ο μακαρίτης μαμούσε…
καλά ΑΝΕΤΑ Vai…
ο μακαρίτης μαμούσε…
καλά ΑΝΕΤΑ Vai…
Malmsteen:
Acatrazz- No Parole from Rock n’ roll
Rising force
Trilogy
Odyssey
Vai:
Flex-able
Passion and Warfare
Fire Garden
The Ultra zone
φαντάζομαι ότι το ξέρετε οι περισσότεροι το παρακάτω βιντεο, αλλά είναι must για όσους δεν το γνωρίζουν:
οι γκριμάτσες του είναι όλα τα λεφτά! δείτε το όλο… Ούτε γκόμενα να είχε την κιθάρα μιλάμε!!
Yngwie Malmsteen θα έλεγα, δεν ξέρω γιατί. Πάντως είναι εξαιρετικοί και οι δύο…
steve vai
Εχοντας δει Joey Vera και τις γκριματσες του, αυτο το βιντεο δεν με εντυπωσιασε!
Πολυ καλο παντως και ενα απο τα αγαπημενα μου τραγουδια του.
steve vai για ολα!συνθεση,τεχνικη,μουσικοτητα,performing…
Μαλλον το ακριβως αναποδο συμβαινει… ο malmsteen εχει μεινει ως φαφλατας κιθαριστας και ολοι παραβλεπουν τις κομματαρες που εχει γραψει. Προσωπικα, τα 2 πρωτα του ειναι μεσα στους 20 καλυτερους δισκους στο metal και για τις κομματαρες που περιεχει και για την αριστη κιθαριστικη δουλεια.
vai ευκολα… 8)
…αυτό:):!:
Είναι διαφορετικό στυλ τελείως και δεν μπορούμε να συγκρίνουμε.
Ο Malmsteen έχει πιο ροκ ύφος σε συνδυασμό με μπαροκ. Βλέπει την κιθάρα σαν όργανο για να συνθέσει τοκατες και κοντσερτα για σόλο. Μου αρέσουν οι συνθέσεις του αλλά έχει γίνει κουραστικός γιατί κυκλοφορεί μεγάλο όγκο υλικού.
Δεν είναι όμως τόσο κολλημένος όσο διατείνονται οι εχθροί του, όχι περισσότερο από τον μέσο ροκ-μεταλ κιθαρίστα.
Ειδικά στην Ελλάδα όλοι ακούνε μόνο το πρώτο του γιατί έτσι γράφει ο Χακος και ο κάθε συντάκτης περιοδικού!
Δεν νοείται όμως να βλέπω σε περιοδικά βαθμολογίες επιπέδου 4/10 και 6/10 σε άλμπουμ επιπέδου ΄Trilogy’-‘Fire and Ice’ για παράδειγμα ενώ την ίδια στιγμή 9/10 σε κάθε άλμπουμ από Hammerfall-Stratovarius-Nevermore-Grave Digger κλπ…
Δεν αντιλέγω στο ότι είναι μεγάλος καραγκιόζης και αντιπαθητικός και ίσως αυτά τα καμώματά του να επηρεάζουν και τους κριτικούς.
Ο Vai έχει πιο μεγάλη ποικιλία. Δεν μου αρέσουν όμως οι πιο πολλές συνθέσεις του.
Προτιμώ McLaughlin, Holdswarthκαι Dimeola αν θελω να ακούσω κάτι σε πιο τζαζ. Ειδικά ο πρώτος δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι μέτριο και έχω ακούσει άπειρο υλικό του (Mahavishnu, Miles Davis, Shakti κλπ προσωπικά του).
Πανευκολα Vai, καποια στιγμη πρεπει να κανω μια εκτενη αναφορα στη δισκογραφια του (μεχρι εκει που χω παρακολουθησει τουλαχιστο). Ο Malmsteen σημαντικος, σεβαστος, αλλα αυτο το μπουρμπουληθρε παιξιμο του δεν το αντεχω. Ειναι συγκεκριμενα πραγματα ή συνδυασμοι που δε μ αρεσουν στη μουσικη, κι αυτο το νεοκλασσικο μπαροκ πες το οπως θες με κανει να βγαζω σπυρια στη περιπτωση του.
