Αν αρχίσω να γράφω, θα βγει υπέρδιπλο σεντόνι (πάνω-κάτω, σετ με μαξιλαροθήκες). Με bullets λοιπόν:
- Τους έχω εγκαταλείψει από χρόνια (δισκογραφικά), αλλά εντυπωσιακό σετλίστ. Το ευχαριστήθηκα διότι είναι εντελώς συναυλιακό.
- Ποζεριά φουλ, αλλά αυτοί είναι ο Manowar που θέλουμε. Οι υπόλοιποι leave the hall.
- Εξαιρετικό σόου, άξιζε τον κόπο. 100% επαγγελματικό σε όλα. Μπράβο.
- Κόσμος, χμ… Ήμασταν μπροστά, πιτ κλπ με @toxikos (τώρα πια να τον μετακινούμε με Π, ρώτησα αν θέλει “πιτ” και είπε “ναι παρακαλώ, το χρειάζομαι”), αλλά στο hail and kill νόμιζα ότι είχα ξεχάσει τους στίχους. Όλοι τραγουδούσαν άλλα αντ’ άλλων. Δεν ξέρω τι γινόταν πίσω, μπροστά είχε πάντως πλάκα (και ξύλο).
- Για την προσέλευση, έτυχε να έχω πάει στον Iggy που είχε κάμποσο περισσότερο κόσμο, αλλά όχι πολύ παραπάνω. Αν σε Iggy έλεγαν 20Κ (γελάνε τα ψάρια του Σαρωνικού), οι Manowar είχαν 15Κ+. Επειδή όμως δεν παίζει αυτό, κανένα 9-11Κ (χωρίς να ξέρω την ακριβή χωρητικότητα της πλατείας Νερού) νομίζω ότι το είχε.
- Ο Αρχηγός έχει δικαίωμα κάνει ό,τι θέλει, ακόμα και να παίζει μπάσο ενώ οδηγεί πατίνι και σέρνει πίσω του έναν ταρίφα, όπως ο Αχιλλέας τον Έκτορα. Αλλά αν δεν μιλούσε χθες, θα ήταν όλα λίγο πιο όμορφα. Δεν πειράζει, μικρό το κακό.
- Ήχος λίγο χαμηλά, αλλά είδα κάτι βίντεο στο ΦΒ και ήταν πολύ καλός (μακριά, πίσω από το ΡΑ). Οπότε μάλλον όλα ήταν καλά.
- Ο Ερίκος, οκ… Μόνο αυτός. Έχω κι εγώ μια υποψία ότι έπαιξαν σαμπλαρίσματα, αλλά νταξ, δεν μπορώ να πω ότι δεν περίμενα μία… αχέμ… υποστήριξη. Φαινόταν που ήταν καθαρά δική του φωνή και που όχι. Δεν πειράζει, αγαπάμε Κινγκ Έρικ (δανεικό από αλλού αυτό). Οι δύο περισσότερο διακοσμητικοί, ο Αρχηγός είναι Αρχηγός και μπορεί να βρίσκεται σε οποιαδήποτε σκηνή, οποιουδήποτε συγκροτήματος χωρίς να ρωτάει κανέναν.
- Οι διοργανωτές έχουν κάνει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ δουλειά. Μπράβο.
- Δεν με πείραξαν οι κομμένες εισαγωγές, μου άρεσε που έπεφτε καπάκι το ένα πίσω από το άλλο.
Γενικώς, συναυλιάρα. Με τα καλά της και τα κακά της. Πέρασα όμορφα, πάμε γι’ άλλα.
Τα κινητά είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας, άρα και των συναυλιών. Υπάρχουν τρόποι να σταματήσει το φαινόμενο, έχουν βρεθεί ήδη και εφαρμόζονται, κυρίως σε UK, Αυστραλία, ΗΠΑ. Μάλιστα είναι take it or leave it φάση, δλδ ο θεατής δεν έχει δικαίωμα επιλογής. Ή αφήνεις το κινητό ή δεν μπαίνεις. Και φυσικά αν κάνεις πονηριά, είσαι out of the hall, είτε είσαι poser είτε όχι. Το θέμα είναι ότι ελάχιστοι θέλουν να εφαρμόσουν τους τρόπους και συνήθως όταν αυτό συμβαίνει, είναι για να κερδίσουν παραπάνω από τα πνευματικά δικαιώματα. Δεν νοιάζονται δλδ για το user experience, αλλά για να μην βγαίνει υλικό στα δίκτυα και στα bootlegαδικα. Καλά κάνουν πάντως, είμαι μαζί τους αν κάποια στιγμή θελήσουν να κάνουν πράξη την υποχρεωτική απαγόρευση. Ως τότε, ο καθένας κάνει όπως νομίζει.