Συμφωνω και εγω οτι ακουγεται πολυ μπουκωμενο
:-k
κρατάμε μια πισινή μήπως είναι τα κλιπάκια του youtube μαζεμένα και τα πλασάρουν σαν retail και καλά.
αν είναι όμως η τελική έκδοση…[-X
Αν υπάρχει κάτι στο Lord of Steel που δε χωρά αμφισβήτηση, είναι ότι ο DeMaio στιχουργικά ξεπέρασε τον εαυτό του:
“In the nights
We take flights
Witness the sites
The power and glory of steel”
Με αυτούς τους στίχους ανοίγει το άλμπουμ. Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορεί να σημαίνουν; :-k
Οι συγκεκριμένοι στίχοι με προβλημάτισαν πολύ, περισσότερο από οποιουσδήποτε άλλους στο πλούσιο αυτό στιχουργικά άλμπουμ.
Μετά από πολλή σκέψη, πιστεύω ότι είναι βασισμένοι σε πραγματική ιστορία:
Παίρνουν οι δικοί μας σε κάποια φάση (σε περιοδεία πιθανότατα) νυχτερινή πτήση(In the nights We take flights). Ανοίγει η αρχηγάρα το καστομ-Μανογορ smartphone του και βλέπει ότι το αεροπλάνο έχει wifi! E ενθουσιάζεται και μπαίνει στο site τους(Witness the sites, The power and glory of steel), σκεπτόμενος “Τί εμπειρία! Αυτό θα το βάλω σε τραγούδι!”.
Μα ναι! Η αλήθεια είναι ότι, μετά από πολλή και έντονη σκέψη, είχα καταλήξει σε μια παρόμοια εξήγηση, αλλά δίσταζα να την ποστάρω γιατί νόμιζα πως ήταν πολύ τραβηγμένη! Συμφωνώ ότι έχει να κάνει για πραγματική εμπειρία σε νυχτερινή πτήση, αλλά δεν είχα σκεφτεί αυτό για το site τους (manowar.com aka “The Kingdom of Steel”):!:
Δίνω και τη δική μου εξήγηση:
Οι στίχοι αναφέρονται σε “σπορ” στο οποίο επιδίδονται τα μέλη του αγαπημένου μας συγκροτήματος, προκειμένου να αντλήσουν έμπνευση και κουράγιο για την αποστολή που υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια: παρατηρούν τοποθεσίες εξόρυξης μεταλλευμάτων ή/και βιομηχανίες μεταλλουργίας πετώντας πάνω από αυτές με ελικόπτερα τις νύχτες.
Ποιος ξέρει, ίσως από εκεί ψηλά να δώσανε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους απεργούς της Χαλυβουργίας το καλοκαίρι…
Ο δισκος μου αρεσε πολυ αλλα δεν εχω ακουσει ακομα την κανονικη εκδοση, εχω λιωσει την Hammer Edition. Δεν ειναι καλη η παραγωγη στην κανονικη εκδοση? Το εξωφυλλο της αν και κλασικο, μου αρεσει πολυ. Απο κομματια ξεχωριζω τα The Lord Of Steel, Born In A Grave, Righteous Glory, Touch The Sky και Black List σαν τα καλυτερα του δισκου. Τι επικο αυτο το Righteous Glory, τι καυλα το Born In A Grave…
niaou niaou niaou
Κατά την άποψή μου, παραγωγή στη Hammer Edition είναι ανώτερη από αυτήν της “κανονικής” έκδοσης. Στη Hammer Edition κάθε όργανο, μαζί και η φωνή του Έρικ, έχει το δικό του ξεχωριστό, καθαρό ήχο. Ειδικά αυτό το “crunch” στην κιθάρα είναι φοβερό. Ωμός ήχος που ξεφεύγει από όσα έχουμε συνηθίσει στην μετά Louder Than Hell εποχή.
Αντίθετα, στην τελική έκδοση μάλλον κάτι παίχτηκε στη μίξη και μας δώσανε μόνο τη χαμηλή (μπάσα) ζώνη συχνοτήτων… μεσαία και πρίμα έχουν κάνει φτερά… πιθανώς να πωλούνται χωριστά…
Elric ποια ειναι η γνωμη σου για την παραγωγη, θελω να μου πεις πριν το ακουσω…
Δε βρίσκω πολλές διαφορές στις 2 εκδόσεις, σχεδόν καμία. Εκτός της ακόμα χειρότερης παραγωγής. Τα τραγούδια μου αρέσουν ύστερα από 2 full ακροάσεις και θεωρώ πολύ έξυπνη τη σειρά τους. Το Bonus μου είναι αδιάφορο.
Μάλλον προτιμώ κι εγώ τη Hammer Edition. Το άλλο το βάζω στο …louder στο CD Player και “βουίζει” και μου πονάνε τα αυτιά!!! Πρώτη φορά το παθαίνω…
Ενώ ό,τι άλλο Manowar βάζεις στα κόκκινα γίνεται ακόμα καλύτερο.
δεν έχω πάρει ακόμα το cd αλλά να σου πω την αλήθεια από το ίντερνετ που έχω ακούσει μου φαίνεται κάπως χειρότερος συνολικά ο ήχος. είναι μερικά κομμάτια που είναι καλύτερα πάντως με τις αλλαγές που έχουν γίνει (πχ righteosu glory,el gringo,touch the sky) αλλά σαν ήχος γενικά μάλλον το hammer edition είναι καλύτερο.
Ε ναι με την παραγωγή της τελικής έκδοσης είναι σαν να παίζει το συγκρότημα πίσω από κλειστές πόρτες.
