March Metal Day 2008

Εμένα το Wishmaster μου αρέσει πολύ περισσότερο από το πρωτο και το ίδιο με Oceanborn. Ίσως επειδή το άκουσα πιο πριν από αυτά. Eχει κομματάρες μέσα (το ομώνυμο, Kinslayer, Fantas Mic, Crownless) Δώστου καμιά ευκαιρία κάποια στιγμή.

Ο Maiden μάλλον εννοεί ότι δεν του αρέσει ο ήχος των Kamelot μετά τα 2 πρώτα τους albums, αλλά ίσως το λέει κάπως με υπερβολικό τρόπο.

Όσο αφορά το festival, δεν βλέπω να πηγαίνω. Τους έχω δεί τους Nightwish σε καλύτερες εποχές (σε σχέση με τη τωρινή)
Ισως να ψηνόμουν αν έρχονταν οι Kamelot, η αν “ανασταίνονταν” οι Lost Horizon (θα πήγαινα γι’αυτούς και μόνο!) Ετσι για να πώ κι εγώ μία μπάντα πού θα επιθυμούσα να έρθει.

Maiden1979 πες μου απο ποιο σημείο παρακολούθισες τη συναβλία αν μπορείς ?

Ας μη το ψαχνουμε καλυτερα, ο κουβας της ξιφασκιας ειναι χαλια… Κι εγω μπορει Manowar να ειχα τελειο ηχο, αλλα ημουνα στο καγκελο, ετσι? Στις αλλες μπαντες μια βαβουρα ακουγες μονο… Και απο φυσικη σκοπια να το δεις, ο ηχος σκαει πανω στη σιδερενια κατασκευη και ανακλαται στο χωρο με μορφη διαχυτων κυμματων…

Αυτό το λέω γιατι προσωπικά ήταν γαμάτα . Ενω στους Maiden , φέτος , βούιζαν τα αυτία μου και ειμούν παλι στην ίδια θέση .

Εγώ είμουν κέντρο κάγελο , εσυ που είσουν ?

Κι εμενα μου αρεσε γιατι ειχα γαματο ηχο, αν και σε μερικα τραγουδια μου πηρε καμποσα λεπτα να καταλαβω ποιο παιζουν… Μπροστα απο τον De Maio ημουν…

Οσο για Μaiden, ο ηχος ηταν πολυ καλυτερος…:wink:

1. μιας και ξερω τα γουστα του μητσου καταλαβαινω γιατι δε του αρεσουν οι kamelot. θεμα γουστου ειναι εξ αλλου. :yes:

οσον αφορα τα γκρουπ εχεις δικιο. προσωπικα δε περιμενω κατι το τεραστιο.

1. τον ηχο μπορουσες να τον πεις καλουτσικο στην καλυτερη των περιπτωσεων (αναλογως που καθοσουν). πολυ καλο ή γαματο ομως με τιποτα!

συμφωνω με το θεμα του χωρου. η ακουστικη εκει ειναι μηδεν.

1. ΑΟΥΑ. φερτε τα. ειδικα τα τονισμενα.

Πάμε ξανά…

Να έχεις υπόψιν σου ότι υπάρχουν άτομα που ακούνε τους Kamelot από τους πρώτους μήνες της ύπαρξης τους και η τεράστια αλλαγή τους, είναι πιθανόν να τους απογοήτευσε…

Όπως φαίνεται σχεδόν σε όλους μας πολύ παράξενο ότι υπάρχουν άτομα που θεωρούν το “St. Anger” καλό, γιατί από αυτό τους μάθαινε, έτσι και σε μένα και σε αρκετούς που ξέρω, το “Black Halo” δεν μας λέει και τίποτα ιδιαίτερο!
Διάβασε εδώ για να καταλάβεις το πόσο διαφoρετικά αντιλαμβανόμαστε το metal: :wink:

http://www.rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=91152&postcount=4

Το συγκεκριμένο live των Rhapsody δεν το άντεχαν ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί τους!
Ήταν από τις βαρετές ώρες που έχουμε ζήσει σε συναυλικό χώρο!
Δεν την πάλευε κανένας! :lol:
Έπρεπε να ήσουν για να το έβλεπες!
Όλοι είχαν ένα βλέμμα του τύπου: “:-s Θα κρατήσει πολύ ακόμα;”
Και οι ίδιοι οι Rhapsody θα είχαν φύγει νωρίτερα, αν δεν ήταν δική τους μουσική και δεν ήταν υποχρεωμένοι να την προωθήσουν! :lol:

Χαχα!
Είμαστε βάρβαροι και κάφροι και ακούμε μόνο Μanowar! Ougk!

Χαχαχα!
Σοβαρά τώρα, τα παλιά των Κamelot είναι βάρβαρα;
Όχι!
Απλά πολύ πιο εμπνευσμένα!
Προσωπική εκτίμηση πάντα!

