Manowar

Σε επερχόμενη περιοδεία Battle Hymns θα ζήσουμε στιγμές MCFII, έστω και κατά το 1/6!!!
Τώρα λοιπόν πρέπει ένας σοβαρός promoter να τους φέρει.

Όχι ρε, ειρωνικά το έλεγα…ζητώ συγγνώμη αν σου έδωσα ψεύτικες ελπίδες. :roll:

Για να πω και τη γνώμη μου, νομίζω πως είναι κάτι περισσότερο από αστεία η κίνηση αυτή της επανα-ηχογράφησης.
Επειδή δεν μπορούν να βγάλουν ένα καινούργιο δίσκο της προκοπής, μετά από διάφορα άλλα ξεφτιλίκια (βλέπε 500 dvd, κάλαντα, “Father” κλπ), προσπαθούν να μείνουν στην επικαιρότητα με τέτοιου είδους κινήσεις.
Το ότι πολλοί δεν έχουν έρθει σε επαφή με το ντεμπούτο τους δεν δικαιολογεί μια επανα-ηχογράφηση. Αν ήταν έτσι…
Αν θέλουν να παίζουν στις περιοδείες τους τα αγαπημένα μας παλιά τραγούδια τους, ας το κάνουν. Be my guest.
Ας μην αγγίζουν όμως τέτοιους κλασσικούς δίσκους.
Και μόνο που σκέφτομαι ότι θα γράψει τα μέρη του Ross The Boss ο “λίγος” Logan…[-X

όχι δεν μου έδωσες ψεύτικες ελπίδες απλά σαν ευσεβή πόθο το είπα :smiley:

εγώ επιμένω πως μόνο καλά μπορούν να προκύψουν από αυτή την κίνηση και ένα κακό, το ότι καθυστερεί ο νέος δίσκος που θα έβγαινε φέτος. και αυτή η στροφή στα παλιά άλμπουμς μπορεί να σημάνει και την έναρξη μιάς περιοδείας βασιζόμενης σε αυτό το υλικό. πως να το κάνουμε, χρειάζεται ένα κίνητρο

sorry αλλα παιχτηκα θεωρω τον logan πολυ καλυτερο του ross the boss…
συνθετικα ειναι 1 αλλο θεμα - αλλα δεν ξερω και κατα ποσο εχουν αφησει τον logan να γραψει…:wink:
my opinion ε…

και ο logan και ο shankle είναι τεχνικά πολύ μα πολύ ανώτεροι του RTB απλά τίθεται το θέμα του φήλινγκ. επίσης ανήκουν σε τελείως διαφορετικές σχολές.

Πάντως από RTB feeling…έχεις από πρώτο χέρι:wink:
Άντε και με τους άλλους 2!!!

Ίσως να είναι καλύτεροι τεχνικά οι άλλοι οι δύο αλλά για μένα τον RTB δεν τον φτάνουν με τίποτα και για κανένα λόγο. Και αυτό φαίνεται πολύ εύκολα από τα album που βγάλαν την μετά RTB εποχή και τα 2 album που έβγαλε solo ο RTB τα οποία είναι πολύ πιο Manowar από όλα όσα έχουν βγάλει εδώ και 20 χρόνια περίπου.

Προσωπική άποψη βέβαια όλα αυτά!

καλά τι να λέμε τώρα… εμπειρίες ζωής

+1

Το feeling, και η προσφορά του Ross The Boss στις συνθέσεις δεν συγκρίνεται με τους άλλους δύο.
Δεν είναι τυχαίο νομίζω ότι η παρακμή των Manowar ξεκίνησε όταν έφυγε ο RTB.
Προσωπικά, τον Logan δεν τον χωνεύω. Το νεο-κλασσικό παίξιμό του δεν κολλάει στους Manowar για μένα και η τεχνική του ανωτερότητα σε σχέση με τον RTB δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Το παίξιμό του είναι άνευρο και κρυόκωλο σαν τον ίδιο. Μηδέν συναίσθημα και γελοία solos.
Ο RTB έδενε σαφώς καλύτερα με τους υπόλοιπους (και η ψιλο-punk αίσθηση στην κιθάρα που προερχόταν από το παρελθόν του με τους Dictators).

