Δεν πήγα σήμερα αλλά για τεκμηρίωσε το.
Για το χαμό εξω στα ταμεία λεω.
Θεέ μου τι ζήσαμε!
Εξωγήινοι Megadeth, μακάρι να μην τελείωνε ποτέ.
Ήχος για σεμινάριο, performance από άλλον πλανήτη.
Πολυ ωραιοι. Αδιανοητος ο Φινλανδος. Δεν εχασε νοτα απο το παλιο υλικο. Γενικα παιχταραδες. Εκει που ημουνα μου φανηκε λιγο χαμηλος ο ηχος, αλλα πολυ καθαρος.
Μονο παραπονο το λιγο κουτσουρεμενο σετ λιστ. Ειχε Hook in mouth, αλλα ειχανε βγαλει τα πολυ αγαπημενα μου Take no prisoners κ This was my life. Εκτος κ το she wolf
Ντέιβ μαστέιν από τους τελευταίους μέταλ ήρωες, έπρεπε να μας αποχαιρετήσει με a tout le monde αλλά ας το παίξει όταν ξαναέρθουν (!) , θέλω να τον φασωσω είναι υπεροχος
Επειδή το είδα και αλλού ως σχόλιο, δήλωσε ότι θα ξανάρθει ο Megadave και η παρέα του; Χαράς ευαγγέλια που δεν κατάφερα να παρευρεθώ σήμερα…
Στο τελος σε μια στιγμη φορτισης ειπε This is not the end. Εκτος αν εννοουν κατι αλλο
Sylosis: έχασα τα 2 πρώτα κομμάτια ,ανέλπιστα καλός ήχος, πολυ δεμένοι σαν σύνολο, την ιδρώνουν την φανέλα, not my cup of tea. Τα slayer-ικά τους σημεία όμως ήταν ωραία.
Sepultura: Στην αρχή ο Green ακουγόταν δεν ακουγόταν, ο Kisser δεν ακουγόταν σωστά, όμως μετά από 2-3 τραγούδια έφτιαξε ο ήχος (κρίμα γιατί χάσαμε μια καλή εκτέλεση του Inner Self). O Green καλός στα σύγχρονά του τραγούδια, μέτριος (στην καλύτερη) στην Μαξ περίοδο. Ακόμα να καταλάβω γιατί λέει “τε-γουι-το-ρ/γι” το territory. Aφού έστρωσε ο ήχος, απολαύσαμε Sepultura. Ναι θέλουν 2η κιθάρα για τα live, ναι ο Green ενώ έχει φωνάρα, στα live ο τρόπος που τραγουδάει τα παλιά είναι αρκετά περίεργος, ναι ο Nekrutman δεν είναι Eloy (αλλά ήταν πολύ καλός), αλλά απολαύσαμε Sepultura και το μυαλό τους, την μορφάρα τον Kisser, που είναι μάλλον το alter ego του Elijah Wood, γιατί είναι σχεδόν σαν να βλέπεις τον Kisser των 90ς με ασπρισμένο μούσι, αγέραστος. Λατρείες λοιπόν, τους ευχαριστηθήκαμε. Θέλαμε 1-2 τραγούδια ακόμα. Ενα troops of doom βρε αδεφρέ.
Megadeth: Λατρείας Mustaine. Η αρθρίτιδα τον έχει επηρεάσει παικτικά, αλλά όχι τόσο ώστε να λες “γιατί παίζει αυτός τώρα είπαμε?”. Δεν είχε τόσο καθαρό παίξιμο σε κάποια ριφφάκια (πριν 2 χρόνια ήταν σε καλύτερη κατάσταση), κάποια σόλο του δεν ήταν MegaDave, αλλά τον αγαπάμε γιατί αν όντως κάνει την τελευταία του περιοδία , το είδαμε μια τελευταία φορά, σε καλή φόρμα . Φωνητικά το ξέραμε ότι δεν τραβάει και είναι φανερό χρόνια. Θα μπορούσε να επιλέξει 2 άλλα τραγούδια από τα Angry Again και Hook in Mouth, καθώς δεν μπορεί να τα τραγουδήσει καθόλου(αντίστοιχη φωνητική δολοφονία με το Painkiller) , αλλά το να βλέπεις αυτόν τον θρύλο εκεί πάνω και να προσπαθεί να δώσει ότι καλύτερο μπορεί, ήταν απόλαυση. H μπάντα η υπόλοιπη άψογη, ο Teemu καταφέρνει και σε κάνει να νομίζεις ότι έχουν πάνω όλους τους παλιότερους κιθαρίστες μαζί στην σκηνη. Το σετλιστ θα μπορούσε να είναι ελαφρώς καλύτερο, αλλά ήταν καλό.
Αll in all, μια πολύ καλή βραδιά, 2 μπάντες θρύλοι που τις ευχαριστηθήκαμε. Μπορεί να φαίνεται ότι γκρινιάζω σαν τους γέρους στο muppet show, αλλά ήταν πολύ καλά.
Πολύ καλοί οι Megadeth. Συγκινητικός (και συγκινημένος απ’ όσο μπορώ να καταλάβω από τις οθόνες) ο Dave Mustaine. Πολύ καλή η μπάντα και ο ήχος. Τα νέα τραγούδια αρκετά καλά (με αφορμή την συναυλία έκατσα και άκουσα το τελευταίο τους δίσκο και είναι αρκετά καλός) αλλά η αλήθεια είναι ότι όλοι περιμέναν τα κλασικά.
