πφ, πάει το σεντόνι, κράσαρε ο browser. πάμε περιληπτικά τώρα.
Αφήνω Multiple Choice, αλλά μη το ξεπατώσετε, 2 επιλογές μαξ ο καθένας πληζ.
Το ντεμπούτο Invasion το άφησα εκτός πολλ, μετριούτσικό είναι και σε διαφορετικό ύφος από τον ήχο που για το οποίο έγιναν “γνωστοί” οι Manilla Road. Το Metal μπαίνει με το σπαθί του όμως στο δημοψήφισμα, είναι εμφανής η στροφή σε πιο επικομεταλλικά μονοπάτια και μας βάζει στην τελική ευθεία για τα ΕΠΗ που ακολουθούν. Το Dreams of Eschaton τοποθετείται χρονικά ανάμεσα στο Invasion και το Metal. Κυκλοφόρησε με το Metal Invader ένα φεγγάρι, η πρώτη μου επαφή με τη μπάντα! Πριν μερικά χρόνια κόπηκε σε βινύλιο με κάποια έξτρα κομμάτια κάτω από τον τίτλο Mark of the Beast (δεν ξέρω αν υπάρχει και σε σινδί).
Ακολουθεί η τετράδα τους έπους με τα αριστουργηματικά Crystal Logic, Open the Gates, The Deluge, Mystification, με το τελευταίο να θρασίζει κάπως. Στη συνέχεια κυκλοφορούν τα Out of the Abyss και The Courts of Chaos και διαλύονται. Ο Shelton φτιάχνει ένα προτζεκτ και (αν έχω καταλάβει καλά) κυκλοφορεί δίσκο υπό το όνομα των Manilla Road, πιθανότατα για εμπορικούς λόγους, μιας και ήταν πασίγνωστοι, λολ. Τέλος πάντως, το The Circus Maximus παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια.
Επαναδραστηριοποιούνται τη νέα χιλιετία με βοήθεια πλέον στη φωνή και κυκλοφορούν 4 ακόμα δίσκους. Δεν έχω εντρυφήσει ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο και πιθανότατα τα αδικώ, βάζοντάς τα σε δυάδες, αλλά δεν ήθελα να μείνει κάποιο στην απ’ έξω.
Πείτε καμμιά κουβέντα να μάθουμε και τίπουτις.
ψ. έπεσα προχτές πάνω σε αυτό, ήμαρτον ρε φίλε, τι κάθεσαι και γράφεις… ελπίζω να μην είσαι εσύ μάνο : P
Το ‘‘Crystal Logic’’ αποτελεί το πρώτο τους και μοναδικό album με την δισκογραφική Iron Glory Records, αφού στο επόμενο διαμάντι τους, ‘‘Open the Gates’’ (του οποίου το φανταστικό εξώφυλλο, παρεπιμπτόντως, επιμελήθηκε ο Eric Larnoy), υπέγραψαν στην Dragonheart Records, απo όπου, επίσης, έφυγαν, για να επιστρέψουν στην Cult Metal Classics Records στο ‘‘Out Of The Abyss’’ (τον τελευταίο δίσκο της ‘‘χρυσής περιόδου’’ τους) υπό την επωνυμία της οποίας είχαν κυκλοφορήσει τα δύο πρώτα τους album (για το ‘‘Mystification’’, το horror album τους, εμπνευσμένο από τα διηγήματα του Edgar Allan Poe, είχαν υπογράψει στην Sentinel Steel - οι άνθρωποι θα είχαν τρελαθεί να αλλάζουν κάθε τόσο κωλοεταιρίες).
…