Manowar - Principal, Θεσσαλονίκη[17.3.2011] + [18.3.2011] + [19.3.2011]

Ο,τι ειπαν τα παιδια βασικα… αυτο το σετλιστ δεν κανει καθολου κοιλια σε αντιθεση με της παρασκευης που για 3 τραγουδια του ep ψιλοπαγωσε ο κοσμος. αν πχ ειχε kill with power, call to arms, the gods made heavy metal, fighting the world και την παρασκευη θα ηταν απαιχτο. Και παλι ομως ακουσα blood of my enemies, ολα καλα :!:

και συμφνωνω απολυτα για ο,τι ειπωθηκε για ντεμαιο, τεραστια μαλακια του και προσωπικα ξενερωσα αρκετα εκεινη τη στιγμη που βγαινει και λεει αμα ξαναγινει crowdsurfing σταματαμε (τον ιδιο τυπο τον σηκωσαν 2 φορες, ουτε καν crowdsurfing δεν εκανε, απλα τον σηκωσαν…σιγα τα αυγα δηλαδη)

Έλα ρε εδώ θα ακύρωνε live αν τον ενοχλούσαν στον ξενοδοχείο :wink:

Πήγαμε με τον Paul και μόνο φάπες δε φάγαμε από Αραβίδη

Ένα σκηνικό που ακούστηκε με 2 ανάπηρα παιδιά και τον εξώστη ισχύει?

Ξέρω ότι είπε στους διοργανωτές να κατεβάσουν τον κόσμο από τον εξώστη. Για το συγκεκριμένο που λες όμως δεν ξέρω/άκουσα κάτι.

Τέλος πάντων βγήκε βρώμα ότι είχαν ανεβάσει ένα ανάπηρο παιδί (ή 2 δε ξέρω τώρα τι μαλακίες λέγονται) και ότι ο DeMaio στράβωσε επειδή είχε ζητήσει να μην είναι κανένας εκεί πάνω και έλεγε κάτι πίπες του τύπου “κανένας δεν είναι πάνω απ’ τους Μanowar”.
Αλλά εντάξει δεν το δένω και κόμπο, μη γίνω και ράδιο αρβύλα.

Νταξει μπορει ποτε να μην γουσταρα μανογουορ, αλλα εντελως αντικειμενικα μου φανηκε λίγο τραβηγμένη η όλη υποθεση με την ομιλια και κατι-παραπανω-απο-στημενη αφου ήταν ίδια και τις 2 μερες (απότι εμαθα και ειδα στο tube) Απλά πιστεύω ότι θα ταν πιο τίμιο από μια μπάντα της φήμης τους να κανουν κατι πιο αυθορμητο σε αυτο τον τομέα αφού το κοινο τους τους αγαπά τόσο και δεν έχει αναγκη απο στημμενες βλακειες για να τους αγαπήσει. Αυτά :-s

Ήταν η 4η φορά που τους έβλεπα, πρώτη το 1992 στο ειρήνης και Φιλίας, το 1994 στο Ιβανώφειο και πέρσι στην Σόφια στο Sonisphere. Αντικειμενικά ήταν η καλύτερη συναυλία από αυτές καθώς και και πολλά καραγκιοζιλίκια δεν κάνανε και μεγάλη διάρκεια είχε η συναυλία…
Την πρώτη φορά στην Αθήνα ήταν πραγματική απογοήτευση ακόμα και για μένα που στα 20 μου ήμουν τρελός φαν (χωρίς όμως να είμαι πρόβατο)…χάλια setlist, καραγκιοζιλίκια άπειρα και γύρω στη 1.30’ διάρκεια…
Στο Ιβανώφειο νομίζω ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα από πλευράς συμπεριφοράς επί σκήνης αλλά και πάλι χάλια setlist…όταν στα τέλη του΄90 είσαι τρελός Μanowarας πας να ακούσεις από Dark Avenger, Revelations, Secret of Steel και Gloves of metal μέχρι Bridge of death, Each dawn I die, Army of trhe Immortals, The Oath, Thor, Mountains, Guyana, Defender κ.α. …αλλά τίποτα από όλα αυτά… Κill with Power και Sign of the Hammer και στις δύο, στην μία Blood of my Enemies και κλασσικά Battle Hymns καθώς τότε πάντα με αυτό έκλειναν τις συναυλίες τους…
Ακόμα και σήμερα θεωρώ ότι για όσους μεγάλωσαν με Manowar από τα τέλη των 80’s τα setlisτ και των 3 ημερών είναι μετριότατα…αλλά οκ…η μπάντα δείχνει για κάποιο ανεξήγητο λόγο να αγνοεί πολλά από τα πραγματικά μεγάλα τραγούδια της από τα Into Glory Ride, Hail to England και Sign of the Hammer (και πλέον αγνοεί και το Triumph Of Steel το οποίο κατά την ταπεινή μου γνώμη αν το έβγαζαν σήμερα θα γινόταν σεισμός…)
Στη Σόφια δεν τη θεωρώ καν συναυλία…όσοι παραυρέθηκαν καταλαβαίνουν πόσο γελοία φάση ήταν…
Τελειώνοντας, νομίζω ότι οι Manowar αδίκησαν πάρα πολύ τον εαυτό τους με το προφίλ που καλλιέργησαν…ξέρω πολλοί θα πουν ‘στα τέτοια μας’ αλλά πιθανόν όλο αυτό να είχε αρνητικές συνέπειες και στην ποιότητα της δουλειάς τους, η οποία από ένα σημείο και μετά έπεσε κατακόρυφα…