Γενικά περάσαμε πολύ ωραία.
Επειδή είχα ρωτήσει παραπάνω για Parking να πω για όσους έχουν παρόμοια ερώτηση για μελλοντική συναυλία: παρκάραμε στο παρκινγκ του Σταύρος Νιάρχος και φύγαμε άνετα. Επίσης, είναι πολύ εύκολη και γρήγορη η διαδρομή μέχρι την πλατεία νερού. Πρώτη φορά πήγα και από αυτή την πλευρά όλα ήταν οκ.
Δε νομιζω να παιζουν απο morbid visions κ bestial devastation γιατι ο kisser δεν συμμετειχε σε αυτα… μπορει να κανω κ λαθος βεβαια, δεν εχω τσεκαρει τι setlists εχουν παιξει
Ωραία ήταν χθες, δυστυχώς και οι δύο μπάντες έχουν χάσει την αίγλη τους, αν ήμασταν στα 90s θα μιλάγαμε για live δυναμίτη, αλλά ας μην γκρινιάζω, ήξερα τι θα δω και το πήρα οπότε όλα καλά.
Dave μου φάνηκε λιγότερο καλός σε σχέση με την τελευταία φορά και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν ξανά, η υπόλοιπη μπάντα απλά εξαιρετική. Μεγάλη έκπληξη το Hook In Mouth, του οποίου τα φωνητικά είναι χάλια ακόμα και στη studio έκδοση, οπότε καταλαβαίνετε πως θα ήταν ζωντανά ![]()
Sepultura, δεν τους είχα ξαναδεί ήμουν σε άρνηση, δεν αισθάνθηκα ότι έχανα κάτι φοβερό όμως, τα φωνητικά του Green είναι εντελώς flat σε σχέση με του Max, και η μία κιθάρα δεν βοηθάει στο να ακούγονται τα κομμάτια όπως πρέπει. Ωστόσο έπαιξαν κάποιες κομματάρες που δεν γίνεται να μην σε κάνουν να ξεσηκωθείς. Κρίμα πραγματικά, θα μπορούσαν να είναι στις πέντε κορυφαίες μεταλ μπάντες όλων των εποχών.
Στους Sylosis απλά ήπια τη μπύρα μου χαλαρά, δεν είμαι φαν
Φοβερά φαίνεται να πέρασες ρε ![]()
Ωραία πέρασα μωρέ, μάλλον είμαι κουρασμένος κι αυτό βγαίνει προς τα έξω!
Το καλύτερο από όλα βέβαια ήταν η παρέα προφανώς!
Εγώ να πω ότι ή έχω παραξενέψει πολύ ή τα στάνταρ για το τι θεωρείται μια συναυλία σπουδαία/καταπληκτική/αξεπέραστη (βάλτε όποιο υπερθετικό επίθετο θέλετε) έχουν πέσει πολύ.
Πέρασα μια χαρά και στους Megadeth και στους Sepultura (η ώρα των Sylosis σε εργάσιμη ημέρα ήταν απαγορευτική, και ήθελα πολύ να τους δω). Αλλά, μένοντας στο καθαρά μουσικό μέρος, καμία από τις δυο εμφανίσεις δεν θα την χαρακτήριζα φοβερή/τρομερή (ή κάτι αντίστοιχο).
Η κύρια ένστασή μου αφορά στον ήχο, που κάποια στιγμή βελτιωνόταν μεν, αλλά δεν υπήρξε ποτέ σούπερ ή καθηλωτικός, αντιθέτως αρκετά χαμηλά σε ένταση. Παραδόξως, κάποια στιγμή που πήγα προς τα πίσω ο ήχος ήταν αρκετά καλύτερα από ό,τι μπροστά (κι αριστερά).
Κατά τα άλλα, όπως έλεγε κι ο @apostolisza8, το άσπρο πουκάμισο, τα Megadeth περικάρπια και η Flying V του Mega Dave είναι τεράστιο κομμάτι της ιστορίας της metal μουσικής. Και η παρέα ήταν εκεί. Οπότε, όλα καλά.
Ορίστε δεν τα λέω μόνο εγώ ![]()
Να ρωτησω κατι - οι Sepultura ειναι η μεγαλη αγαπη που δεν εχω δει ποτε λαηβ - καμια απο τις δυο εκδοχες τους.
Ενα πραγμα που με κολλαει, ειναι η αρθρωση του Green. ενω τα φωνητικα του δεν ειναι υπερβοθρε, και ξερω και τους στιχους, φοβαμαι οτι ο τυπος τα μασαει. Δεν μπορω να καταλαβω τι λεει/ταυτιστω.
οσοι τον ειδατε λαηβ τι γνωμη εχετε ;
Ειδα πολλη χαρα στα βιντεο με το Ride, αλλα ρε Ντεηβ, τελειωνεις τη μπαντα, παιζεις καπου για τελευταια φορα, και αντι να χωσεις ολα τα μεγκακλασικς, παιζεις ενα κομματι που ειναι B tier, ακομα και για τους Μεταλλικα ; (το αγαπω, αλλα οκ)

από την μπλε γραμμή και πέρα ΣΤΑΜΑΤΑΣ ![]()
αν βγαζεις τι λεει ο Γκριν, προχώρα μέχρι την κοχλέα
σαν να μην λέει καλά το Ρο, δεν ξέρω. Συμπαθέστατος κατά τα άλλα αλλά δεν είναι το ίδιο ρε γαμώτο, ούτε καν κοντά με τον Μαξ