March Metal Day 2008

Δε χρειάζεται να πω ότι ο ήχος ήταν κάκιστος.Έχει αναφερθεί ήδη πολλές φορές σε προηγούμενα posts…

Απλά ήθελα να σημειώσω κάτι άλλο.
Στο site του MMD έγραφε κάτι για εστιατόριο… Συγγνώμη, αλλά οι διοργανωτές εννοούσαν κάτι σαν καντίνα που πούλαγε μόνο 3 ειδών σάντουιτς,νερό,κοα-κόλα και μπύρα?:!: ?:!: ?:!: ?
Διορθώστε με αν υπήρχε κάτι περισσότερο που δεν είδα.
Σίγουρα δεν περίμενα τπτ μαχαιροπίρουνα και πιάτα, αλλά ίσως κάτι παραπάνω…

Θα φανώ υπερβολικός αν απλά ζητήσω αυτά που μου έχουν υποσχεθεί?
Η ίδια ερωτηση ισχύει για τον [B]αναδιαμορφωμένο/B χώρο και για την τήρηση του προγράμματος των ωρών εμφάνισης των συγκροτημάτων.

κι εγώ βαρέθηκα να βλέπω άτομα να διαφημίζουν την ανοιχτομυαλιά τους και να το παίζουν κάπως.

Tσεκαρετε Βιντεακια απο το Fest!!

http://www.youtube.com/watch?v=3giLfnpcC2Y&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Xe2wa0SnuAU

http://www.youtube.com/watch?v=SAw31z4xvQE

Ενταξει το Heart Collector ειναι τρελη συγκινηση…

Καλέ μου … εσύ χάνεις όταν δεν απαθανατίζεις!
Τραβάμε τις δικές μας αναμνήσεις ώστε να χτυπιόμαστε στο σπίτι, στο γραφείο, στην εκδρομή :lol: με την ησυχία μας. Εκείνη την ώρα που χαμε ψοφήσει από την αναμονή για να χτυπιόμαστε ήμασταν; Πολύ πράμα για τράβηγμα αλλά … ό,τι προλάβαμε προλάβαμε. Υπέροχοι οι άνθρωποι, τι να λέμε!!!

Aνατριχίλα το βιντεο του Ηeart Collector. :drunk:
Φέρτε τους πάλι ρε.

Kομματάρα μέν το Heart Collector, αλλά κρίμα και τις 3 φορές πού τους έχω δεί να παίζουν πάντα αυτό και ούτε μιά φορά το Βelieve in Nothing. :frowning:

Έχεις μεγάλο δίκιο. Για όποιον θέλει ν’ ακούει metal αλλά δεν είναι π.χ. άθεος, είναι μεγάλο πράγμα να μπορεί ν’ αποδείξει ότι οι Nightwish τουλάχιστον δε βρίζουν τα θεία. Πολλά μικρά έχουν το δικαίωμα ν’ ακούν την αγαπημένη τους μουσική χωρίς να υφίστανται σχόλια από τους γονείς για το ίματζ των συγκροτημάτων που προτιμούν και οι Nightwish συμβάλλουν ενεργά σ’ αυτό. (Μέχρι να μεγαλώσουν και να μη νοιάζονται για τα σχόλια κανενός).

Εγώ πάλι δηλώνω 27, τρελλή και παλαβή με τους νέους κυρίως Nightwish και έχω και ταυτότητα να το πιστοποιήσω άμα λάχει και αμφισβητηθώ. :lol:

Ας πω κι εγώ λίγα για το φεστιβάλ…

Διοργάνωση κτλ Παραδόξως, εμένα δε μου φάνηκε πολύ κακός ο ήχος… Σίγουρα ήταν πολύ καλύτερος από τον περσινό, όπου στη μεγάλη σκηνή οι Μάνογουορ ήταν όλο δίκαση και οι προηγούμενοι δεν ακούγονταν καθόλου από τη βαβούρα (στη μικρή σκηνή πάντως μερικά γκρουπ είχαν γαμάτο ήχο). Καθόμουν περίπου στη μέση της απόστασης σκηνή-ηχολήπτες (ίσως και λίγο πιο πίσω) και κέντρο, και σε κανένα γκρουπ δεν ήταν ο ήχος θολός. Τα πράγματα δεν ήταν και τόσο καλά όταν ίσουν ακριβώς μπροστά στη σκηνή (έχανα τα πρίμα), ή πολύ μακριά, κοντά στην είσοδο.