Έτσι! :smiley:

Δεν τους ξέχασα!
Έβαλα groups που μπορούν να παίξουν δεύτερο όνομα στο συγκεκριμένο festival!
ΑC/DC, οι Κiss και λοιπά μεγαθήρια που θα μπορούσα να αναφέρω δεν είναι για το Μarch Metal Day! :wink:

Δεκτό και απόλυτα λογικό!

Χρήστο, τόσες φορές το έιχα ακούσει τότε και δεν μου έκατσε! Τότε που δεν είχα κορεστεί σχεδόν καθόλου από αυτον τον ήχο!
Τώρα θα μου αλλάξει η γνώμη; Λίγο δύσκολο!
Αν και ποτέ δεν λέω ποτέ!

Μόλις είπα! Χαχα!

Όχι!
Μπορεί να μην έχω καλό μουσικό γούστο, να είμαι άσχετος κ.τ.λ., αλλά αυτό που λέω το πιστεύω 100% και δεν το θεωρώ υπερβολή!
Για μένα οι Kamelot πέσαν πολλά επίπεδα κάτω σε επίπεδο songwriting από τότε που αλλάξανε ύφος!

Θεοί! Αυτοί ναι! Και μοντέρνοι και πομπώδεις και δεινοί συνθέτες και '80s feeing και ωραία shows από θεατρικής άποψης! :respect:

Από το σημείο που όταν κάθεται κάποιος έχει την δυνατότητα να εισπράξει τον καλύτερο δυνατό ήχο!
Αν υπάρχει καλός ήχος!
Στα 3/5 της απόστασης stage-ηχολήπτης!
Από τη μπάρα ακούς τόσο μέσω ηχείων, όσο και μέσω monitors, οπότε είναι τελείως διαφορετικό το αποτέλεσμα!
Οι Manowar το 1999 είχαν τον απόλυτο ήχο για Ελλάδα! Μιλάμε, συγκρινόταν με δεδομένα Γερμανίας και Αγγλίας!

Όταν μιλάει ο επιστήμονας, τα λόγια των υπολοίπων είναι περιττά…

Δώσεεεεεεεεεεεεεε… :metal:

Βασικά πλακίτσα έκανα επιδή ο καθένας έλεγε ό,τι μπάντα γούσταρε :lol: :lol: :lol: :lol:

Maiden1970 πόσο σου πήρε να γράψεις όλα τα παραπάνω ? Οσοί ήταν μπροστά μπορούν να σου πουν για τον ήχο . Ισως φταιεί και οτι είμαι λίγο άρρωστος με τους Manowar . Προσωπικά ήταν Μια απο εντονότερες εμπιρίες σε live . Ασε που έπαιξαν και τα καλλύτερα κομμάτια .

γιατι τι εχουν τα μανανρια μου?

…απορία προς τον Storm Shadow:
Με τέτοιο avatar πώς και ακούς SOAD, Machine Head και Hatebreed; :-k
Από περιέργεια ρωτάω!

ασε και που σαι ακομα… μεταλ ξεκινησα στα 23… πρωτη αγαπη η τρανς κα ιη ντραμ ν μπας … επισης γουσταρω τρελα ραπ και χιπχοπι… γενικως ειμαι πολυ ανοιχτος στη μουσικη, συγκλινω παντως προς τον βαρυ ηχο, οι ραπσοντυ και οι ντομινε ειναι εξαιρεσεις, οι πρωτοι λογω τρμερων συνθεσεων του τορτελινι :stuck_out_tongue: και οι δευτεροι γιατι ειναι οτι πιο τρου μεταλ εχω ακουσει… (τρου με την καλη εννοια οχι με την ηλιθια των πανωκατω γουορ) :lol: για να απαντησω και στα παιδια που ακουσανε μια χαρα τους μανους και τους πανους περισυ, εχουν δικιο οντως στους θανογουορ αλλαξε η ποιοτητα κι ακουγοντανε… δυστυχως εγω ειχα χαλαστει με τους ραπς και δεν ξαναπαταω στο υποστεγο… (βεβαια αυτο λαντ οφ μαλακα ηταν ολιγον σεφερλιδικο)… τι να πω ας φερουν επικα ξανα…

Φέτος ήταν όχι πέρισυ . Μηπως εσύ τους είδες σε κανα περσινό σου όνειρο ? Λέω εγώ τώρα .

Έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία; :-k

Μισή ώρα με 3 τέταρτα περίπου…

Mου φαίνεται ότι τα παρεξήγησες λίγο τα πράγματα! :wink:
Τί σχέση έχουν όλα αυτά με την ηχητική του συγκεκριμένου κλειστού;
Δεν είπε κανένας κάτι κακό για την εμφάνιση των Manowar!

