εμας φιλος μου κερδισε το να γνωρισει τους ανιλατορ…
Δυο λογια μονο για χτες.
Iron Maidens - Orion: Οι Orion μου φανηκαν καπως ‘‘σουπες’’. Σορρυ κιολας, αλλα οι Maidens ηταν Α-ΡΙ-ΣΤΕΣ τεχνικα απο καθε αποψη και παιζαν δυνατα & πωρωμενα. Η ντραμμερ τους εστειλε τον αλλο για βρουβες.
Ανωριμοι: Τα σπασανε. Ακρως επαγγελματικη εμφανιση σε ορια που οι ιδιοι θετουν με τη μουσικη τους. Ο κοσμος γουσταρε και ολοενα ζηταγε κι αλλο. Αυτο τα λεει ολα πιστευω.
Sodom = Σοδομισμος. Επιτελους τους ειδα σε μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εμφανιση, σε οχι και τοσο κακες συνθηκες. Νταξ, Θρας παιζουν, δε χρειαζεται να ναι και γυαλισμενος ο ηχος. Ισα ισα. Ο Τομ επισκιασε το συμπαν. Το σετ λιστ απιστευτο (αν και παρελειψαν το Ausgebombt )
Tristania δεν ειδα επειδη ετρεχα με meet & greet.
Annihilator: Ο Jeff Waters ηταν ο θεος επι σκηνης. Μακραν ο πιο ψαρωτικος rythm κιθαριστας στο metal. Οι υπολοιποι απ την αλλη δε μου κολλουσαν καθολου. Ειχαν τον αερα του session-α, ακομα και ο Padden (αυτος νομιζω ειναι ο τραγουδιστης) μου την εσπασε καπως. Ενω ειχα απιστευτα καλη διαθεση, ειδικα στο Set The World On Fire, ο χαμηλος ηχος στις κιθαρες και το ολο στησιμο με χαλασε απο την αποψη οτι εβλεπα τους Jeff Waters & ΣΙΑ και οχι τους Annihilator. Σε τελικη αναλυση ειδα ενα καλο live, τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο. Απολαυσα τον Jeff καθως οργιαζε επι σκηνης. Αυτο μου φτανει.
Edguy: Προσπαθησα το πρωτο τεταρτο. Καμια επαφη με το καταπληκτικο τους live στο Gagarin. Κουραστηκα και αραξα στην απεναντι εξεδρα περιμενωντας τους Nevermore.
Nevermore: Θα διαβασετε στο report, σε γενικες γραμμες απιστευτη εμφανιση & κακος ηχος. Αντι να δωσουν ογκο στην κιθαρα (ο λουμις τα χε παρει ολα πανω του), μεχρι το 5ο (νομιζω) κομματι περισσοτερο τα μπασα και οι μποτες ακουγονταν στο θεο. ΕΛΕΟΣ. Παντως περασα σουπερ, το σετ λιστ ναι, μπορουσε να ειναι καλυτερο αλλα η αποκαλυψη ηταν ο Dane. Εδωσε την καλυτερη εμφανιση ever (απ οσες τον εχω δει τουλαχιστον).
Nightwish: Δε παρακολουθησα το μισο σετ καθως ημουν τεζα απο την κουραση. Ειχα ηδη κλεισει 12ωρο ορθιος. Απ την αλλη, αυτο που ειδα μου αρεσε. Δεν ειναι χειροτεροι, ειναι διαφορετικοι. Για να το πω πιο απλα, οι Nightwish δεν ειχαν την metal εμφανιση στην οποια ειχαμε καλομαθει. Τα νεα κομματια δε τα ηξερα, αλλα και ζεστη μου φανηκε η κοπελιτσα (τροπος του λεγειν), και γενικα εδενε καπως καλυτερα το ολο πραμα. Η Ταργια ανεκαθεν μου εβγαζε κατι το ψυχρο που με χαλαγε (οχι ιδιαιτερα, αλλα λεμε τωρα).
