March Metal Day 2008

Λεπόν…
Δεν είπα τους Pantera crossover γιατί πολύ απλά δεν είναι… αυτός ο όρος επικράτησε για μπάντες που έιχαν επηρεαστεί απο τη παλιά φρουρά του χάρντκορ και την ανάμειξαν με πιο χύμα σπίντκαταστάσεις όπως οι D.R.I.
οι οποίοι είναι ο ορισμός του κροσόβερ. Οι παντέρα πάλι δανείστηκαν τα πιο αργά,βαριά και γκρουβάτα στοιχεία του χάρντκορ και μπαντών που ήταν πιο μέταλ αλλά είχαν επηρεαστεί απο το χάρντκορ και το κάναν με σύγχρονο 90΄ς ήχο με αποτέλεσμα να προκύψει κάτι που μερικοί ονομάζουν γκρούβ μέταλ. . Αυτό για τα αυτιά δεν το είπα επιθετικά απλά όποιος θεωρεί τους παντέρα καθαρά μέτσαλ (που το κάνουν πολλοί) εε ας βγάλει το κερί!Δεν μπορώ να το πώ καλύτερα, και δεν το λέω σε σένα αφού δεν τους θεωρείς καθαρά μέταλ.
Δεν γενίκευσα ωστέ να πώ οτι ότι είναι γκρουβάτο είναι χάρντκορ. Αλλά η δέυτερη γενιά του χάρντκορ όπως και τα πιο αργά συγκροτήματα της πρώτης γενιάς έχει βασικό χαρακτηριστηκό οτι ΕΙΝΑΙ γκρουβάτη και επίσης τα μέταλ συγκροτήματα που επηρεάστηκαν απο αυτο ΕΙΝΑΙ γκρουβάτα. Επίσης ένα λίνκ απο wikipedia για το τί εστί χάρντκορ θα βοηθούσε για να μιλάμε με κοινές βάσεις:

παρατηρείστε το σημείο :Hardcore has spawned several fusion genres and subgenres, which have gone on to have large success in the commercial market, such as skate punk, melodic hardcore and metalcore. It also had a large influence on extreme metal, particularly thrash metal and grindcore

συνεχίζοντας έχω να πώ οτι το μέταλκορ κλπ συγγένεψε και με το νιού μέταλ στα τέλη των 90’ς και πχ πάντες όπως οι σλίπκνοτ με το χαρακτηριστικό ήχο της 7χορδης που επηρεάστηκαν απο μέταλ και μπάντες τύπου κόρν (κιάλλοι χαρακτηριστικοί με 7χροδες κλπ) επηρέασαν πολλά μετέπειτα μέταλ συγκροτήματα και γενικότερα των ήχο της εποχής. Εγώ αυτό το ονομάζω επιρροή απο χάρντκορ(και άλλοι εκτόςαπο μένα) είτε είναι άμεση είτε έμμεση. και μάλιστα πολλές μπάντες που είχαν αρχίσει να μαλακώνουν ήχο, επέσρεψαν σε σκληρά μονοάτια επηρεασμένα απο τον ήχο της εποχής που και καλά ήταν αναβίωση του μέταλ.