Είμαι πολύ, όχι λίγο, άρρωστος με τους Manowar, σαφώς ήταν ένα από τα καλύτερα lives που έχω δει ποτέ, από πλευράς απόδοσης και setlist, αλλά αυτό θα με κάνει να βρίσκω τον ήχο καλύτερο από ότι ήταν;
Όχι! [-X

Πέρα από 2 - 3 άτομα, δεν έχω βρει κάποιον άλλον που να θεώρησε ότι ο ήχος ήταν παραπάνω από απλά καλός! Ξέρεις που είναι η ένσταση όλων των υπολοίπων;
Ότι οι Μanowar ακόμα και στην Ελλάδα, είχαν πάντα ήχο ισοπεδωτικό στα προηγούμενα lives τους!
Και ο φετινός, αν και έφτιαξε συγκριτικά με τα προηγούμενα groups, ήταν πολύ κατώτερος και δεν ταίριαζε για ένα live των Manowar! :wink:

Με αυτά που γράφεις και με το γεγονός ότι σου άρεσε τόοοοσο πολύ πια ο ήχος φέτος, μου δίνεις την εντύπωση ότι πρώτη φορά τους έβλεπες… :-k

@Storm Shadow: Ήσουν κατατοπιστικός! Τhanks! :smiley:

@karvou: Ελπίζω να μην θεωρείται spam η αναφορά στον ήχο του περσινού Metal March Day, αφού είναι πιθανό να γίνει πάλι στον ίδιο χώρο… :-s

Και παλι, εκει που ημουν με τον θερηρητικα καλυτερο ηχο, υπηρχαν τραγουδια που δεν καταλαβαινα τι επαιζε, και μολις εμπαινε το ρεφρεν το επαιρνα χαμπαρι…

Οσο για την επιλογη του ιδιου χωρου, μου φαινεται λογικο καθως θα εχει παλι 2 σκηνες, και η Ξιφασκια καλυπτει πολλα τετραγωνικα χιλιομετρα…

@Maiden 1979: Oygk, κι εγώ ακούω ελάχιστα των Manowar αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να απορρίπτω κάθε τι διαφορετικό από αυτούς. Και δεν το λέω για να πλακωθούμε, απλώς είναι από τα συγκροτήματα που αν πεις σε έναν μεταλλά ότι το ακούς θα σε σεβαστεί κι ας μην το προτιμά. Εγγυημένη αξία. Για μένα, από τον Roy Khan και μετά απέκτησε ουσία κάθε τους τραγούδι, έχει ξεχωριστή χροιά η φωνή του, τουλάχιστον για τα δικά μου αυτιά που τα καθαρίζω κάθε μέρα και είναι ευαίσθητα :lol:

Με τρρρρομάζεις μ’ αυτό που είπες για την περυσινή απόδοση των Rhapsody λόγω χώρου όμως σε πιστεύω 10000%. Κρίμα γμτ … ήθελα να ακούσω το αγαπημένο μου σε κρυστάλλινη ποιότητα ήχου (:stuck_out_tongue: )

@Stelios: Κι εγώ σε πάω βρε, γι’ αυτό και βγήκα από το καβούκι μου κι άρχισα να συνομιλώ με τους παρευρισκόμενους. Γουστάρω διαφωνίες :-k

φερτε τον [SIZE=“6”]ΟZZY[/SIZE]… πολλα ζηταω ε???:stuck_out_tongue:

Maiden1979 τους Mαnowar πρώτη φορά τους έβλεπα , αυτό είναι αλήθια . Εχω παει σε αρκετές συναβλίες όμως . Για να λες για τον ήχο κατι παραπάνω θα ξέρεις , αφου τους έχεις δεί και άλλες φορες . Συγριτικά με άλλες συναβλίες της ίδιας χρονιάς μου φάνηκε ο καλλήτερος .

Και εγώ που βρισκόμουν κάγκελο -στο κέντρο- άκουγα πολύ καθαρά τον ήχο.Πολλοί έλεγαν όμως οτι δεν ήταν καλός ο ήχος. Πάντως σ’αυτό που συμφωνούν όλοι είναι οτι ήταν μια ισοπεδωτική εμφάνιση… Απίστευτη συναυλία!

οποτε αν καταλαβαινω καλα οσοι ακουγανε καλα καθονταν διπλα στον ντι μαγιονεζα… ναι ρε παιδια αλλα ετσι δουλεια δεν γινεται!!! εγω ημουν στα 7 μετρα απο την σκηνη κεντρο και ακουγα μονο το μπασο!!! οπως ειπα στους πιανογουορ τα πραγματα ηταν πολυ καλυτερα αλλα τι να το κανεις αν ειναι να δεις σωστα μονο τους χεντλαινερς??? γιατι δεν το κανουν στο σοφτμπολ που ειναι και ανοιχτο και διπλα και κανει πιο πολυ για μεταλ αρενα ??? μαρτη θ χουμε λετε να χιονιζει?? η φοβουνται παλι προβοκατσια απο το αντιπαλο δεος ?? τι να πω… εγω απλα δεν θα πληρωσω για να παω ανεξαρτητως συγκροτηματος… αν βρω καμια προσκληση ειδομεν…

@ ripper το παιρνω με σαιζον :lol: περσινη σαιζον… 8)

βασικα ναι. αν αναλογιστεις οτι εξω στο τουρ του καλοκαιριου ηταν ακριβός, σκεψου εδω. ειχα ακουσει κατι τιμες για 50ρια και 60ρια και εκανα το σταυρο μου. μπορει και να κανω λαθος βεβαια…