Πάει κι αυτό…
Είδα λίγο Iron Maidens (καλές), Ανώριμους (τους έχω ξαναδεί και βαριέμαι), Sodom (ΘΕΟΙ, το απέδειξαν χθες), Tristania (έχουν φοβερές δυνατότητες, είχα ακούσει κομμάτια τους και στο live έχουν καλή σκηνική παρουσία και στήσιμο), Annihilator (ό,τι κι αν πούμε είναι λίγο), Edguy (τον πάω τον Tobias, αλλά χθες τα έκανε σκατά), Nevermore (οι απόλυτοι κυρίαρχοι της βραδιάς), Nightwish (έλπιζα ότι η πρώτη φορά που τους έβλεπα να ήταν θετική και ήταν απογοητευτική).
Ο ήχος σε Sodom, Annihilator, Nevermore ήταν μιά χαρά. Στους άλλους πήγε περίπατο.
Το ότι είχε άφθονη μπύρα εμένα μου έφτανε, τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν.
Το παρασκήνιο της διοργάνωσης είναι τραγικό.
Nevermore μετά στο Revenge τρελλό γέλιο.
Ακουμε!
Ανατριχιαστικό. Εξηγήθηκαν πολλά πράγματα.
Πόσα εισιτήρια κόπηκαν, ξέρει κανείς?
Πανω κατω τις ιδες εντυπωσεις βλεπω πως εχουν ολοι. Ειχε παει η αδερφη μου και η ξαδερφη μου χθες. Με πηραν τηλ στο alice in hell. Αχ, τ’ ακουσα κι αυτο. Μουφες λεει οι edguy, καλοι οι nevermore και οι nightwish διαφορετικοι και πιο μετριοι απ’ αυτο που περιμενε (τους ειχαμε δει με tarja και ισως γι’ αυτο η συγκριση).
Διχως να ξερω και τπτ, απ’ αυτα που βλεπω, πρεπει να εχουν καλους διοργανωτες. Τοσα συγκροτηματα, 60ευρω; Και τοσο καλα ονοματα. Σε φαση ροκγουειβ θα πληρωνες καμια χιλιαρα για να τα δεις ολα αυτα μαζι. Και το παρκινγκ ακουσα ωραιοτατο. Αλλα οι εγκαταστασεις (εχω παει) ειναι μεγαλη μαλακια. Εξυπνο αυτο με τις δυο σκηνες. Προλαβαιναν(Ημουν σιγουρη οτι οι nightwish θα καναν 10 ωρες να βγουν κι απ’ οτι φαινεται το ξεραν και οι διοργανωτες.)
Επρεπε να ειναι πρωτοι οι annihilator για μενα.
Απορια: οντως στις αργαμιση αφηναν κοσμο τζαμπα;
Αν ήμουν μόνος μου χτες θα είχα αρχίσει να ανησυχώ ήδη…
Σε άλλη συναυλία βρισκόμουν?
Ας ξεκινήσω από τα γενικά.
Όμορφη διοργάνωση, πλήρες και χορταστικό μουσικό πακέτο και γενικά ωραίο σκηνικό αν και η κούραση σε γονάτιζε πραγματικά από ένα σημείο και μετά (βρισκόμενος εκεί προσωπικά από τις 4 περίπου).
Σε καμία μπάντα ο ήχος δεν ήταν πραγματικά καλός.
Στους Ανώριμους δεν ξέρω, αλλά δυσκολεύομαι να γελάσω και πολύ οπότε έβρισκα φίλους και γνωστούς.
Οι Tristania ήταν το ανέκδοτο του φεστιβαλ. Τραγικοί, κιτς και μηδεν από μουσική. Sorry στους οπαδούς τους αλλά αυτή ήταν η αντίδραση της πλειοψηφίας που τους παρακολουθούσαν.