Mα γιατι να το παρει κανεις ολο αυτο στα σοβαρα,σιγα μη νομιζει ο Ντι Μαιο οτι θα κερδισει φανς η κατι ετσι.Να καβλαντισει ηθελε,να πει τα δικα του τα γραφικα να διασκεδασουν/γουσταρουν οι φανς και αυτο ηταν.Οταν παιζουν 22-23 κομματια και σου δινουν τα μυαλα σε σακουλα να τα παρεις σπιτι,ολα τα αλλα εχουν ελαχιστη σημασια και αντιμετωπιζονται ως εξτρα.

Ασταλδε δε μπορω να αποφασισω τι ειναι πιο lame.Αυτο το ‘‘κατσεναποσταρωστοροκινγκ’’ κατα τη διαρκεια της συναυλιας η που βαθμολογεις τις μερες:-s

Ο αποπανω ξεχασε να σχολιασει τη συναυλια του 07’.Kαι να μας εξηγησει με ποιον τροπο επηρεαζει το ιματζ την εμπνευση.

Πάντως χθες στα encore ήταν πολύς κόσμος πάνω.

προφανως δεν πηγε το 07 ρε, τεταρτη φορα αυτη ηταν :!:

Ναι,ασχετα αν πηγε η δε πηγε,επειδη λεει οτι αγνοουν τα επη κτλπ.

Sorry ε δε θα το ξανακάνω #-o

Τυπικη απαντηση,5/10.

@ pumpkin

φίλε pumpkin η συναυλία που αναφέρεσαι έγινε 15 χρόνια μετά από την εποχή θα που ακολουθούσα παντού όπου και να πήγαιναν…δεν πήγα γιατί για καμμία μπάντα δε πηγαίνω εδώ και καποια χρόνια στην Αθήνα όντας από Θεσσαλονικη και επειδή εδώ και πολλά χρόνια το metal δεν είναι για μένα η πρώτη μουσική προτεραιότητα…τόσο απλά…
όσο για το άλλο είναι μεγάλη συζητηση για να γίνει σε forum…

πολυ λογος γινεται για το λογο του demaiο
εγω γελαγα με τη προφορα του παντως πολυ καλυτερα να τα ακουσ ελληνικα
για να τα καταλαβαινουν ολοι ενταξει ο ανθρωπος ειναι υπεροπτης σαλιαρης
και κομπλεξικος
αλλα τιμη του που εμαθε καποιες λεξεις
ελληνικες και οχι στη τυχη ηξερε τι ελεγε
μιλησε για Σπαρτιατες Αθηναιους Μακεδονες και στην ουσια για τη ψυχη των ελληνων.
δηλ τι παραπανω θελατε να κατσει
να μαθει και να εξηγησει στα ελληνικα τις
μαχες σε μαραθωνα και το το σχεδιο του μιλτιαδη.
η τη μαχη στα Λευκτρα των σπαρτιατων
με τους θηβαιους και τον ιερο λοχο.
η τη μαχη των θερμωπυλων??
ωστε να ειναι διαφορετικοι οι λογοι του και τις 3 μερες
ισα ισα που ανεβασε και τους μακεδονες κανονικα ολη ελλαδα
ηξερε
οτι οι μακεδονες ειχαν κατεβασει
τα σωβρακα στους
στους περσες οπως και ολη η
ελλαδα σχεδον ειχε μηδισει γιαυτο πηραν φορα
οι περσες τοτε και κατεβηκαν
με φορα Αθηνα μαραθωνα-θερμοπυλες
και μας κλασαν τα ΑΡΧΙΔΙΑ αλλιως τωρα θα φοραγαμε ολοι μπουρκες και μαντυλες.
μια χαρα τα ειπε ο de maio

