Ναι, όντως, σόρρυ, έχεις δίκιο!
Το She Is My Sin, εξάλλου, παραείναι δύσκολο για να το πει η Ανέτ.
@ freedomofrock: Απ΄το Once έπαιξαν Dark Chest of Wonders, Wish I Had An Angel, The Siren, Ν[B]emo/B…
Ναι, όντως, σόρρυ, έχεις δίκιο!
Το She Is My Sin, εξάλλου, παραείναι δύσκολο για να το πει η Ανέτ.
@ freedomofrock: Απ΄το Once έπαιξαν Dark Chest of Wonders, Wish I Had An Angel, The Siren, Ν[B]emo/B…
Απο τα όσα διαβάζω λυπάμαι πολύ που έχασα nevermore annihilator και λίγο λιγότερο Sodom αλλά τι να κάνουμε αυτά έχει η ζωή…Κρίμα:( αλλά δεν πιστευώ να χαθούμε με τους κυρίους αφού ελπίζω ότι στο μέλλον θα τους δω
Πάντως από τα όσα λέτε οι Nightwish φαίνεται να ήταν ψιλοαπογοήτευση και ίσως ήταν και λάθος όλη η ώρα που τους είχανε βάλει καθώς ηλικιάκα το μικρότερο κοινό από τα bands το έχουν οι Nightwish και μάλλον θα ήταν και δύσκολο για τα διάφορα μικρά να μένουν μέχρι τις 1-2 σε συναυλίες(αυτό που εννοώ είναι ότι έπρεπε να είναι οι Nevermore headliners αλλά το φέρνω πλαγίως:p )
Παιδιά, νομίζω ότι το συγκεκριμένο φεστιβάλ δε διαφημίστηκε ιδιαίτερα. Και γι’αυτό το λόγο δεν μάζεψε τον κόσμο που μαζεύει το Rockwave. Η τιμή ήταν ίδια και τώρα φέρανε τα διπλάσια συγκροτήματα. Τι να πω; Μπορεί να φταίει ότι γίνεται Μάρτιο και όχι καλοκαίρι…
Ξέχασα στο προηγούμενο post να αναφέρω: την χλεμπόνα του Tobias πάνω στα μούτρα κάποιου (που του εδωσε το χέρι μετά), το ότι οι Nevermore δεν έπαιξαν ούτε το Born, ούτε το Inside Four Walls, το φιλανδό μπράβο που δε με άφησε να ευχαριστηθώ το “ηχογραφημένο” The Poet & The Pendulum επειδή μάζευε κάτι πιτσιρικάδες μπροστά μου που κρατάγανε κάμερες.
Τέλος, την ώρα που βγήκα για το “βρώμικο”, όταν ξεκίνησαν οι Nevermore κι έχασα το Engines Of Hate (θα αυτοκτονήσω πιο μετά), μετακινούσαν τις μπάρες απ’έξω κι άνοιγαν τις πόρτες. Άρα η πικρή αλήθεια είναι αυτή:
Όποιος ήθελε να δει μόνο Nevermore, Nightwish (οι περισσότεροι), μπορούσε να τους δει τσαμπέ.
Πφφ, αυτά παθαίνεις αν δεν πηγαίνεις στους χώρους της συναυλίας, ακόμα και αν δεν έχεις εισητήριο. Εύγε μου#-o
παντως πολυ κριμα που κατα την διαρκεια του this godless endeavour ανεβηκε ενασ απο την διοργανωση και ειπε στον dane να διακοψουν το σετ κριμα γιατι πιστευω οτι θα ειχαμε εκπληξη κοματι…απο οτι μου ειπανε πολοι ο waters ηταν στην ακρη της σκηνης…sunctuary μηπως??δεν θα μαθουμε ποτε!!