Ο Vai απο την αλλη επεσε στη παγιδα του οτι ειναι πολυ καλος κιθαριστας, και απο ενα σημειο και επειτα βασισε περισσοτερο τα λαιβ, αλλα και τα τραγουδια του σε εντυπωση παρα σε μουσικη. Που λαιβ ειναι ακομα εντυπωσιακος, θυμαμαι στο Σπορτινγκ που χε βγει εκει στο Αλιεν Λαβ Σηκρετς με τα γαντια με τα λεηζερ και σου βαζε λιγη παπατζα να το κανει ενδιαφερον. ή τη προηγουμενη φορα που δεν ειχα παει, που χε τη τριταστη κιθαρα σε σχημα καρδιας. Αλλα οι τελευταιοι δισκοι (αν εξαιρεσεις το νεο που δεν το χω ακουσει περαν απο κατα δυο τραγουδια) δε μου κανουν τοσο, σα να το εχασε στη πορεια.
Συγνωμη αλλα δε μπορω να πιστεψω οτι οντως καποιοι εδω μεσα εχετε ακουσει malmsteen. Σιγουρα εχει γραψει καλυτερα τραγουδια απο ολους τους αλλους φαφλαταδες…Ακουστε και μετα γραψτε
Εξαρτάται…
Vai για την “τρέλα”, την πρωτοτυπία, το στύλ και ότι παίζει και arpeggios…
Malmsteen γιατί μας χάρισε το Marching out και για το σόλο στο I am a Viking :vibrate:
Το θέμα είναι ότι είναι μουσικά νεκρός εδώ και 20 περίπου χρόνια. Σαν να είχε διακοπτάκι ταλέντου-έμπνευσης και κάποιος να πάτησε το off στα early-mid 90s…ακόμα και οι φοβεροί και τρομεροί μουσικοί που απάρτιζαν τη μπάντα του, δεν βοήθησαν να βγει προς τα έξω ένα καλύτερο αποτέλεσμα…είχαν άλλωστε μηδαμινή συνθετική συνεισφορά…
Και σου μιλάει ένας άνθρωπος που τον Malmsteen των 80s τον έχει εικόνισμα.
Noμιζω οτι ειδικα αν μιλαμε για arpeggios, sweep picking κλπ κλπ μονο Μalmsteen. Ειναι ο κιθαριστας που τα καθιερωσε/ενεταξε στο κιθαριστικο ρεπερτοριο της σκληρης μουσικης (μαζι φυσικα με Vinnie Moore, Paul Gilbert, Jason Becker), οποτε μπορουμε να πουμε πως ειναι κατι σαν σημα κατατεθεν του. Οχι τοσο του Vai.
Συμφωνώ για το σήμα κατατεθέν του Malmsteen. Απλά το είπα για τον Vai γιατί δεν παίζει μόνο arpeggios αλλά και arpeggios… Και για να μή θεωρηθώ “κολλημένος”, ορίστε:
Κάπου στο 2’ 48" ακούμε εμείς το σόλο…
Φήμες λένε ότι είχε ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα, απλά ο ήχος έφτασε σε μας αργότερα!!! Τρέλλα!!! :lol:
8O
Κάτι τέτοια έκανε σε live αυτοσχεδιασμούς του με Rainbow ο Blackmore απο τα mid 70s όπως νομίζω και ο Roth. Οπότε, σκληρή μουσική με αυτές τις τεχνικές παιζόταν και πιο πριν. Απλά ο Σουηδός τα 'κανε μόδα.
O Blackmore δεν χρησιμοποιουσε sweep picking, μαλλον μπερδευεσαι.
Αλλο τ οτι ειχε oντως μεγαλη επιδραση στον Yngwie.
vai ανετοτατα.για το συναισθημα και γιατι του αρεσουν τα ντονατσ