Οι όποιες ατέλειες στον ήχο οφείλονταν σε συγκεκριμένα λάθη των ηχοληπτών (π.χ στο μικρόφωνο του Σάμμετ και στα πρώτα της Αννέτ, ή όπως είπε κάποιος πριν η κιθάρα των Annihilator ήταν λίγο χαμηλά κτλ. και φυσικά το μεγάλο έγκλημα ήταν στην αρχή των Τριστάνια, που αν δεν κάνω λάθος ο δεξιός τραγουδιστής (κάφρικα) δεν ακουγόταν καθόλου στα πρώτα 1-2 τραγούδια και νομίζω ούτε οι 2 κιθάρες ακούγονταν στα 2 πρώτα και μάλλον αυτό τους γάμησε την ψυχολογία και δε συνήρθαν ποτέ (γιατί δεν είναι και καμιά μεγάλη μπάντα για να προσπεράσει τα προβλήματα με αέρα).

Το βασικό μου πρόβλημα με τη διοργάνωση ήταν η εξαφάνιση του φαγητού από τις 6. Αίσχος!

Πάντως, Ο,ΤΙ κι αν έγινε, όποιος κλαίει τα 50 ή 55 ή 60 ευρώ του μετά από 12 ώρες φεστιβάλ με 6 ονόματα πρώτης γραμμής είναι από άλλο ανέκδοτο. Ας κάθεται σπίτι του κι ας ακούει τα εμπιθρί του.

The Iron Maidens Πολύ καλές. Και η τραγουδίστρια ότι καλύτερο είδαν στο φεστιβάλ οι όποιοι γκομενολιγούρηδες

Sodom Για μένα, που πήγα κυρίως για Edguy, Nightwish, Tristania (με αυτή τη σειρά), ήταν η κορυφαία στιγμή του φεστιβάλ. Τα κάναν όλα λίμπα, και με έστειλαν αδιάβαστο. Πάω να εντρυφήσω… Ήχος άψογος.

Tristania Κρίμα. Νομίζω ότι τους επηρέασαν τα προβλήματα σε μικρόφωνα και κιθάρες στα πρώτα 2 τραγούδια, το κοινό πάγωσε, αυτό τους απορρύθμισε ακόμα περισσότερο και δεν μπορέσαν να συνέρθουν. Ακούγονταν ασύνδετοι, εκτός μελωδίας, γενικώς κακοί.

Annihilator Πάρα πολύ καλοί.

Edguy Τα παν κι άλλοι. Μας κούρασε ο Τόμπι με τις ποζεριές. Είπε όμως μια αλήθεια… Ότι το ελληνικό μέταλ κοινό είχε βγάλει καλό όνομα γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 90, ενώ τώρα έχει ψοφήσει.

Nevermore Αν και για κάποιο λόγο ποτέ μου δε μου άρεσαν ιδιαίτερα, νομίζω ότι επαιξαν καλά και πέρασα μια χαρά βλέποντάς τους από μακριά και τρώγοντας το βρώμικό μου απέξω.

Nightwish Χαμηλά η φωνή της Ανέτ στα πρώτα τραγούδια, ούτε που αναγνώρισα το Dark chest of wonders. Κατά τα άλλα ο ήχος άψογος. Στα καινούργια τραγούδια ήταν καλοί, στα πιο παλιά όχι και τόσο, αν και κάτι σώθηκε με Nemo και Wish I had an angel. Το ύφος της μπάντας πάντως έχει αλλάξει τελείως, και μου θυμίζει περισσότερο ποπ γκρουπ με χαριτωμενιές τύπου Καλομοίρας παρά μέταλ. Γκόθικ…; Δις λαστ γίαρ…

Αυτά… και μην γκρινίαζετε πολύ, γιατί σας περιμένει και η Ντίντι…

Απ’οτι καταλαβα απο αυτα που διαβαζω οκυριος λογος για τον οποιο θα πηγαινα θα με αποζημιωνε κιολας…SODOM PEEEEEEE…!!!

Αύριο θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών όσον αφορά ατέλειες του φεστιβάλ και σίγουρα σχετικά με τα meet n greet που ήταν προγραμματισμένα από το rocking και δεν έγιναν.

Να το ξερουν ομως οτι η συγνωμη ειναι μισο χεσιμο.

Λοιπόν απαντάω στυς τύπους που μου λένε οτι οι Nevermore δεν εχουν χαρντκορ επιρροές.Πέρα απο το οτι αλλάξαν παραγωγό(και πήραν τον πιο μάπα έβερ),
7χορδες ο Λούμις χρησιμοποίησε στο ντεντ χαρτ πρώτη φορά σε μια προσπάθεια για κάτι διαφορετικό και σύγχρονο χωρίς να χασουν τη ταυτότητά τους( τώρα άλλοι λένε πέτυχαν,εγω απογοητέυτηκα γιατί δεν έδωσαν ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικό ).
Για του λόγου το αληθές ορίστε και ανακοίνωση του σάιτ των Νέβερμορ οπου απολογείται ο Ντέην γα τη χρήση 7χορδων στο Ντέντ χάρτ(μιας και ήταν της μοδός τότε λόγω νιού μέταλ)

Tuesday, July 18, 2000 at 06:28:35 (MEST)
ok ppl what’s up? Jeff is blazing on solos right now and kicking ass. There seems to be some concern about the use of 7 string guitars. Rest assured this still sounds like Nevermore as we have not drastically detuned. We intend to put some raw soundfiles up soon so you can hear for yourselves.WD

Έπειτα άσχετα αν οι παντέρα λένε οτι παίζουν μέταλ βγάλτε το κερί απο τα αυτία σας και ακούστε ολοφάνερες γκρουβάτες επιρροές απο χάρντκορ.Φυσικά έχουν και άπειρα μέταλ στοιχεία αλλα θα το έλεγα μισό μισό με ρυθμούς χάρντκορ και ίματζ ανσέλμο, και με ρίφ που λόγω τεχνικής μεταλλίζουν.
Επίσης προσωπικά αν και δεν λατρέυω το χάρντκορ δεν το θεωρώ κάτι κακό ωστε να μη παραδέχομαι οτι η χ αγαπημένη μου μπάντα δεν έχει επιρροές. Αλλά στους Νέβερμορ η πορεία τους με απογοήτευσε γιατί έγιναν πολύ θυμωμένοι λες και είχαν να αποδείξουν πόσο μάγκες ήταν ενώ είχαν ήδη κα σκληρό ήχο και γαμάτες μελωδίες.Επίσης ξαναδιαβάστε αυτά που λέω για ντεθ επιρροές και μόρμπιντ έηντζελ γιατί μάλλον παρεξηγήσατε. Αυτά βαρέθηκα το συγκεκριμένο θέμα. Μπάι.

Κάποιο παληκάρι έχει ανεβάσει κι αυτό το βίντεο από το πιτ στους Sodom…

Mία λέξη βρίσκω: ΚΟΛΑΣΗ :twisted:

ΥΓ. Ο ήχος δεν ήταν ακριβώς ετσι:p

1ον το μισο μισο που λες ονομαζεται κροσοβερ, 2ον κανένας δεν είπε οτι είναι κακό το χάρντκορ, 3ον ότι γκρουβάτο δεν σημαίνει και χάρντκορ,4ον κανένας δεν είπε οτι οι παντέρα είναι αμιγώς μέταλ.απλά οτι είναι περισσότερο μεταλ.με πααρα πολλες χαρντκορ αναφορες,και 5ον το politics είναι το πιο θυμωμένο άλμπουμ των νεβερμορ…και το καλύτερο τους κατα την άποψή μου.όσο για το κερί,το αφήνω ασχολίαστο.τόσο γελοίο το θεωρώ…

νταξ hardcore καποτε λεγαμε τους black flag,exploited,discharge και μετεπειτα τους sick of it all,agnostic front,madball κλπ κλπ

τωρα τι σχεση εχει αυτο το hardcore με το να λεμε hardcore μπαντα τους pantera?
οτι ειχανε hardcore επιρροες,οκ!ναι
η βαση τους ομως ητανε το μεταλ
γιατι μπορει ο ανσελμο να γουσταρε και το hardcore
οι υπολοιποι ομως ητανε μεταλαδες\ροκαδες και ετσι μαθανε να παιζουνε μουσικη.

τωρα για τους nevermore,οποιος αποκτα 7χορδες και παιζει πιο ρυθμικα ειναι hardcore???

hardcore σημερα ξερω εγω τους hatebreed και πιο επιμεταλλωμενους τους integrity,stampin ground κλπ κλπ

τι σχεση υπαρχει μεταξυ αυτων των μπαντων και με τον ηχο των nevermore δεν καταλαβαινω

ας σοβαρευτουμε λιγακι

Λοιπόν να πω και γω, δεν έχω διαβάσει τις κριτικές σας
Να πω ότι πέρσυ πήγα πάλι στο MMD και πέρσυ και φέτος πήγα από την ώρα που έλεγε ότι θα ανοίξουν οι πόρτες
Θα εστιάσω στα αρνητικά
Για αρχή του 2007 που τα είχα πει και τότε
2007:
-Καθηστέρηση να ανοίξουν οι πόρτες
-Χάλια ήχος(σημαντικότερο)
-Τελείωσε το φαί από νωρίς…
-Λίγα μέρη για να καθήσεις(Δεδομένου ότι περνάς πάνω από 12 ώρες εκεί μέσα)

