Αν και μικροτερη-πληθυσμιακα-χωρα απο αλλες με τεραστια παραδοση στην ροκ μουσικη (Ηνωμενο Βασιλειο, Αμερικη, Γερμανια) εχει βγαλει πολυ αξιολογους μουσικους και μερικους απο τους αγαπημενους μου. Ενδεικτικα:
Neil Young: Ο μεγαλυτερος τραγουδοποιος και στιχουργος της ροκ. (Υποκειμενικα παντα)
Rush: Μεσα στα 3 σπουδαιοτερα progressive groups.
Tea Party: Καλυτερο ροκ γκρουπ της τελευταιας 15ετιας.
Jeff Healy: Εκ των κορυφαιων, αν οχι ο κορυφαιος τωρινος μπλουζ κιθαριστας ο οποιος μαλιστα ειναι και τυφλος!
James LaBrie: Τωρα αυτο δεν ξερω αν το λεω για καλο αλλα τελος παντων.
Επισης, μουσικοι που δεν μ’αρεσουν προσωπικα αλλα στο ειδος τους ειναι εκ των κορυφαιων.
Bryan Adams
Sebastian Bach
Jeff Waters
David Townshend
The Band
Joni Mitchell
The Guess Who
Ειναι κι αλλα καλα τα οποια δεν γραφω. Πειτε καμια αποψη κι εσεις. Και μην ξεχναμε την Αβριλ.
__Ωραίο θέμα! Σωστά όπως τα λέτε φίλοι μου! Δεν είναι τυχαίο που το πολιτισμικό τους επίπεδο είναι τόσο υψηλό…
__Και μιας και αναφέρατε όλα τα σχήματα που -τουλάχιστον τώρα- μου έρχονται στο νου, να προσθέσω κάτι άλλο ως κορυφαίο του Καναδά… ΓΥΝΑΙΚΕΣ!! 8) Μιλάμε, έχει ΤΡΕΛΑ γκομενάκια!! :lol:
__Δεν έχω πάει απο εκεί ο ίδιος, αλλά μία Ελληνοκαναδέζα που γνώρισα, το γενικότερο επίπεδό τους και τρόπος σκέψης και το τι έχω συναντήσει στο ίντερνετ και ξέρω απο γνωστούς μου, ε, αυτή την άποψη έχω. Φυσικά δε μιλάω μόνο για εξωτερική εμφάνιση, αλλα και για “πολιτιστική ψυχοσύνθεση”… Π.χ. έχω ακούσει για τις βόρειες χώρες της Ευρώπης, “τρελά πράματα”, πολύ πέρα απο μικροελληνικούς κομπλεξισμούς κλπ, ΑΛΛΑ αυτό είναι παντελώς άσχετο με το θέμα μας οπότε σταματώ εδώ! (viva miss Canada -miss Universe! --> http://www.quebecblogue.com/images/natalie-glebova-miss-univer.jpg)
Η ξαδερφη μου που ειναι ελληνοκαναδεζα και μενει εκει ειναι πολυ πιο ομορφη απ’αυτην που εδειξες. Οντως πρεπει να εχει κορυφαιες γκομενες.
Γαμα τα συγκροτηματα, παμε για γκομενες Καναδα?
Πολύ ωραίο θέμα. Εξαιρετική περίπτωση χώρας ο Καναδάς όσον αφορά τη μουσική. Παρόν σε πολλά είδη της μέταλ/ροκ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι “κάφροι”. Ξεκινάμε:
Με τους θεούς του black metal Blasphemyμία απ της πρώτες μπάντες του είδους. Καταπληκτικοί!
Συνεχίζουμε με το καμένο death/back των Axis of Advance και των Revenge. Στη φλέβα των Blasphemy αλλά ακόμα πιο ακραίοι, τέρμα μισάνθρωποι και μηδενιστές. Καλές περιπτώσεις αν είστε μέσα για πολύ ακραίες καταστάσεις.
Για τους λάτρεις του τεχνικού death metal οι φοβεροί Cryptopsy και οι Goreguts, ενώ, για όσους αρέσκονται στο να καταναλώνουν “προϊόντα” που σπρώχνει το Hammer έχουμε και τους πιο περίεργους και ψιλό-industrial Strapping Young Lad του Devin Townsend.
Για το τέλος μια περίεργη περίπτωση μπάντας, που ανακατεύει το Doom, το Sludge, το Grind και το Black υπό το όνομα Goatsblood. Προσωπική εκτίμηση:οι τύποι γαμάνε.