Mayhem : Αγαπημενος vocalist

Μιας και βλεπω οτι τελικα υπαρχουν αρκετοι που ασχολουνται με το αθλημα,
στο topic αυτο συζηταμε ποιος απο τους τραγουδιστες που ειχαν/εχουν
οι Mayhem μας αρεσει περισσοτερο και γιατι.

Δεν θελω απαντησεις Attila γιατι Funeral Fog και ετσ’.
Επιχειρηματα.Βαζω και Messiah τιμης ενεκεν.

Ψηφίζω τον Σουηδό. Θα εξηγήσω αργότερα γιατί.

φαινομενικα ευκολο πολλ, περιεχει ομως πολυ βαθος.
κι εγω αργοτερα θα πω την αποψη μου. ισως ξαναχωσω τη δισκογραφια να παιζει.

Iσχυει.

Αργοτερα αποψη και γω, αν και προς τον Σουηδο και γω βλεπω να καταληγω.

Nταμπλ ποστ για την αποψη!:stuck_out_tongue:

O Ohlin, οπως εχουμε διαβασει απο συνεντευξεις και αναφορες των υπολοιπων μελων κλπ ηταν ιδιαιτερος χαρακτηρας.Παραξενος,κλειστος,κυκλοθυμικος…γενικα αρκετα ψυχακιας. Αυτο το εβγαζε και στη φωνη με αποτελεσμα να μεταφερει εναν ιδιαιτερο ψυχασθενικο σεληνιασμο στον ακροατη.Αρκουνε τα δυο live-bootlegs (Live in Leipzig και Dawn of the black hearts) οπως και το rehearsal Οut from the dark για να καταλαβουμε περι τι διαστροφης ειχε το παληκαρι.(Ωρες ωρες ευχομαι να μπορουσα να νιωθω ετσι ρε γμτ:p)

Τι να περιμενει κανεις απο καποιον που αυτοκτονει και αφηνει σημειωμα ‘‘Σορρυ για τα αιματα’’:lol:

Aπ οτι ειχα διαβασει και αν θυμαμαι καλα στη wiki, πρεπει να ναι και ο πρωτος που φορεσε corpsepaint και πριν τα λαηβ εθαβε τα ρουχα του στο χωμα ωστε να φαινεται πραγματικα dead!

Buried by Time and Dust απο το ‘‘Out from the Dark’’
http://www.youtube.com/watch?v=YnW9ViawISg

Εδω ειναι τρια βιντεακια απο προβα τους με ιδιαιτερα συγκινησιακο το
πρωτο οπου ο Οhlin περιφερεται εγω απ το Νορβηγικο σπιτακι/προβαδικο.
Στο δευτερο με το που αρχιζει ακουγεται καθαρα να λεει ‘‘Σατανααα’’
-http://www.youtube.com/watch?v=POFvu9g9JVs
-http://www.youtube.com/watch?v=KGdiz81Kj8w
-http://www.youtube.com/watch?v=ie9tY76QMug

-Ευτυχως Ντεθστερ που κανες το θρεντ και μου θυμησες να δω
το Pure fucking Mayhem!

Respect and RIP

I am a mortal, but am I human?
How beautiful life is now when my time has come
A human destiny, but nothing human inside
What will be left of me when I’m dead?
There was nothing when I lived
What you found was eternal death
No one will ever miss you

Εχω αναρωτηθει πολλες φορες πως θα ακουγοταν το συγκεκριμενο τραγουδι με τα φωνητικα του Dead. Πραγματικα, δε νομιζω να εχω διαβασει πιο ΜΑΥΡΟΥΣ στιχους στη ζωη μου - λογικο αν σκεφτει κανεις πως γραφτηκαν απο εναν ανθρωπο που αυτοκτονησε. Οσο ομως κι αν πιστευω πως ο Dead ηταν ο ιδανικος τραγουδιστης για ο,τι αντιπροσωπευαν οι Mayhem, το εργο του ηταν ατελες. Δε μπορω να τον επιλεξω. Και κακα τα ψεμματα, αλλα ο Attila αποδειχθηκε απειρως πιο επιδραστικος. Τις προαλλες δλδ ειχα μια συζητηση, το πορισμα της οποιας εδειχνε πως το black metal του σημερα δεν θα ακουγοταν ετσι, αν ο Dead δε τιναζε τα μυαλα του. Δεν θα ειχε την ατμοσφαιρα που τοσο συχνα συνανταται, ή τουλαχιστον δεν θα υπηρχε σε τετοιο βαθμο*. Φαινομενικα ακυρο θα μου πειτε, αλλα μη νομιζετε, στην αμμο του χρονου ολα συνδεονται κατα καποιο τροπο. Attila λοιπον κι η απαντηση βγηκε καπως ετσι, επειδη δεν ηθελα να αρχισω να μιλαω περι ηγεμονικων φωνητικων και τετοια, τα χουν πει αλλοι και καλυτερα απο μενα.

Στη σκηνη ειναι ηγεμονας ομως ε. Conquers all, ο κερατας.