Οι Sodom αν το δεις στη λογική thrash είναι και στα απαυτά μου όλα γαμήσανε. Και γιατί να το δεις διαφορετικά? Άφθονη μπύρα…
Οι Annihilator που λέτε. Ρε παιδά ΑΚΟΥΓΑΤΕ LEAD στις κιθάρες? Πήγα δεξιά, πήγα αριστερά, φλέρταρα με το pit αλλά μέχρι το τέλος άκουγα πολύ δυνατά το μπάσο και όταν έπαιζε δίκαση μόνο αυτή. Γενικά, καλό στήσιμο είχαν, ο Padden είναι πάρα πολύ καλός σε όλα του (φωνή, κιθάρα, παρουσία) αλλά 3 επίπεδα κάτω από την προηγούμενη φορά που τους είχα δει. Οκ ήταν, δεν τους ευχαριστήθηκα όσο θα ήθελα.
Edguy. Δεν ήταν πολύ metal για τον Ελληναρά του metal hammer και του mosh pit. Ο Sammet είναι (ή μάλλον θέλει να γίνει) ο Bon Jovi του metal. Ο τύπος έκανε ότι μπορούσε να κάνει ένα κοιμισμένο κοινό να περάσει καλά. Καταπληκτικός frontman, μπάντα με πολύ κέφι και προσπάθησε να το πει ο άνθρωπος, have a good time…
Πώς όμως να περάσεις καλά όταν δεν ξέρεις ούτε ένα τραγούδι και δεν μπορείς να τραγουδήσεις όυτε ένα ρεφραιν? Το moshpit είναι μια καλή λύση. Δεν ξέρουμε που δεν ξέρουμε κανένα τραγούδι, ας κάνουμε ένα “κύκλο” όπως το έλεγαν…Αμ δε που είναι αυτό μουσική.
Προσωπικά πέρασα καλά και το διασκέδασα το show τους. O Sammet εξελίσσεται σε frontman πρώτης κατηγορίας.
Οι Nevermore γαμήσανε. Ο Dane έσπειρε, ο Loomis γάμησε και ο Williams ήταν μηχανάκι (ο άλλος μάλλον ήταν πολύ πιωμένος). Όμως, ο ήχος των Nevermore όσα τεχνάσματα και να προσπαθήσιες να κάνεις χωρίς 2η κιθάρα θα είναι ελλειπής. Ευτυχώς, η πολύ καλή απόδοση της μπάντας το μετρίασε αυτό. Ίσως, αντικειμενικά οι καλύτερη παρουσία.
Οι Nightwish αν περίμενε κάποιος κάτι λιγότερο ή περισσότερο από επαγγελματική εμφάνιση έκανε μεγάλο λάθος. Και ως συνήθως αυτό έχει τα καλά του και τα κακα του. Η Anette πολύ συμπαθητική επι σκηνής, “έβγαζε” όλες τις νότες της μια χαρά, αλλά ήταν αρκετά χαμηλά. Τα χιτάκια Amaranth, Nemo, I wish I had an angel ήταν πολύ όμορφα, το Islander πολύ όμορφα παιγμένο με ωραίο σκηνικό και κατά την προσωπική μου άποψη το The Poet And The Pendulum η καλύτερη στιγμή της όλης βραδιάς συγκεντρωτικά.
Χαλάστηκα που οι Nightwish και οι Nevermore έκοψαν τραγούδια. Ας είναι πιο αυστηροί με τις πιο μικρές μπάντες την επόμενη φορά.
Ο tobias είναι μεγάλος καλλιτέχνης, αλλά χθες δεν έκανε αυτό που ήθελε το κοινό, προσπάθησε όμως. Του δίνω 6 στα 10.
Χρηστο δεν σε είδα ρε συ.
Σε βρισκω σωστο στα περισσοτερα. Δηλ, αν και δε συμφωνω για Edguy, you’ve got a point απ τη μερια σου.
By the way, σορρυ που την εκανα στο ετσι, αλλα με πετυχες πανω σε τρεξιμο. Νεξτ τάιμ θα τα πουμε καλυτερα απο κοντα.
Δυστυχως επεσες μεσα. =\
Λοιπόν, ας πώ κι εγώ καναδυό πραγματάκια για χτές.
Όσον αφορά τη διοργάνωση υπήρξαν θετικά κι αρνητικά, θα προτιμήσω όμως να αναφερθώ στο μουσικό μέρος.
Iron Maidens vs. Orion σημειώσατε 1 για μένα, κι από εμφάνιση, κι από ήχο κλπ.
Οι Ανώριμοι ήταν διασκεδαστικοί, πιστεύω όμως πώς αν κάποια στιγμή βγάλουν ένα άλμπουμ με αγγλικούς στίχους (όχι σάτιρα) θα σπέρνει. Το μουσικό μέρος “το έχουν” άλλωστε
Στους Sodom ήρθε η πρώτη συγκίνηση της βραδιάς, με ένα setlist βουτηγμένο στο Τhrash (όπως πρέπει!) και με κομμάτια σαν τα Blasphemer, Obsessed By Cruelty, Sodomy and Lust, Agent Orange, Remember The Fallen, μας έφτιαξαν για τα καλά. Ευπρόσδεκτη από μενα και η “εκπροσώπηση” του αρκετά καλού M-16 όσον αφορά τα τελευταία αlbums τους.
Στους Tristania ήταν μία καλή ευκαιρία για βόλτες στα δισκάδικα, να τσιμπήσεις να φάς κάτι, μιάς και δεν μ’ενδιαφέρουν, κι από το λίγο πού είδα δεν έχασα και πολλά πού δεν τους παρακολούθησα.
Οι Annihilator μπήκαν δυναμικά με το Κing of the Kill. Με τα κομμάτια του Alice In Hell φυσικά να κλέβουν τη παράσταση. Alison Hell, W.T.Y.D, Human Insecticide και τα μυαλά στα κάγκελα! Κρίμα πού δεν έπαιξαν και το Knight Jumps Queen από το Set The World On Fire. Γενικά καλή εμφάνιση, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτεροι.
Συνέχεια στην απέναντι σκηνή με τους Edguy. Πάρτι ατμόσφαιρα μέν, διασκεδαστικός frontman ο Sammet αλλά η μπάντα περαν του Vain Glory Opera δεν μου λέει και πολλά. Θα ήθελα καναδυό κομμάτια ακόμη από αυτό πέραν του ομώνυμου. (ένα Out of Control, No More Foolin’, Walk On Fighting) Δεν άντεξα μέχρι το τέλος να τους δώ και την έκανα για την απέναντι σκηνή.
Στη συνέχεια οι Nevermore με μία επιβλητική εμφάνιση μάλλον κέρδισαν τον άτυπο τίτλο του νικητή της βραδιάς. Το σέτλιστ και ο ήχος θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, αλλά αφού έπαιξαν Seven Τοngues of God, This Sacrament είμαι ικανοποιημένος. Σε κάποια φάση ο Dane πριν παίξουν κάποιο τραγούδι είπε ότι μας έχουν κάτι σπέσιαλ στο επόμενο κομμάτι, κάνω ένα συνειρμό μέσα μου ο οποίος αποτελείται από 4 λέξεις (Die for my sins) ο οποίος ευτυχώς δεν βγαίνει σωστός γιατί δεν ξέρω αν θα ζούσα σήμερα. :lol:
Οι Nightwish ήταν έτσι όπως τους περίμενα κι έπαιξαν ακριβώς αυτά πού περίμενα. (ένα Sacrament of Wilderness δεν φέρνει την άνοιξη) Η καινούρια τραγουδίστρια δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει τη θέση της Tarja η οποία είχε και μία επιβλητικότητα πάνω στη σκηνή αλλά και κάποια σοβαρότητα σε σχέση με τη νέα η οποία μάλλον περισσότερο σε μία μπάντα όπως οι Spice Girls κολλάει. Λόγω του περασμένου της ώρας κόψανε κάποια κομμάτια, πράγμα το οποίο δεν μπορώ να πώ ότι με χάλασε, κυρίως λόγω της κούρασης.
εχθες οι nevermore ηταν απλως κορυφαιοι!!!υπεροχα κομματια κ επαιξαν αρκετα απο το dead heart in a dead world:!:
νομιζω οτι οι nightwish ηταν μετριοι,επαιζαν κομματια απο το καινουργιο album τα μονα παλια που επαιξαν ηταν:
nemo,the siren,wish i had an angel,sacrament of wilderness
βεβαια τους αδικισε αρκετα και ο ηχος,γενικα σε αυτη τη σκηνη ο ηχος ηταν χειροτερος …[-X
Ούτε καν αργάμιση. Από τους Nevermore (για να μην πω από τους Edguy), οι πύλες ήταν ορθάνοιχτες και έμπαινε όποιος ήθελε.
Γενικά το “TP&TP” είναι έπος. Απίστευτο κομμάτι πραγματικά και η ενορχήστρωση που έχουν κάνει στο cd απλά δεν υπάρχει. Όμως live όταν το μισό είναι προηχογραφημένο, ε, θα διαφωνήσω λίγο για το περί κορυφαίας στιγμής
Ω ναι, Engines of Hate!! Και από την αρχή πανικός. “Γύρω-γύρω όλοι”-pit ύστερα από προτροπή του Dane (και ο Dane να γελάει ), ένα πιτσιρικάκι 10χρονο ανεβαίνει στη σκηνή και χαίρεται ο Dane, crowd surfing και ένα παιδί να ανεβαίνει επίσης στη σκηνή και να λέει μερικά στιχάκια στο μικρόφωνο με τον Warrel (τυχερός!!!). Ύστερα φώναζε κι άλλο κόσμο ο Warrel, αλλά οι σεκιουριτάδες τους απομάκρυναν, έτσι κατέβηκε αυτός μες το πλήθος στα δυο μέτρα από μένα και τραγουδούσε :-s Αχ. <3 … Αν και γερασμένος, μου φάνηκε πάρα πολύ καλός και ορεξάτος. Γενικότερα ανανεομένος, με κουρεμένο μαλλάκι και βαμμένο καστανοκόκκινο, εμφανίστηκε με σακάκι, το μαλλί κοτσίδα, ρούχα ταχυδακτυλουργού
και μαύρο γυαλί. Έχει χάσει και κοιλίτσα!
Και μιλάω μόνο γι’αυτόν γιατί έκλεβε την παράσταση. (Κι ο Loomis βέβαια με τα μπουρμπουληθροειδή του σόλο!
) Θεοί, αλλά ο ήχος δε με άφησε να τους απολαύσω όσο ήθελα. [-X Και ήθελα κι άλλα κομμάτια.
Α! Και, please, MHN κρατιέστε απ’τα μαλλιά μου την ώρα του ξύλου! :lol:
Oι Nightwish απλά δεν είχαν ΚΑΜΙΑ σχέση με τότε που τους είδα το 2005 στο Λυκαβηττό, και προτιμώ να κρατήσω εκείνη τη βραδιά στο μυαλό μου. Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με αυτά που είπε ο Cozy, η Ανέτ δεν είχε πολλή επικοινωνία με το κοινό κλπ., αλλά γενικότερα το πάλευε, σφιγγόταν, δε μπορώ να πω! Μ’άρεσε η φωνή της, αλλά όταν έπαιζαν πχ. το She Is My Sin ήταν τελείως διαφορετικό κομμάτι στα αυτιά μου. Λίιιγο ξενερωτικό. Και γενικά το κοινό από κάτω ήταν ψόφιο… Oι υπόλοιποι Nightwish πάντως, ήταν κλασικά καλοί, αλλά… :dunno: Κατά τη γνώμη μου ίσως φταίνε και τα κομμάτια του καινούριου άλμπουμ που δεν είναι τόσο συναυλιακά.
Έπαιξαν το She Is My Sin oi Nightwish; :-k
Αυτό πρέπει να ήταν, αλλά δεν έμοιαζε και πολύ.
Χμ, ίσως εννοείς το Sacrament of Wilderness, δε’νομίζω να παίξαν κάποιο άλλο παλιό τραγούδι. Όλα τα υπόλοιπα ήταν από το Οnce και το Dark Passion Play.
Από το Once ποιά παίξανε?
Τα 3 πρώτα, Siren
Thanx! Απ΄ότι βλέπω πάντως, “αποκυρήσουν” το παρελθόν τους. Δηλαδή μιλάμε για μια καινούρια μπάντα.