Ότι έχει 7χροδες σαφώς και δεν είναι χάρντκορ, αλλά όπως όταν ακούς τη λέξη άρπα ή τσέλο πάει το μυαλό σου σε κλασσική κιόχι θράς, έτσι και οι 7χορδες έχουν συνδυαστεί με πιο κόρ ήχους.όπως είπα σε άλλο πόστ θεωρώ οτι ο Αζάθοθ τις χρησιμοποιεί με τελείως πρωτότυπο τρόπο αλλά φαίνεται δεν το διαβάσατε. Ο Λόυμις απο την άλλη παρόλη τη τεχνική του ,παίζει κλασσικά θράς ρίφ με προσθηκη της μπάσας σί που τα κάνει να αγούγονται λίγο πιο μέταλκορ (αυτό στο ντέντ χάρτ) και εμένα δεν μου άρεσε(προσωπική αποψη,υπάρχει πρόβλημα?). Στη συνέχεια άρχισε να τα κάνει πιο τσούγκα τσόυγκα (παρόλο που η τεχνική δίνει και παίρνει σε σημεία) που έμένα μου την έσπασε γιατί ο Λούμις είναι κιθαρίστας τέτοιου βεληνεκούς που θα μπορούσε να χωσει λίγο περισσότερο ψαχνό στα ρίφ απο το να τα κάνει απλώς ρυθμικά στο κύριο κορμό και τελικά τεχνικά στα ρεφραίν,σόλο κλπ. Επίσης το όλο στυλάκι έχει σαφέις χάρντκορ επιρροές.Τέλος με αυτό. μπορεί ναναι προγκρέσιβ κιότι άλλο θες να το πείς,αλλά το χάρντκορ είναι εκεί.
το πόλιτικς που κιεμένα είναι το πιο αγαπημένο μου(αν και το άκουγα τοσο πολύ παλιότερα πουτο βαρέθηκα +ότι γέρασα και δεν τη βρίσκω τρελά με φούλ επιθετικότητα όλη την ώρα) είναι το πιο επιθετικό αλλά έχει τρελό ψαχνό σόλα τα ρίφ (αν και αυτο έχει πολλές επιρροές χάρντκορ ρυθμών-πχ. τα ντράμς στην εισαγωγή του δίς σάκραμεντ είναι χαρακτηριστικό δείγμα χάρντκορ ρυθμου)και δεν είναι απλώς τσουγκ τσούγκ με αλλαγή ρυθμού σε 17/9 και ξέρω γώ τι άλλο.
Τέλος επειδή το χω εξαντλήσει το θέμα και είμαι σίγουρος οτι άτι θα βρείτε να ανταπαντήσετε ,γιατί όπως φαίνεται ,σώνει και καλά δεν θέλετε τη λέξη χάρντκορ με τους νέβερμορ,δεν πρόκειταινα συνεχίσω να απαντάω επάπειρον αφού ο ήχος και τα ρίφ έιναι εκεί ,ο καθένας ας βγαλει τα συμπεράσματα του. Πχ είναι γκόθικ ή έιναι κλασσική ή χάρντκορ ή σκυλαδικο.

Τέλος δεν περίμενα να με πούνε και φλώρο ή οτι το μέταλ δεν είναι για μένα όταν πήγα να ακούσω νάιτγουις και στα μισά μέρη άκουγα βουητό. Απλά θα ρωτήσω το φίλο που το είπε (χοεγκάρντεν) πόσων χρονών είναι,σε πόσες συναυλίες έχει πάει και αν αυτός ξέρω γώ όταν γίνει 50 θα πάει να ανάβει φωτοβολίδες στα μόσ πιτ σαν 18χρονο για να μην τον πούνε φλώρο(όχι οτι είμαι 50 αλλά στο τέλος της συναυλίας τόσο ένιωθα αντί να χω χαρεί). Επίσης το μέταλ ,και θα το τονίσω αυτό, δεν είναι βουητό ,ούτε τηγάνια που βαράνε ή ο Τράγκας με νεύρα.Είναι μουσική με συναίσθημα και χωρίς τον κατάλληλο ήχο χάνεται αυτό και όσο όμορφη ναναι η Ανέτ (λέμε τώρα)ή άσκημος ο Εηντζελρίπερ εγώ δεν πρόκειται να πορωθώ με τη κορμοστασία τους.

Θα παιζανε αλλα 4 κομμάτια καθώς είχαν ένα 25λεπτο κανονικά αλλα λόγω της καθυστέρησης που συσσωρευόταν σε κάθε αλλαγή συγκροτημάτων + την μεγαλη των Annihilator δεν μπορούσε να τραβήξει παραπάνω.Βεβαια το ίδιο έγινε και με Nightwish οπότε παίξανε το ιδιο και δεν αδικήσανε κανένα

@Outshined: Ωραιο χιουμορ :smiley:

sorry για το οφ τοπικ

@ dr fred edison

metallica - disposable heroes

στο 0:33 μπαινει hardcore ριφ

επιπλεον εγω προσωπικα συνδεω τις 7χορδες με τους meshuggah,τον vai,τον petrucci,τον loomis,τον azagthoth

επισης

επειδη απο αυτα που ακουω σημερα ενα παρα πολυ μεγαλο κομματι εχει την λεξη core σαν συνθετικο
στα αυτια μου οι nevermore το χουνε στο ελαχιστο
εσυ με την λεξη hardcore εννοεις τον συγχρονο επιθετικο ηχο
δεν μπορουμε να βαφτιζουμε τα παντα hardcore

τεσπα
εχεις σχηματισει οπως και πολυς κοσμος αυτην την αποψη
δεν μπορει να στην αλλαξει κανεις
απλα ειπα να πω και γω την δικια μου

+10000000000000000000000000000000000000000000

μακαρι να τους ξαναφερουν συντομα…

μονο ο κουικ ξερει τι ειναι hardcore

Ωραίο το ριπορτ παιδιά.

