Manu Chao

δεν τον λες ροκ καλλιτεχνη, αν και στην τελευταια του δουλεια ειναι πιο ροκ απο ποτε! προσωπικα μαρεσει πολυ, και ειναι ψαγμενη η μουσικη του. ειδικα τωρα το καλοκαιρακι τον λιωνουμε :stuck_out_tongue:
εσεις τι λετε;

Το bongo bongo είναι κομματάρα.:smiley:

Μη με γελούν τα μάτια μου! Εσύ το άρχισες το θέμα; ΈΕΕΕΕΕΕΕΕΕΤΣΙ!!!:smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

Λοιπόν είναι ο αγαπημένος μου τραγουδιστής… δεν καταλαβαίνω εποχή, πάντα τον ακούω…! Μία μίξη ρεγκε, ροκ, λατιν… φοβερά μηνύματα… ακτιβιστής… φοβερός μουσικός… Προσκυνάμε!

Σαν άνθρωπος μου είναι εξαιρετικά συμπαθής. Τα τραγούδια του όμως δε μου λένε τίποτα.

Πραγματικά πολύ καλός, αυτά που έχω ακούσει, η έθνικ φάση μου αρέσει εξίσου όπως η ροκ, βάλτε και το όλο εναλλακτικό προφίλ, και η ποικιλία γλωσσών (αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά, ως και αραβικά!)…

Manu Chao στη σόλο φάση του δεν έχω ακούσει πολύ ως τώρα, προτείνω όμως τον ακόλουθο δίσκο απο τους Mano Negra, το γκρουπ του ιδίου παλιότερα (που φυσικά ήταν έντονο το ροκ/πανκ στοιχείο εκεί) :slight_smile:

πολυ καλα τα κομματια του οντος…εγω θα ελεγα οτι πιο πολυ τεινει προς reggae και ετσι…βεβαι το σαν ανθρωπος που λετε…δεν νομιζωωωω…απο τη μια να λεει οτι οκ,ειμαι ετσι και αλλιως και βοηθαω τους φτωχους και απο την αλλη να ερχεται Ελλαδα με εισητηριο που θα πληρωναν μονο οι καποιοι…:-k 8)
just think about it…

αλλο το ενα αλλο το αλλο, εδω μπαινουν στη μεση και οι εταιρειες:wink:

Ακριβώς αυτό, αυτές είναι που βάζουν υπερβολικά υψηλές τιμές, το πρόβλημα δεν είναι στους καλλιτέχνες.

Πρώτη φορά τ’ακούω. Έχω μάθει ότι θα είναι φτηνό το εισητήριο. Τα περισσότερα χρήματα πάνε στην διοργάνωση, ο Manu θα είπε το ελάχιστο, το αναγκαστικό τεσπά.(γι’αυτό και η χαμηλή τιμή). Στην λατινική αμερική είναι τζαμπέ οι συναυλίες του (μιλάω με παιδί από Βενεζουέλα και μου το πε). Αν ήταν στο χέρι του θα γινόταν και στην Ευρώπη.

Ακούω αυτές τις μέρες το live “Radio Bemba Sound System”, τι απίστευτο live είναι αυτό! Δεν έχω δει ποτέ τον Manu live γαμώτο, και περιττό να πω πως την επόμενη φορά που θα ρθει θα πάω χαλαρά. Τον έχει δει κανείς απο σας, ποιές ήταν οι εντυπώσεις σας?

Τον απεχθανομαι.Παιζει να ναι μεσα στις 3 πιο εκνευριστικες φωνες διαγαλαξιακα.(Και για οποιον αναρωτηθει για τις αλλες 2 ειναι ο T7i8808tq0729 των ΗΛΚΗΛΗΚΛΗΛΚΗΛΚ απ τον Ωριωνα και καποιο ον ονοματι Φιλιππος Πλιατσικας ή καπως ετσι απο ενα αχαρτογραφητο πλανητη,μολις βγαινεις απ την Ανδρομεδα δεξια. )

Mήπως υπερβάλλεις λίγο?

Ο T7i8808tq0729 των ΗΛΚΗΛΗΚΛΗΛΚΗΛΚ απ τον Ωριωνα τα σπάει!

Οντως…εχεις ενα δικιο…

Οκ για να ειμαι οσο πιο αντικειμενικος γινεται θα πω οτι στο κονσεπτ τους για τη στειρωση της Αρκτουριανης Φοραδας η ερμηνεια του κανει την υπερβαση.Βεβαια παιζει ρολο και η ποιοτητα του Κραυκιανου Βινυλοσιντιδιου στο οποιο ειναι ηχογραφημενο,ακουγεται πιο γεματο

Πυστευω πως 3ερεται τι 8ελει να πει ο ποιητης με το bongo bong???

http://youtube.com/watch?v=S4gnHuEs6aM&feature=related i like dis version bettar…

Ξερομεν και απ’ οτι ειδα φαινεται και στο βιντεο κλιπ του βλαξ. Κατα τ’ αλλα μ’ εστειλες οπως με ειχαν στειλει οταν μου ειπαν οτι ο ρομπι διασκευασε μανου. Δεν ηξερα αν επρεπε να καψω τα cd του, να παω να τον βρω η ν’ αυτοκτονησω. Aλλα ας μην συγκρινουμε την βουρτσα με την οδοντοβουρτσα. Το κομματι απο τον Μανου δεν ειναι καλυτερο μονο επειδη ειναι το πρωτοτυπο αλλα κι επειδη ειναι ο Μανου. Απλα. 8)

+1 αν και ο Πλιάτσικος την παλεύει γενικά, δεν είναι και Χατζηγιάννης.

Σπαστικός, προτιμώ Ska-P για παρόμοια φάση ακούσματος. Και γενικά μου τη σπάνε οι στίχοι “γουέλκαμ του Τιχουάνα, τεκίλα, σέξο, μαριχουάνα”, γιον. Δεν το πάω στο ηθικοπλαστικό του πράγματος, ήμαρτον, αλλά το βρίσκω πολύ ανούσιο να λες συνέχεια τα ίδια, για ζούγκλες, τζίβες, τεκίλες, παραλίες και τέτοια. Είναι ακτιβιστής βέβαια ο Μάνος και τον συμπαθώ αλλά δεν τον ακούω :stuck_out_tongue: Σαν τον Sting ένα πράγμα.

από ότι έχω καταλάβει, ο Manu Chao δεν είναι τραγούδι. Είναι πάρτυ. Και καθότι δεν χάνω ποτέ τέτοια πάρτυ για πείτε ρε παιδιά από που να ξεκινήσω να μαθαίνω τα τραγούδια του? Πρώτος δίσκος που μου προτείνετε να ακούσω?

Ακου ρε το Santa Maradona, τον υμνο στον υψιστο Ντιεγκο!

δίσκος είναι τούτο ή τραγούδι?

Ξεκίνα με τους Mano Negra φυσικά. Όποιο άλμπουμ και να πάρεις δε θα χάσεις αλλά νομίζω ότι το King Of Bongo είναι το πιο εύληπτο για να ξεκινήσει κάποιος. ΄

Αν θες να ακούσεις τα προσωπικά του, ξεκίνα από το Clandestino που είναι νομίζω και το μόνο αντάξιο των δίσκων με τους M.N.