Αυτό είναι κάτι που παρατηρείται πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια. Μπαίνουν πολλοί στον διαγωνισμό γνωρίζοντας -ορθως- απ’ έξω και ανακατωτά τα μιριν, σιριν και δεν ξέρω εγώ τι άλλο και αγνοούν βασικά πράγματα από την δική μας κουζίνα (συμπεριλαμβάνω και την Πολίτικη/Μικρασιάτικη, για ευνόητους λόγους), η οποία σε επίπεδο νοστιμιάς, απλότητας και ουσίας είναι στην στρατόσφαιρα.
Σνομπ για τη σνομπαρια, από τύπους που εξασκούν ένα επάγγελμα στο οποίο πρέπει να δοκιμάζεις τα πάντα και να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερες προσλαμβανουσες.
Ρε σεις άκουσα καλά;;; Είπε ο τύπος ότι δεν ξέρει τίποτε από την Μικρά Ασία;; Και τον ρωτάει με νόημα ξανά ο κάμερα μαν και λέει ναι, δεν ξέρω ούτε που είναι!!! Όντως;
Ρε συ… εδώ ξεφεύγουμε από μαγειρική. Δηλαδή ημαρτον. Οι δικοί του δηλαδή που τον βλέπουν τώρα τι θα έπρεπε να αισθάνονται;
Αλλά καλά μου το πε ο γιος μου… αυτό δεν είναι τίποτα μου λέει. Που να δεις κάτι τραγωδίες μου κάνει που πάνε στο Ρουκ Ζουκ και γίνονται κυριολεκτικά ρεζίλι .
Τι να πω… Απελπισία.
Ο συγκεκριμενος παικτης πριν μερικες βδομαδες δεν ηξερε τι σημαινει η λεξη “σκευωρια” και ειχε αλλους να του το εξηγουν.
Δεν ξερω πως και που μεγαλωσε αυτο το παλικαρι για να του λειπουν τοσο βασικες γνωσεις, ειναι 25 χρονων ξερω γω…
Το συγκεκριμενο νομιζω ειναι οκ να μην το ξερει καποιος, ουτε εγω το ηξερα, ειναι το μονο απο τα 4 που δεν ηξερα. Αυτος δεν εχει ΦΑΕΙ καν ρυζογαλο, σουτζουκακια ή ιμαμ μπαιλντι ρε, που ειναι απιστευτα συχνα πιατα στην ελληνικη κουζινα.
Παρε και πρωτογονο σεξισμο στην μαπα τωρα, λεει ο Γρηγορης οτι ο Νικητας δυσκολευει τους καλους παικτες γιατι ξερει οτι αν μονομαχησει με ενα “κοριτσι” θα το κερδισει ευκολα. Κλαμα μονο.
Το να μην το ξέρουμε εμείς είναι ΟΚ, το να μην το ξέρουν (ούτε σαν όνομα) τύποι που παριστάνουν τους επαγγελματίες μάγειρες είναι κωμικοτραγικό, είναι από τα πιο γνωστά πιάτα της πολίτικης κουζίνας.
Παίζει να είμαι η μόνη εδώ μέσα που δεν αντιπαθούσα τον Γρηγόρη. Μπορεί να είναι περίεργος τυπάκος και να πετάει μαλακίες αέρα, αλλά σε καμια περίπτωση δεν είναι κακό άτομο και δεν καταλαβαίνω γιατί τρώει τόσο κράξιμο.
Για μενα το dealbreaker ειναι οι σεξιστικες μαλακιες που εχει πεταξει, και δεν ειναι μονο μια φορα. Οπως και η εντελως υπεροπτικη και σνομπ συμπεριφορα που εδειξε απεναντι σε Φανη την πρωτη βδομαδα, που αναφερθηκε σε αυτην ως “η κοπελα με το πουκαμισο” λες και δεν ηξερε το ονομα της. Τωρα το αν ειναι κακο ατομο, οκ, δε νομιζω οτι ειναι και κανενας εκει μεσα “κακο” ατομο.
Ναι, συμφωνώ πως κανένα άτομο εκεί μέσα δεν είναι κακό. Επίσης, συμφωνώ για τις σεξιστικές μαλακίες, γι’ αυτό έγραψα ότι τις πετούσε αέρα, υποτίμησε τις γυναίκες και τελικά τον έδιωξε η Πόπη Για τη Φανή, ωστόσο, κρατάω μια πισινή, επειδή έχει κοντραριστεί με όλους εκεί μέσα και έχει πει και αυτή τις κακιούλες της για όλους. Σε αντίθεση με τη Φανή, ο Γρηγόρης στάθηκε σπαθί στους “φίλους” του (σε εισαγωγικά, ας μην ανοίξουμε αυτήν τη συζήτηση περί αληθινής φιλίας στο MC) και όσο οξύμωρο και παράξενο αν ακούγεται σε κάποιους, από την σκοπιά του τηλεθεατή, θα μου ήταν πιο εύκολο να εμπιστευτώ αυτόν παρά τη Φανή.