φυσικά κ η φωνή του είναι αυτή που είναι, όπως ήταν του Όζυ, του Λέμμυ κ πάει λέγοντας. Όταν δεν μας κάνει ένας καλλιτέχνης πάμε παρακάτω.
Ισχύει, όταν είχε άλλο τραγουδιστή η μπάντα λεγόταν Metallica.
Πέρα από την πλάκα, οι Megadeth δε θα μπορούσαν να έχουν άλλον τραγουδιστή, ούτε σε υποθετικό σενάριο. Και δηλαδή, να φτάσουν πού αλλού; Στην κορυφή έφτασαν με τον Mustaine.
μαζί σου, συμφωνώ 100%
αλλά όταν διαβάζεις για τον έναν ότι η φωνή του είναι αυτή που είναι, ενώ ο άλλος δεν παίζει καθαρά είναι λίγο κάπως…
Δεν ξερω ρε παιδες και ουτε θα μαθουμε ποτε, αλλα δεν νομιζω οτι οι Megadeth θα γινοντουσαν κατι μεγαλυτερο με μια αλλη φωνη. Η φωνη αυτη ειναι οι Megadeth και στην εκφραστικοτητα της, το βιτριολι και την ειρωνια της, οφειλεται σε μεγαλο βαθμο η επιτυχια τους. Πανω σε αυτα τα στοιχεια χτιστηκε ο θρυλος τους. Εδενε απολυτα με την μουσικη τους. Οταν οι Μegadeth ηταν η αγαπημενη μου μπαντα στα 15 μαζι με τους Manowar, το τελευταιο που σκεφτομουνα ηταν οτι ο Adams, o Dickinson, o Marcolin η ο Dio τραγουδανε καλυτερα.
Σκέφτομαι τους Megadeth με αυτούς που αναφέρεις ως τραγουδιστές και γελάω ήδη. Πάντως, με τη βοήθεια του ai μπορούμε πλέον να το ακούσουμε πως θα ήταν…
Εντάξει εγώ ειμαι λιγο κολλημενος με τα φωνητικά εχω μεγαλες απαιτησεις.
Πάντως ο James με ικανοποιεί απολυτα ως τραγουδιστής παρολο που δεν ειναι στην κατηγορία Dio/Halford/Dickinson/Adams/Tate κλπα
Εσένα σε ικανοποιεί απόλυτα ο Τζέημς σαν τραγουδιστή κ καλά κάνεις, κάποιους από εμάς μας ικανοποιεί απόλυτα ο Ντέηβ σαν κιθαρίστας κ η ζωή συνεχίζεται…
Και στη σχολή είχα συμφοιτητή που μου έλεγε ότι ο Hetfield είναι καλύτερος τραγουδιστής από τον Dickinson. Μάλλον θα εννοούσε τον 2ο Dickinson που μπορεί και να ισχύει.
παιδιά , με τυπικούς όρους έκτασης φωνής, η πλειοψηφία των μεταλ τραγουδιστων ειναι κατω απο τη βαση, δεν ακουμε ποπ, μην κάνετε/ουμε ετσι.
Εγω χιλιες φορες Μαστεην σκίουρα φωνητικά, παρα τους άλλους τους υψιφωνους. Δεν χρειαζεται να ειναι Μαράηα Κάρευ ο αλλος για να πει το tornado of souls
ποιά είναι η βάση δλδ? Γιατί έχω τελείως αντίθετη άποψη
Η αλήθεια είναι ότι για πολύ λίγο δεν μπαίνει στην κατηγορία Dio/Halford/Dickinson/Adams/Tate ο James.
αν θεωρησουμε οτι το Α tier ειναι οι Dio/Halford/Dickinson/Adams/Tate, πχ ολο το ακραιο μεταλ ειναι εκτος… Ποσοι μπαινουν σε αυτη την κατηγορια ;
Θα πεταχτώ ο άσχετος με την υπόλοιπη συζήτησή σας και θα πω ότι πέρα από τον Dio και οι υπόλοιποι που αναφέρες κάτω από τη βάση είναι ως τραγουδιστές με τους τυπικούς όρους που πολύ σωστά ανέφερες πριν. Συγκρίνοντάς τους με άλλα είδη μουσικής δηλαδή, όπως η ποπ που, και πάλι σωστά είπες, έχει φωνάρες. Και τι να λέει όμως; Η τυπική βάση δεν έχει καμμία σημασία αν φωνή εξυπηρετεί το εκάστοτε τραγούδι ή είδος κτλ.
Ευτυχώς δηλαδή. Ή καλύτερα ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΟΥ.
Όλοι κάτω από Freddie Mercury.
Το ακραίο μέταλ απαιτεί τεχνική, εκτός αν νομίζεις ότι αυτά που έκανε ο Ντάνυ Φιλθ στα νιάτα του μπορούν να τα κάνουν όλοι. Επίσης δες την Τατιάνα των Τζίντζερ, το να εναλλάσσεται από μπρούταλ σε καθαρά απαιτεί κ αυτό τεχνική. Εκτός αν θέλεις να φτύνεις αίμα όπως έκανε ο Μπάρνεϋ των Νάπαλμ Ντεθ στα νιάτα του.
Οσο θα γινοντουσαν οι Dream Theater.
Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω αν συμφωνείς ή διαφωνείς, αλλά με άλλη φωνή, θα είχαν σίγουρα ένα παραπάνω οπαδό, εμένα . Τι λέει αυτό ; Μάλλον τίποτα. Αλλά το καταθέτω
Αστειο να μιλατε για καλλιφωνους τραγουδιαρηδες στο θρας…
Ο Dave εχει φωναρα για το ειδος που παιζει… ξυραφι κ με τσαμπουκα! Τωρα, αμα ειχε παρει τραγουδιστη για τη μπαντα, ναι, ισως κ να ειχε τη τυχη να παιξει κ αυτος με lady gaga καποια στιγμη στη καριερα του! Κριμα Dave δεν τα καταφερες… ![]()
Σορρυ οι τραγουδιστές pop εχουν καλύτερη φωνη απο τους παραπάνω 1ης γραμμής; Απο που κι ως που;