Πριν 15 λεπτά βγήκαν οι Manowar στη σκηνή…
molis mpika(2:45)
oi Manowar mas to xrwstagan apo to 99 kai to kseplirwsan me to parapanw…ean den eixe paei 2:00 eimai sigouros oti tha epaizan akoma 20-30 lepta…
perissotera to prwi
Ενα εχω να πω:
M A N O W A A A A A A A A A R R R ! ! !
οι Manowar ηταν σε τρελα κεφια και απιθανη φορμα, η συναυλια ηταν απλα ενα τρελο παρτυ. Τα ατομα εδωσαν το ειναι τους και ο Eric απεδωσε ΚΟΡΥΦΑΙΑ ερμηνεια σε ολα τα τραγουδια.
Αλλα το ΝΕΟ ΡΕΥΜΑ τα σκατωσε με το ωραριο οποτε εκοψαν το encore με τα Gods Of War κομματια… κριμα γιατι δυο τρια απο αυτα ψηνομουν πολυ να τα ακουσω… αλλα και ετσι ειδαμε 2 ωρες χορταστικο σοου, δεν εχω παραπονο
α, επισης μουφα η ιστορια με τραγουδι στα ελληνικα! χαχαχα, το Black Wind στα αγγλικα το ειπαν κανονικοτατα και απλα γαμισε
επισης το σετλιστ περιλαμβανε και March For Revenge!! ωραιο δωρακι για την Ελλαδα
thanks Joey
Υ.Γ. Αυτους τους Rhapsody ας τους τουφεκισει καποιος! Δε λεγανε να φυγουν απο τη σκηνη… μιαμιση ωρα μας τυραννουσαν… και αυτο απο καποιον που γουσταρει Rhapsody, αλλα ρε πουστη μου, η κουραση και η αναμονη για Manowar ηταν τοση πολλη και αυτοι ριχναν λαδι στη φωτια… #-o
Μόλις γύρισα και έχω να πω:
Να πάρει να πάρει να πάρει γ@@@ω την τύχη μου
1 sec άργησα να καταλάβω ότι λέει εμένα και τελικά ανέβασε το άλλο παλικάρι στην σκηνή … #-o #-o #-o #-o #-o
Κατά τα άλλα απλά ΤΑ ΈΣΠΑΣΑΝ ΌΛΑ … 8) 8) 8) 8)
Αυτή τη στιγμή, το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι οι Manowar δικαιολόγησαν γιατί είναι τόσο βαθιά μέσα στις καρδιές μας! :respect:
Θα επανέλθω για περισσότερες σκέψεις κσι συναισθήματα για αυτούς και τις υπόλοιπες μπάντες του festival…
Την εχει οντως τοσο μεγαλη ο De Maio?
…(τα double post μου…)
Επαιξαν τα: (η σειρα δεν ειναι η σωστη)
Manowar
Call To Arms
Brothers Of Metal
Gloves Of Metal
Each Dawn I Die
Holy War
Mountains
The Oath
Blood of my Enemies
March for Revenge
Secret Of Steel
Kill With Power
William’s Tale (Bass Solo)
The Gods Made Heavy Metal
Die For Metal
Kings Of Metal
Warriors Of The World United
ΗAIL AND KILL
Black Wind, Fire And Steel
Τhe crown and the Ring
8O
ΒΑριεμαι να γραψω κατι παραπανω…
Ηρθαν - Γαμησαν - Εφυγαν.-
Αυτους τους MANOWAR λατρεψα και αυτοι αποψε φροντισαν να με κρατησουν για παντα…
Επισης, ενα πολυ μεγαλο ευχαριστω στον σεκιουριτα της δεξιας εισοδου…
Δεν προλαβα να του το πω…
Με μια λεξη απλα …συγκινηση…παρασκηνια αυριο παω για υπνο…
Λοιπον καταρχας απο τα πρωτα μ’αρεσαν οι W.E.B. και καποιοι αλλοι που δεν θυμαμαι λογω ωρας.
Οι Tiamat επισης που τους εβλεπα πρωτη φορα, ηταν πολυ καλοι! Θα τους δειξω περισσοτερη σημασια.
Οι Epica ξεκινησαν πολυ καλα αλλα δεν ειναι του γουστου μου τα φωνητικα τετοιου στυλ οποτε ψιλοβαρεθηκα γρηγορα…
Ο ηχος στην μικρη σκηνη ηταν μαλλον κακος με εξαιρεση οταν βρισκοσουν ακριβως μπροστα, οπως και στην μεγαλη αλλωστε που απο τον ηχοληπτη και πισω ακουγοταν σαν βαβουρα…Βεβαια δεν ξερω ποσο εχει να κανει με τον ηχοληπτη κ.τ.λ. μιας και ενας τοσο μεγαλος χωρος οταν ειναι μονο τα 2/5 γεματο με κοσμο(3 με 4 χιλιαδες μαλλον) ειναι λογικο να εχει το ηχητικο εφε του πηγαδιου.