Edit: (*) Το αν αυτο ειναι καλο, ή κακο μ φαινεται λιγο αδιαφορο με την περιπτωση μας. Μαλλον καλο θα ελεγα, για παρα πολλους λογους.

πω πανω που ειχα τελειωσει αυτα που εγραφα κατι εγινε και δεν μπορουσα να ποσταρω:-s

τεσπα.

Αtilla ψηφισα.

Επιβλητικα,μοναδικα φωνητικα τα οποια στοιχειωνουν τα παντα,τοσο στο De Mysteriis οσο και στο Ordo.

Ειδικα στο τελευταιο χρησιμοποιει αρκετα διαφορετικα στυλ που σε αφηνουν ετσι —>> 8O
και σε συνδιασμο με τις μουσικες συνθεσεις και την παραγωγη προκαλουν αυτα που πρεπει να προκαλει γενικοτερα το καλο blackmetal.

φοβο,τρομο,σαπιλα,αποσυνθεση,απογνωση.

αν οχι μοναδικος,χαρακτηριστικος στο συγκεκριμενο μουσικο ιδιωμα.

Οσο για τους υπολοιπους δεν τους αναφερω,γιατι δεν μου ειπαν η δεν με εκαναν να νιωσω οτι ενιωσα με τις ερμηνειες του Atilla.

Ο Μανιακος μου αρεσε ιδιαιτερα στο Wolf’s Lair Abyss:roll:

Θελω live:please:

Αν και μαλλον θα σας την σπασω εγω παιδες σε αντιθεση με το τι εχει υποθει/ψηφιστει ως τωρα
προτιμω Maniac πολυ απλα επειδη γενικοτερα η αγαπημενη μου περιοδος τους(φυσικα και το λαιβ ΜCE)
ειναι μεταξυ 97-2000.Με λιγα λογια Wolf’s lair Abyss, GDOW(και γιατι τα φωνητικα αυτου του δισκου ειναι ασυλληπτα αρρωστα για μενα,οπως και οι στιχοι).

Δεν με ενδιαφερει ποιοι θεωρουνται κλασσικοι Μayhem η πιο ηταν το καλυτερο line up.
Το μονο σιγουρο ειναι πως αυτες οι δυο κυκλοφοριες ειναι μεχρι και σημερα πολυ αδικημενες και κατ εμε δεν θα πρεπε.

Μη νομιζεις, το Grand Declaration μ αρεσει οσο και το De Mysteriis, πανω κατω. Απλα δε μπορω με τιποτα τα φωνητικα. Υπερβολικος οσο δεν παει (κατ εμε).

Attila, αν και μάλλον είναι ‘‘true’’ να λες τον Dead (χωρίς παρεξήγηση για όσουν τον προτιμούν- υπάρχουν λόγοι και '‘λόγοι’'΄).

Ο Dead αν και κινήθηκε στα (πλέον) ‘‘κλασικά’’ black metal φωνητικά, έβγαζε τρέλα που δεν την ακούς από πολλούς. Το ‘‘Live in Leipzig’’ π.χ. όντως περιέχει ανατριχιαστικές ερμηνείες, όπως και η έκδοση του ‘‘Freezing moon’’ στο ‘‘Nordic metal- a tribute to Euronymous’’. Παρόλα αυτά, ποτέ δεν έδωσε κάτι το τόσο καινοτομικό, μυστιριώδες και πρωτόγνωρο όπως έδωσε ο Attila στο ‘‘De mysteriis dom Sathanas’’. Και είναι ευτυχές το γεγονός ότι μπορούμε και ακούμε τα μισά κομμάτια του δίσκου και από τον Dead (έστω και live). Έτσι υπάρχουν και ευνόητε συγκρίσεις. Προσωπικά ο Attila τα κομμάτια από το 10 τα πήγε στα 20. Εγώ έτσι νιώθω όταν τα ακούω από αυτόνβ τουλάχιστον. Με τον Dead ακούω απλώς ωραία black metal κομμάτια, με τον Atila ωραία κομμάτια γενικώς, ξεφεύγει από την κλασικούρα του black metal ήχου. Και τώρα που το σκέφτομαι είναι και παράδοξο που ο πιο κλασικός black metal δίσκος έχει τα πιο α- κλασικά φωνητικά του είδους. Γενικώς αν το ‘‘De mysteriis dom Sathanas’’ ήταν με τον Dead, για μένα θα έπαιζε μπάλα π.χ. μαζί με το ‘‘A blaze in the northern sky’’. Με τον Attila ο δίσκος ξεχωρίζει, είναι κάτι μοναχικό. Και πιο μεγαλειώδες σίγουρα.

Τώρα το Messiah δεν το θυμάμαι καν σε ποια κομμάτια του ‘‘Deatcrush’’ τραγούδαγε, ενώ o Maniac έδωσε ρέστα στο ‘‘Grand declaration of war’’ και γενικώς το θεωρώ κλασική φωνή για τους Mayhem, απόλυτα ταιριαστή σε ό,τι έκαναν μαζί του.

Σωστο σε βρισκω σε ολα μαν.
Πολυ σωστη προσεγγιση.

