Φέτος είδα σε διπλανές μέρες Cavaleres Chaos AD και Sepultura. Άλλο επίπεδο, άλλος κόσμος, άλλο σύμπαν. Οι Καβαλέρες ήταν οδοστρωτήρες απίστευτοι, οι Seps ήταν μεχ.
Η αρθρωση του Green είναι απαράδεκτη σε κομμάτια Max περιόδου, στα δικά του είναι πολύ καλύτερα.
Δεν ξέρω γιατί το κάνει/κάνουν αυτό, αλλά αυτό τους κράτησε από το να συνεχίσουν να είναι μια τεράστια μπάντα, σε μια μπάντα που κάποτε ήταν τεράστια και οδηγός.
Η διαφορά από studio σε live στον Green είναι τεράστια. Ενδεχομένως να είναι αυτός ο τρόπος του για να μπορεί να τραγουδάει τα φωναχτα (δεν τα λες brutal) χωρίς να καταστρέφει την φωνή του. Συν το γεγονός ότι ενδέχομένως γίνεται λόγω των hardcore ριζών που έχει ο φίλος - μερικοί hardcor-ιδες έχουν αυτή την περίεργη προφορά, με πρώτους να μου έρχονται στο μυαλό τους Stampin Ground.
edit: Για την ένταση που λέτε πάντως, εμένα μια χαρά μου φάνηκε. Δεν το βρίσκω απαραίτητο να φεύγω και να ακούω 50% κάτω μετά από μια open air συναυλία
Προπερσυ Μαξ Καβαλερα τουλαχιστον μετρια εμφανιση στο Ριλις, θα πω για να μην πω χειρότερα, οι ΑΕΚ-μαστούρα αντιθέτως ισοπεδωτικοί. Επίσης, τι κακο AI-slop ήταν αυτό χθες για εφέ ρε, 40 χρονια τελευταια περιοδεια και τα γραφικα ήταν άθλια.
Επίσης πρόπερσυ, οι Megadeth ήταν 2 σκαλες πάνω από χθες. Και δεν θελανε πολλα πολλα, το λογκο πισω και λήγει η σεμνή τελετή.
Τουλάχιστον ακούσαμε λάιβ και το RtL με τα τύμπανα να μπαίνουν σωστά.
Πραγματικά, κάθε νέα συναυλία που γίνεται είναι ανεπανάληπτη εμπειρία και από τις καλύτερες. Μάλλον έτσι θα πανε και οι λοιπες μεταλ open air μέρες.
Καλά ήταν όμως, άλλες στιγμές ΟΚ, άλλες πάρα πολύ καλά.
Συμφωνώ 100%. Το πρόβλημα δεν ηταν η ένταση αλλά η ισορροπια του ήχου χθες, είτε σε φασεις που δεν ακούγαμε μπάσο, δεύτερες φωνες κλπ. Κι εμένα δε με χαλάει να μπορώ να ζήσω το live χωρις ωτοασπίδες και να μη βουϊζει το κεφάλι μου μετα.
Όλα είναι πιο ωραία όταν η μπύρα σου γίνεται “υποβρύχιο” με τζάμπα Johnny… αλλά τόσα χρόνια αυτή τη “πράσινη” δεν την παλεύω με τίποτα. Είμαι οικοδόμος, οπότε προτιμώ Amstel ![]()
Στη συναυλία είδα κυρίως Sepultura και Megadeth.
Οι Σεπουλτούρα στην αρχή δεν ακούγονταν καλά από το σημείο που ήμουν, αλλά όσο περνούσε η ώρα ο ήχος έστρωσε. Ο Derrick Green πραγματικός γίγαντας πάνω στη σκηνή, με set βασισμένο κυρίως σε Chaos A.D., Arise και Roots. Μπάντα που για μένα ξεκίνησε ολόκληρο κίνημα, και τους το αναγνωρίζω αυτό. Παρ’ όλα αυτά, θα ήθελα να ακούσω περισσότερα κομμάτια της Green εποχής, όπως απο τα album Quadra και Machine Messiah.
Οι Megadeth, από την άλλη, φάνηκε ότι ο Dave δεν ήταν στην καλύτερή του μέρα, αλλά δεν πειράζει — τον αγαπάμε όπως είναι. Θα προτιμούσα να έπαιζαν αντί το Ride the Lightning (εννοείται λάθος να το λέμε Megadeth
), ένα Addicted to Chaos ή έστω το I Thought I Knew It All. Ειδικά το Youthanasia κάπως αδικήθηκε σε σχέση με το υπόλοιπο set.
Μεγάλο κομμάτι της εμπειρίας όμως ήταν το κοινό: αρκετοί φαίνεται πως είχαν περισσότερο το κινητό για φωτογραφίες και social media παρά τη συναυλία, κάτι που σε σημεία δημιούργησε ένταση και απογοήτευση σε μενα κυριοτερο, χωρίς όμως να χαλάσει συνολικά τη βραδιά.
Συνολικά, δυνατή συναυλία, με μικρές αδυναμίες αλλά μεγάλη αξία λόγω των δύο ονομάτων και της ιστορίας τους.
Τα λέμε στην SAXONάρα! Καλό μήνα με υγεία ![]()
Πάντως Καβαλέρες σήμερα με Καβαλέρες πριν δύο χρόνια άλλο πράγμα, εντελώς. Πραγματικά δύο και τρία και τέσσερα επίπεδα πιο πάνω σήμερα.
επίσης, Καβαλέρες πριν 4-5 χρονια, που παίζανε τα πρώτα σε κάτι χωριά στην Αγγλία, ήταν μαύρη θλίψη. Εκτοτε ο Μαξ εχασε 20 κιλα και τον βλεπω ξανανιωμένο. Οι Σεπς, στην αρχη της περιοδειας ηταν μαλλον επισης πιο δυνατοι, οπως και οταν ειχαν το τερας τον Casagrande.
Ανθρωποι ειναι και οι μεν και οι δε. Και μεγαλουτσικοι επισης. Απλα ειναι ωραιο τωρα στα στερνα να τους θυμομαστε ως γιγαντες και οχι ως κακομοιρους.
Μολις πέσει το κασέρι θα γίνει κ reunion σε καναδυο χρονια
Μακάρι. Εξακολουθω να θεωρω οτι δεν ξερουμε τι ακριβως εγινε.
Μηδέν κομμάτια
, όχι απλά αδικήθηκε. Όμως ο Mustaine δεν παίζει συστηματικά τίποτα από εκεί εκτός από το A Tout Le Monde. Έχω ακούσει ότι έχει να κάνει και με τα δικαιώματα, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει.
Εννοείς με τον lead κιθαρίστα να παίζει σωστά το solo.
Έχω πάψει να το ελπίζω/πιστεύω πια εδώ και χρόνια. Αφού δεν έγινε ούτε τώρα δε νομίζω να γίνει ποτέ.
say what now ? please elaborate
Ride the Lightning → 6o καλυτερο κομματι απο τον δισκο
youthanasia → best megadeth album
I said what I said
οκ η ακοή εξετάσθηκε, με την όσφρηση πως πάμε;
Έτσι κι αλλιώς η εμφάνιση των Megadeth δεν διαφημίστηκε ως η τελευταία τους στην Ελλάδα, αντίθετα με των Seps. Είναι δεδομένο ότι θα ξανάρθουν αφού θα περιοδεύουν μέχρι το 29
Τελικά ρε παιδιά πέρασε κανένας σας καλά?
![]()
Εμείς πάντως μια χαρά περάσαμε,ξαναζησαμε και τα εφηβικά μας χρόνια!!
Τελευταία περιοδεία ήταν των Seps όπως επιβεβαίωσε και ο Andreas, όχι των Megadeth.
ΥΓ: τελεία και παύλα… I hope this is something good λέει χαχαχ
Eγώ πολύ ωραία πέρασα, δεν ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία που θα μου μείνει για πάντα, αλλά ήταν πολύ καλά.
Εφυγαν από το checklist οι Sepultura ![]()
Εν τω μεταξύ όλοι έγραψαν ότι πέρασαν καλά, αλλά κάποιοι αναφέραμε τις ενστάσεις που έχουμε από το “θα μας μείνει αξέχαστη αυτή η βραδιά”.
Συμφωνώ κι εγώ σε αυτό . Και μάλιστα Σεπουλτουρα χωρίς Κισσερ εκείνη την περίοδο λόγω της συζύγου του
Δεν ξέρω τώρα που είδα τον Μαξ σε ένα βίντεο να είναι 20 κιλά μείον αν έχει πάρει τα πάνω του .
Κρίμα που τους έχασα αν όντως το λήξουν σχετικά σύντομα. Δεν έχω δει με Κισσερ, μόνο τότε το ’ 22 ![]()