Όντως απρόσμενο νέο, κρίμα. Οι κιθάρες και τα φωνητικά του έδιναν ιδιαίτερο τόνο στην μπάντα. Μήπως είχε ξεφύγει με καταχρήσεις;
εεε;;; Τι άκυρο κ αυτό τώρα ;;
Δυνατό “όχι ρε φίλε”. Από την άλλη, δεν μπορώ να πω ότι δεν το είχα δει να έρχεται. Όχι επειδή δεν έπαιζε στα λάιβ ή δεν συνέθετε, αλλά επειδή μου έδινε την εντύπωση ότι ήταν μάλλον ο πιο ασυνεπής, σε μια μπάντα που έδειχνε να προσπαθεί να γίνει πιο κυριλέ.
Πάντα, βέβαια, παίζει να είναι κάποιος εντελώς άλλος ο λόγος. Τι έχουν υποφέρει πια κι αυτά τα παιδιά.
Σκατά.
Οι Mastodon είναι στουντιακά η καλύτερα μπάντα στον ευρύτερο σκληρό ήχο την τελευταία 20ετία, imho.
Mastodon χωρίς Hinds δεν ξέρω πως γίνεται γαμώτο. Κι μοιάζει να είναι ένας μπετόβλακας ως χαρακτήρας γενικότερα και ας τους κράταγε πίσω στα live.
Κακό νέο και απρόσμενο, για 'μένα τουλάχιστον. Είναι συγκρότημα που και τα 4 μέλη είναι εξίσου σημαντικά και χαρακτηριστικά στον ήχο και στην εικόνα του. Σίγουρα η μπάντα, χωρίς τον Brent Hinds - εκτός της όποιας συνθετικής δύναμης που προσέφερε, η οποία ήταν πολύ εμφανής και σπουδαία, είτε επρόκειτο για riff, είτε για solo - χάνει τον παράγοντα “τρέλα”. Έτσι όπως τους έβλεπα εγώ, αυτός ήταν το “παρανοϊκό” μυαλό εκεί μέσα, εκείνος που ήταν ο μη-νορμάλ. Και μουσικά και ως προσωπικότητα.
Θα δείξει, πιστεύω ότι έχουν βρει αντικαταστάτη ήδη, αλλά δε νομίζω να καλυφθεί το κενό του. Θα ακούγονται διαφορετικοί από εδώ και στο εξής…
Ακριβώς. Είναι η καλύτερη.
Αρκεί απλα να σκεφτούμε τι δισκάρες έχουν βγάλει οι τύποι και πόσο συνεπείς στην ποιοτητα είναι όλα αυτά τα 25 χρόνια.
Και βέβαια πόσο ιδιαίτεροι και ξεχωριστοί είναι έχοντας τον δικό τους ήχο, ταυτότητα.
O Hinds όσο κόπανος και να δείχνει ότι είναι, αναμφίβολα έπαιξε μεγάλο ρόλο στην μπάντα
Να αναφερω απλά έναν δίσκο και δεν χρειάζεται κάτι άλλο.
Crack The Skye…
Άσχημο νέο ρε γαμώτο και περίμενα νέα δισκάρα φέτος…
Αυτό λέει πολλά και για την Live απόδοση της μπάντας.
Θα μου λείψει πάντως πολύ και η φωνή του από τη μπάντα - έδινε έναν διαφορετικό κ ιδιαίτερο τόνο.
Έβαλα το Czar και εντάξει δε θα είναι ποτέ το ίδιο χωρίς αυτόν.
Εκεί που λέει ότι όλες αυτές οι περιοδείες του έχουν ρουφήξει όλη τη δημιουργικότητα και τη θέληση για δημιουργικότητα, τον λυπήθηκα. Δε διέκρινα καμία χιουμοριστική διάθεση, ήταν πολύ ειλικρινής δήλωση και προφανώς γίνεται πραγματικότητα μέσω της αποχώρησης από τη μπάντα… Μεγάλο κρίμα.
@Owl η live απόδοση των Mastodon έπασχε ανέκαθεν, ακόμα και όταν ήταν νεότεροι. Θεωρώ ότι δεν είναι το κάψιμο (burnout) που περιγράφει ο Hinds ο λόγος…
Παρόλο που οι Mastodon ήταν από τις σπάνιες περιπτώσεις συγκροτήματος όπου δεν υπήρχε προφανής “ηγέτης” ή frontman, οι συνθέσεις πιστώνονταν και στους τέσσερεις “εξ αδιαιρέτου”, η σύνθεση είχε παραμένει αμετάβλητη από το ξεκίνημα τους κλπ, νομίζω ότι στον Hinds αναλογούσε κάτι παραπάνω από το 25% της γενικότερης μουσικής πρότασης, κυρίως γιατί έδινε την αίσθηση ότι αυτός ήταν η “δημιουργική παράνοια” πίσω από όλα αυτά!
Αδιάφορο αν ο λόγος της αποχώρησης ήταν οι μουσικές/προσωπικές διαφορές ή το προσωπικό… κάψιμο, εδώ έχουμε να κάνουμε αναμφισβήτητα με τέλος εποχής.