ΜΑΘΕ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ… ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ

ο DE MAIO ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΦΑΝΤΟς ΤΟΥ ΜΕΤΑΛ

Γύρισα και εγώ από ΣΑλόνικα! Με λίγα λόγια. Παρασκευή πήγα! Μέχρι την γνωστή κοιλιά που ανάφεραν όλοι ήταν απίστευτοι! Πραγματικά στο Battle Hymns πίστεψα ότι θα γκρεμιστεί το κτίριο σε μία ένδειξη υπέρτατης καύλας και επικής ηδονής! Στην κοιλιά ξενέρωσα τόσο πολύ, που το Kings of Metal που μου αρέσει πολύ το παρακολούθησα πλήρως αμέτοχος. Ευτυχώς ήρθε ο λόγος του DeMAio για να με ξανανεβάσει με την σόρυ κιόλας γραφικότητα του και να μπορέσω να απολάυσω το επικό encore! Όπως και να έχει είναι απλά οι καλύτεροι! Κρίμα που δεν έχουν αξιολογήσει λίγο καλύτερα το υλικό τους γιατί τότε απλά οι συναυλίες τους θα ήταν κάτι πολύ πέρα από άλλες ανάλογες εμπειρίες! Κάτι άπιαστο!

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη λοιπόν μετά από ένα 4ήμερο στη valhalla :smiley:
να κάνω κι εγώ τη κριτική μου γιατί δεν είχα νετ στη σαλονίκη και μου έλειψε το ποστάρισμα:lol:

Βασικά ότι και να πω είναι λίγο,πραγματικά…Μερικά πράγματα δε περιγράφονται με λέξεις! ή τα ζεις και τα νιώθεις ή δε καταλαβαίνεις ποτέ περι τίνος πρόκειται…
Αυτό το συναίσθημα που έβγαινε ακούγοντας το battle hymn δε ξέρω κατά πόσο μπορούν να το νιώσουν άλλοι,αν δεν ακούνε manowar.ξέρω πόσο γραφικά ακούγονται αυτά σε πολλούς αλλά είναι καλώς ή κακώς η πραγματικότητα. οι manowar (με τα καραγκιοζιλίκια τους,με τα κολλήματα τους,με τις εμμονές τους, με με με με ) είναι το μεγαλύτερο metal συγκρότημα. και είναι το μεγαλύτερο metal συγκρότημα επειδή έχει δημιουργήσει ύμνους που σου μένουν στη ψυχή,όχι στα αυτιά και στο μυαλό. κι όταν ακούς μετά απο χρόνια αναμονής έναν τέτοιο ύμνο,συγκινείσαι. δε διασκεδάζεις, δεν χτυπιέσαι,δε πορώνεσαι.ΣΥΓΚΙΝΕΙΣΑΙ!!!
ένιωσα πραγματικά τυχερός που κατάφερα και έζησα αυτό το 3ήμερο.

τώρα σχετικά με τις επιλογές τραγουδιών και τα σετλιστ κτλ κτλ κτλ ,ντάξει δε ξέρω γιατί μπορεί να γκρινιάξει κάποιος!! ναι οκ δεν παίξαν into glory ride ,ούτε gyanna,mountains,bridge of death.δεκτό.ξέρουμε όμως οτί είμαστε στο 2011, και όχι στο 2007 !!! και ,συγνώμη κιόλας, αλλά όταν το σετλιστ έχει :
dark avenger,battle hymn,blood of my enemies,thor,sign of the hammer,hail and kill,heart of steel,kill with power, black wind fire and steel,metal warriors,fighting th world (χώρια το υπόλοιπο battle hymns και τα “καινούριγια” ) τότε δλδ δεν μιλάμε για επιλογή ταγουδιών που γαμάει???
κι εγώ γουστάρω την rtb εποχή και το έχω πει πολλές φορές, αλλά αλίμονο όταν οι θεοί παίζουν τέτοιες κομματάρες να γκρινιάξω!!!