Manowar δεν παρακολουθησα με ευλαβεια και μιας και βρισκομουν αρκετα μακρια δεν μπορω να εχω γνωμη. Επαιξαν 2 ωρες γεματες παντως…
Περιττο να πω οτι στο περιπτερο Rocking το “event” με τους Epica στεφθηκε με απολυτη επιτυχια! Παντα τετοια…
Απίστευτη εμφάνιση από τους Manowar. Μαζί με Saxon τα 2 καλύτερα metal live πού έχω δεί!
Long live the Kings Of Metal!!!
Eisparaktikh epityxia???
…να’μαι και γω. Πιστεύω ότι μιας και είδαμε ολόκληρο φεστιβάλ αξίζει ένα πιο ολοκληρωμένο post (αν και η ώρα είναι δύσκολη)
Στο κομμάτι των συγκροτημάτων. Οι Manowar από την αρχή φρόντισαν να δείξουν ποιος “κάνει κουμάντο” (ή δε ξέρω τι άλλο), ζητώντας να μπουν όλες οι μπάντες στη μικρή σκηνή, για να κράτησουν τη μεγάλη για τα “παιδιά τους” :dunno: Μαλάκες…
Τις καφρομπάντες δε μπορώ να τις σχολιάσω, γιατί δεν ακούω και ό,τι και να παίζουν θα μου φανεί στραβό… Αν κρίνω πάντως από τον κόσμο που είχε από κάτω σε σχέση με όσους είχαν φτάσει στο γήπεδο, πρέπει να ήταν καλοί. Πάντως από νωρίς φάνηκε ότι οι γυναίκες “είναι στη μόδα” και θα διεκδικήσουν θέση στη σκηνή καθώς web και crossover είχαν από μια στα φωνητικά… (οι web είχαν και μία κ@#$α που τα πέταξε σχεδόν όλα υπό τους ήχους του “Frozen” της Madonna)
Με τους emerald sun ξεκίνησε για μένα το φεστιβάλ. Και κάπου εκεί ξεκινήσαν τα προβλήματα στον ήχο, καθώς έπρεπε να στήσεις αυτί για να ακούσεις φωνητικά… Ο τραγουδιστής προσπάθούσε και αυτός να ακούσει και γενικά αποσυντονιστήκανε και έδωσαν μία άδικη εικόνα για την μπάντα (την έχω δει και σε άλλο Live και παίξανε πολύ καλύτερα)
Μετά από τους Emerald Sun, οι InnerWish. Ευτυχώς το μικρόφωνο επανήλθε σε σωστά επίπεδα και ακούσαμε τη φωνάρα του τραγουδιστή… Γενικά ήτανε πάρα πολύ καλοί και είχαν και καλή επικοινωνία με τον κόσμο. Και εις ανώτερα…
Ακολουθήσανε οι Epica. Επίσης δεν είμαι του είδους, ώστε να σχολιάσω σωστά, αλλά μου φάνηκαν αρκετά δυνατοί στο είδος τους… Το σίγουρο είναι ότι η τραγουδίστρια είχε ωραία φωνή (και όχι μόνο)
Μετά από τους Epica? Battleroar!!! Οι Battleroar κινήθηκαν στις γνωστές υψηλές αποδόσεις που μας έχουν συνηθήσει, αλλά έλα που ήτανε πάλι χαμηλά το μικρόφωνο και δεν ακούγαμε μία? Ευτυχώς το επόμενο ραντεβού είναι στις 20 του μήνα (για όσους δεν πάνε Saxon)
Μετά τους Battleroar? Κανονικά το χάος, αλλά χθες ήτανε οι Tiamat. Μπορεί να σας κουράζω, αλλά επίσης δεν είναι ο τομέας μου, οπότε λογικό που δεν μου άρεσε. Κρίμα πάντως για τα παλικάρια. Δε φτάνει που ο περισσότερος κόσμος είχε πιάσει θέση για τους Manowar και τους έγραψε, απ’ότι φαίνεται ο τραγουδιστής είχε πρόβλημα με την επιστροφή του… Εντύπωση μου έκανε που φορούσε μια ποδιά χασάπη.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά πέρασε η ώρα. Στις 21:00 πήγα στο περίπτερο της Sirens Records για αυτόγραφο από τον τραγουδιστή των Wotan (κοίτα πως έκατσε…) και καπάκι στη μεγάλη σκηνή.