Προσωπικές απόψεις βέβαια όλες αυτές. 8)

[SPOILER]Θα μου την πέσουν τώρα σίγουρα…:tomato:[/SPOILER]

Συμφωνώ!!!
Όποιος άκουσε τον ήχο της κιθάρας του RTB στο(α) live όταν έπαιζαν κάποιο Manowar κομμάτι, πρέπει να συμφωνεί.

το ροκ εντ ρολ/punk background του RTB είναι γνωστό και σίγουρα είναι η μουσική που γουστάρει περισσότερο (βλέπε dictators, spinatras, manitobas wild kingdom κλπ) αλλά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στη μουσική των Manowar ούτε σαν αστείο. μόνο οι ροκ επιρροές των Demaio-Friedman στο πρώτο άλμπουμ και από κει και πέρα σε μεμονομένα κομμάτια όπως το warlord. επίσης ενώ έγραφε όλα τα σόλο, τα credits του σε οτι αφορά τη σύνθεση είναι λιγοστά σε σχέση με τον όγκο των κομματιών στα 6 άλμπουμ που συμμετείχε

Όλα τα παραπάνω δε μου αλλάζουν τον ήχο της παραμόρφωσης που έχει και γουστάρουμε. Και όλα τα riffs να ήταν δωσμένα έτοιμα από τον DeMaio, ακούγονται τέλεια.

Καλά δεν είπα ότι θα ακούσεις punk σε Manowar δίσκους αλλά όπως και να το κάνουμε οι επιρροές του RTB στην κιθάρα και το μουσικό του background φαίνονται στο παίξιμό του.
Όπως αναφέρθηκε και πιο πριν οι δυο κιθαρίστες ανήκουν σε τελείως διαφορετικές σχολές.
Από κει και πέρα, ναι το rock ‘n’ roll feeling είναι πιο εμφανές στον πρώτο δίσκο, μετά “σοβάρεψε” το πράμα.
Επίσης, είναι πως ο DeMaio είναι ο πυρήνας των συνθέσεων αλλά έστω και αυτά τα λίγα που έδωσε o Ross έκαναν τη διαφορά πιστεύω.

[U]Κι ένα trivia[/U]: Ο Wino (τί ποιος Wino?) έχει αναφέρει σε δηλώσεις του τον Ross The Boss σαν επιρροή του στην κιθάρα. Όχι βέβαια για τη δουλειά του με τους Manowar αλλά με τους Dictators!

Καλά ε, τηλεπάθεια…
Σήμερα στο λεωφορείο άκουγα Manowar και σκεφτόμουν ότι μια ένδειξή για το punk/rock n roll backround του Ross, είναι τα πιο “progressive” (τηρουμένων των αναλογιών) κομμάτια των Manowar, βασίζονται πολύ στο μπάσο του De Maio (Guyana, Bridge of death)

Το ότι θα επανηχογραφήσουν το Battle Hymns είναι μια καλή περίπτωση να συγκρίνουμε RTB - Logan.

Όντως αν και δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα. Τουλαχιστον για μένα :stuck_out_tongue:

Ούτε για μένα τίθεται τέτοιο θέμα, αλλά το είπα εν συνεχεία της σηζήτησης. Πάντως εμένα μου κινούν το ενδιαφέρον πράγματα όπως διασκευές, επανεκτελέσεις (βλέπε Defender) κλπ.

Εγώ όπως είπε και ο Τραμπάκουλας ελπίζω σε tour μιας που θα ξανακάνουν την albumάρα!!!

Όχι δεν θέλω να ηχογραφήσουν το Battle Hymns και κανέναν δίσκο τους ξανά! Να τους αφήσουν όπως έχουν…έλεος δηλαδή!

οι επανηχογραφήσεις είναι κάτι διαδεδομένο πλέον, καλώς ή κακώς. βλέπε Exodus, Twisted Sister κλπ.
απευθύνονται κυρίως στα βαμμένα οπαδά (βλέπε moi) και στο νεότερο κοινό. δεν είναι κάτι κακό αλλά ούτε και κάτι αναγκαίο