Ο Κουίκ ακούει Nevermore

Τελικά υπήρχε αιτία και γιατί σταμάτησαν τα φαγιά από νωρίς…
όλα έχουν μία εξήγηση σε αυτό τον κόσμο! :slight_smile:

Ευχαριστουμε ταμαλα Ζαφ.

Οντως. Τα λογια περιττευουν.

Οσον αφορα το πρωτο βιντεο, νομιζω πως αναγνωρισα τον καραφλα στο κεντρο.:lol:

Δεν αμφισβητώ ότι το μέταλ είναι μουσική και ότι χωρίς τον κατάλληλο ήχο αυτή η εμπειρία χάνεται. Υπαινίσσομαι ότι οι απαιτήσεις για την ποιότητα ήχου μπορεί να φτάσουν στα όρια του παραλόγου, και ότι αυτό επίσης μπορεί να χαλάσει την εμπειρία ενός λάιβ σε κάποιον. Προσπάθησα να βρω μια αιτία για αυτή την τάση, και υπονόησα ότι μπορεί κάποιοι να έχουν καλομάθει τόσο πολύ από τη σύγχρονη τεχνολογία ώστε να μην είναι καν σε θέση να διασκεδάσουν σε πολλά λάιβ. Φυσικά και το βουητό είναι καταστροφή για μια συναυλία. Αλλά πού στεκόσουνα εσύ και άκουγες βουητό στους Νάιτγουις; Και στην τουαλέτα που λέει ο λόγος οι κιθάρες ακούγονταν ξυράφι, τα φωνητικά του Μάρκο επίσης κτλ. Επειδή λοιπόν δεν μπορώ να εξηγήσω τόσο μεγάλη διαφορά εμπειρίας, υπέθεσα ότι οι (παράλογες) προσδοκίες μας μπορεί να επηρεάζουν ακόμα και αυτό που (νομίζουμε ότι) ακούμε… Είναι γνωστό από την ψυχολογία άλλωστε ότι οι αισθητηριακές εμπειρίες μας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το τι πιστεύουμε και τι θέλουμε… Αυτό λοιπόν που άκουγα εγώ σε όλο το φεστιβάλ ήταν αρκετά καλό για να περάσω καλά. Σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν άριστο. Όσοι άκουγαν βουητό και θολούρα ας προσέξουν λίγο, γιατί μπορεί να διαπιστώσουν ότι θα τους συμβαίνει όλο και πιο συχνά, και παρόλο που θεωρώ ευγενή στόχο την αναζήτηση του τέλειου ήχου, πρόσεχε γιατί το Βάκεν κοστίζει και πέφτει μακριά (μπορεί να ναι και στη ρίζα του ουράνιου τόξου…:stuck_out_tongue: ).

Όσο για το πόσω χρονώ είμαι και σε πόσες συναυλίες έχω πάει, άστο γιατί δε θα ακούσεις αυτά που θέλεις. Αν έχεις μεγάλη περιέργεια, θα σου στείλω πμ. Και να σαι σίγουρος ότι αν ανάβω καπνογόνο στα 50 μου στο πιτ, δε θα ναι για να μη με πούνε φλώρο αλλά γιατί εγώ θα γουστάρω και θα περνάω καλά ενώ κάποιοι άλλοι θα κάθονται στην πολυθρόνα τους και θα θυμούνται τα παλιά μεγαλεία στο Βάκεν (από DVD). Έλα μαζί λοιπόν κι άσε τη μιζέρια για τους επαγγελματίες του είδους.

Στην κριτική του φεστιβάλ -για ότι αφορά τους Edguy- έχει σαν πρώτο τραγούδι το crime of the century(???):?

Λίγη προσοχή δεν βλάπτει παίδες…

Σε ΚΑΜΙΑ των περιπτώσεων δεν μπορείς να πεις τον ήχο άριστο. Κάποιοι μπορεί να έφυγαν ικανοποιημένοι, κάποιοι άλλοι όχι αλλά αντικειμενικά (τεχνικά) ΔΕΝ ήταν άριστος. Και επίσης, έχε υπόψην ότι live σε κλειστό (τσίγκινο) χώρο και live σε ανοιχτό έχουν μεγάλη διαφορά. Όσο για τα υπόλοιπα που λες, κράτα τη γνώμη σου και μην προσπαθείς να πείσεις άλλους γιατί καλό είναι να έχουμε κάποια στάνταρντς.

