Προφανώωωως, είναι παρόμοιου format. Και το DOTU και το Hushed and Grim είναι “παιδιά” της προσέγγισης White Album (των Beatles ντε).
Θέλω να θέσω μια ακόμα σημαντικότατη παράμετρο που θεωρώ ότι παίζει μεγάλο ρόλο στο γιατί όλα τα στούντιο άλμπουμ τους είναι τόσο γαμάτα.
Δείτε το θέμα του παραγωγού.
Εδώ και αρκετά χρόνια όλες οι μεγάλες μπάντες αναλαμβάνουν μόνες τους την παραγωγή, γιατί “οι ίδιοι ξέρουν καλύτερα πως θέλουν να ακούγονται” (ενώ στην πραγματικότητα δεν γουστάρουν να έχουν κάποιον να τους λέει κάποια απαραίτητα όχι). Για ξεκάρφωμα βάζουν κι έναν co-producer που είναι μάλλον περισσότερο μηχανικός ήχου.
Δείτε με ποιους έχουν συνεργαστεί οι Mastodon:
- Matt Bayles (Remission, Leviathan, Blood Mountain)
- Brendan O’Brien (Crack The Skye, Emperor Of Sand)
- Mike Elizondo (The Hunter)
- Nick Raskulinecz (Once More 'Round The Sun)
- David Botrill (Hushed And Grim)
Αν θέλετε κάντε τον κόπο να δείτε με τι ονόματα έχουν συνεργαστεί και σε τι δουλειές έχουν βάλει την υπογραφή τους αυτοί οι τύποι.
Αντί, λοιπόν, να πάρουν το budget από την εταιρεία και να το μοιραστούν, το επενδύουν σε τέτοιους παραγωγούς. Δεν είναι ότι αυτό αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας από μόνο του, αλλά κάτι δείχνει.
Όπως λέει αστειευόμενος κι ένας φίλος “αν ήταν αντίστοιχα καλοί στα live θα ήταν άδικο για τους υπόλοιπους”.
Rush μου θυμίζει.
Επισης και ο παραγωγος του νεου album τους (David Botrill) ειχε κανει την remixed εκδοση του Vapor Trails. Vapor Trails - Wikipedia
Mερικες ακομα δουλειες που εχει στο πολυ πλουσιο portfolio του David Bottrill - Wikipedia
Eντυπωσιακη η λιστα, εξαιρετικη και η παραγωγη του Hushed and Grim επισης !
Ο Dave Bottrill έχει κάνει το Ænima και το Lateralus των Tool. Επίσης, τον είχαν οι Dream Theater στο Scenes From A Memory, αλλά “δεν έμειναν ευχαριστημένοι” και τον έδιωξαν για να πάρουν τον Kevin Shirley. Έμειναν μόνο 4 δικά του κομμάτια στην τελική μίξη του δίσκου, γιατί δεν προλάβαιναν τα deadlines για να τα αλλάξουν.
Αυτό δεν το ήξερα καν! Ποιά μείνανε?
Regression, The Dance of Eternity, One Last Time και Finally Free. Τα mixes του Bottrill έχουν κυκλοφορήσει από τη μερακλίδικη Ytse Jam Records, που έβγαζε τα official bootlegs των Dream Theater όσο ήταν εκεί ο Portnoy (δες εδώ).
Πω, μας γαμησες μεσημεριάτικα ε
Ευχαριστηση μου !
Αν ήταν αντίστοιχα καλοί στα live θα ήταν οι Gojira
Μπά, μου φαίνεται πως δεν θα είχα “αντίπαλο” αν είχαν κάνει μερικά μαθήματα ορθοφωνίας.
Διαφωνώ. Δεν είναι ίδιες οι συνθήκες, κυρίως λόγω των φωνητικών. Αλλά και τα παιξίματα είναι διαφορετικά.
Έχουν επιλέξει να μην κάνουν εκπτώσεις στο στούντιο επειδή θα δυσκολευτούν να αποδώσουν το υλικό τους πιστά όταν τα αποδίδουν ζωντανά.
Οι λόγοι που δεν μπορούν είναι διαφορετικοί για τον καθένα, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει ένα τίμημα, το οποίο θεωρώ ότι το γνωρίζουν και όπως είπα και πριν θεωρώ πως το έχουν επιλέξει.
Πιο πολύ το είπα γιατί αναφέρθηκαν αυτές οι 2 μπάντες ως οι πιο σημαντικές μετά το 2000, που συμφωνώ, απλά οι Gojira στα live είναι συγκλονιστικοί, οι Mastodon στην καλύτερη περίπτωση θα είναι απλά οκ (πλέον ε, δε λέω για παλιά που έπαιζαν το Mother Puncher ούτε για τη συναυλία του ροκ χαρντ)
Aν είναι να βγάζουν δισκάρες όπως το φετινό, ας βάλουν τον Hinds μόνο του να νιαουρίζει σε κάθε συναυλία, /care, αλλά το Live At The Aragon δεν έπρεπε να έχει κυκλοφορήσει ποτέ, έτσι απλά.
Οι Γκοτζιρα είναι καλύτεροι και στούντιο, συνεχίστε
Αν και δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη ακόμα, έχω να κάνω την εξής παρατήρηση:
Άκουγα τον δίσκο 5-6 μέρες σε ηχεία υπολογιστή, ηχεία αμαξιού ακόμα και ηχεία στερεοφωνικού (αλλά όχι συγκεντρωμένος). Ε σήμερα τον άκουσα πρώτη φορά σε καλά ακουστικά και ήδη ανέβηκε ένα σκαλοπατάκι στην εκτίμησή μου με το πόσα ωραία πράγματα έχουν βάλει μέσα.
Φοβερή παραγωγή: Ισορροπία, ένταση, στρώματα… Άρτια.
ΥΓ: Μόνο εγώ ακούω στοιχεία από The Tea Party (πχ μια μίξη από αυτό εδώ κι αυτό εδώ) στο εκπληκτικό Teardrinker;
ΥΓ2: Ο παππούς του The Beast είναι αυτό το κομμάτι.
ω ρε γμτ το καινουριο trivium εδω και μέρες δεν μαφήνει να ακούσω τπτ άλλο…
Όχι δεν είναι.
Πολύ μεγάλη μπάντα οι Γάλλοι αλλά την δισκογραφία των Mastodon δεν την έχουν.
Υποκειμενικα αυτα, για μενα τα Magma και Fortitude ειναι καλυτερα απο ολα τα αλμπουμς των Mastodon, αλλα αυτο δεν ειναι το σωστο τοπικ, απλα ειδα λιγη λασπη προς Γκοτζιρα μερια και ειπα να ανεβασω μια ασπιδα
Και γιατι να συγκρινουμε ωρέ παλικάρια;
Τρομερές μπάντες και οι δύο!