Κατάλαβα…τι να πείς, άμα μια συναυλία έχει χάλια ήχο δεν παλεύεται η κατάσταση, νευριάζεις,δεν απολαμβάνεις το σόου και όλα τα παρόμοια. Απο τα λεγόμενα σου, φαντάζομαι τον ήχο, σαν τους Dimmu Borgir στο Μύλο Θέσ/νικης, άκουγες μόνο μπότα, και ένα βάθος μεταλλικό- δράμα η κατασταση.
Ο χώρος είναι πολύ σημαντικος παράγοντας σε μια συναυλία, και όπως έχει πει και ένας ηχολήπτης, its not the gears its the ears !:-k
Ξερει κανεις τι ηταν αυτα τα ασπρα μπλουζακια που ηταν ατη σκηνη των nightwish πριν εμφανιστουν?:-k
εγω δν μπορω να αποφασισω αν μ’αρεσαν περισσοτερο οι Sodom ή οι Nevermore, νταξει οι Sodom δεν ειχαν τον καλυτερο ηχο αλλα ειναι οι Sodom και επαιξαν πολυ ωραιο set. μετα ακολουθουν σιγουρα οι Annihilator που μας δικαιωσαν με ολα τα κομματια “σταθμους” τους και δεν επαιξαν απ’τα πιο προσφατα. αν και δεν θα με χαλαγε να παιξουν και κανα κομματι απο Waking The Fury και Carnival Diablos μιας και δεν παιξαν και τοοσο πολυ. επισης μ’αρεσαν πολυ οι Anorimoi και οι Maidens καλες ηταν…μα πως εγινε και κερδισαν οι Orion?? οι Hanibal παιξαν ωραιες διασκευες αλλα ο ηχος ηταν…μονο λιγο στο Du Hast βελτιωθηκε που ειχε ηδη φυγει ο Grapow…Nightwish δεν εκατσα καν να δω και Tristania που ακουγα για πρωτη φορα δεν ηταν τελειως χαλια, οι Edguy απ’οτι ακουγα απ’το αλλο stage οπου και περιμενα για Nevermore δεν ηταν και πολυ ασχημοι αλλα ο τραγουδιστης μονιμως μιλαγε και σχολιαζε παρα να τραγουδαει…
Έπρεπε κι εγώ να πάω,κρίμα… #-o
Όντως δεν διαφημίστηκε ιδιαίτερα,τουλάχιστον όχι όσο το rockwave.Για το rockwave γίνεται χαμός,παντού το διαφημίζουν,ραδιόφωνα,τηλεοράσεις και αλλού.
Λοιπόν… εγώ μπήκα στο τέλος των Τριστάνια που δεν με ενδιαφέρουν, μετα βγαίνουν οι Αναηλέητορ που για μένα είναι μπάντα του ενός κομματιού (άλισον χέλ και το φάν πάλας που ακούγεται σα βελτίωση του προηγουμένου) με τα υπόλοιπα να με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Μέτριος ήχος καλούλα απόδοση,τίποτα σπουδαίο. Ακολουθούν Εντ Γκάι και κάνω υπομονή να τελείωσουν αυτά τα κακέκτυπα του πάουερ, για να βγούν οι Νέβερμορ μια μπάντα που λάτρευα πριν 6-7 χρόνια. Ε ντάξει ο δρόμος που έχουν τραβήξει με έχει αφήσει παγερά αδιάφορο καθώς οι χάρντκορ επιρροές έχουν πια το πάνω χέρι και έχουν ενσωματώσει το παλιότερο στύλ μελωδίας πάνω τους. Ο ήχος πραγματικά μου σπασε τα νεύρα…γιατί τόσα μπάσα πια? Μόρμπιντ έηντζελ την είδαν??αναγκαζόμουν να κλείνω το αριστερό αυτί γιατί ήμουν κοντά στο αριστερό ηχείο και ήταν ανυπόφορο. Παραμορφώσεις τριξίματα, ένας Γουόρελ εμφανώς αλλαγμένος(η φωνή παραμένει στην ίδια ποιότητα πάντως).Γενικά η μπάντα είναι σε φόρμα αλλά χρειαζονται κατα τη γνώμη μου δύο βασικότατες αλλαγές στα λάιβ : 2ο κιθαρίστα να σπάει λίγο τη ρυθμική με καμμια μελωδία και λίγο περισσότερο εξάχορδη απο το Λούμις να σταματήσει να τρίζει ο τόπος με τη μαθκορίλα του. Τελικά ένιωσα οτι είδα τους Μεσούγκα με το Ντέην στα φωνητικά. Καμμία σχέση με τη προηγούμενη φορά που τους είχα δει στη περιοδεία του Ντρίμινγκ.Περνάμε στους Νάιτγουις που ταν η μπάντα για την οποία πήγα,μιάς και δεν τους έχω ξαναδεί και η μουσική τους μου φαίνεται αρκετά ευχάριστη. Ήχος ευτυχώς πιο χαμηλός απο Νέβερμορ αλλά λίγο νερόβραστος που απο ένα σημείο και μετά παραμόρφωνε λόγω μπάσων αλλα όχι τόσο ενοχλητικά όπως πρίν. Παίξαν λίγο αλλά με τη κούραση που χα δεν με πείραξε καθόλου, η νέα τραγουδίστρια είναι πολύ πιο κάτω απο την Τάρια αφού φαλτσάρει άσκημα στις ψηλές αλλά στα νέα κομμάτια ταιριάζει κάπως. Οι στιγμές της βραδιάς για μένα το εκπληκτικό Poet and the pendulum και το ωραίο ακουστικό φολκάκι για να ηρεμήσουμε λίγο μετά απο τόση βαβούριάρικη βραδυά(γέρασα φαίνεται). Κρίνονται ως καλούληδες και ευχάριστοι.
Τελικά κλείνω με ένα τελευταίο πράγμα:
Στο προηγούμενο Μάρτς μέταλ ντέη με τους θεούς Μάογουορ, είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μη ξαναπάω στο στάδιο ξιφασκίας λόγω ήχου, δεν πα να παίζαν και οι εισι-ντισι. Τελικά έκανα τη μαλακία και πήγα γιατί είχα διαβάσει οτι είχαν φτιάξει το χώρο. Ένα εχω να πώ στη διοργάνωση και παρακαλώ να μη σβηστεί:
Γαμιέστε .
Ναι δεν πρόκειται να ξαναταξιδέψω ως εκεί για να ακούω μόνο μπάσα που τρίζουν.
Αυτά.
Όποιος κάνει φεστιβάλ σε αυτή τη χώρα έχουμε τη συνήθεια να τον κράζουμε. Γιεα!
Αν με κοροιδέυουν λέγοντας οτι εφτιαξαν το χώρο για καλό ήχο? Εννοείται εκτός ποιά αν έχεις χασει κάθε συναίσθηση κοροιδίας. Και στους Τούλ(έτσι είπαν όσοι πήγαν,όχι εγώ) και Μάνογουορ και τώρα τα ίδια σκατά. Εγώ σε συναυλίες πάω να ακούσω μουσική όχι θόρυβο ούτε να παίξω ηλεκτρονικά…
Στο περσινό ΜΜD εγώ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με τον ήχο πάντως. Και αυτό το φεστιβάλ το βλέπω σαν τη προσπάθεια μιας εταιρείας να σπάσει το μονοπώλιο, και γι αυτό το στηρίζω. Προβλήματα υπάρχουν,κυρίως με το χώρο, . Στο δεύτερο χρόνο είναι, αλλά βλέπω πως οι διοργανωτές έχουν θέληση και πιστεύω πως τα προβλήματα θα διορθωθούν.
Στην ανακοίνωση τους είχαν πει οτι έφτιαξαν το χώρο. Τα υπόλοιπα δε με νοιάζουν. Μου παν ψέμματα στη μούρη για να πάω.Πρότιμώ μονοπώλιο, απο ψέμματα. Τώρα αν εσένα ο ήχος πέρυσι σου ακουγόταν καλός ,τι να πώ γούστα είναι αυτά.Ο άλλος τη βρίσκει με κατσαρόλες, η το κακαουνάκη να γκαρίζει. Έχω πάει σε πολλές συναυλίες και η ακουστική του χώρου αυτού είναι απο τις χειρότερες δυνατές.
Η πολύ απλά ήμουνα σε θέση με καλύτερη ακουστική από σένα. Απλό είναι.
Οπα, κατσε τωρα… Αυτο δεν ειναι σωστο που λες. Τι παει να πει καλητερη ακουστικη θεση? Μονο για σενα κ καποιους αλλους γινεται το live? ΟΙ αλλοι δεν πλυρωνουν? Συμφωνω για το μονοπολιο, αλλα καποιες στιγμες χτες, στα δικα μου απειρα αφτια αν θες, ηταν απαραδεκτες…
:-s Δεν είπε ότι οι άλλοι δεν πληρώνουν. Αλλά ισχύει ότι μπορεί εκεί που στεκόταν εκείνος να είχε καλύτερη ακουστική. Για τον ήχο γενικά δεν ξέρω, δεν έχω πάει στον συγκεκριμένο χώρο αλλά ακούω τα εχμ καλύτερα :lol:
δεν είναι τόσο απλό όταν έχεις αλλάξει 100 θέσεις για να βρείς καλό ήχο.
Κοίτα στους Μάνογουορ σε οτι κομμάτι δεν έιχε δίκαση ακουγόταν μια χάρα σχεδόν. Όποτε είχε δίκαση δεν ακουγόταν τίποτα απολύτως γιατί ο ήχος διαχεόταν τρελά. Αυτό σημαίνει οτι στα πιο ρυθμικά συγκροτήματα με πολλά μπάσα διαλύεται το σύμπαν (πχ Νέβερμορ, Τούλ) αλλά γενικά δεν είμαι ο μόνος που παραπονιέμαι για τον συγκεκριμένο χώρο και επίσης όσο περναέι ο καιρός ανεβάζω απαιτήσεις. Δεν είμαι 15 οπου πήγα στη πρώτη μου συναυλία και το διασκέδασα λόγω εμπειρίας. Εγώ θέλω η διοργάνωση να μου πεί τι αλλαγές έκανε που βελτιώνουν τον ήχο, όταν όλοι οι σωλήνες ,μεταλλα κλπ είναι μες τη μέση και αντανακλούν τα κύματα.Δεν μου φάνηκε αλλαγμένος ο χώρος απο πέρυσι και σίγουρα όχι ο ήχος. Τώρα αν υπήρχε μία θέση μοναδκή που πέτυχες και είχε καλό ήχο,τότε να κόβουν ένα εισητήριο να βάζουν μια καρέκλα στη θέση αυτή και να τη χάιρεται όποιος πάει.
Απλα ηθελα να πω οτι ο ηχος πρεπει παντου να ακουγεται καλα, οχι σε καποιο σημειο. Δεν επιτεθηκα…
Δεν είπα οτι ο χώρος είναι καλός. Το αντίθετο μάλιστα. Και αυτό πρέπει να διορθωθεί πρώτα απ΄όλα. Απλά νομίζω οτί είναι ο μόνος χώρος που μπορεί να χωρέσει 2 σκηνές, και ίσως εκεί να θέλουν να εστιάσουν οι διοργανωτές. Στους Manowar με εξαίρεση ελάχιστα σημεία, άκουγα αν όχι καμπάνα, πολύ καλά. Και μιλάω για ακριβώς μπροστά από Demaio, στο κάγκελο. Πίσω ίσως δεν ακουγόταν τόσο καλά.