Χωρίς να θέλω να heat-άρω το τόπικ πάνω που ηρέμησε, καταθέτω άποψη. Κι επειδή ένας…God Of War ξέρει τι θα ακούσω, δηλώνω εξαρχής ότι έχω ακούσει Manowar στη ζωή μου. Μπορεί να μην ξέρω το ακριβές μήκος των νυχιών του DeMaio στην τρίτη πρόβα πριν ηχογραφηθεί το “Kings Of Metal”, αλλά πάει στο διάλο μια επαφή την έχω-προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Από κει και πέρα…
Το “Father” μου ακούγεται γελοίο. Ακόμα και για “ευχαριστώ” στους οπαδούς. Έκανες το “Army Of The Immortals”-τραγουδάρα (μιλώντας για το συγκεκριμένο στυλ, δεν πας να το συγκρίνεις με Coltrane, όπως δε συγκρίνεις μπανάνες με μήλα-ή “Mountains” με “No Quarter”, έζησα να το δω κι αυτό).
Στην τελική όμως, έχεις ευχαριστήσει τόσο τους οπαδούς σου που βαρέθηκαν (ντάξει οι Μανουγωράδες δε βαριούνται ποτέ) να λένε “παρακαλώ δεν κάνει τίποτα”. Αλλά όπως και να 'χει, η προσπάθεια σεβαστή. Το αποτέλεσμα γελοιωδέστατο-στα αυτιά μου, δε χρειάζεται να συμφωνούμε όλοι.
By the way, κάπου διάβασα πως είναι συνήθης τακτική στα EP λέει να κάνεις διαφορετικές εκδόσεις των κομματιών σου κλπ. Εγώ πάλι λέω πως πολύ προτιμότερο είναι να ρίξεις μια καλή διασκευή σε ένα συγκρότημα που πρώτα απ’όλα γουστάρεις εσύ ως μπάντα, ή μια γαμάουα live εκτέλεση και να τελειώνει το παραμύθι. Τώρα αυτά τα metal version με μοναδική διαφορά πέντε ταμπούρλα τα ακούω λίγο βερεσέ.
Εκ των προτέρων, αν είστε φανατίλα Manowar οπαδός μην πιάσουμε κουβέντα εδώ μέσα. Δεν μπορώ να σας πείσω και δεν μπορείτε να με πείσετε για κάτι-και ας μείνει έτσι, για να ακούγονται απόψεις και όχι μπινελίκια στο forum.
φίλε nameless dead μην τρομάζεις, δεν τρώμε παιδιά εδώ μέσα.ποιός σου είπε πως θα σου την πέσει κάποιος όταν καταθέτεις άποψη με τόσο κόσμιο τρόπο? μιά χαρά εκφράστηκες και όπως είπες είναι η δική σου γνώμη και δεν γίνεται να συμφωνούν ή να διαφωνούν όλοι. όσο γιά τα μπόνους κομμάτια ξέρεις πως οι Manowar γενικά δεν είναι των διασκευών ενώ σε όλα τα άλλα ΕΡ έχουν συμπεριλάβει ζωντανές εκτελέσεις. απλά αυτή τη φορά πήγαν γιά το κάτι διαφορετικό.
Κατα την δική μου ταπεινή γνώμη το ep γαμάει και δέρνει.Σε αντίθεση με τους περισσότερους το αγαπημένο μου είναι το ομώνυμο,ενώ για την επανεκτέλεση του crown and the ring ότι και να πω είναι λίγο,όποτε το ακούω ανατριχιάζω ολόκληρος, ο adams και 100 χρονών να πάει πάλι φωνάρα θα έχει
Δεν νομίζω ότι αυτή η όντως ιδιοφυής κίνηση κοροϊδεύει «εμάς». Κάτι άλλο κοροϊδεύει… :-k
Ω, ναι! Ο τονισμός είναι το λιγότερο, η σχεδόν απευθείας μετάφραση από τα αγγλικά είναι ξενερωτικότατη. Μου βγάζει κάτι σε «Χριστιανική ροκ» εντόπιας παραγωγής. Νομίζω ότι με λίγη ακόμη προσπάθεια, θα έβγαινε αξιοπρεπέστερο. Φυσικά, «πλάκα έχει» να ακούς τον Adams να τραγουδάει στα Ελληνικά και, φυσικά, είναι αστεία η προφορά του (και φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι αστειότερη από εκείνη του Boltendahl).
Να σημειωθεί στα πρακτικά ότι εδώ υπάρχει κάποια απάτη, γιατί εξ όσων ξέρω (και ξέρω!) η Πιάφ ποτέ δεν τραγούδησε το “Ne Me Quitte Pas”. [-X
Επί του θέματος πάντως:
Το ΕΡ δεν είναι δυσάρεστο, η απόδοση της μπάντας από εκτελεστικής πλευράς είναι πολύ καλή, όπως πάντα. Όμως, οι συνθέσεις είναι, όχι δύο σκαλοπάτια, αλλά δύο ορόφους κάτω από το επίπεδο αυτού που θεωρούμε (όλοι πιστεύω) το «ένδοξο παρελθόν».
