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο περιοδικό κόμικς, που θα σατιρίζει όλα τα υπόλοιπα. Ο τίτλος αυτού “MAD” και ιδού το πρώτο, περίφημο εξώφυλλο, σχεδιασμένο απο τον ίδιο τον Kurtzman.

To ΜΑD ξεκίνησε ως αμιγώς περιοδικό κόμικς, τα κείμενα του οποίου γράφονταν εξ’ολοκλήρου απο τον Kurtzman, και τα σχέδια γίνονταν απο ορισμένους απο τους λαμπρότερους σχεδιαστές της εποχής όπως ο Will Elder, ο Wallace Wood και ο Jack Davis. Το θέμα είναι πως για πρώτη φορά οι ιστορίες δεν κυμαίνονταν στα συνηθισμένα πλαίσια της εποχής, αλλά διακωμωδούσαν (με σαρωτικό τρόπο) όλα τα υπόλοιπα δημοφιλή κόμικς. Όλες οι γνωστές σειρές βρήκαν τον μπελά τους στο MAD. Σούπερμαν, Μπάτμαν, Μίκυ Μάους, Ποπάι, αλλά και σειρές της τηλεόρασης ή κινηματογραφικές ταινίες.

Το MAD είχε ήδη προκαλέσει σάλο με τα εξώφυλλα του, ενώ είχε πάει και στα δικαστήρια σε φάσεις. Οι δημιουργοί του όμως συνέχιζαν απτόητοι. Το κάτω για παράδειγμα είνια παρωδία του περιοδικού LIFE, με σχέδιο απο τον μοναδικό Basil Wolverton.

Αν και αρχικά είχε ως επίκεντρο του το νεαρότερο κοινό, σταδιακά το MAD μετατράπηκε σε περιοδικό για ενήλικες. Στόχος του δεν ηταν μόνο τα κόμικς πια, αλλά ολόκληρη η μαζική κουλτούρα, η πολιτική, τα κοινωνικά ζητήματα, τα πάντα! Η μεταμόρφωση έγινε το 1955 . Κάποια στιγμή εκείνη τη χρονιά έκανε και την εμφάνιση του ο Alfred, η περίφημη μασκότ του ΜΑD, που έμελε να γίνει μια απο τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες παγκοσμίως. Κάτω είναι το πρώτο του εξώφυλλο.

Τίποτα δεν άφησε ασχολίαστο το MAD. Η ιστορία του είναι η ιστορία της Αμερικής (και όχι μόνο) του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. Ήταν εκεί για παράδειγμα στον Ψυχρό Πόλεμο… κάτω μια σελίδα απο μια ψυχροπολεμική παρωδία του West Side Story (είμαστε στις αρχές των '60ς) απο τον μοναδικό καρικατουρίστα του MAD Mort Drucker. Διακρίνονται οι μορφές του Νικίτα Χρουστσόφ και του Φιντέλ Κάστρο.

To MAD ήταν εκεί στην εμφάνιση όλων των θρύλων της μουσικής που ακούμε. Ήταν εκεί στον Έλβις, ή στους Beatles, ή στο Woodstock. Προσοχή! Η περίφημη κάτω διαφήμιση σαμπουάν με τον Ringo Starr έχει γίνει απο τον Frank Frazetta! Ναι, ο θρύλος του fantasy illustration έχει περάσει - και αυτός - απο τις σελίδες του MAD, έστω και για λίγο. Όσο αφορά την τρελή σκηνή κάτω με το Woodstock, ο δημιουργός της δεν είναι άλλος απο τον μοναδικό Sergio Aragones, του οποίου τα - πάντα χωρίς λόγια - στριπ στο MAD παραμένουν απο τις διαχρονικότερες του στιγμές.

συνέχεια στο επόμενο ποστ ~

[SIZE=“4”]…Συνέχεια απο το προηγούμενο (βλέπε πίσω σελίδα)[/SIZE]

Ένας ακόμα απο τους μεγάλους δημιουργούς του MAD υπήρξε ο θεοπάλαβος Don Martin, η δουλεία του οποίου ανήκει στις κορυφαίες στιγμές του περιοδικού.

Το περιοδικό δεν άφησε τίποτα όρθιο. Μερικές φορές η σάτιρα γινόταν με τη μορφή αντι-διαφημίσεων, μερικές φορές με τη μορφή στριπ, μερικές φορές με τη μορφή αφισών, οτιδήποτε. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 για παράδειγμα, με το ξέσπασμα του φεμινιστικού κινήματος, το MAD ήταν εκεί, με τον δικό του τρόπο.

