δεν καταλαβαίνω γιατί μου δίνεις το λινκ, είπα εγώ ότι βαρεθήκαμε τη ζωή μας; btw η μπάντα εκείνης της βραδιάς ήταν οι gojira, άσχετο.
αυτό που λες λέω κι εγώ, τότε ήταν περίπου 10.000. και ήταν και φεστιβάλ. με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, αν ερχόντουσαν μόνοι τους οι maiden (ναι, έστω και για την maiden england tour) με καμιά lauren harris για support, πόσοι να πήγαιναν δηλαδή.
Εγω καθολου δεν βαρεθηκα την ζωη μου το 2010. Και γαμω ειχα περασει… Οσο για φετος με support Motorhead ή King Diamond που ειχαν ακουστει δεν νομιζε να τιθεται θεμα μικρης προσελευσης κοσμου, παραπανω κοσμο απο το 2010 θα εχει.
Εννοειται οτι η συγκεκριμμενη τουρ με αυτο το σετλιστ ειναι μεγαλος κραχτης. Προσωπικα θα κατεβαινα Αθηνα. Για περιοδεια με νεο αλμπουμ σε καμμια περιπτωση
αφού μιλάτε για κόστη, να σας ενημερώσω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 2 νταβάδες
Ο πρώτος λέγεται “κράτος” και βάζει 23% ΦΠΑ + φόρο κάπου 20% γιατι εδώ είμαστε μα…κες και θέλουμε Νταλάρα και Βανδή και δεν κατανοουμε ο΄τι το φεστιβάλ είναι πολιτιστικό γεγονός που θα σου φέρει κόσμο.
Ο δεύτερος είναι η φίλη μας η ΑΕΠΙ, που θέλει και αυτή την τροφή της για να μπορεί να πληρώσει δικαιώματα σε Μαζωνάκηδες και στο μέγα μουρλό το Νotis, 12% παρακαλώ ήταν πριν λίγα χρόνια.
Ξέχασα και τα Δημοτικά τέλη…οπότε do the bloody maths…τα συγκροτήματα δεν είναι φραγκοφονιάδες, αλλά με το μισό κόστος υπερ πατρίς και πίστης γιαυτό έχουμε αυτές τις τιμές.
Η Ελλαδίτσα ΠΟΤΕ δεν είχε ροκ/φεστιβαλική/πολιτιστική/εναλλακτική (you name it) κουλτούρα. Μια ζωή μπουζούκι, γαρύφαλλο, σκυλάδικα και πρωινάδικα. Αυτοί ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε. Περαστικά μας
Δεν είναι μόνο αυτό, είναι ότι στα 10 ευρώ για το cd της αγαπημένης σου μπάντας το 1 ευρω πάει στο γκρούπ και άλλο ένα ευρώ πάσει στην ΑΕΠΙ για να πληρώνονται οι μαζωνάκηδες, οι μελισσούλες κ τα λοιπά μπάζα.
“πνευματικά δικαιώματα” λέγεται, πως θα κινηθεί όλη αυτή βιομηχανια; με τα 100 cd που πουλάνε; άντε η Βίσση να πουλήσει 3-4.000, ως εκεί όμως. και όλα τα άλλα είναι προπωλήσεις από τις εταιρείες, βγάζει πχ 10.000 τεμάχια και συμφωνεί σε ένα κόστος με μαγαζιά για να φαίνεται ότι πούλησαν.κανονικά όμως δεν έχουν φύγει πάνω από 100 τεμάχια με το ζόρι.
Δηλαδή, έχουμε ένα δισκάδικο στην Ελλάδα. Πουλάει με 15? ένα metal CD (πχ Maiden, Amon Amarth, Accept, ότι γουστάρεις), άσχετο με την Ελληνική μουσική βιομηχανία. Μέσα σε αυτά τα 15? το δισκάδικο πρέπει να χωρέσει κόστος αγοράς, ΦΠΑ, φόρους, κέρδος και 1,5? στην ΑΕΠΙ??? Κατάλαβα καλά???
sorry που άργησα…κάπως έτσι ήταν ως το 2008 που ασχοληθηκα τελευταια φορά, ενα ποσο παει σε ΑΕΙΠ aka “πλήρωνε τον μαζωνάκη να διασκευάζει τούρκικα σκυλοποπ με ελληνικό στοίχο και τον notis να το παίζει adolf” #wrse
Δυστυχως οσο περναει ο καιρος λιγοστευουν δραματικα οι πιθανοτητες να ερθουν οι Iron Maiden στην Ελλαδα. Και να ηταν μονο οι Maiden. Ανακοινωνουν ευρωπαικη περιοδεια οι Sabbath, με νεο δισκο στις αποσκευες τους, και παλι η Ελλαδα δεν ειναι μεσα. Κυριολεκτικα συναυλιακος μεσαιωνας.