Τώρα εγώ τι να απαντήσω…τα είπες όλα, κρίμα όντως.
Έχετε δίκιο…
Έχεις Ross the Boss (all time favourite προφανώς, και όσες φορές τον έχω δει Ελλαδα ήχος και απόδοση είναι κορυφή), έχεις Shankle, αλλά και χιλιάδες άλλους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ που κάποιοι θα έκαναν κρα να παίξουν σε μια μπάντα τέτοιου βεληνεκούς (μου ήρθε ιδέα τώρα, πάρε Gus G χαχα).
Αντίστοιχα στα τύμπανα έχεις Rhino και Hamzik (που Θεσσαλονίκη ήτανε μια χαρα), φτιάξε σωστο line up και τώρα που έχεις ξανασυσπειρωσει τον κόσμο θα εκτοξευτεις…
Πάντως από κάτι βιντεάκια που είδα από Κύπρο, (από κινητά βέβαια) μου φάνηκε ότι η κιθάρα δεν ήταν τόσο μπουκωμενη όσο στην Αθήνα. Ας μας πουν τα αδέλφια
Μια βδομάδα σχεδόν μετά και ο Έρικ με στοιχειώνει ακόμα. Βλέποντας και ξαναβλέποντας τα βιδεα, η ερμηνεία του αγγίζει στα γέρικα τοξικά αυτιά μου τη σφαίρα του κλασικού, ανάλογη με αυτή του Ronnie, λίγα μέτρα πιο δίπλα το 2009, όταν υπερνικούσε στο Heaven and Hell όλη την αίθουσα, τα προβλήματα ήχου και τον καρκίνο του…
@Red_Viper θα με κάνεις κακό παιδί. Δε διαφωνώ, αλλά εδώ υπάρχει συγκρότημα που 40 χρόνια μετά, δεν έχει ούτε ντράμερ ούτε τραγουδιστή, αλλά γ@μ@3ι και δέρνει. Και έχει και πολύ ισχυρό family…
Προφανώς λαμβάνονται υπόψη και οι αμοιβές των εκάστοτε “πολύ καλών” - “γνωστών” κιθαριστών και ντράμερ, που σίγουρα είναι ανεβασμένες σε σχέση με αυτούς που έχει τώρα ο Αρχηγός στην μπάντα.
Επίσης σίγουρα παίζει ρόλο και το πόσο “πειθήνιοι” είναι στις εντολές του και εν γένει στα “οράματά” του.
Gianni από αυτά που έγραψες τείνω προς το 2ο… (χωρίς να αποκλείω και το πρώτο βέβαια, αλλά πόσα να θέλει ας πούμε ο Rhino πχ, ποτέ δεν ξέρεις βέβαια)
Lars μετριοκακος τεχνικά ντράμερ αλλά παίζει αρκετά έξυπνα καλύπτοντας τις αδυναμίες του. Και βάζει στα κομμάτια πινελιές που είναι απλές μεν, αλλά απόλυτα ταιριαστες.
(και φανταστικός συνθέτης)
Παπαχετ παίζει να έχει την πιο γαμάτη χροιά που έχει περάσει στον πλανήτη, και όταν τραγουδάει καθαρά αλλά και με γρεζι.
(και θεότητα σαν ρυθμικός κιθαρίστας)
Κοινώς, κακό παράδειγμα
+1 σε όσους κώλυσαν covid από το live
Αν επιβιώσω πάντως από αυτό, σε μερικά χρόνια που θα μου λέει ο καρδιολόγος να κάνω προληπτικά κλπ check-up, θα του απαντάω ότι άκουσα σερί Dark Avenger - Defender - Gates of Valhalla και επέζησα, λογικά μετά θα με κερνάνε μπύρα ή κάτι …
Η συναυλία ακόμα με στοιχειώνει… δηλαδή ο Eric.
Το σκέφτομαι σοβαρά του χρόνου για Κωνσταντινούπολη 3/6/'23…
Η επικολληση του κοβιντακου στον οργανισμο μου με στεναχωρησε μονο για δυο λογους: κινδυνευει να κολλησει η συζυγος και δεν υπαρχει κανενας λογος και εχασα muse, iggy. Α ναι, παρακολουθησα τη συναυλια με μασκα, ποσο μλκς ειμαι να μην μπορω να παρω ανασα και στο τελος να εχω κολλησει κιολας;
Ενα μικρο ενδεχομενο να ειχα κολλησει απο τη δουλεια, τρεις ειχαν πεσει ξεροι Τριτη+Τεταρτη, ενας εκ των οποιων ηταν ο αμεσος συνεργατης μου. Φορουσαμε ολοι μασκες, αλλα τραβα βρες ακρη οταν πας για φαγητο ή οταν πλησιαζεις πολυ κοντα για να πεις κατι για τη δουλεια.
Φίλε μου, δεν αντιλέγω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ήταν από τη συναυλία, αλλά γενικά υπάρχει κύμα covid στη χώρα.
Πχ εγώ και η παρέα μου από τη συναυλία δεν έχει κολλήσει κανείς (9 άτομα σύνολο), αλλά στο γραφείο από τους 10 συναδέλφους είναι άρρωστοι οι 4…ο ένας από το παιδί του, ο άλλος από τον αδελφό του κλπ, κλπ
Τουλάχιστον να το περάσετε ελαφριά ρε μαγκες…περαστικά…
Δεν ξέρω τι ωράρια έχουν δουλέψει στη ζωή τους οι συγκεκριμένοι. Γνωρίζω όμως ότι δεν είναι σπάνιο ακόμα και μέλη γνωστών συγκροτημάτων να δουλεύουν σε κανονικές δουλειές τα διαστήματα που δεν περιοδεύουν προκειμένου να τα βγάλουν πέρα. Ίσως και αυτοί να έκαναν το ίδιο στην αρχή της καριέρας τους.
Η ουσία όμως βρίσκεται αλλού: το να είσαι στα 70 σου και να περιοδεύεις σε όλο τον κόσμο κάνοντας αυτό που κάνει επί σκηνής ο Adams εν προκειμένω, ο οποίος παίρνει πάνω του μια μπάντα του βεληνεκούς των Manowar πιάνοντας σταθερά φοβερή απόδοση μπροστά σε χιλιάδες κόσμο, δεν είναι ούτε εύκολο ούτε μπορεί να το κάνει κάποιος που θεωρεί τον εαυτό του γέρο. Γι’ αυτό του βγάζω το καπέλο.
βσκ, το έχει, απλά δεν είναι και η μπάντα που περιοδεύει ΠΟΛΥ. αφήνει κενά κτλ κτλ.
Στην ίδια κατηγορία, είτε αρέσει είτε όχι είναι ο Τέρνερ, παρά την ηλικία του, το πάει το γράμμα, μια χαρά.
Στις φωτογραφίες τα 70 χρόνια “φωτοσοπάρονται”, στον δίσκο επίσης, στο σανίδι όμως πολύ λιγότερο και πολύ δυσκολότερα!
Απ’ ότι διαβάζω παραπάνω βέβαια για να είναι δικαιότερη η σύγκριση, θα ήταν χρήσιμο οι εμπλεκόμενοι να προσκομίσουν πιστοποιητικό γέννησης (για να εξακριβωθεί η ακριβής ηλικία), αριθμό ενσήμων αλλά και πρόσφατα εργομετρικά τεστ!
Θυμάμαι ότι κάπου είχα διαβάσει ότι ο Eric Adams δούλευε σαν χασάπης παλιά…
Edit: Μετά από λίγο ψάξιμο το βρήκα, δούλευε όντως στο ταμείο ενός μαγαζιού στα κρέατα :