Και τα κομμάτια έχουν διαφορές από έκδοση σε έκδοση, με πιο χαρακτηριστικό ίσως το [I]Touch the Sky[/I], που από το σόλο και μετά είναι εντελώς διαφορετικό, σε σημείο που κάνει την πρώτη εκδοχή να ακούγεται παραγεμισμένη για να συμπληρωθούν 4 λεπτά. Τίποτα το συγκλονιστικό πάντως… τουλάχιστον που να δικαιολογεί τις 2 (ή 3?) αναβολές της κυκλοφορίας και τις σχετικές δηλώσεις στις ανακοινώσεις… μια κραυγή εδώ, λίγο echo εκεί (εισαγωγή [I]Annihilation[/I]), αχρείαστο εφφέ στα ντραμς (μπάσιμο [I]Lord of Steel[/I]), φτηνά κόλπα γενικά.
@parask77: Όσο γι’αυτό που λες για την ένταση του ήχου, δεν ξέρω πώς το κάνουν οι αλήτες, αλλά πιστεύω πως και οι 2 εκδοχές κερδίζουν πολύ όταν παίζονται [B]δυνατά[/B].
All men play on ten!!!
Με μια μικρή “παραφωνία” σε αυτό που είπα. Στη 2η έκδοση.
Σήμερα πήρα το cd, ο ήχος είναι πιό ‘‘flat’’ σε σχέση με την hammer edition που την προτιμώ…και το μπάσο το γούσταρα πολυ.
Οι μικρές αλλαγές που γίναν στα κομμάτια είναι ok εκτός απο το touch the sky που το ήθελα όπως πρίν.
Γενικά έχουμε να κάνουμε με ένα καλό και συνεπέστατο album απο την μεγαλύτερη Metal μπάντα του πλανήτη και σε όποιον δεν αρέσει μπαίνει για πάντα στην λίστα των false ones 8)
Έχουμε (κι εγώ μέσα) την τάση να ψάχνουμε τα αρνητικά σε μια κυκλοφορία.
Τα Θετικά είναι:
-Straight τραγούδια, χωρίς εισαγωγές και (βαρετά; σολο κομμάτια.
-Δεν επαναλαμβάνεται η ηρεμία στο μέσο του ΚΑΘΕ κομματιού - βλέπε Warriors of the World. Καλό, αλλά όχι σε όλα τα τραγούδια (ένας λόγος που “παράτησα” τους Iced Earth νωρίς).
- Απλά και ίσως προβλέψιμα στην εξέλιξη κομμάτια. Δεκτό. Αλλά αν ο Ντεμάγιος είναι πλέον ατάλαντος και βαριέται να γράψει κάτι φοβερό και κυκλοφορεί τέτοια, πολλοί άλλοι δε μπορούν ούτε στα όνειρα τους να το κάνουν. Παίζει πάντα on the safe side και δεν βγάζει πατάτα. Έχουμε βέβαια αποδεχτεί ότι τα 4-6 πρώτα άλμπουμ δεν ξαναβγαίνουν.
- Καλή διάρκεια LP
- Και πολλές ωραίες λέπτομέρειες, όπως κάποια εφε κλπ
Σχόλιο: τα καλύτερα του δίσκου έχουν τους πιο αστείους τίτλους #-o
Ντάξει εγώ να πω την αλήθεια, όσο και να τους αγαπώ, δεν είχα προσδοκίες φέτος από τους Μanowar. Χωρίς να το πάρω στα σοβαρά δηλαδή, μια χαρά πέρασα. Ψυχαγωγικό άλμπουμ γενικά
Αυτό. Διασκεδαστικό άλμπουμ που κυλάει σα νεράκι ακόμα και μετά από πολλές ακροάσεις. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Γιαααα να θυμηθούμε πάντως τι μας είχε υποσχεθεί η ΑΡΧΗΓΑΡΑ:
[B]https://www.youtube.com/watch?v=4VegPUg78kk[/B]
:’) Α πλάκα πλάκα θα γουστάρατε συνέχεια της “Asgard Saga” μετά τα [I]Gods of War[/I] και [I]Thunder In the Sky[/I] EP ?? Αυτό το [I]Hammer of the Gods[/I] τι νά 'λεγε :-k? (Αν υπήρξε ποτέ :p)
BΙΝΤΕΑΡΑ!
Μαντ μαδερφακιν ντημον ον ντραμς!
Εγώ πάντως όντως αισθάνθηκα την βενζίνη στους όρχεις μου(ΤΙ ΛΕΕΙ!) λίγο πριν προκληθούν σοβαρά εγκαύματα (κάπου ανάμεσα σε expendable και el grin-go).
Πέρα απ’την πλάκα, σαν σύνολο τα thunder in the sky και gods of war μου άρεσαν περισσότερο, ίσως το hammer of the gods να καθόταν καλύτερα από το lord of steel τελικά.
ότι και να κάνει ο αρχηγός τον κράζετε! σας δίνει υπερπαραγωγή, έχει πολλές εισαγωγές και ιντερλούδια. σας δίνει in your face δίσκο, είναι ατάλαντος. ε αποφασίστε
θα το κάνει και το άσγκαρντ σάγκα πιστεύω, σίγουρα κάτι είχε ετοιμάσει αλλά υπήρξε πολύ γκρίνια από τον κόσμο σχετικά με το gods of war και ο αρχηγός την αφουγκράστηκε, γιαυτό μπήκε κι έγραψε σε 2 βδομάδες το lord of steel8)
Toν ΑΓΑΠΑΜΕ ρε, γι’αυτό τον κρίνουμε αυστηρά! Είναι tough love!