Δεν καταλαβαίνω γιατί αρνούμαστε τις φυσικές συνέπειες των πράξεών μας. Όταν η δεσποινίς φοράει ντεκολτέ, κακώς την ενοχλεί η πορεία του βλέμματός μας.
Πιστεύω ότι οι Manowar έχουν κατά κάποιο τρόπο το ακαταλόγιστο, καθώς δοκιμάζουν πραγματικά ο-τι-δή-πο-τε, αλλά συχνά αποσκοπούν στη θεαματικότητα του αποτελέσματος και παραμελούν το απαραίτητο μεράκι. (βλ. παίζουμε πιο δυνατά από όλους, τραγουδάμε σε 15 γλώσσες, σφάζουμε το William’s Tale για να δείτε πόσο γρήγορα παίζουμε μπάσο, τολμάμε να εκτελέσουμε (μπαμ κανωνικά) το Nessun Dorma – ίσως η μόνη μελανή μέρα του Adams, κλπ.)
Συνεπώς…
Όταν οι μουσικοί μας υπερήρωες ντύνονται με γούνινα σορτσάκια, κακώς δεν δεχόμαστε την καζούρα. Όταν το «Πατέρα» προκαλεί χαχανητά, κακώς θυμώνουμε, σαν τη γριά στην εκκλησία κ.ο.κ.
αδερφέ καλά και άγια αυτά που λές. με άλλα συμφωνώ με άλλα διαφωνώ, δεν έχει σημασία. θέλω όμως να μείνω στην τελευταία σου πρόταση και να πω τα εξής. όταν κάνεις κριτική σε μιά μπάντα τότε τα επιχειρήματά σου δεν μπορεί να είναι μόνο “γούνινα σώβρακα” και αυτό είναι που ενοχλεί διαχρονικά τους οπαδούς της μπάντας. πολύ περισσότερο δε όταν σε ανάλογες περιπτώσεις (λέγε με Bathory) όλοι κάνουν την πάπια. το πρόβλημα είναι όταν τα γούνινα σώβρακα τα φοράνε οι Manowar. οπότε επέτρεψέ μου να γκρινιάζω δικαίως.
Και ο Quorthon και οι Manowar 101% γραφικοι ηταν.Απλα οι Manowar κανανε και αλλα “καραγκιοζιλικια”
ενω ο ψηλος δεν εκανε κατι αλλο αντιστοιχο.Ισα-ισα που εδειχνε να σοβαρευει και το εδειξει και μεσα απο
τους δισκους του.Του το συγχωρει του ψηλου ρε παιδι μου.Οι Manowar το ειχαν και εξωφυλλο.
Bεβαια ο Quorthon, κρατουσε παντοτε μια σταση αποστασιοποιησης απο περιοδικα, κλπ… Σπανια εδινε συνεντευξεις, και οποτε μιλουσε, εν αντιθεση με τους Μanowar, ηταν λιγο πιο μετρημενος στα λογια του.
δηλαδή το κατακριτέο μιάς πράξης έχει να κάνει με το πόσο προβεβλημένη είναι? τι λέτε ρε παιδιά.
επίσης θέλετε να σας πω εγώ γιά καραγκιοζιλίκια του ψηλού? ποιός θυμάται τη συνέντευξη στο ελληνικό μεταλ χαμμερ που έλεγε πως τα χέρια του μυρίζουν μουνίλα όταν τρώει γαρίδες και πίνει κρασί (ή κάτι παρόμοι, πάνε χρόνια) και άλλα τέτοια φαιδρά. και γαμώ τις δηλώσεις! και τώρα πάμε πάλι κασσέτα: “οι μανοβαρ έχουν πει χειρότερα”…
τεσπά μην ανακυκλώνουμε τις συζητήσεις γιατί πάντα καταλήγουμε στο ίδιο το σημείο. ότι κάνουν και λένε οι άλλοι έχει ξεχαστεί την ίδια μέρα. ότι πεί ο ντεμαιο όμως…
Τώρα μπλέξαμε τους Bathory σε τοπικ για τους Manowar; Πόση γελοιότητα ρε; “Manowar manowar living on the road, έλα έλα living on the road” (σε ρυθμό κρητικής μαντινάδας) εναντίον “There’s a lie in every meaning rest assured to fool you twice”;
Κι από πότε “ψηλός” και τέτοιες οικειότητες με τον Quorthon (δεδικαίωται my ass από ότι βλέπω); 'Ελα πάμε λίγο σοβαρότης.
Μαλακίες λες. Όσον αφορά το ψηλός είναι πολύ κοινή έκφραση για τον Quorthon, Sorry κιόλας που δε ζήτησα πνευματικά δικαιώματα για να τον πω έτσι. Όσον αφορά τους Manowar σαφέστατα είχαν και γελοιους στίχους αλλά δεν είχαν μόνο αυτούς οπότε μην απομονώνεις μόνο ένα μέρος της όλης εικόνας μόνο και μόνο για να κάνεις μονομερώς το όποιο Point σου.