2008:
-Καθηστέρηση να ανοίξουν οι πόρτες
-Χάλια ήχος(σημαντικότερο)
-Τελείωσε το φαί από νωρίς…
-Λίγα μέρη για να καθήσεις(Δεδομένου ότι περνάς πάνω από 12 ώρες εκεί μέσα)
-Έκοψαν τους Nevermore(δεν έχουν τον θεό τους) πριν τελειώσουν…

Συμπέρασμα:
δυστηχός πίστευα πως τα περσινά λάθη ήταν λόγο απειρίας αλλά από ότι φαίνεται οι διοργανοτές δεν έχουν σκοπό να τα διορθόσουν, άλλο ένα ναυάγιο στα Ελληνικά Live για μένα, δυστηχός μετά το Wacken που πήγα δεν μπορώ να συγκρίνω μόνο τις Ελληνικες μεταξύ τους συναυλίες
Μα είναι δυνατόν να κόψεις τους Nevermore?Αφού έχεις βγει εκτός προγράμματος από νωρίς και το ξέρεις, πες σε κάθε γκρουπ να παίξει ένα λιγότερο, αλλά άντε την κάνεις την μλκια τουλάχιστον μην βγαίνεις πάνω στην σκηνή και κάνεις νόημα στον Warrel “άλλο ένα και τέλος” ενώ ο Warren μας έχει πει πριν ένα τραγούδι ότι μόλις ζεσταινόμαστε και 2 τραγούδια μετά λέει καληνύχτα φανερά τσαντισμένος…

πολλά παράπονα που την πρώτη χρονιά τα είχα συγχορέσει, τώρα παράγινε, έχω κόψει την DIDI, τώρα κόβω και το NEO REVMA και στο τέλος μόνο σε DVD θα βλέπω live ή αν αποφασίσω να πάω πάλι εξωτερικό…
Αυτά και ευχαρίστουμε που μας πήρατε τα 60 ευρώ για να ταλαιπωρηθούμε

εσεις φταιτε που στηριζετε τετοια φεστιβαλ…

δλδ οκ σαμποταζ στην ντιντι μας εκμεταλλευεται…

αυτοι τι κανουν που 2 συνεχομενες χρονιες επιλεγουν αυτον τον αθλιο χωρο …για φεστιβαλ κιολας ενω εχει υπαρξει πριν το κακο προηγοθμενο με τους Τουλ το 06…

δλδ αλλο χωρο δεν βρισκαν…διπλα ειναι το κλειστο που παιξαν το 07 οι Μαιντεν…και δοξα το θεο η Αθηνα ολο κλειστα ειναι…πολλα που δεν χρησιμοποιοθνται κιολας μετα τους ολουμπιακυς…

σου λεει ομως ας νοικιασω την αποθηκη των αεροπλανων να μου ρθει τσαμπα…ημουν μεσα στους Τουλ…αυτο το μερος δεν φτιαχνεται…και κοροιδευανε οι διοργανωτες του ΜΜD με δελτιο τυπου οτι φετος με ειδικες προσθηκες στους τοιχους θα βελτιωθει η ποιοτητα του ηχου

αρα μιλαμε για αρπαχτες…οχι μονο το χωραφι της ντιντι ,να τα λεμε και αυτα

Εντάξει μην λέμε και ότι θέλουμε.Είναι μια νέα προσπάθεια όπως και να χει…Συμφωνώ ότι πολλοί δώσανε τα λεφτά τους για να απολαύσουν τις αγαπημένες τους μπάντες.Αλλά οκ,μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα…στο κάτω κάτω ήρθαν τόσα ονόματα.Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ κανέναν αλλά είναι μόλις 2η χρονιά του φεστιβάλ αν δεν κάνω λάθος.Καλό είναι να μην απαξιώνουμε τέτοιες προσπάθειες…

Όσο για κάτι σαμποτάζ που άκουσα στην ντίντι.τι είναι αυτά ? Και όχι μόνο για ντίντι αλλά και οποιαδήποτε άλλη εταιρία.Αν δεν θες πολύ απλά δεν πας,απλά τα πράματα.Άντε γιατί και με το rw έχω πολλά να πω…

Aπο οσα εχω διαβασει μεχρι στιγμης και απο οσο μου ειπαν παιδιά που πηγαν,παλι καλα που προτιμησα το Αυθεντικο Καρναβαλι στην Πάτρα απο αυτο στο Ελληνικό…Και του χρονου παιδιά…

Πάντως εγώ μίλησα με αρκετά άτομα κ μου είπαν ότι παρόλο τις δυσκολίες πέρασαν καλά. Ευελπιστούμε ότι του χρόνου θα λυθούν τα προβλήματα κ θα είναι ακόμα κλύτερα αν κ φέτος δεν έγινε κάποια πρόοδος προς αυτή την κατεύθηνση…