Η αιτία, που ψάχνεις να βρεις, παρόλο που μπορεί όντως να κυριαρχεί ένα κλίμα γκρίνιας (γενικότερα), δεν είναι αυτή όμως. Ο ήχος ήταν πολύ πιο κάτω απ’τα αντίστοιχα indoors ή outdoors events στα οποία έχω πάει εγώ. Ο χώρος απλά δεν κάνει για συναυλίες. Αυτή είναι η αιτία.

ΔΕΝ κλαίω τα λεφτά μου όμως, όπως προανέφερα σε προηγούμενα posts.

Και όπως για τα κριτήτρια που έχει ο καθένας, έτσι όπως λες, έτσι κι ο καθένας ακούει διαφορετικά. Μην κατακρίνεις λοιπόν τους άλλους, που έχουν πιο ευαισθητα αυτιά από σένα στις μπάσες συχνότητες. Κι εγώ είδα τα βιντεάκια και λέω: κοίτα ρε, πόσο καλά θα ακούγαμε αν είχαν χαμηλώσει εκεί τις μπάσες.

υγ. “Είναι γνωστό από την ψυχολογία άλλωστε ότι οι αισθητηριακές εμπειρίες μας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το τι πιστεύουμε και τι θέλουμε…”

Και πίστεψε με, δεν είναι στη φύση μου να γκρινιάζω.

Βγήκε η ανακοίνωση?:-s

Δεν ξέρω…:slight_smile:

το φεστιβαλ ηταν φοβερο…ειδικα sodom,anihillator,nevermore ηταν φοβεροι αυτοι που με απογοητευσαν αν και το περιμενα ηταν οι edguy αυτος ο tobias ειναι ανυπαρκτος…υ.γ. ερωτευτικα την annete:D

Έχεις απόλυτο δίκιο…

Πώς μου έχει κολλήσει έτσι αυτό το κομμάτι δεν ξέρω…

Θα διορθωθεί πάραυτα!!!

Τσεκάρετε και 2 καλά videakia Nightwish…

Amaranth

Nemo

hoegaarden+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

εγω περασα μια χαρα γαματα…δεν κλαιω ουτε ενα ευρο απο τα λεφτα μου και σταντε θα παω και του χρονου…ηταν και γαμω τις φασεις το φεστιβαλ και οσο και να κλαψο&%$#&αζουν καποιοι ειδαμε τοσες μπαντες με το ελαχιστο δυνατον εισητηριο και σε πολυ καλες συνθηκες…δεν μπορει απο τη μια μερα στην αλλη στην ελλαδα καποιος να χτυσει wacken…με λιγη στηριξη και υπομονη αυτη η προσπαθεια πιστευω θα μεινει…γιατι ειναι η μονη προσπαθεια για φεστιβαλ στην ελλαδα και στις 2 χρονιες της εχει δη,ιουργησει προσδοκιες…

Bγηκε καμμια ανακοινωση?? Γιατι δεν βρηκα καμμια…

έλεος φίλε μου,
δεν είπαμε να γίνει wacken αλλά ο ήχος (όπως και υποστηρίζουν όλοι σε αυτό το topic) ήταν τελείως χάλια…
άκουγες μόνο μπάσο και μπότα…
είναι σαν να λες ότι δεν άκουγες μόνο κοίταζες…(και για όσους υποστηρίζουν το ίδιο, χώρις να θέλω να προσβάλω εσένα και τους άλλους).
γενικά ήταν χάλια σ’αυτό κολάω…οι Annihilator ήταν οι μόνοι που είχαν ήχο,όλοι οι άλλοι ελπίζς να ξανάρθουν στο ‘Ελλάντα’…
και εντάξει είναι οι 2η χρονία αλλά και στο 1ο ο ήχος τα ίδια χάλια είχε…μπορούσαν τουλάχιστον να κάνουν κάτι,έστς να αλλάξουν χώρο…
και κάτι ακόμα,οι ηχολήπτες που στο Lucifer πήγαν και σπούδασαν???δλδ δεν άκουγαν καθόλου καθ’όλη τη διάρκεια του festival???:-k :-k :-k

Δεν υποστηρίζουν όλοι στο τόπικ ότι ο ήχος ήταν χάλια. Τα διάβασες όλα τα ποστ; Είδες πουθενά κανέναν να λέει ότι στους Σόντομ, στους Αναϊλέιτορ ή στους Νεβερμόρ ο ήχος ήταν ΧΑΛΙΑ;

Μήπως ήσουν πάρα πολύ κοντά στη σκηνή; Γιατί σε διαβεβαιώνω ότι εκεί που κάθονταν οι ηχολήπτες τα πράγματα ακούγονταν αρκετά καλά…