τώρα για highlight στιγμές…ντάχει το battle hymn κάθε μέρα είναι ένα όνειρο ζωής οπότε βγαίνει εκτός συναγωνισμού! οπότε για μένα νικητής βγαίνει το σκάσιμο του μπάσου στο sign of the hammer την δεύτερη μέρα! εκεί που όλοι περιμέναμε το black wind fire and steel για να τελείωσει μια απίστευτη μέρα και εμφάνιση (για μένα η καλύτερη απο τις 3) σκάει η έκπληξη της βραδιίας… ONWARD POUNDING ,INTO GLORY RIDE- SIGN OF THE HAMMER BE MY GUIDE!!! κι ο κόσμος στα ουράνια… στιγμές πραγματικά ανεπανάληπτες!!!

οι manowar κύριοι και κυρίες είναι οι θεοί του μεταλ και κανείς δε θα πλησιάσει ποτέ στο να γίνει λατρεία όσο αυτοί.ΛΑΤΡΕΙΑ-ΑΡΡΩΣΤΙΑ-MANOWAR

OTHER BANDS PLAY - MANOWAR KILL

Υ.Γ
επίσς προσωπικό highlight το ότι έπιασα τη μπακέτα του donnie την παρασκεύη, μου υπόγραψε στο εισητίριο και βγήκα και φωτό μαζί του :smiley:

οσοι γκρινιαζουν για κομματια απο το Into Glory Ride να ερχονταν το 2007 που τους σνομπαρε ολη η ελλαδα και εδωσαν μια μνημειωδη συναυλια με Secrets of Steel, Mountains, March for Revenge, Holy War και δε συμμαζευεται, αλλα τοτε οι Manowar ηταν “ξεγραμμενοι”, “καμμενα χαρτια”, τωρα που εγινε ξανα λιγος ντορος γυρω απο το ονομα τους, οσοι τους ειχαν ξεχασει και ξεγραψει ερχονται να γκρινιαξουν για ενα κατα τα αλλα εξαιρετικο σετλιστ, που οπως θα περιμενε κανεις απο καθε αλλη μπαντα, διαφοροποιηθηκε της προηγουμενης επισκεψης τους… αλλα ξεχασα αυτοι ειναι οι Manowar, φταινε παντα και για τα παντα… για τι παιξανε, τι δεν παιξανε, για τη φτωχεια, τον πολεμο, την αγαμια, το aids, το τσουναμι, την τρυπα του οζοντος, τους εξωγηινους, και οτι αλλο χωραει ο νους

ελεος, και που ερχονται κοντα 60αρηδες και δινουν τετοια λαϊβ για τοση ωρα πολυ ειναι… εδω οι ντιβες Paradise Lost που μαζεψανε 1700 ατομα καθε μερα το Π/Σ παιξανε στο χαλαρο, χωρις ιχνος παθους ενα 90λεπτο με το ζορι και τον πουλο (και τα δυο τελευταια κομματια απο λαϊκη απαιτηση βγηκαν και τα ειπαν, αφου ειδαν οτι δεν εφευγε ο οχλος).

ξερω τσαντιζω καποιους σιγουρα, αλλα ρε παιδια, ενταξει οποιος πηγε ΗΞΕΡΕ περιπου τι θα δει, αν δε σας εκανε, του χρονου φερτε τους εσεις με προσυμφωνημενο σετλιστ οτι γουσταρετε…

γεια σας μαγκες καινουργιος στην παρεα:metal:ανεβηκα και εγω σαββατο σαλονικα να δω τους θεους και το μονο που εχω να πω ειναι οτι απλα γαμησαν8Oτο συναισθημα που ενιωσα στο battle hymns και στο heart of steel δεν περιγραφετε με λογια!!!ALL HAIL MANOWAR:band:

να και μια διαφορετικη αποψη επιτελους!:thumbup: