March Metal Day 2008

Παίδες, έχετε κατα νου ότι :

Σε ένα χώρο που θα γίνε συναυλία (τετοιου βεληνεκούς κιόλας) υποτίθεται ότι έχουν πληρωθεί ηχολήπτες να φτιάξουν το χώρο.

Ναι, όντως είναι λογικό ότι σε κάποια σημεία στο χώρο ο ήχος θα έρχεται καλύτερα. Όταν όμως έχω κόψει βόλτες σε όλο το γήπεδο και σε όλα τα σημεία τρίζει ο τόπος…Δλδ, κανονικά υπάρχουν διάφοροι ηχολήπτες. Κάποιος ή κάποιοι απ’αυτούς φτιάχνουν τον ήχο για το περισσότερο κοινό που κάθεται στα 10 μέτρα και πίσω. Που ακούει δλδ από τα πλαινά ηχεια ,αντι για αυτους που είναι μπροστα στο κάγκελο και τους έρχεται απευθειας ο ήχος.
Ε, ο τύπος/τύποι λένε μάλλον το κλασικό. Μεγάλη ένταση, μεγάλα μπάσα για να γουστάρει το κοινό. Κάποτε όμως πρέπει να ξεφύγει το πράμα απο αυτην την κατασταση. Δλδ, για να γουσταρουνε καποιοι οι οποιοι εχουν παει μονο για να κοπανιουνται, πρεπει οι υπολοιποι να μην ακουν μουσικη;

Ο φίλος Edison έχει απόλυτο δίκιο. Είπαν ότι βελτίωσαν το χώρο. Μόλις μπήκα στο γήπεδο, άκουσα το σκατοήχο κι άρχισα να ψάχνω να δω τι έχουν φτιάξει. Δε νομίζω να είδατε εσεις κάτι; Αυτο λέγεται κοροϊδία. Βάλε και το ότι εγώ πλήρωσα τα 60Ε μου γιατί ειδα στο πρόγραμμα οτι και οι Nevermore και οι Nightwish θα παίξουν πάνω από 1μιση ώρα.

Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο, μαζέψανε πολλά και καλά συγκροτήματα με καλή τιμή σε ένα χώρο που αν δεν είχε τέτοια ακουστική, θα ήταν υπέροχος.

υγ. Σπάζομαι γιατί εκείνη την ώρα καταλαβαίνεις ότι ακούς μόνο δίκαση και δεν ακούγονται τα υπόλοιπα. Γιατί δεν το διορθώνει κάποιος αυτόματα; Δε βλέπεις το χώρο ρε φίλε; Κατέβασε τα μπάσα…

Ακούγεται λίγο φλωριά, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό: Σε τέτοιους κλειστούς χώρους, αν θέλετε να ακούτε καλά και να κόβονται οι “ενοχλητικές” συχνότητες, βάλτε στα αυτιά ωτοασπίδες… :wink:

Φίλε έχεις δικιο και μου το’χαν πει, αλλά…

Περαν πλακας, εχθες κατα ενα μεγαλο μερος σωθηκαμε λογω… βαμβακιου. Σαν εκτακτη λυση αναγκης επισης βοηθα μια χαρα.

Γενικα ψιλοταλαιπωρουμαι απ’ τ’ αριστερο αυτι και δε νομιζω θα την εβγαζα διαφορετικα.

Δεν υπηρχε περιπτωση. Ημουν μεσα στο meet & greet και εννοειται πως ρωτησαμε.

Α, επίσης οι Nightwish δεν είχαν - όπως στην υπόλοιπη περιοδεία - φωτιές, σπίθες κτλ :-k :?

Μήπως δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες ?

Ωρε Dr.Fred Edison ωραία όλα όσα λες (συμφωνούμε και για τους θεούς Manowar) αλλά αυτό το παραμύθι με τις χαρντκορ επιρροές των Νεβερμορ που τo έχετε ανακαλύψει??να μου έλεγες ντεθ επιρροές ν πω ναι.Το τεχνικό υπολογισμένο αρρωστημένο πργκρέσιβ ύφος των Νέβερμορ απέχει πολύ απο το χαρτνκορ ευτυχώς για μας:)

Λοιπόν, αν μπορεί να μου επιτραπεί να πω κι εγώ τη γνώμη μου ως κοπέλα παντελώς άσχετη με όλα τα συγκροτήματα του φεστιβάλ πλην των Nightwish και με τους κανόνες ακουστικής κτλ.

Οι Tristania με έκαναν να πάω πίσω από την εξέδρα, να καθήσω σε ένα σκαλάκι και να παίξω τέτρις. Μιλάμε για ΤΕΤΟΙΑ βαρεμάρα κι ας είχα την περιέργεια να “εντοπίσω” νέα συγκροτήματα ή τραγούδια που θα μου τραβήξουν την προσοχή.

Οι Edguy μ’ άρεσαν! Ειδικά ο τραγουδιστής που είχε κέφια (είχε από μόνος του είτε με κάποια “βοήθεια”), άντε και 1-2 τραγούδια που κάτι μου’λεγαν, δεν ήθελα πολύ να τους συμπαθήσω.

Τα ενδιάμεσα συγκροτήματα από το ένα αυτί μπήκαν από το άλλο βγήκαν (sorry!), ώσπου ήρθε η ώρα των Nightwish. Την Ανέτ την κατασυμπάθησα, όχι ότι ήθελε και ιδιαίτερη προσπάθεια ε!
Καταρχήν η κοπέλα είναι χαρά Θεού. Χοροπηδηχτή, μου θύμισε εμένα (δεν είμαι τόσο όμορφη, αλλά από χοροπήδημα όταν ακούω τέτοια τραγούδια του δίνω και καταλαβαίνει), με γλυκειά φωνή και συμπεριφορά, έδειξε καλά δείγματα και αφήνει υποσχέσεις για βελτίωση στο μέλλον. Προς Θεού δεν πάει να συγκριθεί με την Tarja. Είχα πάει στη συναυλία της και ήταν υπέροχη μεν αλλά με το ίδιο χάλια ήχο. Οπότε ακούγοντας και τη χθεσινή ηχητική απόδοση έχω να πω ότι η “περιουσία” του “διαζυγίου” Nightwish-Tarja μοιράστηκε μισή-μισή. Και εκείνη βγήκε χαμένη και εκείνοι. Μόνο εμείς βγήκαμε κερδισμένοι γιατί κάθε φορά που θα’ρχονται χώρια θα’χουμε την ευκαιρία ν απολαύσουμε Nightwish εις διπλούν. Με εκείνη κάτι από τους παλιούς, με εκείνους τη νέα εποχή τους.

Να κάνω και 1-2 παρατηρήσεις: με τα αρκετά φινλανδικούλια που γνωρίζω ως τώρα διαπίστωσα ότι οι Φινλανδοί τεχνικοί ήχου είχαν φάει φρίκη, τρελλή φρίκη όμως, με την ποιότητα του ήχου. Δεν τους βοηθούσε ΚΑΘΟΛΟΥ ο χώρος, τους φαινόταν γιατί δεν προλάβαιναν να κάνουν το στήσιμο που είχαν κατά νου, η ώρα είχε περάσει κατά πολύ την προγραμματισμένη, και αυτοί ήταν πανικόβλητοι. Οι μπλούζες που είχαν στηθεί κατά τη διάρκεια του soundcheck εικάζω ότι ήταν για να βλέπουν πού θα πέφτουν φώτα κτλ., όσα ήταν δλδ να δούμε στην πλήρη εκδοχή του σώου τους και την οποία δε θα δούμε ποτέ. Γι’ αυτό λίγο πριν βγουν οι Nightwish επί σκηνής ακούσαμε τον τύπο της διοργανώτριας να λέει ότι κάποια μέρη ακυρώθηκαν και λοιπά μπαρμπούτσαλα. Και μάλιστα σε κάποιο τραγούδι αναγκάστηκαν οι Nightwish να σταματήσουν, να ρωτήσουν τον ηχολήπτη τους αν όλα είναι εντάξει για να συνεχίσουν και μετά όλα συνεχίστηκαν όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Ο δε Tuomas ήταν ο πιο νευριασμένος, γιατί παρά την τελειομανία του διαπίστωσε πόσο σκατά ήταν τα πράγματα και ότι δεν μπορούσε να το σώσει με μαγικό τρόπο, οπότε ως επαγγελματίας έδωσε τον καλύτερο του εαυτό όπως και να χει. Η Ανέτ ήταν σαν στρουφάκι αλλά με την καλύτερη έννοια ε! Μια γλύκα η κοπελιά, ήταν και μια σπιθαμή, μακάρι να έρχονταν για δική τους συναυλία και όχι σε φεστιβάλ. Ειδάλλως θα ήταν σούπερ όλα! Τι να λέω για Marco τώρα, ότι σιγοντάριζε τη “μικρή” της παρέας εκεί που χρειαζόταν και συμπληρώνονταν ιδανικά;
Κρίμα που την πλήρωσαν οι Nightwish παίζοντας μικρότερο setlist!!! We want more!!!

Πως φαίνεται ο ντράμμερ:p

Άρα δεν είναι μόνο της Μαλακάσας προνόμιο αυτό:p

Πάντως απ ότι διαβάζω δεν έχασα και πολλά, με βάση τα γούστα μου πάντα.

Εμένα πάντως μου άρεσε κυρίως λόγω Sodom, Annihilator και Nevermore. (αν και μου την εσπασε λιγο ο ηχος)

Χαχαχαχαχαχ! :lol: :lol:

Από ότι καταλαβαίνω, πολύ καλά έκανα και δεν πήγα σε αυτό το φιάσκο! :smiley:

Σχεδόν όλα τα groups του fest. (είτε αυτά που μου αρέσουν, είτε τα υπόλοιπα) τα έχω δεί τουλάχιστον 1 φορά και σε πολύ καλύτερες συνθήκες (από ότι συμπεραίνω) οπότε χαίρομαι ιδιάιτερα που επιβεβαιώθηκα για όλα τα χθεσινά στραβά, τα οποία έλεγα από τον περασμένο Οκτώβριο… :lol: :smiley:

Θέλουν και κλειστό festival, ενώ δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι και δεν χρησιμοποιούν ακριβά μηχανήματα, αλλά ότι πιο φθηνό υπάρχει… #-o [-X :thumbdown: Αυτό είναι επιβεβαιωμένο!!!

Άντε γειά, ρεεεεε!

P.S. Κρίμα για τα παιδιά που πλήρωσαν εισιτήριο και οι υπηρεσίες που τους προσφέρθηκαν ήταν πολύ κατώτερες του αντιτίμου… :?
Ελπίζω τουλάχιστον να πέρασαν σχετικά καλά! :-s

Πολλοί δεν πλήρωσαν καν εισιτήριο. :stuck_out_tongue: Μπάτε σκύλοι αλέστε ήταν. Ίσως επειδή δεν είχει και πολύυυ κόσμο, για να γεμίσει… :-k

Χαχα! Πάλι καλά!

Oι ωτοασπίδες εννοείται οτι δεν είναι φλωριά (αν και φαίνονται). Και κόβουν πολλές συχνότητες που ενοχλούν αλλά και το συγκρότημα ακούγεται το ίδιο δυνατά. Δυστυχώς δεν είχα μαζί μου. Οι διοργανωτές έπρεπε να βάζαν ενα πάγκο με δάυτες μιας και δε βελτίωσαν τπτ άλλο , να διορθώσουν κάπως τα πράγματα και να μην καταστρέψουμε και ταυτιά μας.Αλλά ούτε καν αυτό.

Οι Νέβερμορ έχουν Ντέθ επιρροές ,απο παλιά μάλιστα,αλλά σαφώς και έχουν και χάρντκορ απο το πόλιτικς και μετά. Τωρα στα τελευταία οι χάρτνκορ ρυθμοί δίνουν και παίρνουν , και ώρες ώρες μου θυμίζουν παντέρα μεσούγκα κλπκλπ Ίσως επειδή τα παίζουν αρκετά τεχνικά και σκληρά σου θυμίζει ντέθ αλλα τα περισσότερα στη βάση τους κορίζουν. Ειδικά με τις 7χορδες πιστέυω περισσότερο χαλάνε τον ήχο που φτιάχνανε ως το ντρίμινγκ,και καλά για να ακούγονται σύγχρονοι, γιατί δεν τους προσθετει και τίποτα σπουδαίο πέρα απο το μπάσο ήχο της. Οι μόνοι που έχουν ενσωματώσει 7χορδες τόσο που να μην ακούγονται σαν να επηρεάστηκαν απο σλίπκνοτ και κόρν είναι οι μόρμπιντ έηντζελ κατα τη γνώμη μου αλλά εκεί μιλάμε για τον Τρέι Αζάθοθ που ναι κατηγορία απο μόνος του. Πάντως τα σημερινά ντεθ μέταλ συγκροτήματα κατά τεράστιο ποσοστό κορίζουν κιαυτά.

ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΗΧΟΥ, ΕΙΔΙΚΑ Η “ANGELS STAGE” ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. ΤΑ ΜΠΑΣΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ FULL ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΘΑΒΟΝΤΑΙ ΚΙΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΚΤΡΑ ΣΤΙΣ ΜΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ORION ΚΑΙ IRON MAIDENS. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠ’ΤΟ SETLIST ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΦΕΣΙΒΑΛ. ΦΟΒΕΡΟΙ ΟΙ HANNIBAL MAZI ME GRAPOW ΚΑΙ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ, ΟΙ IRON MAIDENS KAI ΟΡΙΟΝ ΠΑΙΞΑΝΕ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠ’ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΤΩΝ ORION ΗΤΑΝ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥ HETFIELD), ΟΙ ΑΝΟΡΙΜΟΙ ΤΑ ΣΠΑΣΑΝΕ, ΠΑΡ’ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ, ΟΙ TRISTANIA ME ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΝ (ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ TO GOTHIC ΚΑΙ ΟΧΙ TO METAL), ΟΙ SODOM ΤΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, OI EDGUY ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΛΑ Ο ΗΧΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΜΟΝΟ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ, ΟΙ NEVERMORE ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ (ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ SETLIST) ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ NIGHTWISH ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ. ΤΟ SETLIST ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΜΗΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΝΕΤΕ ΗΤΑΝ ΑΠΑΙΣΙΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ). ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΤΡΕΨΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΥ ΣΕ ΑΛΛΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ (ΕΚΤΟΣ MMD ΚΑΙ “(DEATH)METAL HEALING”. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.

μπορω να ρωτησω κατι εγω ως παλιος στο χωρο?
εικοσι χρονια τωρα τετοια γκρινια για την annete ουτε οταν εφυγε ο Bruce απο τους maiden δεν εχω δει, παρολα αυτα ερωτω. που ειδατε ή μαλλον ακουσατε κακιες ερμηνιες απο την annete γιατι οι nightwish ειχαν τρομερα προβληματα ηχου με αποτελεσμα να μην ακουγεται σχεδον καθολου η annete. Που το καταλαβαιτε ρε θηρια μου λετε και εμενα?#-o #-o #-o :-k :-k

Αν μπορείς όμως μην γράφεις με κεφαλαία :wink:

Ελπιζω να μπικες γρηγορα για να ειδες πιοι νικισανε metallica vs maiΔen!!

Δεν ήταν πολύ καλό φεστιβάλ ήταν για τρείς λόγους¨1. Οι περισσότερες μπάντες είχαν άθλιο ήχο 2. Δεν τηρίθηκε το πρόγραμμα κ οι headliners βγήκαν όταν όλοι είχαν κουραστεί. 3. Τελείωααν τα σάντουιτς από νώρις κ δεν υπήρχαν πίτσες.
Αν λυθούν αυτά τα προβλήματα του χρόνου θα πάει καλύτερα…