Ωραια τα λενε -απο την δικη του πλευρα ο καθενας- o Leper & o Necromayhem.
Εγω ειμαι μεταξυ Attila και Maniac.Πιο πολυ γιατι τους εχω δει και τους δυο ζωντανα.
Μου ειναι πολυ δυσκολο να αποφασισω.Στον καθενα κοιταω τα θετικα του και δεν ειναι
παρεμφερη κατι που κανει δυσκολοτερη την συγκριση.
Αυτο το μουρμουρητο/μασαω πετρες και λεω τους στιχους του Attila δεν υπαρχει.
Απο την αλλη το βλεμμα του Maniac oταν λεει “As your system cracks and all your life is DEAD priest”
ειναι ενα τεραστιο θετικο οταν τον βλεπεις στα 3 μετρα.
Πφφ!Ξεθαβω/ξανακουω δισκογραφια και τα λεμε σε 2-3 μερες.

Συμφωνώ 100% και αυτή είναι ακριβώς και η δική που άποψη.

Απ τη μία με κάλυψε με το ποστ του ο necromayhem.
Απ την άλλη είναι και λίγο βιωματικό γιατί κάποια χρόνια πριν αν με ρώταγαν το ίδιο πράγμα θα απάνταγα χωρίς δεύτερη σκέψη Attila. Όταν όμως ακούς για πρώτη φορά Live in Leipzig, ξεκινά το πρώτο τραγούδι …σιωπή… αυξάνει σιγά σιγά η ένταση και ακούς τον Dead να σκούζει με τόση λύσσα “Only death is real” λες και μισεί τα πάντα ρε παιδί μου, ε σου πάει το σκατό στην κάλτσα. Ο τύπος ήταν ψυχάκια από τα λίγα. Και μετά σκάει το Necrolust και τα σοδομίζει όλα. Ε άντε να ψηφίσεις κάτι άλλο μετά. Η πρώτες εντυπώσεις δεν φεύγουν ποτέ.
Τα περι Dead και τρουίλας τα βρίσκω κάπως ηλίθια. Η πλέον true και safe σ αυτήν την επιλογή είναι ο Attila και όχι άδικα φυσικά. Το όνομα του έχει συνδεθεί με τον καλύτερο δίσκο της μπάντας. Ο Dead προφανώς και κινούταν στα κλασσικά black φωνητικά, μόνο που τότε δεν ήταν και τόσο κλασσικά. Οι τύποι πειραματίζονταν ακόμα.
Η πιο σωστή κουβέντα που ειπώθηκε εδώ μέσα είναι ότι αν δεν τα τίναζε ο Σουηδός τότε το black metal του σημερα θα ήταν πολύ διαφορετικό απ ότι το ξέρουμε. Αλλά με υποθέσεις κουβέντα δεν γίνετε.

Dead .-

Από τους πιό εκφραστικούς και σάπιους vocalists που έχω ακούσει στο black. Μετά πάει Attila που μ’αρέσει επίσης πολύ αλλά τα σάπια του dead δεν τα πιάνει. :wink:

dead κατα τη γνωμη μου ο πιο true τραγοθδιστισ των mayhem…o πιο τρελος.!!!r.i.p

Κι εγώ ψηφίζω Attila, συμφωνόντας απόλυτα με το post του Leper Jesus.

Δύσκολη επιλογή ανάμεσα σε Attila και Dead,αλλά η ψήφος πάει σε Attila καθώς ο αγαπημένος μου δίσκος από Mayhem (De Mysteriis Dom Sathanas) έχει αυτόν στα φωνητικά.

O Maniac san fwnh pote dn mou arese…parola auta thewrw oti oi Mayhem me ton Maniac sto line up htan sthn pio kalh tous periodo…kai dn milaw gia to ti album evgalan alla gia to poso kala ta phgainan san band…epituxies se live etc… egw psifisa Dead gt mou arese san fwnh…an kai eksisou mou aresei kai o Attila … apla san albums genika apo Mayhem emena mou aresoun 2 mono to De Mysteriis Dom Sathanas kai to Chimera…to Deathcrush to thewrw EP alla ti EP! 8) Opote h apopsh mou einai oti o Dead me ton Attila mazi aksizoun thn 1h thesh! O Maniac apla diathrhse tous Mayhem zwntanous kai bravo tou dn lew! :smiley:

Πολύ ενδιαφέρον τοπικ… εμένα προσωπικά το αγαπημένο μου άλμπουμ απο mayhem είναι το avantgarde GDOW… απίστευτη αλμπουμαρα άνετα μεστην 5αδα κορυφαίων bm άλμπουμ και επίσης άνετα μεστην στην 5αδα κορυφαίων extreme metal albums για μενα… μόνο και μόνο απαυτο θα ψηφιζα maniac(μπορει ναι μεν να τον θεωρω υπεβολικο καλλιτέχνη αλλα ο τυπος ειναι στο GDOW η παρανοια η ιδια!) Γενικά όμως σαν τραγουδιστή θεωρώ τον Attila by far τον πιο προικισμένο στην black metal