Και να μετά από λίγη ώρα οι Holyhell. Τι είδαν τα ματάκια μας? Τι ερασιτέχνες ήταν αυτοί? ΕΛΕΟΣ ρε Manowar!!! ¶πειρες αξιόλογες μπάντες ξεκολώνονται στα live για να τους ακούσει ο κόσμος και πας και μου υπογράφεις τους ανύπαρκτους?Ουστ ρε!!! (μαλάκες Χ 2) Που μας παρουσιάζαν (οι Manowar) τη Maria Breon ως μία από τις σημαντικότερες γυναικείες φωνές σήμερα). Με μία πρόχειρη σύγκριση αυτή των Epica της έριχνε άνετα… Σα να μην έφταναν όλα αυτά, είπε και το “Phantom of the Opera” με τον Adams… Δηλαδή τι είπε? το έπνιξε κανονικά (που μας μωρή να πιάσεις τη Brightman???)
Ε, και μέχρι να συνέλθουμε να και οι Rhapsody!!! Καλώς τα παιδιά! Τους γουστάρω αρκετά και είχα μεγάλη περιέργεια να τους δω, μια και είχανε καλό σετ, αν και μικρό… Χωρίς υπερβολή δεν ακουγόταν ΤΙΠΟΤΑ εκτός από τη δίκαση!!! Όταν λέμε ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο ο τραγουδιστής μέσα από το πηγάδι που και που… ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Και ο ντράμερ είπε να παίξει κανά τρίωρο σόλο για να μας τσιτώσει παραπάνω. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ “Χ” ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ>>>
Φυσικά οι τρισμέγιστοι MANOWAR. Η σκηνή έκανε ασυνήθιστα λίγο χρόνο να ετοιμαστεί, μάλλον γιατί εκ των υστέρων φάνηκε ότι το πρόγραμμα ήταν στριμώκωλο, ενώ καταφέρανε ακόμα και οι MANOWAR να μην έχουνε καλό ήχο μέχρι κάποιο σημείο… Το τι παίξανε το είδατε στην προηγούμενη σελίδα 8O Το πως παίξανε? ΓΑΜΑΤΑ!!! Δεν αφήσανε καμμία αμφιβολία του τύπου “να μην παίξουν πολλά από το καινούργιο”, " να παίξουν κανά παλιό", “να μην μας αρχίσουν στην πάρλα” κλπ. Πολύ πώρωση Από τα δρώμενα (σόλο Τζόυ, παιχνίδι με το λαό, οπαδός που ανέβηκε να παίξει, γκόμενα με το βυζί στη φόρα, ο Τζόυ σπάει τις χορδές, σόλο Τζόυ - Καρλ, ενώ μπάσο κ κιθάρα τα κρατάει ο Adams στον αέρα κλπ.) δεν υπήρξε κάτι που να μας κούρασε… Πολλά μπράβο σε αυτούς που αν και και έχουν φτάσει τόσο ψηλά εμπορικά και πουλάνε οτιδήποτε μπορεί να γράφει πάνω “Manowar”, μουσικά δεν ξέρουν εάν είναι 2007 ή 1982. Έτσι!!!:bow2:
Και λίγα λόγια για τη διοργάνωση:
Απλά ήταν εξαιρετική!
Είχε δύο εισόδους μπαίνοντας (δίπλα η μία στην άλλη)
Είχε πολλούς ευγενικούς και εξυπηρετικούς security
Είχε καθαρές τουαλέτες και προσωπικό που καθάριζε (ανήκουστο για φεστιβάλ στην Ελλάδα)
Ο χώρος ήταν τεράστιος
Ο χώρος για στάθμευση ήταν απεριόριστος
Οι σκηνές και τα φώτα ήταν πολύ καλά (ιδίως η μεγάλη σκηνή ήταν για να παίζεις μπάλα)
Εκτός από την τουαλέτα, υπήρχε και στον υπόλοιπο χώρο προσωπικό που μάζευε τα σκουπίδια
Στον κόσμο κυκλοφορούσαν δύο κοπέλες που σημείωναν διεύθυνση όσων ήθελαν να ενημερώνται για μελλοντικές συναυλίες (την σχιστομάτα την αγαπάω…:roll: )
Φεύγοντας ήταν ορθάνοιχτες μία έξοδος δίπλα στην σκηνή και μία αυτή που μπήκαμε (ακούς DiDi???), οπότε φύγαμε πολύ άνετα…
Ε τι, θέλετε κι άλλα???
Το ζήτημα ήτανε ο ήχος που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν απαγορευτικός για σωστό Live. Θα πρέπει να το ψάξουν αρκετά το τι φταίει. Ελπίζω να βγάλαν τα έξοδά τους οι άνθρωποι, γιατί ήμασταν πολύ λίγοι. Και του χρόνου (πρώτα ο Θεός)
Ναι, οι Manowar και οι 300!!! :lol:
Κρίμα πάντως που από την μαλακία των Manowar έχασε τόσος κόσμος ένα πολύ καλό φεστιβάλ και η εταιρία πολλά χρήματα…[-X
Mόλις ξύπνησα απο το χθεσινό σοκ που ακούει στο όνομα Manowar.2 ώρες τρέλας και ηδονής απο μια μπάντα που δικαίωσε την λατρεία των φανατικότερων των οπαδών της και οχι μόνο ενώ απέδειξε πολλά και σε διάφορους καλοθελητές.Αν δεν είχε πάει 2 ίσως να έπαιζαν αλλά 20-30 λεπτά που είπε και κάποιος πιο πάνω…
Σε σχέση με τη γενικότερη εικόνα του φεστιβάλ αν εξαιρέσεις τον ήχο (απαράδεκτος σε πολλά σημεία) ήταν μια καλή διοργάνωση που άξιζε την παρουσία του κόσμου.
Gods Of Metal we shall meet again
Καλημερα κι απο μενα,δυστιχος ειμαι στην δουλεια,προτιμησα να παρς χτες αδεια για να ειμαι απο νωρις εκει,στο ψητο τωρα
σαν γενικοτερη ιδεα το ολο happening ηταν κορυφη,αρκετα τα προβλιματακια,θα πω παρακατω,ομως αν τελικα καθιερωθει το φεστιβαλ αυτο πιστευω θα διορθοθουν,το μεγαλητερο και διστηχος απαραδεκτο προβλημα ηταν ο ηχος στο μεγαλο stage που οπως ειπε και καποιος πριν ειδικα στους rhapsody ακουγες μονο την δικαση,υπηρχαν στιγμες ακομα και στους manowar που δεν καταλαβαινα ποιο τραγουδι επεζαν οσον αφορα αλλα προβληματακια ηταν η ελειψει παραπανω WC και η ετιμασια στις καντινες κυριος οσο αφορα το φαγητο,τοσος κοσμος ρε παιδια απο το πρωι εκει,λογικο να θελει να φαει…ααααα και μην ξεχασω τον καραγκιοζακο που βγηκε πριν τους manowar να μας πει οτι ετοιμαζονται στα καμαρινια τους,απορω πως δεν εφαγε μπουκαλι στο κεφαλι
ειναι η 2η φορα που βλεπω τους manowar,το 99 η 1η,και δυστιχος δεν μπορω να πω οτι τους ευχαριστιθει , το 99 χαλια οι manowar , χτες χαλια ο ηχος
ελπιζω αυτο το φεστιβαλ να γινεται ολο και καλητερο
Λοιπον…
Eπειδη βαριεμαι να μιλησω για ολες τις μπαντες θα ξεκινησω με τους Epica… Δεν ειχα ξανα ακουσει κομματια τους και μου αρεσαν πολυ, οποτε θα ασχοληθω μαζι τους στο μελλον… Οσο για την Simone, δεν υπαρχουν λογια… Η κοπελα δεν παιζεται, απο αποψη φωνης, ομορφιας,παρουσιασης στη σκηνη…(Και εβγαλα και φωτο μαζι της… 8) )
Οσον αφορα την αλλη σκηνη, οι Hollyhell ειναι για τα πανηγυρια!!! Αν δεν ηταν ο Rhino,δεν ξερω αν θα ημουνα τοσο μπροστα να τους παρακολουθησω… Η καλυτερη στιγμη τους ηταν το Phantom Of The Opera, οπου βγηκε ο Εric να συνοδευσει στα φωνητικα (και λεω καλυτερη στιγμη τους επειδη βγηκε ο Adams!). Οι Rhpasody ηταν ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ,ενω διπλα μου υπηρχαν 5 πιτσιρικια που γουσταραν αφανταστα κανοντας την κατασταση ακομα πιο εκνευριστικη… Τεσπα, μετα τα 500 Encore που κανανε, αποφασισανε πως ειναι ωρα να φυγουνε…
MANOWAR!!!
Δεν υπαρχουν λογια… Με το που βγηκαν ξεκινησε το παρτυ…Το setlist γαματο, γκομενες, μπυρες, ποζεραδες, μονο οι μηχανες λειπανε, αλλα οκ…Επειδη δεν ξερω τι να πω για να περιγραψω τις στιγμες που ζησαμε, σταματαω εδω…8)
Υ.Γ. 1. ΕΒΓΑΛΑ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΗ SIMONE!!!
Υ.Γ. 2.MANOWAR ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!
Υ.Γ. 3.ΜΟΝΟ ΤΟ BATTLE HYMNS ΕΛΕΙΠΕ…
Κανε upload