…Ή για παράδειγμα στην σεξουαλική επανάσταση της εποχής. Επιλέγω τυχαία αυτά τα κοινωνικά θεμάτα, ανάμεσα απο πολλά που το MAD έθιξε.

Στους δημιουργούς να αναφέρω οπωσδήποτε και τον τιτανοτεράστιο Al Jaffee, τον πιο εφευρετικό και πρωτότυπο ίσως απο όλους τους δημιουργούς του MAD, του οποίου τα θέματα απλά δεν περιγράφονται. Πρέπει να τα διαβάσει κανείς. Ο ίδιος εφηύρε και τα περίφημα οπισθόφυλλα με την κρυφή εικόνα, την οποία βλέπεις μόνο όταν διπλώνεις τη σελίδα…

Η παρωδία ταινιών ή celebrities φυσικά υπήρξε διαχρονικό θέμα του MAD σε όλη την ιστορία του…

Το MAD ευτυχώς συνεχίζει να κυκλοφορεί, και η ποιότητα του παραμένει το ίδιο μεγάλη. Κλείνω λέγοντας πως το περιοδικό αποτελεί τεράστια προσωπική πηγή έμπνευσης. Δύο σκαν τα άφησα για το τέλος. Το ένα για τον φίλο μου Lupin, μια που γουστάρουμε South Park. Ιδού τι έχει πει ο ίδιος ο Trey Parker για το MAD, σε εισαγωγικό κείμενο του που δημοσιεύτηκε σε μια απο τις εκδόσεις βιβλίου του περιοδικού (το κείμενο έχει τρελά γέλια!)

Και για να μη ξεχνάμε σε τι φόρουμ βρισκόμαστε, κλείνω με αυτή την εικόνα!

αυτα ειναι!να πω την αληθεια τα περιμενα με μεγαλη ανυπομονησια αυτα τα ποστ,γιατι γενικοτερα εμπιστευομαι και τη δικη σου κριση και του λουπεν σε αυτα τα θεματα:)

να πω την μαρτια μου,τους περισσοτερους απο τους σχεδιαστες που ανεφερες δεν τους ηξερα,αλλα θα επανορθωσω.:stuck_out_tongue:

τελος,τα τευχη του μαντ,παλια και καινουρια που μπορουμε να τα βρουμε?γιατι εκτος απο ιντερνετ δεν εχω βρει και ειμαι πιο πολυ της παραδοσιακης αναγνωσης περιοδικων και βιβλιων:D

Mακάρι να μπορούσα να σου πω που μπορoύμε να βρούμε τα παλιά τεύχη. Εδώ στην Ελλάδα μόνο κάτι Μοναστηράκια ξέρω, αλλά και πάλι, δύσκολα βρίσκεις, έχω πετύχει κατά καιρούς, αλλά όχι εύκολα.

Ίντερνετ, η καλύτερη πηγή που ξέρω. Ebay και τέτοια… Αν ξέρει κανείς καμιά άλλη ας πει, γιατί ενδιαφέρομαι.

Φυσικά υπάρχουν και οι συλλογές που βρίσκεις σε βιβλία στα βιβλιοπωλεία, τις οποίες να πάρεις ΟΛΕΣ. Ξεκινώντας απο τα ιστορικά “MAD about the fifties/sixties/seventies” etc.

Κατα τ’άλλα, το πα εγώ, μικρή κίνηση το θρεντ, πέρα απο τους γνωστούς, και καναδυο ευχάριστες εκπλήξεις. Το λέω ξανά, δεν είμαστε κομιξόχωρα γαμώ. Έίναι και μουσικό αυτό το φόρουμ, για μια ταινία θα γράψουν οι πάντες, για τα κόμικς πολύ λιγότεροι, τι να γίνει.

[SIZE=“3”]ellanor[/SIZE] μπραβο…
μια χαρα τα ειπες…:slight_smile:

και εγω ρε γαμωτο δεν μπορω…
θελω να εχω κατι στο χερι να το διαβαζω…
τα κατεβασα ολα απο τορρεντ που ειχε το dvd με τα απαντα εως μια χρονια αλλα ειναι κουραστικο…

αλλα και ετσι σε καταφερνει να εχεις ενα χαμογελο κολλημενο στη φατσα σου…

:slight_smile: