March Metal Day 2008

για Metallica καλά κάνεις και το λες αλλά επειδή στην πρώτη ήμουν πολύ μικρός, το 99 έδινα πανελλήνιες και πέρυσι ήμουν απαραίτητος στη μαμα πατρίδα, είχα μια μικρή ελπίδα…

για αύριο αφού όλα καλά ελπίζω να βρεθούμε, να δω πόσο ενθουσιασμένος είσαι για KISS και να πιούμε κανα μπυρόνι…

για το πρόγραμμα αυτό που ξέρω είναι

17:00 Sodom
18:10 Tristania
19:20 Annihilator
20:30 Edguy
21:40 Nevermore
23:30 Nightwish

μαζί με τις καθυστερήσεις καλημέρα…

Όλοι εκει θα είμαστε Κρις.

Για KISS, “ζω” αλλου…
Την πρώτη ψυχρολουσία θα την εισπράξω στη Βιέννη και μετά Αθήνα, Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη και…βλέπουμε…πώς με βλέπεις? Είμαι ενθουσιασμένος?

Το μονο κακο που εχει ειναι οτι παραλειπουν τα τρια πρωτα (ομωνυμο, ep, politics). Αυτο βεβαια δε πα να πει οτι θα ναι και δω ιδιο, απλα ειναι οτι πιο προσφατο επεσε στα χερια μου…

Εχεις δικιο σ αυτο, αλλα δε χαλιεμαι μιας και οι επιλογες απ’ τα λοιπα αλμπουμ ειναι τουλαχιστον σουπερ για τα δικα μου γουστα… παιζουν τα δυο κομματια που μου αρεσουν πολυ εκ Enemies και κλεινουν με ενα απ τα αγαπημενα μου ever.

Αν και πλακα πλακα θα τις εκοβα να παιζαν το ομωνυμο του In Memory.

Ελπίζω μόνο η μπύρα να είναι φθηνή

Κι από τα αυτιά θα μας βγει απόψε η μπύρα.
Κατά τις 5 θα αρχίσω…:-s :-s :-s

Φύγαμε!
Καλή μας διασκέδαση!!!
:slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :-s :-s :-s

Για όποιον ενδιαφέρεται, οι Ανώριμοι βγαίνουν τώρα (αντί για τις 16.15) οπότε υπάρχει μια μικρή - σχετικά - καθυστέρηση.

Όποτε γυρίσετε περιμένουμε εντυπώσεις.

Έχουμε και λέμε:

Έφτασα την ώρα των Tristania, τους άκουσα λίγο, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Annihilator: Δεν είμαι οπαδός τους, δεν με αγγίζει καν η μουσική τους βασικά, αλλά τους παραδέχομαι γιατί τα έδωσαν όλα, ήταν πωρωτικοί και είχαν ήχο καμπάνα (τον καλύτερο της ημέρας…).

Edguy: Κάτω του μετρίου. Όχι καλός ήχος, ακατάσχετη παπαρολογία από τον Sammet, ατελείωτα ανούσια “παιχνίδια” με το κοινό και καθαρός χρόνος μουσικής… κανένα τέταρτο.

Nevermore: Σχετικά καλός ήχος, έπαιξαν μεν καλά αλλά δεν μου άρεσαν επειδή γενικά τους βρίσκω απίστευτα βαρετούς. Οπότε περιμένετε τους οπαδούς για άποψη.

Nightwish: Μεγάλη απογοήτευση. Δεν τους είχα δει και πριν για να έχω μέτρο σύγκρισης, αλλά αυτό που είδα ήταν πολύ “λίγο”.
Πολύ επαγγελματική απόδοση, κακώς δομημένο setilist, λίγη ώρα (αλλά για αυτό φταίνε πρωτίστως οι διοργανωτές, μιας και οι Nightwish εμφανίστηκαν… στη μία το βράδυ!!! Οπότε προφανώς έπρεπε να κόψουν κομμάτια) ήχος μάλλον μέτριος και η Anette… Χμ… Είναι γλυκιά και όμορφη, έχει κίνηση, όμως είναι ακόμα φοβισμένη και άπειρη. Δεν έχει καλή επαφή με το κοινό και δεν “γεμίζει” τη σκηνή. Η φωνή της δυστυχώς είναι αδύναμη και μέσα στις φορτωμένες συνθέσεις χάνεται. Μάλιστα σε πολλά σημεία την είχαν και χαμηλά στον ήχο, λες και ήθελαν να κρύψουν τις ατέλειες που ήταν προφανές πως είχε στα “ψηλά”.
Είναι αρχή και σίγουρα θα βελτιωθεί οπότε δε θέλω να την κρίνω αυστηρά. Πάντως προς το παρόν δείχνει σαν κοριτσάκι που δεν ταιριάζει με την υπόλοιπη μπάντα. Νομίζω θα της πήγαινε πολύ να τραγουδάει σε μία πιο pop μπάντα (δεν είναι ειρωνικό αυτό).

Τα υπόλοιπα (περί διοργάνωσης κτλ) από αύριο…

Καλημέρα κι από μένα. Γράφτηκα στο forum μόλις τώρα για να πω τη γνώμη μου για το festival! Οπότε… καλώς σας βρήκα.

Το σημαντικό είναι το εξής. ΟΛΑ τα συγκροτήματα είχαν ΑΠΑΙΣΙΟ (στην καλύτερη) ήχο. Είχα ακούσει από φίλους και είχα διαβάσει για τους TOOL που είχαν παίξει και δεν τους είχε βοηθήσει ο χώρος αλλά έλεγα, εντάξει, πόσο χάλια να’ναι. Κι όμως, αυτό το κονσερβοκούτι (το γήπεδο) ενισχύει τόσο πολύ μπάσες συχνότητες και με την αντήχηση που έχει (λόγω του προφανέστατα καθόλου διαμορφωμένου χώρου)πραγματικά δεν καταλαβαίνεις τι ακούς. Επίσης, συγκροτήματα όπως οι Nevermore, Sodom, Annihilator είχαν τσίτα τα “γκάζια”,κάτι το οποίο ναι μεν το ζητάς σε μια συναυλία, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έκανε πιο άσχημο το ακουστικό αποτέλεσμα.

Θετικό είναι ότι ο χώρος είχε το καλύτερο πάρκινγκ που έχω χρησιμοποιήσει σε τέτοιου ειδους διοργάνωση, όπως επίσης πολύ καλή ιδέα και αυτή με τα δυο stages. Δυστυχώς όμως…

Όταν έφτασα έπαιζαν οι Sodom. Είχαν αργήσει λίγο σε σχέση μ’αυτά που έλεγε το πρόγραμμα. Και οι Tristania έπαιξαν σχετικά στην ώρα τους.

Οι Annihilator άργησαν 1 ολόκληρη ώρα. (Έπαιξαν κάμποση ώρα μετά αφού είχαν ολοκληρώσει το souncheck οι Edguy)

Δεν κατηγορώ το συγκρότημα γιατί προφανώς φταίνε οι διοργανωτές. Σε ένα φεστιβάλ που αποτελείται από 12 (νομίζω) εμφανίσεις συγκροτημάτων, δεν μπορείς να ξεφύγεις από το πρόγραμμα όμως. Αυτό ειχε ως αποτέλεσμα να αργήσυουν πάρα πολύ οι υπόλοιποι. Το κρίμα και άδικο είναι ότι οι Nevermore και οι Nightwish παίξανε μια ώρα. Συγκεκριμένα οι Nightwish άρχισαν 1 και 2:08 υποκλίνονταν στο κοινό…

Κατ’αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι ακούω σχεδόν όλα τα ειδη μέταλ.Τώρα έχουμε κι λέμε.

Sodom: Μ’αρέσει το thrash γενικότερα, αλλά στους κυρίους δεν έχω εντρυφήσει. Αυτό που μπορώ να πω, γιατί τους πρόλαβα στο τέλος, είναι ότι ο ήχος ήταν μια αηδία για το αυτί. Ένα μπάχαλο. (Εκείνη την ώρα νόμιζα ότι θα φτιάξουν τα πράγματα…)

Tristania: Παρ’ότι ακούω τέτοιο είδος αρκετά, τους συγκεκριμένους (χωρίς να έχω ακούσει πολύ) τους βαριέμαι. Αυτή μου η γνώμη δεν άλλαξε με την παρουσία τους στο MMD. Χάλια ήχο και αυτοί.

Annihilator: Επαγγελματίες. Χάλια και πάλι ο ήχος, αν και βελτιωμένος σε σχέση με αυτό που άκουγα πιο πριν. Μπαίνουν με το King Of The Kill (απ’τα πιο πορωτικά κομμάτια) και βλέπω ένα κοινό να κοιμάται. Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνανε πολλά παιχνίδια με το κοινό. Βασικά κανένα. Ο Jeff ούτε που αξιώθηκε να μιλήσει. Κι εκεί που εγώ τους έβλεπα ευχάριστα (γιατί παίξανε κομματάρες) αλλά είχα ξενερώσει με τις αντιδράσεις του κοινού (άντε κάπως ανέβηκαν Never, Neverland) μας πετάει το Μπάμπη τον Κατσιώνη. “You all know Bob from Firewind”! Όπα, λέω: τον Loomis περίμενα να έρθει σαν guest (στο Clown Parade), ο Bob ήρθε. Ξαφνικά το κοινό με το που βλέπει το Bob εκστασιάζεται!! Τι έγινε, λέω; Δεν ξύπνησαν με Annihilator και ξύπνησαν με το Bob; Δεν θέλω να πω κάτι κακό. Respect στους Annihilator για αυτήν την κίνηση, όπως και respect στον Bob που έπαιξε με τους Annihilator. Απλά μου έκανε εντύπωση. Γενικά θα έλεγα ότι ήταν αξιοπρεπείς. Εννοείται θα ήθελα καλύτερο ήχο και θα ήθελα να μπορούσαν να ξυπνήσουν λίγο πιο γρήγορα το κοινό, αλλά έμεινα ευχαριστημένος.

Edguy: Ή αλλιώς Edgay, ή Trendguy (σήμερα τα άκουσα και τα δυο). Μ’άρεσε η φωνή του Tobias ανέκαθεν. Για τους Edguy ποτέ δεν τρελαινόμουν. Μ’αρέσουν 2-3 κομμάτια τους πάρα πολύ αλλά μέχρι εκεί. Η αλήθεια είναι όμως ότι με κέρδισαν. Γιατί; Γιατί με τα αλλεπάλληλα “καραγκιοζιλίκια” (με την καλή έννοια) του Sammet ,ξύπνησε το νυσταλέο κοινό. Άκουγες τρελή ανταπόκριση από το κοινό όταν το ζητούσε ο frontman. Γενικά σε προδιαθέτει λίγο και το στυλ τους. Η αλήθεια είναι ότι έφαγε πολλή ώρα μιλώντας και έπαιξαν λιγότερα τραγούδια απ’ότι θα περίμενε κανείς (για την ώρα που έπαιξαν), αλλά θεωρώ ότι άξιζε γιατί ξύπνησε το κοινό.
Ο ήχος πάλι χάλια και δυστυχώς οι δικασιές,που έχουν μπόλικες, καλυπταν τα υπόλοιπα. Η φωνή ιδιαίτερα χαμηλά. Αισχρό κατά τη γνώμη μου, καθώς αυτό είναι το ατού τους κι έπρεπε να βγει πιο μπροστά.Έπαιξαν και το 1/3 του “The Trooper” για να ξυπνήσουν το κοινό!

Nevermore: Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Επιτέλους θα τους δω Live! Σκατοήχος… Έλεος. Ευτυχώς που έπαιζαν και κουαρτέτο (έλειπε η μια κιθάρα… ευτυχώς όχι o Loomis) γιατί αν υπήρχε και δεύτερη κιθάρα νομίζω, δε θα μπορούσα να διακρίνω τίποτα. Ξενερώνω ρε γμτ γιατί εκεί που έλεγα “Ποπο ΄τωρα θα πέσει η riffάρα”, προσπαθούσα μετά βίας να διακρίνω τι ακούω. Γενικά φοβερό συγκρότημα. Κάποια ψιλοπροβλήματα με το mic του Dane και το ότι δεν ακουγόταν το μπάσο, αλλά παίξανε κι αυτοί κομματάρες. Οι ανθρωποι έχουν στυλ…

Μήπως μπορεί να πει κάποιος ποιο έπαιξαν πρώτο κομμάτι γιατί το έχασα; Μη μου πείτε Engines Of Hate γιατί νομίζω θα αυτοκτονήσω…(Εϊχα πάει καντίνα έξω, καθώς είχε τελειώσει η μάσα μέσα.)

και φτάνουμε:

Nightwish: Η αγωνία τεράστια (για τη νέα τραγουδιάρα), ο δίσκος υπέροχος, η ώρα περασμένη, το κοινό κουρασμένο, αλλά ταυτόχρονα διψασμένο για την παρέα του Tuomas.
Ακούω τους Nightwish από τότε που κυκλοφόρησε το Century Child. Τους έχω δει και τις άλλες δυο φορές που έχουν έρθει (ο ήχος στο Λυκαβηττό ήταν απίστευτος). Αυτή η εμφάνιση ήταν χαλαρα η χειρότερη. Τους ευχαριστήθηκα και πάλι αλλα… Ο ήχος εννοείται δεν ξεφυγε απο τα στάνταρ της βραδιάς αν κι θα έλεγα ότι ήταν το συγκρότημα με τον καλύτερο ήχο από τους υπόλοιπους.
Λυπήθηκα όταν έφυγε η Tarja, αλλά χάρηκα όταν πήραν την Annette γιατί είναι διαφορετική. Και υποστήριζα… Απέναντι σε όλους αυτούς που λένε ότι είναι σαν στρουμφάκι.
Ακούγεται η εισαγωγή. Μπαίνει ένα σύνθι. Ωχ, λέω το ΒΒ Beauty. Σiγά, λέω όμως ακούγεται.

Οι Nightwish (σ’αυτήν την εμφάνιση) έκαναν το πιο ΥΠΟΤΟΝΙΚΟ μπάσιμο συγκροτήματος που έχω δει σε συναυλία ever.

Το Βye bye (που ειναι και υπερερεθιστικό κομμάτι) το είπαν μάλλον την ώρα που τους έιχε πιάσει νύστα. Δεν ξέρω τι να πω. Βέβαια,μετά ανέβηκαν. Αλλά μου φανηκε ότι ήταν αντε να τελειώνουμε για να φύγουμε. Με το Poet&Pend έκαναν μια νέα εισαγωγή, πιο πετυχημένη αυτή τη φορα. Γενικά καθ’όλη τη διάρκεια φάνηκε ότι ο κόσμος είχε έρθει για να δει Nightwish. Επίσης πολύ όμορφη η ανταπόκριση του κόσμου στο Last Of The Wilds, όμορφο show στο Islander και γενικά ο Marco είναι τυπάκλα…

Τραγουδίστρια: Συνεχίζω να την υποστηρίζω ,παρά την εμφάνιση της σήμερα. Ειδικά στα πρώτα κομμάτια θα έλεγα ότι την σαμποτάρουν την κοπέλα. Δεν ακουγόταν καθόλου. Όπως επίσης και το πλαγιαστό σύνθι του tuomas (τι σκατά κάνουν τόσοι ηχολήπτες, δεν μπορώ να καταλάβω). Μετά κάπως ανέβηκε, ώσπου τη θαύμασα στο Amaranth. Και θα γίνω και βλάσφημος, λέγοντας ότι την προτιμώ από την Tarja στο Nemo (συγκεκριμένα). Ένα πάντως είναι σίγουρο. Δεν έχει δυναμικές. (είτε της είχαν βάλει κανένα βαρύ κομπρέσορα). Οι κραυγές της είχαν την ίδια ένταση με την ομιλία της. Ξενέρωσα η αλήθεια είναι… Επίσης η Tarja σαν παρουσία ήταν πολύ πιο επιβλητική. Ελπίζω να αποκτησει την εμπειρία που της χρειαζεται πάντως γρηγορα γιατι δεν τη βλεπω καλα… Τώρα που την ειδα και Live ψιλοολοκληρώθηκε η άποψή μου. Έχουμε ακόμα όμως…

Γενικά επαγγελματίες και αυτοί. Μας είπαν ότι δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε για encore άρα συνεχίζουμε. Το κακό είναι ότι έπαιξαν ελάχιστα. Κρίμα.

Γενικά ωραία ήταν, αλλά είναι κρίμα όταν σκέφτεσαι ότι θα μπορούσε να έιναι κάτι πολύ παραπάνω. Αναμένουμε Rockwave…

υγ. Η αλήθεια έιναι ότι αμα ξαναγίνει στο γήπεδο ξιφασκίας συναυλία που με ενδιαφέρει, δε νομίζω να ξαναπάω. Ήταν ΤΟΣΟ ΑΙΣΧΡΟΣ ο ήχος…

EDIT: AA!! Παραλίγο να το ξεχάσω. Οι Nightwish έπαιξαν το Sacrament Of Wilderness!!

Δυό πράματα,

1. Χαράς στο κουράγιο σου ρε φιλέ που έγραψες τόσο πράμα.
  2. Τόσο χάλια ο ήχος? Τι είχε δηλαδη?

Φίλε μου δοκίμασα κιόλας να παω σε διάφορα σημεία στο χώρο. Τίποτα. Παντού χάλια. Δυσδιάκριτος και βαβούρα απ’τις πολλές αντηχήσεις. Εμ, λογικό είναι. Αφού όλο έχει παντού γύρω γύρω μέταλλο. Ακούγονταν μόνο μπότες και ο απόηχός τους. Άντε και αν είχαν δυναμώσει καμιά φωνή.

Βέβαια, δεν ηταν και σαν τους Rotting Christ στο Rec στα Γιάννενα (βραβείο “ό,τι χειρότερο έχουμε στήσει σε ήχο συναυλίας” :lol:) - Που πάνω στο εισιτήριο έλεγε Rotting Grist lololol… αχχ… τι θυμήθηκα…

Ο ηχος μπροστα παλευόταν και μπορω να πω οτι στους Annihilator και στους Nevermore ήταν μια χαρά. Εγώ και μπάσο ξεχώριζα και οτι θες. Sodom καλές επιλογές χαμός απο κοινό. Ακριβώς τα ίδια με Annihilator. Και στους 2 μεγάλο pit. Οταν ανεβάσω βιντεακι στο Youtube θα καταλάβετε. Nevermore εγγύηση. Πρώτη φορά τόσο καλός Dane σε απόδοση. Παρουσία άκρως θεατρική.Ο Dane δεν παιζόταν. Η μία κιθάρα βοήθησε να ακούγοντε καλύτερα. Το πρώτο ναι ήταν το Engines of hate…τους υπόλοιπους δεν τους πρόσεξα ή δεν τους είδα. Απλά μου φάνηκε ψιλοκαραγιοζάκος ο τραγουδιστης των EdGuy που το παράκανε με τις σαχλές δηλώσεις συνοδευμένες απο την στρουμφοφωνή του.

Η αλήθεια ειναι ότι μπροστά ακριβώς στη σκηνή δεν πήγα να δω τι λέει ο ήχος. Φαντάζομαι στάνταρ καλύτερα αφού έρχεται απ’τα κοντινα ηχεία απευθείας.
Αλλά χαμός στους Annihilator;Μάλλον ήσουν μέσα στο pit και δεν είδες καλά. Εκτός απο το pit (που έγινε στα Never,Neverland και Alison Hell) οι υπόλοιποι ακίνητοι. Επίσης περίμενα πολύ περισσότερο κόσμο στο φεστιβάλ.
Στους headliners χαλαρά ερχοσουν στα 5-10 μέτρα από τη σκηνή. Στους προηγούμενους (εξαιρούνται οι Nevermore) εννοείται λιγότερος κόσμος, αν και μπροστα στη σκηνη κανανε pits…

Λοιπον να πω και εγω τι ειδα!!

Εφτασα στο χωρο και ειδα τις Iron Maidens να αποδιδουν πολυ καλα τα κομματια των Maiden αρκετα καλα!

Και ισως να εχουν τον καλυτερο ηχο της βραδιας τελικα:!: Ασχετο…μετα τις ειδα απο κοντα και τελικα ειναι ομορφα μιλφς:p

Ενταξει για τους αλλους που διασκευασαν Μεταλλικα ας το αφησουμε καλυτερα…ατελειωτη βαβουρα δεν τους βοηθησε και ο ηχος βεβαια!

Ανωριμοι στην συνεχεια…πολυ χαβαλε με σχετικα καλο ηχο,το τραγουδι με την χοντρη μου αρεσε :lol:

Στην συνεχεια ενας απο τους λογους που πηγα στο March Metal…Sodom!!!Τους ειχα δει και το 99 στο Rockwave…θα τολμησω να πω πως χθες τα σαρωσαν ολα στο περασμα τους…παιζοντας κυριως παλια κομματια!!Δεν περιμενα να πω την αληθεια μια τοσο σαρωτικη εμφανιση!Επαιξαν και Ace Of Spades και εγινε πανικος!Ο ηχος δεν ηταν με το μερος τους αλλα μονο και μονο να βλεπεις Angelripper στην σκηνη φτανει…

Στην συνεχεια ξεκουραστηκαμε για καμια ωρα τουλαχιστον γιατι οι αγευστοι Tristania προσφερονταν για να συζητησεις με τους φιλους σου και να φας κανενα σαντουιτς…

Kαι παμε Annihilator να γουσταρουμε…με μαλλον τον καλυτερο ηχο της βραδιας ο Jeff Waters και οι emo φιλοι του(εκτος απο τον Drummer που εμοιαζε με caveman):stuck_out_tongue: εδωσαν ενα πολυ ομορφο show!O Jeff ειναι απιστευτος κιθαριστας και εδωσε ρεσιταλ στα σημεια…ακουστηκαν αρκετοι απο τους υμνους της μπαντας και γενικα οσοι τους ηξεραν αποκλειετε να μην γουσταραν!Ο πιτσιρικας Dave Padden που πλεον εχει τραγουδησει και σε 3 αλμπουμς μου αρεσε αρκετα στα φωνητικα και να πω την αληθεια δεν τον περιμενα τοσο δυνατο ειδικα στα ψηλα!

Και παμε Edguy…οι οποιοι μαλλον πιο πολυ ηρθαν σαν διασκεδαστες παρα σαν μπαντα για να παιξουν το σετ τους…οντως ο Tobby καταφερε να ξεσηκωσει το κοινο με τις σαχλαμαρες του που σιγουρα γουσταρουν οι πιτσιρικαδες…αλλα θα ηθελα να σεβαστει τους παλιοτερους οπαδους που ηθελαν να ακουσουν μουσικη!Για οι Edguy εχουν και πολυ καλα κομματια εκτος απο χαβαλε…τελοπαντων τουλαχιστον ακουσαμε Vain Glory Opera,Mandrake,Babylon,Mysteria και ηρθαμε στα ισα μας!!

Και ηρθε η ωρα των Nevermore…παρολο που ειχαν μονο μια κιθαρα μπορω να πω οτι ηταν επιβλητοκατοι πανω στην σκηνη!Ο Dane ειναι πολυ καλος frontman και εδωσε ρεστα…Επαιξαν αρκετα κομματια απο το Dead Heart και απο το Enemies…η εκπληξη εγινε και επαιξαν και απο το Politics ενω αν δεν κανω λαθος επαιξαν και 2 απο το Endeavour!O Loomis επισης εδωσε ρεστα κυριολεκτικα…ενω ο Dane τραγουδησε μερος του Narcosynthesis κυριολεκτικα πανω στα χερια των οπαδων!Πολυ καλη εμφανιση!!

Nightwish ειδα μονο τα πρωτα 4-5 κομματια!Παλιοτερα ακουγα μεχρι το Century Child ενω και το επιπεδο Once η αληθεια ειναι οτι εχει καποια καλα κομματια…για το τελευταιο ουτε λογος φυσικα!Απο την πρωτη στιγμη που εμφανιζοντε στην σκηνη καταλαβαινεις οτι η νεα τραγουδιστρια δεν γεμιζει την σκηνη…Και εκτος αυτου απο αυτα που ακουσα τουλαχιστον φαινετε οτι δεν μπορει να αντικαταστησει επαξια την Tarja!

Απο τα τελευταια των Annihilator ηθελα να βρεθω και αντα αυτου βέπω Τριστανια να καλησπεριζουν… Αυτο κ μονο τα γαμησε ολα… Οι Edguy φοβεροι αλλα πολλες σαχλες… Μεγαλο παραπονο… Ηχος και θελεμε λιγο ακομα Νightwish… Α! και αφου δεν ειχαν χρονο γιατι μαλακιζονταν τοση ωρα μεχρι να βγουνε? Τοσα τσεκ κ η καημενουλα μου στην αρχη δεν ακουγοταν…

εγω προσωπικα περασα γαματα για δυο κυριως λογους…Nevermore και Annihilator…
γενικα ο ηχος ηταν καλος σε μερικες μπαντες κ αθλιος σε μερικες αλλες…
τα support συγκροτηματα αφησαν καλουτσικες εντυπωσεις με τους Orion να κυριαρχουν…μια χαρα γαματος ηχος,διαθεση,πολλη μιμηση αλλα κ τεχνικη καταρτιση…οι μειντενογκομενες δεν μ ελεγαν τπτ απολυτως…
οι ανωριμοι δε αστο καλυτερα αν κ εκτιμω το γεγονος οτι δεν παιρνουν στα σοβαρα αυτο που κανουν…
ας περασουμε ομως στο κυριως πιατο…οι Sodom…γερμανοι βραχοι,μαμησανε πανω στη σκηνη,αν κ δεν τους βοηθουσε ιδιαιτερα ο ηχος…δειξανε ομως οτι παρολη την ηλικια τους,εχουν διαθεση,ζωντανια κ πολυ καλη αποδοση…
οι Tristania τωρα…χαχαχα δεν υπηρχαν!! τι ακυρη μπαντα ειναι τουτη βρε παιδια??τελειως αμουσοι,χωρις αισθηση της μελωδιας,ξενερωτοι,λες κ τους ειχαν πεσει τα καραβια εξω…
οι Αnnihilator ηταν η αποθεωση του μεταλ…τετοια δεμενη μπαντα δεν εχω ξαναδει live…μαλλον δεν ειχα ξαναδει γιατι μετα με τους nevermore μου ρθε διπλο το εγκεφαλικο…
απιστευτη ορεξη,φανταστικα τραγουδια κ ενας κιθαριστας που κοπανιοταν σαν το χταποδι κ δεν εχανε νοτα…ο dave μ εκανε τεραστια εντυπωση,εχει εξαιρετικη φωνη το παληκαρι αν κ κανεις δεν νομιζω να χαλαστηκε με την πολυ καλη επισης φωνη του jeff!! τεσπα,για να μην τα πολυλογω,ηρθαν,βγηκαν,μαμησαν κ φυγαν!
οι Edguy με μια λεξη απαραδεκτοι!!! πραγματικα δεν περιμενα να αντικρισω τετοιο θεαμα…
ο ηχος απαισιος,με το μπασο να τρυπαει αυτια,η φωνη ισα που εβγαινε απο το λαρυγγι του sammet κ γενικα τα τραγουδια που επιλεξανε ηταν @$%@@&%$…
καλα αυτος ο κοντοπιθαρος κατι θα χε παρει δεν παιζει…εκανε σαν παρλιακο κ σαν καραγκιοζης την ιδια στιγμη…του πεφτανε μικροφωνα,εφτυνε σαν νταλικερης,μας την ελεγε που δεν γκαριζαμε,μιλουσε ολη την ωρα,εκανε ‘αδερφιστικες’ μαγκιες κ ενα σωρο αλλες μλκιες με αποκορυφωμα την ροχαλα(μιλαμε για πολυ πραμα) που εριξε σε ενα βαριομοιρο παιδακι…στο δοξα πατρι την εφαγε το καψερο…του δωσε το χερι κ ολα οκ…!!!ελεος!!!ευτυχως κατεβηκανε κ ηρθαμε στα ισα μας…
παμε τωρα…Nevermore…μια μπαντα κεφαλαιο στο συγχρονο μεταλ…καταπληκτικοι,αποθεωτικοι,ισοπεδωτικοι κ λιγα λεω…τελειος,βαρυς κ ασηκωτος ηχος(με μονο μια κιθαρα!!) απιστευτο δεσιμο,ενας Dane που να τραγουδαει χωρις να υπαρχει ‘αυριο’ κ ενα σετλιστ γεματο τραγουδαρες!!! αισθητη ομολογουμενως η απουσια των ‘born’, ’ bittersweet feast’ κτλ…
ο Loomis απλα καθηλωτικος…με διαφορα ο πιο τεχνικος κιθαριστας του καιρου μας…
τεσπα αυτα ειχα να πω…
στους Nightwish εφυγα…:stuck_out_tongue: :lol:

My friend είναι δύσκολο σε φεστιβάλ και σε σαπορτ γκρουπ να δεις μεγαλύτερες αντιδράσεις απο αυτές που είδες στους Annihilator και στους Nevermore. Κυρίως τα τελευταία χρόνια που τα πράγματα έχουν κοπάσει…όσο για τον κόσμο πραγματικά δν περίμενα περισσότερο.Oi Nevermore και οι Annihilator έχουν πάνω κάτω κοινούς οπαδούς. Κοντά είναι και οι Sodom.Και οι 3 τους πάντως στις δόξες τους να μάζευαν 1000-1500 άτομα(κyρίως οι nevermore). Ενω οι Nightwish δεν περίμενα να συγκινούν με τα τωρινά δεδομένα πάνω απο 1000-2000 άτομα. Οσο για EdGuy Και Τριστανια που έχουν ίσως λίγο διαφορετικό κοινό δεν νομίζω να κόβουν τόσο πολύί τις φλέβες τους γι αυτούς ώστε να πληρώσουν 50-65 ευρώ για να τους δουν. Οπότε η προέλευση του κόσμου μου φάνηκε λογική.

Nταξει οι Sodom και φυσικά οι Ανώριμοι τα έσπασαν όλα!
Στοτς Sodom της πουτάνας, circle pit, καπνογόνα κι ένας Tom Angelripper να μη μασάει τίποτα… Μεγάλη μορφή. Γενικά χαρήκαμε το ξύλο στους Sodom.
Πιο πρίν βγήκαν οι Ανώριμοι και έκαναν και τον πιο κρύο να γελάσει! Καλά το “Στο πρώτο Ραντεβού” είναι μεγάλος ύμνος ε!
Για τους Nevermore τώρα τι να πούμε. Τεράστιοι, ακόμα και με το ΘΕΟ Loomis μόνο του χωρίς δεύτερο, αλλά ποιός νοιάζεται; Απλά απέδειξαν ποιοί ήταν τα “Αφεντικά” του φεστιβαλ. Ο Warrel δεν πα να είναι πρεζάκιας, πότης, τι στο δίαλο είναι, χθες ήταν τεράστιος. Έβλεπες το μάτι του να γυαλίζει. :!:
Θα μπορούσαν να παίξουν καλύτερο σετλιστ βέβαια.

λοιπον να πω κι εγω την γνωμη μου μπηκα στους tristania και παρακολουθησα ενα απο τα χειροτερα Live που εχω δει πραγματικα η μπαντα ηταν απαισια στην σκηνη!annihilator:πολυ καλη εμφανηση αν και πρoσωπικα στο τελος κουραστικα λιγακι!edguy:οι οπαδοι τους πιθανον θα γουσταρανε εμενα καραγκιοζηδες μου φανηκανε!nevermore:ενταξει τωρα τι να πω…δεν περιγραφο αλλο που λεει και το ρητο!!απιστευτο live εστω και με μια κιθαρα πραγματικα εσπειραν!θεος ο dane ακομα πιο θεος ο loomis!αυτη ηταν η 6η φορα που τους βλεπω live και συγκαταλεγετε στις κορυφες!αντε να μας ξαναρθουν με καινουργια δισκαρα!ο ηχος ηταν μετριος αλλα οσοι ειχαμε προηγουμενες εμπειριες απο αυτο το κουτι το περιμεναμε!κατα την διαρκεια της επικης εμφανησης των nightwish ετρωγα sandwitch στα everest:p